Ajax Vrouwen na penalty's langs PSV in Eredivisie Cup

JesseTH, 04-12-2020 om 23:10, 7291 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond ten koste van PSV de volgende ronde van de Eredivisie Cup bereikt. Er was weliswaar een penaltyreeks voor nodig en daarbij onderscheidde keepster Lize Kop zich.

Het duurde even voordat er kansen ontstonden tijdens de wedstrijd. Lang ging het gelijk op, maar na een klein halfuur was daar dan toch de openingstreffer. Marjolijn van den Bighelaar was, zoals zovaak, trefzeker. Zij verschalkte doelvrouw Sari van Veenendaal met een laag schot.

Lang kon Ajax niet van de voorsprong genieten, want na een minuut stond het al 1-1. Het was Jesslyn Kuijpers die de bal langs Kop wist te werken. Het ging hierna heen en weer, maar na 37 minuten spelen, was het Stefanie van der Gragt die uit een vrije trap van Victoria Pelova de bal binnenkopte voor de 2-1.

Na rust ging PSV goed op jacht naar de gelijkmaker, maar lang kwam deze er niet. Kop blonk uit en hield haar team op de been. Vlak voor tijd viel de 2-2 alsnog. Joelle Smits werkte af na een voorzet. Door het gelijkspel moest de wedstrijd beslist worden middels een penaltyreeks en daarbij was het opnieuw Kop die zich wist te onderscheiden. Zij pakte twee strafschoppen en haar teamgenoten misten niet.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Victor
misschien even een telefoontje naar Spanje Lieke Martens heeft al aangegeven graag voor Ajax te willen spelen en misschien Miedema ook nog even ophalen uit Engeland
1 0
AjaxDaniel
Miedema is toch een kakkie? Gaat nooit overstappen joh.
1 0
Cruijffthebest
Klasse vrouwen, vol gaan voor de titel en de beker.
Hopelijk komen er nog meer versterking na Van der Gragt en Spitse, want Ajax hoort gewoon Europese top te zijn!!
1 0
ddavidd99021
What the hell is de Eredivisie Cup?
2 0
mgtow
Psv verslaan is altijd goed.
6 0