'Trainers willen dat ik uiteindelijk van grote waarde ben voor Ajax'

BartVeenstra, 05-12-2020 om 13:40, 8896 views, Ajax Life Magazine |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jurriën Timber wacht geduldig op een nieuwe kans in Ajax 1. De verdediger speelde eerder dit seizoen nog als basisspeler tegen FC Groningen (1-0 nederlaag), maar daarna stond hij drie weken aan de kant met een hamstringblessure.

Op de achtergrond werkt Timber hard om een betere verdediger te worden. Hij heeft daarbij veel profijt van de trainingen met Winston Bogarde. 'Ik ben al langer met hem bezig om beter te worden. Dat voelt vertrouwd', aldus Timber in het Ajax Life Magazine. 'Hij ziet mij stappen maken. Welke? Ik haal nu meer uit mezelf. De gemakzucht is verdwenen. Ik geef elke training honderd procent. Dat was een aandachtspunt. Niet dat ik niet hard werkte, maar er zat meer in me dan er uitkwam. Naarmate je ouder wordt, voel je dat beter aan en komt het er wel uit.'

In september tekende Timber een nieuwe contract bij Ajax. Zodoende staat hij tot medio 2024 onder contract in Amsterdam. Hij legt uit wat de plannen met hem zijn. 'De trainers willen zien dat ik stappen maak om uiteindelijk van grote waarde te zijn voor het eerste elftal. Dat is uiteraard wat ik zelf graag wil. Ik werk er elke dag keihard voor om dat te bereiken.'

Timber is inmiddels weer fit, maar een basisplaats lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. 'Het is weer even afwachten. Perr doet het centraal achterin ook goed en tijdens mijn blessure mocht Edson Álvarez er ook spelen', aldus Timber, die ook op rechtsback uit de voeten kan. Op die positie vertrok Sergiño Dest, maar haalde Ajax met Sean Klaiber een vervanger. Balen? 'Ja, maar aan de andere kant ook wel logisch. Nu was ik drie weken geblesseerd. Stel je voor dat Nous óók was weggevallen, dan had je toch een probleem op die positie.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Goede speler met toekomst bij Ajax, denk ik zo. Is voor een CV er, zijn favoriete positie, echter wat te klein en lijkt daarom meer op zijn plaats als RB. In combinatie met Blind of Martinez bijv. zou een dergelijke centrale bezetting in je verdediging via een vrije trap of corner al een soort halve tegengoal zijn. Dan wordt dat hart vasthouden geblazen, en neemt de onzekerheid in die linie steeds meer toe!
0 -2
Ozymandias
Danny Blind (1,76 meter) en Frank de Boer (1,80 meter) hebben aangetoond dat twee kleine centrale verdedigers een geweldig centraal duo kunnen vormen. Als Ajax met twee kleine centrale verdedigers gaat spelen (als Schuurs een keertje rust krijgt) zou ik eerder voor Martínez en Jurriën kiezen dan voor Daley Blind en Jurriën. Met Martínez en Jurriën als centrale verdedigers en Blind als '6' zou Ajax in balbezit zeer hoog (en dus compact) kunnen staan aangezien Martínez en Jurriën beide goed en fel kunnen doordekken.
0 0
Sunny
En beiden ook hoog kunnen springen en daardoor kopduels winnen van langere tegenstanders
0 0
Prethoofd123
Waarom krijgt Alvarez zo vaak de kans terwijl je deze jongen in je selectie hebt? Zie in hem meer een verdedigende middenvelder dan in Alvarez.
0 0
trodat4030
Begin vh seizoen twijfelde ik een beetje of Schuurs, ondanks een sterke voorbereiding, de man op RCV ging worden, ik vond Timber ook behoorlijk overtuigen namelijk. Nu laat Perr zien dat hij dat niveau vd voorbereiding weer terug aan het krijgen is, niet elke wedstrijd, maar wel steeds vaker. Met Timber hijgend in zn nek wordt het een mooie concurrentiestrijd met ieder hun eigen sterke kanten. Timber is dynamischer, Schuurs wat sterker, leert die kracht steeds beter te gebruiken (anders heb je er ook weinig aan) en is in de opbouw wat sterker. Al vind ik hem nog vrij vaak de opbouw aan Blind overlaten, maar die is in principe ook gewoon nog 2-3 klassen beter op dat vlak. Eigenlijk ideaal voor een trainer, want je hebt keus. Tegen een dynamische spits kan je Timber brengen, tegen een wat statistische spits kan Schuurs wat meer zijn ding doen. Daarnaast zijn ze overall behoorlijk gelijkwaardig qua niveau en ga je niet met je billen knijpen als er gewisseld moet worden op die positie. Behalve als de trainer dan weer met Alvarez komt aanzetten natuurlijk ;-)

Zolang men het gewoon achterwege laat om ze niet met Matthijs te vergelijken is er niet veel op beide aan te merken. Bij Timber hoor ik mensen soms zijn lengte aanhalen, maar hij is atletisch genoeg om dat behoorlijk te compenseren.
2 0
Ozymandias
"Al vind ik hem nog vrij vaak de opbouw aan Blind overlaten, maar die is in principe ook gewoon nog 2-3 klassen beter op dat vlak."

Het valt me de afgelopen weken op dat Blind en Schuurs beide (te) veel aan Onana overlaten. Regelmatig spelen ze hem de bal aan terwijl hij eigenlijk alleen de optie heeft om de lange bal te geven. Het lijkt soms alsof ze zelf niet de verantwoordelijkheid willen nemen voor een moeilijke inspeelpass of een crosspass. Tegen Liverpool was dat erger dan ooit maar dat kwam waarschijnlijk omdat Blind en Schuurs beide Álvarez niet durven aan te spelen.
1 0
Web
Ik vind het een groot talent
Schuurs doet het ook geweldig
Hij heeft gelukkig geduld
Ook verstandige teksten
3 0
Sunny
Geweldig talent en zie hem wel doorbreken op korte termijn
0 0