[Update] Toch wel alle KKD-duels live op ESPN

NickOoms, 12-01-2021 om 15:10, 5363 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Vanaf 15 januari zullen er nog maar vier duels per speelronde in de Keuken Kampioen Divisie worden uitgezonden op ESPN, zo meldt het Algemeen Dagblad. Op dit moment worden alle tien wedstrijden per speelronde uitgezonden.

Voetbalclubs die niet live worden uitgezonden, zullen wel te zien zijn in het schakelkanaal van ESPN. Gedurende deze uitzendingen komen slechts de hoogtepunten voorbij van de zes overige duels die niet direct worden uitgezonden. Zodoende zullen er minder wedstrijden van Jong Ajax rechtstreeks worden uitgezonden.

De belangenvereniging van de clubs, FOX Sports, de KNVB en hoofdsponsor Keuken Kampioen betaalden 750.000 euro om het voetbal voor zoveel mogelijk mensen uit te zenden in de coronacrisis. Met de gedachtegang dat er in de derde en vierde periode weer stadionbezoek mogelijk zou zijn. 'Het geld is op om alle duels live uit te zenden. De productiekosten om op deze voet verder te gaan zijn gewoon te hoog', aldus Marc Boele, algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Update - 15.00 uur (12 januari) - Toch wel alle KKD-duels live op ESPN

Alle wedstrijden in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie worden toch wel uitgezonden op ESPN, zo meldt de competitieorganisatie via haar officiële kanalen.Eerder werd bekend dat er slechts vier wedstrijden werden uitgezonden, maar dit is toh teruggedraaid. Het initiatief kwam van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs en is ondersteund door het Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen, politie en gemeenten.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
KKD.....huh.....wij willen Eredivisie. Je wil toch niet zeggen dat Telstar-Almere meer dan 50.000 mensen trekt? Laat dan alleen de topwedstrijden van Ajax zien. Ziggo is toch sponsor van Ajax?
0 0
AjaxDaniel
Tja, zonde voor de supporters van die clubs maar de KKD is ook van een belachelijk laag niveau. Jong Ajax is af en toe leuk om naar te kijken wanneer ze er een goede ploeg staat maar veel meer dan dat is het ook niet.

Wat zou het aandeel KKD fans met abonnementen op ESPN zijn, misschien 2% ofzo?
1 0
Joseph
Ajax moet de wedstrijden van jong Ajax terug kopen. Ga je dat op je eigen online kanaal uitzenden met wat leuke beelden en wat interviews er omheen. Ik zou daar wel 30 euro per jaar voor over hebben.
3 0
Amp
Vraag me altijd af of die andere clubs dan ook niks te zeggen hebben daarover. Gezien zij ook belang hebben bij het collectieve contract, en lijkt mij dat een espn minder zal betalen als jong ajax eruit stapt qua uitzendrechten. En gezien ajax ook regelmatig jeugdpotjes uitzond, vraag ik me ook af of ze hier nodig geld voor moeten vragen
0 0
Joseph
Die andere clubs kunnen dan meer uitgezonden worden, zijn ze vast ook blij mee. ESPN kan het niet opbrengen om alles uit te zenden, denk dat die blij zullen zijn als Ajax hun wedstrijden terug zou kopen.

Die jeugdpotjes kunnen met wat investeringen ook wat beter uitgezonden worden, ook dat voegt toe aan de waarde van zo'n betaald kanaal. Moet natuurlijk wel een laag bedrag zijn dat ook voor minima is op te brengen.
2 0
Amp
Bedoel meer: als ajax het uitzend ipv espn, dan valt er natuurlijk geld weg bij de tegenstanders. Gaan zij er zomaar mee akkoord dat die rechten dan bij ajax komen? En is het voor ajax nog wel rendabel als de tegenstanders aanspraak willen maken op tv gelden als ajax het gaat uitzenden
0 0
Joseph
Grote kans dat Ajax niet eens uitgezonden wordt, maar op het schakelkanaal terecht komt, denk dat ze zich daar niet druk om zullen maken. Ajax zou als tegemoetkoming de helft van de reclame opbrengst in de pauze kunnen delen met de rest van de KKD.
0 0
Ik
โ‚ฌ1,58 per wedstrijd, want Ajax heeft alleen de tv-rechten van de thuiswedstrijden. Zou dat genoeg zijn?
1 0
iammike
Jong Ajax is toch niet om aan te zien dit jaar.
2 -2
Terranova
logisch, maar zonde. Jong Ajax wordt over het algemeen toch niet al te vaak gekozen :(
1 0
Amp
Inderdaad en toch vreemd, gezien een fox juist meer interesse kreeg in de kkd vanwege de jong-teams
0 0
afcas
Fox is een amerikaans bedrijf. Die kwamen naar Nederland voor de uitzendrechten van de eredivisie. In Nederland wilde men 1e divisie er ook bij, maar dat wilde ze in Amerika niet. Toen is het dankzij de Jong teams toch nog goed gekomen en heeft fox uiteindelijk een Nederlandse leiding aangesteld voor fox in Nederland. Het probleem is dat die mensen veel te veel luisteren naar hoe 1e divisie fans lopen te klagen over de jeugd teams. Zelfs hun eigen personeel (commentatoren en analisten) doen mee met dit geklaag. Ik denk dat als Amerika meer invloed had gehad dat er meer jong teams werd uitgezonden en dan waren de kijkcijfers waarschijnlijk ook beter geweest. Het denken dat een lokale leiding beter weet wat er speelt in het land is een fout geweest...
0 0