Danilo: 'Droom om in voetsporen Zlatan en Suárez te treden'

NickOoms, 03-12-2020 om 11:10, 3645 views, Voetbalzone |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Danilo Pereira da Silva, kortweg Danilo, hoopt volgend seizoen bij Ajax de eerste spits te worden en in de voetsporen te treden van oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez. Dit seizoen huurt FC Twente de Braziliaan van de Amsterdammers en in tien wedstrijden heeft hij negen doelpunten gescoord en vier assists gegeven.

'Het is mijn droom om de spits van Ajax te zijn', begint Danilo over zijn ambities bij Ajax in gesprek met Voetbalzone. 'Mijn droom kwam al uit toen ik mijn debuut maakte, maar ik was er toen nog niet klaar voor om de eerste spits te zijn. Nu, met mijn ervaringen en wat ik nu in de Eredivisie laat zien, denk ik dat ik er klaar voor ben. Het is een uitdaging, voetbal is een gekke sport. Voor mij blijft het de droom om de eerste spits te worden van Ajax en in de voetsporen te treden van Ibrahimovic en Suárez.'

De 21-jarige spits vertrok op augustus 2017 voor twee miljoen euro van Santos FC naar Ajax. In zijn eerste seizoen speelde hij voor het Onder 19-team uit Amsterdam. De twee seizoenen erna kwam Danilo uit voor het beloftenelftal. 'Die twee jaar zijn erg goed voor me geweest. Het is zwaar, want je speelt tegen gedegradeerde teams uit de Eredivisie. Ik vond het pittig, want soms zaten er veel mensen in de stadions. Je voelt je een echte prof, maar dan een niveau lager.'

Sinds dit seizoen komt de Braziliaan op huurbasis uit voor FC Twente, een stap die hem tot op heden goed bevalt. 'Ik was klaar om me te ontwikkelen in een zwaardere competitie. Dat is de Eredivisie, want daarin spelen sterke teams. Ik had veel interesse van grote clubs, maar toen kwam FC Twente. Mijn zaakwaarnemer en mijn familie vonden het een mooie club. Het is zeker een stap vooruit. Hier krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en te laten zien. Dat is wat ik nu doe. Mijzelf laten zien door goals te maken. Ik speel goed en heb het erg naar mijn zin.'

Ajax - FC Twente

Komende zaterdag treft Danilo zijn oud-teamgenoten als FC Twente op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA. Danilo kijkt er enorm naar uit. 'Het wordt voor mij heel zwaar, want ik ken al die jongens. Ajax is een grote club en het wordt een hele zware wedstrijd voor ons. Ik kijk er enorm naar uit. Ik weet niet wie Erik ten Hag gaat opstellen, maar ik ga sowieso Antony en David Neres zien. Ik ga ongetwijfeld een praatje met hen maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Tadic, Traore, Danilo, Brobey en Hansen,... het wordt druk voorin. Brede selectie kan geen kwaad.

‘21-22: Tadic, Traore en Danilo.
Brobey en Hansen verhuren.

‘22-23: Tadic, Danilo, Brobey en Hansen.
Traore verkopen.
0 -2
De Stift
Ik denk dat hij beter nog een seizoen kan blijven bij Twente. Lekker alles spelen en dan met heel veel wedstrijden in de benen voor zijn kans gaan. Dus Ajax: verleng dat contract en verhuur hem nog een jaar.
0 -1
Ozymandias
Als Danilo deze vorm vasthoudt lijkt het me misschien verstandig om hem te verkopen (tenzij hij ook daadwerkelijk zich goed zou ontwikkelen als speler). In wedstrijden tegen betere tegenstanders (zoals Feyenoord en PSV) heeft Danilo het erg moeilijk (tegen Feyenoord gaf hij een assist maar speelde hij verder slecht). Als Danilo veel blijft scoren tegen de rest van de Eredivisie zal er waarschijnlijk wel een club zijn die zijn productiviteit optelt bij het feit dat hij (mede) door Ajax is opgeleid en daarom een bedrag voor hem over heeft wat hij voor Ajax in ieder geval niet waard is.
0 -1
Lars0344
Wat een onzin. Ik weet nog dat in de rust tegen feyenoord de analisten laaiend enthousiast waren. Hij was continu aanspeelbaar en zorgde continu dat Twente door kon voetballen.
0 0
Ozymandias
Dan zijn ze veel sneller onder de indruk dan ik. Als de spits van Ajax zo'n wedstrijd zou spelen zou hij hier op AS worden afgemaakt.
0 0
Bensco
Op AS misschien maar Danilo kan bij Twente op niks anders dan lof rekenen. Ik durf ook met vrij veel zekerheid te zeggen dat mensen die zeggen dat hij niks kan in de kleine ruimte hem duidelijk nooit hebben zien spelen bij Twente. Dat heeft die wel degelijk opgepikt bij Jong Ajax.
0 0
Ozymandias
"Op AS misschien maar Danilo kan bij Twente op niks anders dan lof rekenen."

Natuurlijk, de lat ligt bij FC Twente veel lager dan bij Ajax. Danilo is een geweldige speler voor FC Twente.

"Ik durf ook met vrij veel zekerheid te zeggen dat mensen die zeggen dat hij niks kan in de kleine ruimte hem duidelijk nooit hebben zien spelen bij Twente."

Ik heb een meerderheid van de wedstrijden van Danilo dit seizoen gezien. Het gaat er niet om of Danilo "niks" kan in de kleine ruimte maar of hij goed genoeg is in de kleine ruimte voor Ajax.

"Dat heeft die wel degelijk opgepikt bij Jong Ajax."

We hebben bij Jong Ajax meerdere seizoenen kunnen zien hoeveel moeite Danilo heeft wanneer een tegenstander zich geheel terugtrekt en vanuit de verdedigende organisatie speelt. Dat was de reden waarvoor Danilo bij Jong Ajax in korte tijd van eerste keuze voor in de spits naar vierde keuze (achter Traoré, Brobbey en Hansen) ging. Danilo is voor mij net een Botman, een (zeer) talentvolle speler voor een andere club dan Ajax.
0 0
Danishdynamite
Leuke jongen. Hoop dat hij het redt maar denk net iets te allround en nergens echt de grote uitblinker in, maar kan dit seizoen wel eens op 20+ goals eindigen bij Twente en dan verdient hij zeker een kans in de voorbereiding bij Ajax.
0 0
Bensco
Ik hoop dat hij zijn ontwikkeling dit jaar doorzet. Als Traoré dat ook doet en langer blijft heb je 2 goede opties voor in de spits. Traoré zou dan de voorkeur hebben terwijl Danillo in zijn schaduw zich kan ontwikkelen als een goede spits.
0 0
Ferd
Maar dan zit je met Brobbey die ook moet spelen.
0 0
Bensco
Brobbey is nog maar de vraag of die bijtekent en of die überhaupt hetzelfde groeitempo als Danilo en Traoré kan aanhouden. Beidde spitsen spelen al in de eredivisie waarbij eerst genoemde zelfs als CL minuten heeft gemaakt. Het is nog maar de vraag of Brobbey dat ook aankan, we denken van wel maar het is van veel factoren afhankelijk.
0 0
Lazell
Iemand die hem een beetje volgt? Scoort erop los, maar dat deed bijv. Bjorn Vleminckx ook.
0 0
Freddy
Hij speelt niet onverdienstelijk. Heeft een goede klik met Cerny en kan lekker vrijuit voetballen. Dat is ook het grote probleem. Bij Ajax moet elke bal erin. De druk is heel anders. Ook speelt hij bij Twente in grote ruimtes. Iets wat bij Ajax niet voorkomt als spits. Echt als aanspeelpunt functioneren zie je hem dan ook niet. Wel is het een spits die makkelijk scoort maar dat deed hij ook al bij Jong Ajax vanaf rechtsbuiten.
0 0
Lazell
Was ik al een beetje bang voor, al zou je hem misschien wel in de Promes rol kunnen gebruiken als diepe vleugelspits met scorend vermogen.

Ben niet onder de indruk van onze spitsen. Traore doet het goed, maar is niet verfijnd genoeg. Brobbey lijkt me een groter talent, al speelt hij ook nooit een mannetje uit. Tadic vind ik in de CL in de punt ook geen indruk meer maken. We komen in de situatie dat we straks 3, 4 talentvolle spitsen hebben die allemaal moeten gaan spelen (met Hansen), maar geeneen goed genoeg voor Ajax1 op CL niveau.
0 0
Flipper33
Als ik Tadic zie rennen dan denk soms wel eens is de tegenstander nu zo snel of Tadic zo langzaam zal het 2e wel zijn !
0 -1
Freddy
Traore begint zich wel te ontwikkelen maar ik ben benieuwd hoe hij het in de belangrijke maanden gaat doen tegen wat meer uitdaging. Tadic is te belangrijk op links geworden met steekballen en ballen vasthouden waardoor je makkelijker voetbalt waardoor hij helemaal niet meer in de spits hoort. Met dat laatste ben ik het zeker eens. Tenzij de spitsen nog een gigantische ontwikkeling gaan meemaken is het allemaal niet goed genoeg voor het niveau waar Ajax wil zijn.
0 -1
Lazell
Eens mbt Tadic.

En dat laatste is zo verdomd moeilijk als je 3 talentvolle jonge spitsen hebt. Het makkelijkste zou zijn 1 topspits, met daarachter 1 talentvolle spits die kan invallen en in de competitie af en toe basis kan starten. Dat die topspits dan doorgroeit, of langzaam met pensioen gaat zodat je een natuurlijke overgang hebt. Nu moeten 3 spitsen zich bewijzen en constant presteren, terwijl ze daar nog niet echt klaar voor zijn. Hoop dat ze Brobbey of Traore volgend seizoen verhuren en een topspits aantrekken. Danilo misschien ook nog verhuren en Hansen in Jong Ajax.
0 0
ambtenaar
Ging elke bal er maar in bij Ajax.....
0 0
Freddy
Ik zeg niet dat elke bal er in gaat maar als dat een Ajax spits elke kans moet maken. Als hij er 3 mist en Ajax wint wel gaat er toch gekeken worden naar de spits.
0 0
ajax1981
haha, ik dacht precies hetzelfde.
Bij Ajax iedere kans maken en je hebt als spits aan het einde van het seizoen 40 goals.
Als verdediger ook trouwens
0 0