Oranje Vrouwen eindigen EK-kwalificatiereeks foutloos

JesseTH, 01-12-2020 om 20:30, 3816 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Oranje Vrouwen zijn de EK-kwalificatiereeks voor het EK van 2021 dinsdag foutloos geëindigd. Kosovo werd in eigen huis met 6-0 opzij gezet en dat betekent dat Nederland na alle tien de gespeelde wedstrijden zonder puntenverlies bovenaan staat.

Vrijdagavond gingen de Oranje Leeuwinnen nog onderuit tegen de Verenigde Staten, maar voor de dames van Kosovo bleek Nederland weer een aantal niveaus te hoog. Het overwicht van Nederland was er voor rust al, maar doelpunten vielen er toen nog niet.

Na rust verliep dat compleet anders. Kosovo kon Oranje niet meer houden en zag Katja Snoeijs de eerste treffer maken. Vervolgens waren het Jill Roord, Lieke Martens die scoorden, waarna Snoeijs haar tweede en Nederlands vierde maakte.

In het vervolg van de wedstrijd bleef Kosovo achteruit gedrukt worden en daar maakte Snoeijs dankbaar gebruik van. Ruim vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde zij haar derde doelpunt en completeerde ze haar hattrick, terwijl Roord iets eerder al de 5-0 wist te maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!