Brobbey ziet in Bundesliga de ideale vervolgstap na Ajax

JesseTH, 03-12-2020 om 07:35, 11543 views, Voetbalzone |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Brian Brobbey ziet zichzelf in de toekomst in de Bundesliga spelen. De spits heeft het vermoeden dat hij daar het best tot zijn recht kan komen, al heeft hij zijn zinnen voorlopig nog niet gezet op een transfer. Hij zette een stap bij Ajax door te debuteren in het eerste elftal met een goal en hij wil meer.

'Ik voel zeker druk om te presteren, maar zo werkt het nu eenmaal bij Ajax. Gelukkig kan ik er goed mee omgaan', zo spreekt de jongeling tegenover Voetbalzone. 'Bij Jong Ajax sta ik op acht goals dit seizoen en bij het eerste heb ik meteen gescoord in mijn debuutwedstrijd. Ik zie dat als een bevestiging dat ik op de goede weg ben en werk er keihard aan om mezelf zo snel mogelijk verder te ontwikkelen.'

Samen met onder anderen Klaas-Jan Huntelaar doet Brobbey er veel aan om te verbeteren als spits en als hij die lijn doortrekt, hoopt hij het de spitsen van Ajax 1 lastig te kunnen maken. 'Lassina (Traoré, red.) is ook gewoon goed bezig, maar ik ga er vanuit dat ik mijn kansen ga krijgen als ik mijn ding blijf doen. De trainers zeggen dat ik goed bezig ben en ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als het zover is.'

Voordat het zover is, moet Brobbey zijn contract bij Ajax nog wel verlengen. De aanvaller zei het al meerdere malen, maar herhaalt het nog maar eens: hij gaat uit van een nieuw contract. 'Voor zover ik weet gaat het zeker de goede kant op. Ik weet dat mensen wel eens denken dat Mino Raiola spelers zo veel mogelijk transfers laat maken, maar uiteindelijk is het bij hem altijd de speler die beslist. Ik ken hem en zijn medewerkers als hele fijne mensen die mij zo goed mogelijk begeleiden. Dat nieuwe contract bij Ajax gaat er dus gewoon komen.'

De vervolgstap

Wanneer het nieuwe contract er is, Brobbey zich heeft ontwikkeld in Ajax 1 en hij klaar is voor een volgende stap, lijkt de Bundesliga zijn droombestemming. 'Engeland, Spanje en Duitsland vind ik allemaal mooie competities, maar in de Bundesliga denk ik met mijn spel het beste tot mijn recht te komen. Ook krijgen talenten daar net als bij Ajax echt de kans om zichzelf te bewijzen. In Engeland zie je bijvoorbeeld veel sneller dat er weer een nieuwe speler wordt gekocht als het even niet loopt', aldus de aanvaller.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ik ben bang dat deze niet gaat tekenen. Beproefde recept van Raiola. Natuurlijk laat je een speler niet in de media zeggen dat hij gaat tekenen. Dat is slecht voor je onderhandelingspositie. Tenzij hij weg wil.

Wat spelers wel kunnen zeggen, is dat ze graag bij Ajax willen blijven, zoals Unuvar.

Maar ik laat me heel graag verassen.
0 0
debarbaar
Het si allemaal niet zo moeilijk. bijtekenen voor 15 december en anders op de tribune. "Het gata de goede kant op" betekent bij Raiola dat de speler een miljoenen salaris wil en een gelimiteerde transfersom. Kluivert wist het ook zeker hij zou bijtekenen. Nou teken dan of zout anders op.
1 0
Liam
'Gaat de goede kant op'. Is ook echt moeilijk he om een paar regels op te stellen en daar een handtekening onder te zetten. Man,man.

Elke keer die standaardriedeltjes van Mino-klanten.
1 0
Vlieske
Dan had je je contract al lang verlengd. Over paar weken komen de andere clubs met aanbiedingen bij dikke papzak en trap ook jij er gewoon weer in.
0 -1
Afca85meer
Geef hem eens ongelijk Traore komt net kijken en gaat nog wel een paar jaar blijven. Tadic heeft een contract tot zijn pensioen. Dat betekent dat Brobbey niet op heel veel speeltijd kan rekenen. Jammer voor ons maar ik begrijp hen wel.
0 -1
Babangida83
Als je niet verwacht dat je Traore uit de basis gaat spelen, zou ik zeker nog niet naar t buitenland gaan.
0 0
3sterrenAjax1
ik krijg steeds meer het gevoel dat brobbey een justinnetje gaat zetten. continu zeggen dat het goed komt maar tijd rekken met t verlengen. dan aangeven dat hij zich ook ergens anders goed kan ontwikkelen. om vervolgens in t laatste half jaar van zn contract "opeens" om te slaan en aan te geven te willen vertrekken. hopelijk zit ik mis. zou zonde zijn. maar vooral voor hemzelf. als hij dit echt overweegt kan hij misschien even met justin zelf of anders redan praten of het een slimme keuze is op sportief gebied.
2 0
Joseph
Hij heeft mogen proeven aan het eerste en staat in de basis bij jong Ajax, hij krijgt dus genoeg kansen om zich te laten zien en krijgt het vertrouwen.

Ik denk wel dat als er na de winterstop geen contract is getekend, Ajax op zoek moet naar een nieuw talent in de spits, misschien wel Zirkzee..
1 0
Web
Best bijzonder nog niet bijgetekend, en nog geen volle wedstrijd in het eerste gespeeld
En nu al praten over de vervolg stap
Deed Kluivert dit ook niet?
Maar daar zal ik wel te oud voor zijn
Zulke opmerkingen
2 -3
Joseph
Met zijn opmerking over het geven van kansen aan talenten in de Bundesliga, kan hij best wel eens bedoelen dat dit eind van de zomer al gaat gebeuren.
0 0
FelixGassenlicht
Inmiddels zijn wij al bijna halverwege zijn laatste contractjaar. En maar rekken, doet mij denken aan Kluivert.
4 -1
Jaridebeste
En Tete
0 0
Bensco
Zelfde tactiek, zelfde zaken waarnemer. Brobbey is goed maar ik zou er niet rouwig om zijn als die vertrekt. Traoré ontwikkeld zich goed als spits en Danilo zou, als hij deze lijn doorzet, een goede 2e optie zijn.
1 -2
Dit is mijn club
Voordat je een vaste waarde bent in de selectie van Ajax 1 (laat staan iemand die regelmatig speelt) al praten over waar je na Ajax wilt spelen. Ik blijf het vreemd vinden hoe sommige jonge spelers erin staan.
0 0
Babangida83
Dat lijkt misschien zo. Het kan ook prima zijn dat Voetbalzone hem die vraag stelt en dat hij netjes antwoord.
0 0
Web
Best een goed punt
Als hij dit nog zou zeggen na dat hij getekend had, zou het nog anders zijn
0 0
Maxwell_5
Ik vind jou heel naïef om te denken dat de ambitie van spelers moeten eindigen bij Ajax 1. Bovendien praat hij niet over clubs, maar over het type voetbal. Mensen die moeite hebben met dit soort uitspraken van (jeugd)spelers kunnen het maar beter even overslaan, niet goed voor je tenen.
1 0
Web
Waar zegt hij dat Ajax zij eind station moet zijn?
Dat maak jij er van
0 -1
Maxwell_5
Hij mag volgens hem niet praten over een club na Ajax. Dat maakt Ajax zijn eindstation. Geen idee hoe jij tekst interpreteert.
0 0
Web
Dat heeft niets met naïef te maken
Eerst zelfs eens bij tekenen en een plaatst in het eerste afdwingen
Speel je daar zoals bv Schuurs en Gravenberch dan kun je over de volgende stap gaan denken
0 -1
Maxwell_5
Waarom moet hij per se tekenen voor hij zijn ambities of dromen uitspreekt? Hij klaagt toch niet over speeltijd? Hij zegt toch ook nergens dat hij volgend jaar of in de nabije toekomst in Duitsland moet gaan spelen? Sterker nog, hij vraagt aan de journalisten die hem hiernaar vragen, geduld op te brengen en het vertrouwen er in te hebben dat het administratief goed gaat komen. Ondertussen doet hij gewoon wat hij moet doen en dat is zijn voeten laten spreken op het veld. Alleen maar om ongeduldige supporters te pleasen moet hij eerst maar tekenen. Bekrompen denkwijze.
0 0
Web
En als hij buitensporig veel wil verdienen, moet je er snel een strik om een doen
Die zakenwaarnemer maakt het voetbal kapot, denkt niet aan het sportieve gedeelte, alleen maar geld
0 0
Web
Ongeduldige supporters?
een club moet beleid maken daar gaat het om.
Maar blijf maar lekker naïef
Tweede Kluivert is het

0 0
Web
Ik denk daar anders over
Wie zegt dat hij de volgende stap al aan kan? Vaste plaatst in Ajax 1. Doe dit eerst maar eens
Gravenberch zou dit wel kunnen uitspreken, die heeft die stap al gemaakt
Maar hij zal wel aan het eind van het seizoen naar Duitsland gaan
0 0
vdhaas
Ik neem aan dat hij dit zegt op antwoord van een vraag. Voetbaljournalisten speculeren graag over het vertrek van spelers. Zie ook wat er gezegd/geschreven werd over Gravenberch na de wedstrijd tegen Liverpool.
0 0
BokkieBokstra
Slim gezegd, Engeland is een kerkhof voor jonge spelers.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Wellicht ingegeven door het feit dat Engeland moeilijker wordt voor jonge spelers. Las van de week dat Brexit positief gaat zijn voor Eredivisie, spelers onder de 18 mogen vanaf 1 jan niet meer die kant op. Dit gaat behoorlijk pijn doen daar en december wordt de laatste maand om nog snel jonge spelers te halen.
0 0
fanforeffer
Vreemd ,al weken roepen dat hij zijn contract gaat verlengen maar het is nog steeds niet getekend! Ik hou niet van dit soort zaken doen. Nu al roepen naar welk land je wilt ,vind ik ook vreemd . Vertrouw het niet .
1 0
Mazraoui
Mensen vertrouwden Gravenberch ook niet. Mino haalt het onderste uit de kan maar Brobbey gaat gewoon verlengen
1 0
jutter
Raiola mag dan hier en daar, ook bij Ajax, niet de populaire jongen zijn, hij heeft altijd wel een goed adres voor de spelers die hij onder zijn beheer heeft. Hij zorgt ook goed voor zichzelf dat moge duidelijk zijn, en dan heeft hij met Ibrahimovic nog steeds de ultieme melkkoe in zijn stal die ook nog eens vrij vaak van club veranderd en de kassa voor Raiola weer doet rinkelen! Dat velen van hen niet slagen is niet zijn schuld, Bouy bijv. die al bijna in de vergetelheid is verdwenen.
0 0
Mazraoui
Zoals Brobbey zelf aangeeft het is uiteindelijk aan de speler zelf
0 0
koppensneller
Natuurlijk is het uiteindelijk aan de speler zelf . De vraag is of jongens van die leeftijd volwassen genoeg zijn om alles te overzien . Zeker als jij ( en je familie ! ) voortdurend gek worden gemaakt met allerlei mooie verhalen en loze beloftes. Je kan ze ook begeleiden door ze te helpen met een meer realistisch plaatje en een verstandig opgebouwde carrière keuze.
2 0
Ajax4life16
Hoe weet jij dat hij dat doet? Ik lees van veel spelers juist verhalen dat Raiola een heel goed plan uitstippelde en het maximale van zijn spelers eist om daar te komen. Dat hij wat onorthodoxe methodes heeft en waarschijnlijk geen heel gezellig figuur als die tegenover je staat heeft daar niks mee te maken.
0 0
Mazraoui
Mogelijk doet hij dat ook. Matthijs de Ligt zit bijv ook bij hem lijkt me toch een verstandige jongen
0 0