Jansen vreest voor blessure Neres: 'De zorgen zijn terecht'

JesseTH, 03-12-2020 om 08:25, 20958 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen maakt zich zorgen over de blessure van David Neres. Vanuit Ajax kwam er nog geen statement over de situatie van de Braziliaan, vrijdag wordt er meer helderheid over verwacht, maar de Ajax-watcher heeft er geen goed gevoel over.

'De zorgen zijn terecht. Ik heb navraag gedaan en hij heeft de hele dag op krukken gelopen', spreekt Jansen in de uitzending van Voetbalpraat. 'De diagnose is nog niet helemaal duidelijk, volgens mij moeten ze daar even mee wachten. Wat ik hoor, is dat er vrijdag meer duidelijkheid komt over zijn blessure.'

'Ik vond het al een akelig moment als je zag hoe hij neerkwam en van het veld afstrompelde', zo vervolgt de journalist zijn verhaal. 'Als hij vandaag dan de hele dag op krukken heeft doorgebracht, dan vrees je het ergste. Hij heeft er net een jaar opzitten in de lappenmand, dus het zou wel heel triest zijn.'

Het was niet het enige negatief te benoemen punt van de wedstrijd tegen Liverpool van dinsdag. Neres viel dus uit, Ajax ging onderuit en Jansen zag dat enkele Ajacieden te weinig lieten zien. 'De sterkhouders, met Onana, Blind en Tadić, die waren niet heel sterk. Juist Mazraoui, Schuurs en Gravenberch – een klasse apart - lieten het wel weer zien. De Braziliaanse vleugels gaven met Antony en Neres ook niet thuis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Zou Ajax niet al een update hebben gegeven als hij er lang uit zou liggen?
0 0
Boer Gijs
gewoon de wedstrijd uitgetrapt en niet eens een kaart
1 -1
AFCA.
Gelukkig staat er weer een zeer talentvolle jongen uit de jeugd klaar die zijn kans krijgt genaamd Noa La oohh wacht die is vakkundig de deur uitgewerkt door Ten Hag omdat zijn houding hem niet aanstaat. Schoothondje Labyad maar weer opstellen dan...
5 -13
Van Reenen
Gewoon effe wachten dat Mohamjed Kudus terug is. Zalhopelijo januari worden. Klaassen als 6, Gravenberch als links stuwende middenvelder en Kudus als rechts stuwende middenvelder. Een beter middenveld kan ik mij niet indenken en dan gaat Anthony ook weer beter spelen.
0 -1
DeGodenzonen020
Zullen we eens accepteren dat Lang weg wilde? Hij wou niet voor zijn kans gaan, hoewel hij nadrukkelijker in beeld kwam. Enige gekke is het lage bedrag wat ze vroegen, wat mij betreft
1 -1
Babangida83
Welke kans, doel jij precies op?
0 0
Sunny
Lang was bij Twente al een v.d. beteren en in onze voorbereiding wellicht de beste speler met zijn eigenschappen: dynamisch, snel, verassend, scorend vermogen, actie.
Na een geweldige voorbereiding kreeg hij vervolgens geen speeltijd en wilde daarom zijn contract daarom niet verlengen (begrijpelijk want hij is op een leeftijd dat spelen belangrijk is) en moest vervolgens wel verkocht worden.
Lang zelf wilde het liefst slagen bij Ajax maar soms wordt je gedwongen om een andere keuze te maken.
Dat is de prijs die je als topclub met veel toppers in huis moet betalen.
Eeuwig zonde want ik acht Lang tot grote daden in staat en hoop maar dat we een terugkoop clausule hebben
4 -2
FelixGassenlicht
Houd toch op over die Lang. Is gewoon niet genoeg. Niveau is tegenwoordig CL, dus Neres, Antony, Promes e.d.. En daarbij vreemde vogel, die gaat rare fratsen uithalen, let maar op.
3 -5
Minsc
Buiten dat het gezeur van je is, Noa Lang zeer talentvol noemen is zwaar overdreven.
3 -5
Hollister
Ah gut... zakdoekje? Misschien wilde Lang zelf niet bijtekenen...? Jij speculeert maar raak....
2 -6
Babangida83
Als je van één jeugdspeler kon zeggen dat hij graag voor Ajax 1 had willen spelen, dan is t Lang wel. Is van Feyenoord naar Ajax gegaan, speelde daar altijd met een Ajax-shirtje in Rotterdam, heeft volgens mij zelfs een Tatoo van Ajax en jij denkt natuurlijk dat hij naar Brugge is gegaan voor t grote geld. Die kans acht ik vrijwel nihil. Dus om nou over speculatie te spreken...
0 0
Ansjo
Ik probeer steeds maar weer mezelf in te beelden dat ten Hag een goede coach is maar ik vond het allemaal maar wiebelig tegen Liverpool met Alvarez in het veld. En Anthony en Neres presteerden beide niet op de vleugels. Wissel ze dan gewoon een keer om! Kost niets en als het na een kwartier niets oplevert zet je het gewoon weer terug.
11 0
Joseph
Alvarez vond ik ook vreemd, je weet gewoon dat je dan voetbal inlevert en dat is eigenlijk de enige kracht van Ajax. Het draaide niet voor niets zo slecht met Alvarez op het middenveld.
Dat je de vleugels niet wisseld vind ik ook heel vreemd, zeker als het niet loopt. De verdediger moet opeens anders verdedigen en dat kan alleen maar in het voordeel zijn van Ajax, als het niet loopt.
Het zijn een beetje de mankementjes van ten Hag, die het verder prima doet eigenlijk.
7 0
DeGodenzonen020
Het middenveld liep nauwelijks. Ajax speelde veel de lange bal en dat kan niet alleen de zenuwen zijn. 'Snel de laatste linie bereiken' zei Ten Hag. Als je ziet dat je 9/10 ballen inlevert en Liverpool dreigend laat worden met vlijmscherpe counters, speel je toch het spel waar je goed in bent? Ze zouden veel meer vrijuit hebben kunnen spelen. Juist in de vorige succesvolle campagne in 18/19 werd de slag op het middenveld gewonnen. Met felheid, combinatiespel, als team opereren in de aanval en met druk zetten.

Toch goed dat je na veel kwaliteitsverlies toch weer het jaar erna meedoet met zo'n grote en goede ploeg. Dat is gewoon knap
0 0
Ajax95Duivendrecht
Een brace zegt nog niet zoveel. Kan een breuk zijn, maar evengoed een verrekking of een kneuzing. Maar dat hij op krukken loopt, betekent wel dat hij het niet te veel mag belasten. Op krukken lopen doe je niet voor niets, dan heb je er echt flink wat last van.

Ongeacht wat de diagnose is zou het me niet verbazen dat Neres er wéér een tijd uit ligt, als ik dit zo zie. In dat geval moet je toch wel de transfermarkt op in de winter. Achter Tadic en Antony heb je dan namelijk alleen nog maar Promes en eventueel nog Labyad (maar die lijkt tot de blessure van Kudus juist een vaste plek op 10 te hebben gekregen).
3 0
PierreHeno
Een onderbeenbrace geef je juist om het lopen te bevorderen igv een fractuur waadoor het herstel juist verbeterd wordt. Bij Neres is er dus vermoeden van serieus letsel ...mogelijk een fissuur #..of peesletsel. Die speelt minimaal de komende 6 weken niet meer.
0 0
Frank1978
Laten we hopen dat het meevalt, in de eerste plaats voor David zelf.
6 0
wendoo9
Neres nooit meer op links laten spelen !!
1 -3
MickS
Dat sowieso. Zijn rendement op rechts is slechts een fractie van dat op links.
0 -3
Knalpot
Zal voor Anthony ook gelden dus dat blijft kiezen tussen 2 kwaden. Buiten dat heeft Neres ook hele goed wedstijden op links gespeeld en zet ik het liever op zn slechte vorm dat hij daar dinsdag totaal niet uit de verf kwam.
0 0
Henkjanklaas
heeft veel te maken met het constant keihard op voeten staan van spelers ! die van Liverpool hadden er ook weer een handje van. direct rood trekken voor dit soort overtredingen. heb de indruk dat dit enorm is toegenomen.
2 0
Jariiii
Onana was helemaal niet slecht, wat een overtrokken gedoe over één fout.
13 0
PierreHeno
...maar wèl een essentiële fout.
0 0
Frank1978
Mee eens, Onana maakte ook weer een bijna onmogelijke redding.
4 0
Van Reenen
Precies, gemiste kansen van Klaassen, Neres en Huntelaar hoor jeniemand over. Ik kan net zo goed stellen dat wij hierdoor niet met 2-1 gewonnen hebben.
9 0
Juichtoon
Vooral die van Klaassen was ergerlijk. Dit is kennelijk nog niet veranderd bij Davey.
Hij maakt nog steeds van die dwarreldoelpunten (Emmen 0-1) als ooit in de Kuip de 1-1. En komt nog steeds centimeters te kort om een bal in te koppen (Liverpool uit) zoals ooit bij de mogelijke 3-2 thuis tegen Utrecht in 2016 (2 weken voor het echec tegen De Graafschap).
Ben wel blij met Davey voor het huidige Ajax maar het blijft een matige voetballer voor een topelftal.
1 -1
Knalpot
Een aardig elftal geen topelftal daarvoor mis je op bepaalde posities nog wel wat klasse.
2 0
appiehappie
Klote voor die jongen.
0 0
Clarence
Freek had ook gewoon op de Insta van Neres kunnen kijken. Scheelde weer navraag doen :)

Over de blessure; hij maakte zelf een overtreding maar die gast van Liverpool valt met zijn volle gewicht op het standbeen van Neres. Ongelukkig.
0 0
gusanito
Het was echt een voorbeeld van een speler die geblesseerd raakt omdat hij niet vol het duel in ging. Dan ben je kwetsbaar. Zou wel enorm klote zijn als hij weer wegvalt zeg.
0 -2
Clarence
Hij maakt een overtreding, waarna die gast vol op zijn standbeen valt. Heeft niks te maken met hoe het duel in ging.
2 0
JSTWST
Wordt hij de Robben van Ajax??
0 -11
nummer14
Je zag toch zelf ook hoe hij neer kwam met dat been, wat kan hij daar in godsnaam aan doen?
3 0
koppensneller
Bij Neres was het wel een forse overtreding . Robben raakt geblesseerd als de wind even verkeerd staat .
5 0
Sluk
Onana maakt een fout en vervolgens was hij niet sterk? Even later verricht hij een fantastische redding, dus afgezien van dat ene moment keepte hij foutloos. Zullen we verder gewoon de feiten afwachten en niet afgaan op een gevoel van Freek?
7 0
Clarence
Ik vond m voetballend niet geweldig. Btje te nonchalant. Verder inderdaad keepend geen fouten gemaakt!
2 -1