Promes: 'Je probeert een verlengstuk te zijn van de trainer'

JesseTH, 12-01-2021 om 18:25, 7365 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Quincy Promes vindt het fijn om te horen op welke manier Erik ten Hag na afloop van Ajax - PSV over hem sprak. De oefenmeester zag de aanvaller annex middenvelder een voortrekkersrol vertolken en dat maakt Promes trots.

'Dat is een groot compliment. Je probeert op het veld een verlengstuk te zijn van de trainer', aldus de rechtspoot in een gesprek met Ajax TV. 'In zulke grote wedstrijden hebben we leiders nodig die het team op sleeptouw nemen. Of ik dat ben, Nico of Dusan, ik denk dat we het allemaal moeten doen.'

Zelf was Promes zondag belangrijk met de aansluitingstreffer en daarmee vervolgde hij een succesreeks. In al zijn wedstrijden tegen PSV wist Promes te scoren. 'Ik speel graag tegen ze. Niet alleen omdat ik dan goals scoor, maar ook omdat PSV een directe concurrent is van ons. Het is altijd een topper in de Eredivisie, een wedstrijd op zich. Het belangrijk zijn in zulke wedstrijden is een van de redenen waarom ik ben gehaald.'

Tegen PSV maakte ook debutant Sébastien Haller een goede indruk. Niet alleen de buitenwacht, maar ook Promes was erover te spreken. 'Hij is een targetman en hield de ballen heel goed bij zich. Hij was met een assist ook betrokken bij de 2-2. Hij bracht na rust veel bravoure in het team. Ik denk dat hij terug mag kijken op een goede invalbeurt.'

'FC Twente zal me altijd bijblijven'

Donderdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente alweer, een club waarbij Promes een verleden heeft. 'Ik heb alleen goede herinneringen aan FC Twente. Ik ben daar een soort van doorgebroken en heb mijn debuut mogen maken in het betaald voetbal. Het is een club die me altijd bij zal blijven. Ik kan alleen maar terugkijken op een mooie periode', zo besluit hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
En je kunt zeggen wat je wilt maar van alle spelers van Ajax gaat er van Quincy de meeste dreiging uit ;-)
0 0
Jan Doedel
Promes en ten Hag de enige 2 die Promes op 10 een goed idee vinden of zijn er nog meer liefhebbers hier?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Je moet gewoon die twee 100% kansen erin knallen...
2 0
Robeerke
Verlengstuk? Zwaard?
2 -5
Schip
Alsjeblieft zeg. Ik weet wel dat hij het niet slecht bedoelt, maar als deze gozer nou iets niet is, dan is het wel een slimme speler. Hij scoort bij de gratie van een topactie van Tadic, de echte aanvoerder.

Voor de rest heeft hij kansen verprutst en hard gewerkt, maar niet goed als 10 gespeeld. Hij moet leren gaten te trekken voor anderen. Maar nee, hij probeert vooral buitenkansjes te verzilveren. Als dat gebeurt is dat prima voor Ajax, maar dat kunnen anderen ook. Op snelheid een ruimte induiken minder. Offer je dan op en wees een echt dienende speler.
7 -3
trooop
Niet mee eens, ik vind het een vrij slimme speler. Hij weet zich in dat positiespelletje, dat puzzeltje links voorin vaak heel behoorlijk te positioneren, steeds op een andere plek, daarbij heel goed kijkend waar z'n teamgenoten uit gaan komen. In de eindfase voor het doel idem. In die gare manier van 'drukzetten' van ten hag idem. Hij snapt het wel hoor, wat mij betreft. Hij doet aan de bal alleen veel teveel fout. En van z'n zelfbeeld klopt heel weinig, dat is een beetje irritant. Altijd maar denken dat hij de man is, terwijl zo'n beetje niemand hem (meer) pruimt.

Ik pruim hem overigens nog wel, in principe. Wel alleen als hij normaal in vorm is, als hij bescheiden voetbalt en vooral: als de rest van het team technischer is dan hij, zodat het algehele comfort aan de bal goed op peil blijft. Onder die voorwaarden is promes imo een behoorlijk bruikbare speler.
1 -2
Schip
Dat aan de bal dinhen fout doen is wat ik bedoel met niet slim zijn. En natuurlijk kun je zijn gevoel, dat hij onmiskenbaarheeft, om op de juiste plek te staan slim noemen, maar een Klaassen heeft dat niet alleen ook, maar gebruikt zijn loopacties ook om juist ruimte voor anderen te creëren. Dat vind ik pas slim. Daar moet je namelijk over nadenken, positie kiezen om te scoren gebeurt meestal intuïtief.
0 -1
bdsngsfs
Hij neemt de verkeerde beslissingen die idd komen doordat hij egoïstisch is. Die bal die hij kreeg na die geweldige actie van Mazraoui had hij gewoon door moeten tikken naar Haller. In plaats daarvan zie je hem worstelen in een poging de bal op goal te schieten terwijl dat vrijwel onmogelijk is. Op andere momenten is hij te laat of heeft geen balcontrole. Het lijkt soms wel of schrikt van de bal.
3 -2
milanoajaxpiet
ben je nog niet weg simpele ziel
4 -10
OdjePils
Godver dit is een verkeerd bericht. Als we iemand op 10 hadden gehad die wel in 1x een bal kan controleren hadden we zeker twee goals meer gemaakt tegen die boeren....
4 -2
trainer
Heeft hij voor ten Hag die vent neergestoken?
3 -9
behangdelul
Ieder woord over Promes maakt mij zo droevig. Man wat was die slecht zondag. En het ergste is dan nog dat ie zelf het idee was met Ten Hag dat het goed was....brrrrr
7 -2
Adam24
Ik ben dus bang dat Promes de aankomende weken weer op tien mag verschijnen omdat hij het zo ongelooflijk goed had gedaan zondag. Hij had namelijk gescoord en was ook heel druk bezig. Dat hij niets op het middenveld te zoeken heeft maakt dan blijkbaar niet meer uit.
6 -1
jutter
Promes is voor het Ajax systeem een beperkte speler, die vorig jaar met name teerde op de ingevingen van Ziyech en daar dus een goede klik mee had. Maar in feite slechts goed rendeert in een 4-4-2 systeem, waarmee hij zich toch in de kijker speelde, aanvankelijk bij Sevilla (voornamelijk als back) en later dus bij Ajax.
6 -2
Ozymandias
Was Promes ook een verlengstuk van Ten Hag toen hij iemand in zijn been stak? ;-)
11 -17
Hans Kraay Jr.
Zeker. Ten Hag houdt wel van spelers die penetreren.
1 -1
trainer
Haha je was mij voor.
3 -5
Amp
Natuurlijk. Weet je nog niet hoe geweldadig ze in het oosten zijn dan
1 -5
Dolberg25
Je hebt nog tijd om het te verwijderen
6 -6
Optimist87
Sorry, maar een mislukte poging om grappig te zijn.
9 -5
Bky
Een poging om grappig te zijn is nooit mislukt.
2 -3
trooop
Zo is het. Kan niet vaak genoeg gezegd worden.
1 -2
jackoforajax
He wat?
2 -6
Joseph
Ik had toch een beetje de hoop dat dit een media praatje was van ten Hag over Promes. Hij loopt een paar keer goed vrij, maar voor de rest is het erg mager wat Promes wederom op 10 liet zien. Iemand met zo weinig overzicht en creativiteit aan de bal, hoort daar niet te spelen.
11 -3
Georginho
Promise hebben we nodig voor de taart aan te snijden eind van het seizoen.
7 -3
Afca85meer
Wat een pijperij begint het Ten Hag kliekje te worden.
8 -12