Dinsdagavond persconferentie over verlenging lockdown

BartVeenstra, 12-01-2021 om 08:00, 13045 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven dinsdagavond een persconferentie over de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De verwachting is dat de harde lockdown, die nu geldt tot 19 januari, met drie weken wordt verlengd.

Zoals gebruikelijk begint de persconferentie om 19.00 uur. De afgelopen dagen kwam al naar buiten dat de huidige maatregelen voorlopig intact blijven. Rutte wilde nog niet ingaan op die berichten, al gaf hij afgelopen vrijdag wel aan dat het openen van sectoren niet tot minder besmettingen zou leiden.

Op dit moment zijn niet-essentiële winkels, scholen, sportscholen en horecazaken gesloten. Bovendien moeten mensen zoveel mogelijk thuis werken. Desondanks daalt het aantal besmettingen nog niet zo hard als waar men in Den Haag op had gehoopt. Bovendien zijn er zorgen over de Britse variant van het coronavirus. Deze variant zou nog besmettelijker zijn.

Het lijkt er verder op dat er geen extra maatregelen bijkomen. In de eerste lockdown werd het betaalde voetbal nog stilgelegd, maar dat dat nog eens gaat gebeuren lijkt op dit moment niet aan de orde. Wel is het zo dat er voorlopig geen publiek aanwezig mag zijn in de voetbalstadions.

Mogelijk avondklok

RTL Nieuws meldt dat het kabinet werkt aan de invoering van een avondklok begin volgende week. Er zou echter grote weerstand zijn bij burgemeesters en regeringsfracties. Door die weerstand is het onzeker of het kabinet dinsdagavond de invoering ook daadwerkelijk gaat aankondigen.

'Hoe dit verdergaat, hangt af van het kabinetsoverleg zo meteen', vertelt politiek verslaggever Fons Lambie. 'Sommige bronnen denken dat de avondklok gaat stranden. Met zoveel weerstand bij burgemeesters en bij regeringspartijen moet het kabinet teveel twijfel overwinnen. Anderen zien nog een mogelijke politieke route.'

'Een mogelijke route is dat het kabinet vanavond tijdens de persconferentie zegt: dit is een optie', gaat Lambie verder. 'Vervolgens gaat men die opties bespreken in het Kamerdebat. Dan moet in het Kamerdebat op woensdag duidelijk worden hoeveel steun er is. Is er steun in de Kamer, dan wel. Is er geen steun in de Kamer, dan niet.'

De NOS laat weten dat de invoering van een avondklok zondag is besproken door het kabinet. 'Maar premier Rutte en minister De Jonge gaan deze maatregel vanavond niet aankondigen, want er is veel weerstand tegen. Onder meer de burgemeesters en de politie willen er niet aan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ÁlvaroRecoba
De Britse variant. "Zo'n dertig procent besmettelijker."

Even later: "Vele malen besmettelijker."
0 0
Jelephi
Zout en slakken
1 -1
Middenweg401
Wat is je punt?
0 0
Deepblue
Dat ze niet kunnen rekenen.
0 0
Middenweg401
Nee. Ze weten het niet exact hoeveel.
Het punt zit 'm in besmettelijker.
0 0
ÁlvaroRecoba
Het punt is inderdaad niet kunnen rekenen als het zo uitkomt. Het mild kunnen brengen, maar liever vol op de angst inspelend, bij voorbaat. Doe nou gewoon even rustig. R=50 zit er niet aan te komen, het is wat besmettelijker, niet leuk, wellicht, maar we zullen zien. Paniek maakt het niet beter.
0 0
Middenweg401
Sorry ik wist niet dat jij de grote expert was.
Het is in VK en Ierland erg hard gegaan. Als je daar bent, ben je te laat. Simpel. Mara laten we lekker de fout van het voorjaar nog een keer maken. Italië is zoooooo ver weg.
0 0
ÁlvaroRecoba
Wuhan was wel heel ver weg en in een gemondialiseerde wereld verschijnt het vanzelf, van om de hoek of vanuit de andere kant van de wereld.
0 0
Middenweg401
Daar zijn we het eens.
Maar "wat besmettelijker" is nergens op gebaseerd.
Ik hoop het. Maar het gezien de ontwikkelingen in die landen niet iets om zomaar op te gokken.
Een verlening is vooralsnog minstens logisch.
0 0
ÁlvaroRecoba
Nou, vind je dertig procent véél besmettelijker? Ik niet. Dat lijkt me: iets, een derde. Dat cijfer noemen ze één keer en verder heel de tijd hyperbolen: véél en èrg bezorgd, dat jaagt heel veel mensen (mogelijk!) onnodige angst aan, terwijl als er íets slecht voor je immuunsysteem is... Als het erg zal zijn, zal het erg zijn, maar dat zal dan blijken. Iedereen vindt het al meer dan genoeg gedoe, geloof ik, en het kan zomaar tot april duren. Maar volgens sommige virologen zijn de mensen nog niet bang genoeg en moet de politiek de angst aanwakkeren (letterlijk gezegd). Dat is krankzinnig en onmenselijk, als je het mij vraagt.
0 0
Middenweg401
Als je naar een situatie gaat waarbij 1 op de 20 mensen besmet raakt, dan gaan veel zwakkeren en 70 plussers alsnog voor de bijl.
Iets waar je een jaar op gehamerd hebt dat we het daar voor doen. Lijkt mij nogal onlogisch.
0 0
ÁlvaroRecoba
Hoe kom je bij één op de twintig?
0 0
Middenweg401
London was een paar dagen geleden nu 1 op 30 en sommige wijken 1 op 20 besmet.
0 0
ÁlvaroRecoba
Positief getest, neem ik aan, dat is iets anders -- je hoeft niet besmet te zijn, noch besmettelíjk. Maar hoe staat dat in verhouding tot de genoemde dertig procent?
0 0
Middenweg401
Je hebt gelijk. Niks aan de hand daar..
0 0
ÁlvaroRecoba
Het "dus er is niets aan de hand" als argument tegen een kritisch punt heeft nu toch wel eens afgedaan?
0 0
Middenweg401
Ik geef toe; je bent veel minder erg om me te discussiëren dan anderen hier. Maar ik heb er gewoon geen zin in.
Mijn standpunt is duidelijk. Gezien de ontwikkelingen daar kun je het risico niet nemen.
0 0
ÁlvaroRecoba
Haha, insgelijks, hoor. Het valt mee (qua discussie, hè, om het pijnlijke punt even te omzeilen). Ik heb er ook niet veel zin meer in, meningen verschillen. Fijne avond!
1 0
Middenweg401
Zelfde. :)
1 0
ajaxwestland09
We gaan de horeca en mkb steunen ja wij als Nederlanders kunnen weer lappen
0 0
Middenweg401
Dat betalen voor anderen dan je eigen smalle groepje doe je je hele leven al, en dat is maar goed ook (tenzij je liever een aso maatschappij hebt als in de VS).
0 0
Cruijffthebest
RIVM...........mondkapjes hebben geen nut.
WHO..........lockdown heeft geen nut.
Boot met 450 IC bedden en verpleging niet aanvaard door Rutte en zijn tuig.
In 2010 nog 2200 IC bedden en nu maar 1100.
Meer dan 100.000 zorgmedewerkers op straat geschopt 7 jaar geleden en dan nu janken op tv dat de mensen in de zorg onder immnese druk staan ( wat betreft de druk klopt dat wel )
Zwalkend beleid wat betreft Corona.
Achter de feiten aan lopen wat betreft vaccineren en de hele organisatie door omheen.
Maar blijf vooral Rutte en zijn tuig steunen!!!!!!!!! WORD EENS WAKKER!!!!!
5 0
ajaxwestland09
In maart weer verkiezingen jij stemt geen VVD zie ik al
1 0
Hans Kraay Jr.
Even de volgende hypothese.

In China is het op dit moment verplicht om een Corona app te downloaden. Je kunt alleen nog maar winkels/restaurants etc in door bij de toegangspoort je QR-code te scannen.

De app houd de volgende status aan:
1. Corona vrij,
2. In de buurt van een besmet persoon geweest,
3. Met Corona besmet.

Alleen met de Corona vrij status kom je ergens binnen.

Nu weet ik dat dit wettelijk onmogelijk is in Nederland, maar zouden jullie als je de keus hadden dan kiezen voor:

1. die app waarbij alles weer open kan en we semi weer terug kunnen naar het oude normaal.
2. Of liever de app niet hebben en dan doorsukkelen met het huidige Corona beleid en de bij behorende lockdowns.
0 -4
Middenweg401
Je bedoelt een app zoals onze die je verplicht een paar honderd euro neer te smijten voor een nieuw telefoon?
Absurd.
1 0
Hans Kraay Jr.
Ja maar dan verplicht. En zonder die app kan je niet eens meer boodschappen doen.
0 0
Middenweg401
Je kunt niet mensen verplichten elk jaar een nieuwe telefoon te kopen.
Ik heb er geen vele honderden Euros voor over. Je verwacht het niet, maar niet heel NL is aan zo'n ding verslaafd.
0 0
Hans Kraay Jr.
In China wel.
0 0
MPAjax
word een keer tijd dat ze zich bezig houden met politiek bedrijven ipv deze hobby

ze hebben zelf de zorg vermarkt en ziekenhuizen gesloten die genoeg ICs hadden dus ze moeten naar zichzelf kijken en opstappen, het vaccin gaat ze niet redden
4 -1
ajaxwestland09
Tja sluit je ziekenhuizen in Lelystad , Amsterdam slotervaart etc en nu heb je ze nodig
0 0
Jelephi
80% staat achter eventuele verlenging. Wat is dat toch met AS dat hier alleen maar critici zit?
0 -5
Middenweg401
Moet je eens op Youtube kijken. Alleen maar complotdenkers daar.
De gemiddelde Nederlander hoor je gewoon minder vaak.
0 0
Amster
“We doen het samen!” - Aldus thuiswerkers, politici, ambtenaren en steuntrekkers.
2 0
ÁlvaroRecoba
Haha, ja, en 'driekwart van de Nederlanders is vóór een vaccinatiepaspoort-ligt', na een enquête van de TU Delft en het RIVM (!) onder 1.600 mensen, met suggestieve vragen, waarvan /- 75 procent bij 'voor' schijnt te zijn uitgekomen (zelfs de mensen die een uitleg erbij gaven tegen te zijn, dat is toch wonderlijk). En de NOS bericht: 'driekwart van de Nederlanders...' en iedereen neemt het over.
Dan zoek je een half uurtje en zie je alléén maar negatieve reacties, een poll met 16.000 mensen (een tienvoud, dus) waarbij 93% tégen is -- en terecht, want dat is in wezen een vorm van apartheid, als je heel het openbare leven niet in zou mogen zonder vaccinatie.
Maar de toon was gezet: 'driekwart', wie dat leest of hoort zou kunnen denken: 'nou, dan zit er misschien wel wat in' en nog een voorstander erbij en zo wordt het (deels) vanzelf werkelijkheid. Over nepnieuws gesproken.
2 0
Ajax114
Hele domme mensen die de media geloven en zelf ook niet in de portemonnee worden geraakt. Hopelijk komen er honderdduizenden ontslagen, dan piepen de mensen wel anders.
2 0
Web
Word hoog tijd dat onze virologen eens informatie vragen aan de virologen op AS
Misschien weten ze hier ook een oplossing voor de Engelse variant daar zitten ze met de handen in het haar grote zorgen. 40.000 mensen uit de zorg zitten met Corona thuis in Engeland
Ze moeten daar weten dat ze hier bij AS om raad kunnen vragen
Hier liggen de oplossingen
4 -8
ÁlvaroRecoba
Veertigduizend met een positieve test, neem ik aan -- een déél met corona, en de rest zit onnodig in quarantaine, terwijl ze erg welkom waren in het ziekenhuis.
0 0
Ajax114
Wat doe jij voor de kost ? Deze regering zou moeten worden opgesloten. Geen zorg opschalen, werkend medicijn wordt tegengehouden, weekmarkten (buitenlucht) zijn verboden, geen sneltesten. Ze werken nu eraan om dit mooie land helemaal kapot te maken.
3 -1
Cruijffthebest
Nee, ze werken en niet nu aan, dat doet Rutte al 10 jaar. Hij helpt ons land naar de klote en de mensen worden maar niet wakker, echt niet te geloven!!!
1 0
Jelephi
5G Bill Gates!!!!
0 -2
Deepblue
Als ze nu eerst eens informatie van besluiten openbaar maken, hoeft men ook niet te gaan gissen naar ondoorgrondelijke wispelturige en tegenstrijdige besluitvorming.
Of gewoon zeggen dat ze het ook allemaal niet meer weten, dan helpt het misschien wel om hier een kijkje in de samenleving te nemen
3 0
Jelephi
Hahahah hands down.
0 -1
Web
Merkel heeft in Duitsland al over begin april, mocht de Engeland variant de kop op steken daar
Moet je niet aan denken
3 -2
Middenweg401
Minimaal. Ik snap niet waar het verhaal van alle zwakken inenten voor de lente vandaan komt. Deel 2 Moderna (waarmee de 3 miljoen ouderen worden gevaccieerd) kwamtoch pas het 3e kwartaal?!
Ik HOOP dat voor de lente waar is. Dat zou positief zijn. En ja, dan moet je inderdaad wel remmen tot minimaal april (of de zomer dus als de levering tabelletje klopt).
0 0
ÁlvaroRecoba
Oooooooooooh, de ENGELSE VARIANT!

En komende oktober schijnt de SLOWAAKSE VARIANT ook heel erg te zijn!
0 0
Middenweg401
Ehm.. enig nieuws gevolgd over de toestand in Londen? 300km verderop.
0 0
Ajax114
Dat wijf van Wir schaffen das. Die Merkel is nog gekker dan studentjes Rutte en De Jonge.
1 -1
Danishdynamite
Dat een lockdown geen nut heeft was in mei al geconcludeerd uit data over de hele wereld. In alle landen is er meer economische, psychische en gezondheid schade door de lockdowns. Wat doen ze in Nederland, weer een lockdown en dan verlengen terwijl het gewoon het griepseizoen is. En maar weigeren om meer IC plekken te maken, maar het hele volk mag lekker binnen zitten en naar de kloten gaan. Want dit is gewoon een politiek spelletje van al die landen waar ze mee bezig zijn. En dan de maatregelen, waar wordt alles telkens op gebaseerd? Avondklok? Wat voor nut heeft dat?
6 -3
Web
Bellen met Den Haag, jouw advies kunnen ze wat mee
Nu luisteren ze naar die nep virologen uit de ziekenhuizen, terwijl hier de oplossingen liggen
IC bedden er bij pakken, want doen ze moeilijk in Den Haag
1 -4
Danishdynamite
Gaan ze toch niet doen, maar ze zouden wel naar de cijfers kunnen kijken dat er onder de 70 jaar nog maar 1000 mensen in heel Nederland in 10 maanden tijd aan corona zijn overleden (cijfers RIVM). Dit zijn dus alle werkende mensen en mensen in de bloei van hun leven die dus naar school en universiteit gaan die nu een enorme ontwikkeling missen. Ik zeg niet dat corona niet erg is en/of niet bestaat maar dat er best wat kritischer naar de mensen in Den Haag gekeken mag worden want de schade van de maatregelen is en wordt groter dan de schade van corona zelf.
0 0
Jelephi
Meer IC plekken. Waar haal je het personeel vandaan dan?
0 -4
Lane 8
Pay the piper voor 12 jaar op die rechtse koorbal stemmen. Gek genoeg blijft hij alsmaar populairder worden, terwijl hij de man is die elk jaar weer heeft bezuinigd op de zorg.
2 0
Ajax114
Het volk is oerdom en meerderheid zit lekker thuis bij de kachel te werken waaronder veel ambtenaren. De media is nog erger in de propaganda , er is in 9 maanden niet 1 kritische vraag gesteld. Het zou mij niet verbazen als er aan aanslag zal worden gepleegd op Rutte en/of De Jonge.
0 -1
nahfahlaar
Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar er zijn genoeg onderzoeken te vinden die aangeven dat een lockdown effectief is om het aantal besmettingen terug te dringen. Linkje naar zo'n onderzoek: https://www.nature.com/articles/s41562-020-01009-0

Het valt mee dat je er niet één of andere complottheorie bijhaalt, haha. Afgezien van het politieke spelletje wat je benoemt, waar totaal geen bewijs voor is, toch?
1 -4
Deepblue
Zat onderzoeken die aantonen dat het niet of zeer gering effectief is.
2 0
EuforischeRealist
Als ik je link aanklik en het artikel lees is het eerste dat mij opvalt dat er nogal wat dingen worden benoemd die aanmerkelijk effectiever zouden moeten zijn dan de lockdown (zoals bijvoorbeeld het sluiten van grenzen en vliegvelden), sterker nog in de 2e tabel overbelangrijkheid staat de lockdown zo'n beetje als minste belangrijke maatregel gerangschikt.

Bovendien zie je in figuur 4 dat de lockdown vooral in de eerste 10 tot 15 dagen effect heeft, maar dat het aantal besmettingen daarna niet verder afneemt.

Als je dit meeneemt naar de situatie waarin Nederland verkeerd dan heeft de verlenging dus geen nut voor het aantal besmettingen, maar zie je de overige schade op economische vlak, sociaal-emotioneel vlak en in de ontwikkeling van jongeren juist significant toenemen.

Verder vind ik het jammer dat je hier over een complottheorie begint. Er zijn voldoende mensen die Covid allesbehalve bagatelliseren maar wel kritisch zijn over de genomen maatregelen.
0 0
nahfahlaar
Mee eens dat bepaalde maatregelen hoogstwaarschijnlijk effectiever en op andere vlakken minder destructief zijn dan een lockdown, maar dat maakt een lockdown niet per de nutteloos. Bovendien is het in NL gebruikt als een laatste redmiddel, wat in lijn ligt met de aanbevelingen in het betreffende artikel.
Dat een lockdown na een bepaalde periode z'n effectiviteit grotendeels verliest, oké, echter kan het er wel voor zorgen dat het aantal besmettingen niet weer stijgt. Bovendien kan het best wel zo zijn dat de feestdagen effect hebben gehad op het aantal besmettingen.
0 0
EuforischeRealist
Dit is nu exact wat mij tegen de borst stuit in het hele verhaal. Er zijn dus andere maatregelen effectiever en minder destructief dan een lockdown en toch zou diezelfde lockdown het laatste redmiddel zijn? Dat is toch enorm tegenstrijdig en totaal in strijd met de werkelijkheid? Lang niet iedereen heeft evenveel last van het virus en nu we bovendien gestart zijn met vaccineren (wat dus al veel eerder had gemoeten en gekund) is er toch geen sprake van noodzaak voor zo'n laatste redmiddel? De tientallen mensen die nu wekelijks overlijden rechtvaardigen toch bij lange na niet de vele honderdduizenden mensen die werkeloos raken, hun bedrijf failliet zien gaan, er psychische schade aan over houden of die hun opleiding/school naar de vaantjes zien gaan?

Zeker niet als je moet stellen dat de lockdown best effect gehad zou KUNNEN hebben. Waarmee je dus indirect impliceert dat de uitkomt ook best hetzelfde (of beter of slechter) had KUNNEN zijn zonder lockdown en aanverwante gevolgen.
0 0
Mokumnorth
Laten we politiek en Ajax gewoon los van elkaar houden aub.
4 -3
Arek Milik
Uhmm, volgens mij bepaald de politiek dat wij naar Ajax wedstrijden mogen...
0 0
Middenweg401
Behalve als het over onze rechter of linker vleugel gaat.
0 0
Caparzo
Ware het geen idee de gezondheidszorg op de situatie aan te passen, i.v.p. andersom? 3 "Coronaziekenhuizen" voor regio zuid/midden/noord, met elk 1000 IC-bedden en 2500 normale bedden. Het ziet er niet naar uit dat we hier ooit nog vanaf gaan komen (qua resistentieduur natuurlijk en kunstmatige antilichamen), besmettelijkere mutanten, etc. Goed, duurt waarschijnlijk paar jaar dat op te zetten en we zullen allemaal fors meer zorgpremie moeten gaan betalen, maar alles beter dan dit uitzichtloze traject.
2 0
Restored
Alle voorgaande pandemieen zijn we uiteindelijk ook vanaf gekomen. Verder, bedden is niet het probleem, maar personeel, waar ga je duizenden (gespecialiseerde) verpleegkundigen vandaan toveren?
0 0
Ajax114
Uit het buitenland, Staan er 500 klaar maar DE Jonge die leraar uit het basisonderwijs,met zijn arrogante kop zegt nee. Laat hij helft van zijn salaris inleveren als hij het allemaal zo erg vindt.
0 0
Jelephi
Bron?
0 0
TontoKarnaggel
Ik kan redelijk wat mensen die in de zorg werken (voornamelijk vrouwen) en die werken eigenlijk allemaal part time, vaak maar 2 of 3 dagen, en ondanks de schijnbare drukte is naar ik weet niemand meer uren gaan maken. Waarom gaan die niet een uurtje of 10 extra werken (tegen een vergoeding natuurlijk). Als het bij ons retedruk is verwacht ik ook dat iedereen er een schepje bovenop doet, of is dit te simpel gedacht?
1 0
Ajax114
Nee hoor, juist heel goed gedacht.
0 0
mgtow
Sowieso bizar hoeveel mensen part time werken in Nederland.
1 0
afcas
Je weet dat die zorg mensen vaak juist in dat soort part time baantjes gedrukt worden en er ook genoeg zijn die op meerdere plekken werken waardoor ze uiteindelijk toch gewoon fulltime werken? Het probleem is dat onze regering de zorg jarenlang links heeft laten liggen of in een hoop gevallen bewust tegen heeft gewerkt. Ook zijn een heleboel mensen die in de zorg werken van huis uit ook al bezig met zorg. Ik heb ook een tijdje rondgelopen in de zorg en van wat ik om me heen hoorde had vrijwel iedereen thuis ook iemand zitten die zorg nodig heeft. Dan is het heel leuk voor jou en mij, maar die mensen hoeven echt niet extra voor ons te werken als dat ten koste gaat van hun familieleden.
0 0
TontoKarnaggel
De situatie die jij schetst zal ongetwijfeld voorkomen maar alleen ik kan al 4 vrouwen in de verpleging die 16 uur per week werken zonder heel veel extra andere werkzaamheden buiten dat ( buiten de standaard dingen natuurlijk) Als alleen ik er al 4 kan dan zullen er toch nog wel wat meer zijn? Als die nou 1 dag extra werken maken ze 24 uur per week en dat zijn er dan nog altijd 40 minder dan die ik maak. Willen ze dat niet? Ook prima maar ga dan niet een jaar lang zeuren dat je zo ongelooooofelijk druk bent, want geloof me, als ik mijn werk in 16 uur moet persen red ik het ook niet....
1 0
Deepblue
Die een paar jaar geleden allemaal ontslagen zijn bedoel je?
Die zijn het echt niet ineens vergeten hoor. Alleen waar geen wil is, is geen weg.
1 0
johnantoni
Deze poespas zijn we voorlopig nog niet van af, wat een idioterie
2 0
Amster
Aankomende Zondag (17 januari) staat er overigens een anti lockdown protest geplanned op het museumplein, vanaf 14:00..
Doe er mee wat je wilt, maar van klagen op internet gaat ook niks gebeuren.
7 -5
Arek Milik
Hoop op een volle plein netzoals de laatste Ajax huldiging!
0 0
Restored
Besmettingen en ziekhuis opnames gaan naar naar beneden dus niet zo gek doen met een avondklok, slaat helemaal nergens op.
2 0
Babayaka
Toch gaat die er komen,
1 0
Bky
Dan moet de bevolking in opstand komen. Genoeg is genoeg.
1 -1
Amster
Blijft toch een mooi fenomeen; ipv te concluderen dat een lockdown 0 effect heeft en deze dus wel opgeheft kan worden, proberen we gewoon om het leven van mensen nog zuurder te maken.
8 -1
Bky
Peppi en kokki slopen de economie deel 134.
12 -4
Johan14Cruijff
Wat is jouw oplossing?
1 -4
Bky
Proportionaliteit weer in ogenschouw nemen. We leven op dit moment in een of andere veiligheidsutopie waarin enkel corona belangrijk lijkt.

- Scholen weer open;
- Sportscholen weer open;
- Winkels weer open.

Grote evenementen kunnen niet doorgaan tot de lente aanbreekt, dat lijkt mij logisch, maar voor de rest kun je niet de hele samenleving gijzelen op de manier zoals nu gebeurd. We slaan door. Controle krijgen over een virus is enkel mogelijk met totaal niet proportionele maatregelen met enorme neveneffecten. Zelfs een lockdown werkt er dus niet tegen, dat hebben we gezien, dat doorzetten is dus geen optie.

Niet alleen corona is belangrijk in deze wereld.
2 -1
Hans Kraay Jr.
En Cafés, restaurants en discotheken?

Wel of niet open?
0 0
Bky
Restaurants zeker wel. Cafés kun je nog mee wachten imo. Discotheken weer open als de lente begint.
0 0
Babayaka
Alles open en de sterkste zullen overleven, net als in de natuur. Maar de overlevende niet met een gapend miljarden probleem en ww e.d. opzadelen, of denk je nog steeds dat ze een factuur richting china gaan sturen ?
Nu is het al zo dat jongeren dus voor gaan op ouderen, Dus Jaren betaal je een godsvermogen aan zorgverzekering, maar dan zijn het de zogenaamd hoog opgeleiden waar iedereen nu als een stel drollen achteraan hobbelt, die bepalen wel even wie wel en wie niet de zorg gaat krijgen.
1 -3
vdhaas
De financieel sterksten overleven dit 'miljardenprobleem' ook wel en zijn niet afhankelijk van ww. Dus volgens jouw redenering moet dat ook geen probleem zijn?
0 -1
Restored
Als je alles openzet dan gaat niemand nog zorg krijgen
0 0
Bky
Dit doemdenken is nooit uitgekomen, dus stop daar gewoon mee.
1 -1
EuforischeRealist
Het zou in ieder geval helpen parameters in te stellen zodra je maatregelen afkondigt. Nu hebben we een maand in lockdown gezeten en zeggen alle verantwoordelijke mensen dat het onduidelijk is of de lockdown effect sorteert.

Heel zwart wit gezegd is het dus compleet onduidelijk of de lockdown helpt, het niks uitmaakt of dat het schadelijk is.

Nu ben ik er geen voorstander van en is het makkelijk reageren, maar zelfs al zou ik het wel zijn dan nog moet er toch gekeken worden of je maatregelen bijdragen aan een oplossing?

Jelephi schreef vanochtend dat het niet aan de maatregel ligt maar aan de uitvoering daarvan door de mensen. Maar als diverse landen inmiddels een lockdown gebruikt hebben om tot een oplossing te komen en als nu overal blijkt dat het niet werkt. Is dan nog steeds de maatregel goed? Ik ben van mening van niet omdat ik er van overtuigd ben dat de schade die je aanricht onder je bevolking op economisch gebied, sociaal-emotioneel gebied en qua opleiding aan jeugd en jong-volwassenen veel groter is.

Een oplossing was geweest als men een deel van de miljarden die nu aangewend worden om gaten te vullen had besteed aan het inrichten van Corona ziekenhuizen/hospitaal schepen. Kortom haal mensen die besmet zijn uit de samenleving en verzorg hen daar zo goed mogelijk ipv zet heel de samenleving on hold en wacht op de volgende uitbraak omdat de besmette personen zich nog in die samenleving bevinden.

Nu blijven we aanmodderen tot het griepseizoen over is en wordt het heel even afgebouwd voor de verkiezingen om goede sier te maken.
3 0
Hans Kraay Jr.
Lekker man nog 3 weken betaald verlof.
1 -4
mgtow
Lekker man!
0 0
Thaschja
Gooi die vliegvelden eerst eens dicht.
3 -2
Aspers73
Dus de lockdown werkt niet (zoals alle data uit de hele wereld laat zien) dus dan maar een strengere lockdown? En als die ook niet werkt (we zijn dan in februari, DE griepmaand ieder seizoen) .... nog strenger ? en dan iedere winter herhalen omdat er iedere winter mutaties van dat virus voor zullen komen? En het volk maar 'Amen' blijven roepen.
6 -3
vdhaas
Hoe kom je erbij dat het niet werkt? Iedere leek kan aan de data zien dat besmettingen omlaag gaan na bepaalde maatregelen
0 0
Dolberg25
Invoeren van een avondklok gaat nooit nut hebben als de politie inzet hetzelfde blijft.
0 0
Deepblue
Na hebben mag een punt.
0 0
Deepblue
Het openen van sectoren leidt niet tot minder besmettingen????
Wat is dat nu weer voor een kromme omgekeerde redenatie. Met die logica kun je inderdaad alles altijd dicht houden.
0 0
Aspers73
75% van alle besmettingen gebeuren in thuis situatie. Als je alles sluit zal iedereen naar die ene supermarkt moeten, met als gevolg geen afstand meer vanwege de drukte. Alles is krom aan het beleid.
2 -1
ChrisMokum
Mark de pinokio.
6 -3
Jelephi
Pinokkio*
1 -1
mgtow
Iemand nog griep gehad laatst?
1 -2
behangdelul
Ik denk al die mensen die zich laten testen en negatief testen voor corona misschien? Maar vooral vol blijven houden "dat het maar een gewoon griepje is" hoor, dan gaat het vanzelf wel weg....zucht
1 -1
Babayaka
Het gaat vanzelf weg, mijn naaste collega heeft het gehad. Hij heeft ook astma.
is 3 weekjes thuis geweest en nu weer gewoon aan de bak. Ik heb me daardoor 1x laten testen zonder klachten, Echter het is wel de laatste x geweest ook.
Geen belletje niks van de GGD over dat mijn collega dus positief was getest, geen oproep gehad, moest zelf 2x bellen om getest te worden.
1x zei ik dat ik geen klachten had maar een collega die tegenover me zat positief was bevonden, Nee hoor u hoeft niet getest te worden.
2x heb ik er maar om gelogen omdat me werkgever graag wilde dat we getest werden.
ik ben er helemaal klaar mee. Laat ze de jeugdzorg maar beter aanpakken, zodat moeders hun kinderen niet vermoorden en dat pappa's niet met hun handen in het haar komen te zitten omdat die instanties die vol met geleerde er een grote puinzooi van maken. Maar we hobbelen nu wel achter die geleerde idioten aan.
1 -1
mgtow
Nee hoor dat zeg ik niet. Ik ben niet zo'n wappie maar ik vraag me wel eens wat af. Mag dat nog? Of hanteer jij direct de kam?
0 0
Jelephi
Ik zit al weken aan de schijterij.
0 0
Aspers73
Griep bestaat niet meer, in heel de wereld is het verdwenen.
4 -2
Hans Kraay Jr.
Nee, wel vreselijk aan de racekak gezeten telt dat ook?
1 0
mgtow
Nee, heb ik schijt aan. ;-)
0 0
Hans Kraay Jr.
Waar aan? Hoop niet aan je handen.
1 0
Jelephi
Goedemorgen mede virologen, psychologen, economen en alle andere deskundigen.

Kom er maar in!
2 -15
Bijgoochem
Wat zegt jouw gevoel? Dat het allemaal heel logisch en goed is wat er gebeurt?
0 0
Babayaka
Mijn gevoel zegt dat we voor de gek worden gehouden. En dat alles tot aan de grond afgebroken gaat worden. Echter het gaat nog met te veel mensen wel goed, waardoor het ze (Kabinet plus degene die het kopje nog boven water houden omdat ze voorheen zo hard hebben gewerkt en een buffer hebben. geen moer interesseert. Gister zat zon muts bij op1.
1 -1
mgtow
Ook goedemorgen. Heb je weer wat onder je klembord vandaag geplukt, joh?
0 -1