Blind teleurgesteld: 'Klaas weet dat dat een goal moet zijn'

BadembaBarrie, 02-12-2020 om 19:30, 7608 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Danny Blind denkt dat er voor Ajax meer in had gezeten tegen Liverpool. Dat vertelt de commissaris van Ajax, dienst doende als analist bij Ziggo Sport. Blind zag Ajax genoeg kansen creëren om te scoren waar het dat niet deed, maar wijst twee specifieke momenten in de wedstrijd aan die cruciaal waren.

De eerste van de twee is de blunder van André Onana, waar het enige en dus beslissende doelpunt van de wedstrijd uitviel. Blind denkt te weten wat Onana's idee was, toen hij de bal liet gaan. 'Ik denk dat hij verkeerd inschat dat Curtis Jones zo diep staat', stelt Blind, die vanuit die inschattingsfout begrip heeft voor de actie van Onana. 'Ik denk dat hij dacht "Ik doe net of ik er naartoe ga en dan blijf ik er vanaf. Dan verras ik Jones en gaat de bal achter."'

Het tweede cruciale moment was de kopbal van Klaas-Jan Huntelaar vlak voor tijd. De spits kopte uit een voorzet van Antony recht op Liverpool-doelman Caoimhin Kelleher af. 'Klaas weet ook wel dat dat een goal moet zijn', aldus Blind over de gemiste kans, alvorens een ietwat sombere conclusie te trekken. 'Nu liggen de verhoudingen ten opzichte van Bergamo weer heel anders.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Wellicht dat Blind zelf even een toontje lager gaat zingen. Als er één speler is en ook eens met zoveel ervaring binnen deze selectie die het met name in de CL laat afweten dan is het wel Blind.
0 0
Duif63
Ik wist niet dat Danny Blind nog steeds bij de selectie van Ajax hoort.
0 0
Gonzalez75
Ik corrigeer nog even dan.
0 0
Gonzalez75
Danny mag eens met zijn zoon in gesprek gaan.
1 0
Gonzalez75
Excuus, je hebt helemaal gelijk. Verkeerd gelezen.
1 0
jutter
Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt.Vorig jaar was een gelijk spel tegen Valencia al niet voldoende, dat in de gehele wedstrijd slechts één kans kreeg en benutte doordat Veltman weer eens stond te pitten en buitenspel ophief. Ajax is en heeft geen ploeg die een wedstrijd min of meer dood kan maken en puur op een gelijk spel gokt. Iets wat je erg veel ploegen wel ziet doen in een dergelijke situatie, maar één foutje kan ook in een dergelijk geval in feite al fataal zijn. Ajax moet van eigen kracht uitgaan door de tegenstander proberen vast te zetten, alhoewel dat Atalanta meerdere keren heeft bewezen, zeker uit, dat het dodelijk is in de omschakeling. Linke soep dus hoe dan ook, dus opperste concentratie is een absolute must. Het gaat een hele spannende pot worden dat staat wel vast, en de uiteindelijke winnaar kan buiten het sportieve succes weer vele miljoenen op zijn rekening bijschrijven. Hopelijk is Ajax ditmaal de gelukkige na die zeperd tegen Valencia wat dat betreft toen men dus al die miljoenen misliep.
0 0
AFCA.
Huntelaar komt er altijd in als er gescoord MOET worden. Vervolgens mist juist hij dan de grootste kans van de wedstrijd. Groningen uit ook al de bal op de lat van 5 meter.

Het is toch wel de tijd om door te selecteren. SnP best dat hij waardevol is voor jonge gasten maar maak hem dan lekker spitsen trainer.
2 0
ambtenaar
Als Huntelaar dit soort kansen mist heb je er helemaal niks meer aan.
3 0
jutter
Zeker temeer daar Huntelaar een typische 16 meter spits is en bepaald geen goed figuur slaat in de combinatie, was dat ook al niet in zijn prime periode!. Overigens denk ik dat een jongere Huntelaar, van pak em beet 27 jaar, die enorme kans wél had benut. Maar idd, Huntelaar is al een poos over zijn houdbaarheidsdatum heen, en zou nu zelf moeten inzien dat hij pas op de plaats moet gaan maken.. Want hoe ouder je wordt de sleet komt er steeds meer op, en dat geldt natuurlijk ook voor bijna alle spelers!
1 0
Afca85meer
Klaas is vergane glorie. Nooit goed om te lang vast te blijven houden aan het verleden.
2 -1
JanBiesbos
Ach nu kans 2 verzilveren voor de laatste 16 en anders gezellig in de EL
4 0
3sterrenAjax1
eens met blind. een vrije kopbal van enkele meters van t doel moet voor n spits gewoon zitten. was n totaal verkeerde keuze om die bal zonder n gedachte snoeihard rechtdoor te koppen (en zo recht op de keeper). hij had de bal idd van zn hoofd moeten laten glijden zodat die in de verre hoek zou binnenvallen of laag id korte hoek moeten knikken. dan was de keeper hoe dan ook kansloos. hij had alle tijd en werd niet gehinderd. echt doodziek van.
8 -1
Kuningast
De gemiste kans van Huntelaar vond ik erger dan de fout van Onana.
Zon vrije kopkans moet gewoon zitten man!
7 -3
mickey2602
En dat voor onze goalgetter...Als Traoré die kans nou zou missen dan was het nog begrijpelijk maar Klaas...
5 0