'Vaccineren moet in week van 4 januari beginnen'

BartVeenstra, 01-12-2020 om 15:20, 6257 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Goed nieuws voor Ajax en haar supporters: de startdatum voor de vaccinaties van het coronavirus is bekend. Volgens minister Hugo de Jonge is alles er nu op gericht om in de week van 4 januari 2021 te starten met vaccineren, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad.

Het RIVM, de GGD en huisartsen en artsen van verpleeghuizen en instellingen werken daarbij nauw samen, aldus De Jonge. 'Het vaccin is nu binnen handbereik en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe fase in deze crisis. Een fase van hoop en nieuw perspectief. Het is nu aan Europees Medicijn Agentschap (EMA) om zorgvuldig zijn werk te doen. Wij zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn zodra er groen licht komt.'

Mogelijk kan er begin januari dus al gestart worden met het vaccineren van de eerste Nederlanders. De Jonge wil echter niet te enthousiast zijn. 'Dit is echt het gunstigste scenario. En veiligheid gaat voor snelheid.' Het Europees Medicijn Agentschap liet eerder op dinsdag weten dat vaccinontwikkelaars BioNTech/Pfizer en Moderna officieel een aanvraag tot markttoelating hebben gedaan.

Vaccin nodig voor volle voetbalstadions

Sinds de start van de coronacrisis in maart zijn er niet tot nauwelijks supporters welkom geweest bij voetbalwedstrijden. In de afgelopen zomer was er beperkt publiek aanwezig in de Johan Cruijff ArenA, maar al snel werd besloten dat er geen publiek meer welkom was. Al eerder werd bekend dat een vaccin uitkomst kan bieden met het oog op het vullen van de stadions.

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
N-ajax
Man de reacties stromen wel lekker vol met mensen volgens wie de MSM het grootste kwaad op aarde is, maar ondertussen wel alles geloven wat een of andere jan doedel op zijn twitter/facebook/youtube gooit.

Of je een vaccin wel of niet wilt moet iedereen zelf beslissen, maar dat complot gezwets is echt zo'n onzin. Is daar soms geen vaccin tegen?
0 -2
Arek Milik
Staat gewoon in een brief die hugo de jonge stuurde aan de tweede kamer.

Vaccin bestaat uit nanodeeltjes en een technologie die nooit op de mensheid is uitgevoerd. Hoeveel bewijs moet je nog hebben om te geloven dat het geen complot is. Een trap in je rug en er op wijzen zei die KGB-leider inderdaad. Je bent ver gehersenspoeld!

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/11/16/kamerbrief-over-aankoop-covid-19-vaccins
1 0
Arek Milik
“Vaccins nodig voor volle stadions”

Ach, we zijn zo dichtbij nu... iets wat ik al een jaar zeg, straks mogen we alleen binnen met een spuitje. Nazi-praktijken. We gaan richting een dictatuur! Maar gasten zoals web, blijf vooral verder slapen!
3 -3
Ferd
Dictatuur? Nee hoor. Je mag gewoon weigeren. Alleen heeft dat consequenties. Dat maakt het geen dictatuur. Maar gasten zoals jij blijven blaten en schreeuwen
0 -2
Arek Milik
Consequenties dat ik niet naar een voetbalwedstrijd mag en nog meer uitsluitingen zoals een vakantie, winkelen, eten kopen en anderen kunnen dit wel, is een aanval op grondrechten. Uitsluitingen op basis van lichaamseigendommen is discriminatie en dictatuur, want het wordt je verplicht als je weer mee wilt doen.

Als je dit steunt ben je net zo minbaksel en doe je mee aan de grootste -crimes against humanity-!
1 0
RickyAFCA
Mooi he.. iemand zei vroeger , je gaat het pas zien als je het doorhebt.. je kan het zo uittekenen wat er gaat gebeuren.. 2 weken geleden hoorden je dat het niet verplicht is , nu zie je langzamerhand in de msm dat er toch heel veel mensen geen vaccin willen zn 49 procent( waar ze dat vandaag halen , joost mag het weten want ik ben er bijvoorbeeld niet voor gevraagd).. dan ga je in eens krijgen dat er te weinig mensen zijn gevaccineerd.. En dan weten jij en ik wat er dan gaat gebeuren !
2 0
MarLuuk76
Het is ook gewoon uitgetekend. Mensen moeten is naar de WEF kijken 2 boeken en een whitepaper van 34 pagina’s. Waarin exact de toekomst staat die ze voor ons in petto hebben. Niks complot verre van zelfs.
1 0
RickyAFCA
De MSM zijn de grootste complot denkers
1 0
zico
De huidige pcr-test is niet gevalideerd. Is geen diagnostisch instrument om een specifiek virus (covid) vast te stellen. Laat staan vast te stellen of iemand ziek is of ziek wordt. Gelooft iemand dit niet? Prima. Laat je testen. Diezelfde persoon gelooft waarschijnlijk ook in het vaccin. Een vaccin met een techniek die nog nooit is toegepast. Hoewel anderen beweren dat dit wel zo is. Een vaccin dat niet de gebruikelijke testfases heeft doorlopen, niet op dieren is getest en waarvan de lange termijn effecten niet bekend zijn. Wil je je toch laten vaccineren? Prima. Doen. O ja. Leuk voor de producenten van de vaccins: ze zijn vrijgesteld van schadeclaims als gevolg van de door hen geproduceerde stoffen.
7 0
aietos
Prima verwoord!
Vaccin kan mutaties in DNA veroorzaken! - https://youtu.be/9GskDnedNX4
0 0
Ferd
Nope. Dat is allang ontkracht door echte wetenschappers en medici. Je moet die kwakzalvers op YouTube niet geloven.
1 -1
WeerDinges
Aanvullend, huidige mRNA vaccin is al op ongeveer 50.000 mensen getest.
0 -2
zico
Ja, in een tijdsbestek van pak em beet een half jaar. Het laat om de lange termijn gevolgen. Hierbij spreken we over jaren. Pas dan laat je als alles goed gaat een vaccin toe.
1 0
WeerDinges
Feitelijk onjuist. Deze methode is in 2005 al getest op muizen en konijnen.
0 -4
zico
Feitelijk onjuist. Dat er al jaren aan een rna vaccin wordt/werd gesleuteld is bekend. Je wilt toch niet simpel de dierproeven van 2005 projecteren op 2020? Als jij je er goed bij voelt? Ga je gang. Inclusief je familie. Niet de kinderen vergeten! Nog iets ter overweging. In 2009 was er de varkensgriep dreiging. Dezelfde virologen, voor Duitsland Drosten en Engeland Ferguson, kondigden wereldwijd miljoenen doden aan. Zij wilden toen dezelfde maatregelen als nu. En? Niets gebeurd. Verschil met nu? Nu hebben zij zich door kunnen zetten.
1 0
Caparzo
Uiteraard snap ik de gedachte "het duurt jááren om een vaccin te ontwikkelen en nu is het er in 1 jaar klaar, hoe dan?!"

Sja, dat is nogal evident: dit is zoiets groots mondiaal (los van de vraag of dit terecht is), hier gaan miljarden en miljarden aan geschonken onderzoeksgeld naartoe en de allerbesten die er op het gebied bestaan gaan 24/7 vol los in de jacht naar de oplossing.

Er zijn talloze proeftuinen en oneindig veel vrijwilligers (wil niet zeggen proefpersonen), waardoor je idd nu binnen een jaar kan doen wat anders 5 tot 10 jaar duurt (en dan mag je blij zijn). Ik kan dat voor mij rationeel en logisch verklaren, voor mij is er geen reden het vaccin te wantrouwen.

Een vaccin wat in een normaal tempo (dus zeg maar 7 jaar) er is, gelden exact dezelfde dingen voor als een door de unieke omstandigheden sneller mogelijk gemaakt vaccin, bijwerkingen op lange termijn, alle mogelijke bijwerkingen, etc.
4 -3
Ferd
plus er is voor dit vaccin niet van 0 begonnen, de basis lag er al, dit is een variant op een al bestaand vaccin waardoor er heel veel tijd is bespaard.
0 -1
jogabonito
Er komt langzaamaan steeds meer informatie over de komende vaccins op tafel. Om de dwalingen van de PCR-test aanhangig te maken gaf de Nederlandse moleculair bioloog en genoomdeskundige Peter Borger een interview aan Café Weltschmerz. Daarin komen vanaf de 49ste minuut ook de vaccins ter sprake die op dit moment worden klaargemaakt voor massale toediening. Zie:

https://www.youtube.com/watch?v=bcVSwSxDn24#t=49m40s

Borger vertelt dat deze vaccins zijn gebaseerd op genetisch gemodificeerde virussen – hij noemt ze ‘self amplifing messenger-RNA-vaccins’ (SAMs). Hij wijst erop dat de ontwikkelaars van deze vaccins volledig voorbijgaan aan bepaalde onverwachte reacties die door deze nieuwe immunisatietechniek kunnen optreden. Het is niet ondenkbaar dat het kunstmatige, met de vaccins binnengebrachte RNA door een lichaamseigen reactie wordt omgezet in DNA dat vervolgens op een willekeurige positie in het genoom kan worden teruggezet.

Zo zou het vaccin je oorspronkelijke genoom kunnen modificeren met alle gevolgen van dien.

Gewaarschuwd voor deze effecten dringen farmaceuten bij critici zoals Borger aan op bewijzen dat ze inderdaad zullen optreden. Dat is volgens Borger een ontoelaatbare omkering van hoe het hoort te gaan. Als je massaal een nieuwe vaccinatietechniek uitrolt moet het eerst duidelijk zijn dat zulke effecten niet zullen optreden. Je kunt niet aan honderden miljoenen mensen zulke preparaten gaan toedienen als er gegronde redenen zijn om aan te nemen dat ze de beschreven effecten kunnen hebben.

De grote vraag is welke bijwerkingen deze vaccins op welke termijn gaan vertonen. Zijn we getuige van het grootste medische experiment aller tijden? We hebben geen enkele garantie dat het goed afloopt.
7 -1
Ferd
Café Weltschmerz, tja, dat zegt eigenlijk al genoeg.
1 -1
jogabonito
Hazards of the COVID-19 vaccine, door Prof. Romeo F Quijano, M.D. van de
Department of Pharmacology and Toxicology
College of Medicine, University of the Philippines Manila:

https://www.bulatlat.com/2020/08/21/hazards-of-the-covid-19-vaccine/

The fact that an entirely new RNA vaccine technology which has never been used before in humans is a danger signal that should not be ignored. Several of the US candidates (Moderna, Pfizer/BioNTech, and Arcturus Therapeutics) are using this never-before-approved technology. Exogenous mRNA is inherently immunostimulatory, and this feature of mRNA could be beneficial or detrimental. It may provide adjuvant activity and it may inhibit antigen expression and negatively affect the immune response. The paradoxical effects of innate immune sensing on different formats of mRNA vaccines are incompletely understood. Potential safety concerns include local and systemic inflammation, biodistribution and persistence of expressed immunogen, stimulation of auto-reactive antibodies, and potential toxic effects of non-native nucleotides and delivery system components. A mRNA-based vaccine could also induce potent type I interferon responses, which have been associated not only with inflammation but also potentially with autoimmunity. Another potential safety issue could derive from the extracellular RNA which has been shown to increase the permeability of tightly packed endothelial cells and may promote blood coagulation and pathological thrombus formation.
1 -1
WeerDinges
Deze man heeft zich met name ingezet voor de strijd tegen pesticiden op bananen plantages en is inmiddels al even gepensioneerd. Wel erg hoog aangeschreven maar je kan je afvragen in hoeverre hij kennis van zaken heeft aangaande het huidige vaccin. Kan je ook een waslijst geven aan actieve professoren op het gebied van volksgezondheid die het tegenovergestelde verklaren. Kwestie van selectief onderbouwen. Ieder zijn mening, afweging, whatever maar het overtuigen van anderen is ziekelijk. Wat is je drijfveer? En wat hoop je te bereiken met dit soort posts?
1 -2
paulis
Wat ik er van begrijp; ipv een verzwakt virusdeeltje inbrengen waarop jouw lichaam reageert zoals dat tot nu altijd ging, gaan ze een stukje genetische code inbrengen wat doordringt tot jouw cel en deze herprogrammeert om het virus te herkennen en er tegen te vechten. In zeker zin dus genetische modificatie.

En dat dus voor het eerst in de geschiedenis, in recordtempo. En dat voor een virusje wat voor 99.nogiets van de mensen even gevaarlijk is als de auto in stappen. Ik zie meer risico in dat vaccin nemen, simpel, geef mijn portie maar aan fikkie.
4 -1
MarLuuk76
Omdat ze dat virus nog nooit hebben geïsoleerd dus bestaat het technisch gezien niet. De golden standaard is niet toegepast dus je hebt feitelijk geen virus. Daarmee zeg ik niet dat er geen mensen dood gaan uiteraard.
1 0
Habalaski
Dit is heel erg niet waar. Er zijn idd enkele vaccins die RNA gebruiken ipv een zwakke vorm van het virus. Welke we gaan krijgen is nog allerminst zeker. Daarnaast komt zo'n stukje RNA niet in je celkern en dus zal het nooit je DNA aanpassen. Wat twijfels hebben over een vaccin is helemaal prima maar het moet wel kloppen.
Lees ook het volgende even als je geïnteresseerd bent:
https://www.nu.nl/nucheckt/6087975/nucheckt-mogelijk-coronavaccin-maakt-je-niet-genetisch-gemodificeerd.html
1 -6
MarLuuk76
Nu checkt helemaal niets. Vmat2 zoek maar op. Weg geloof
0 0
zico
Ok. Over welke rna vaccins heb je het? Noem ze.
0 0
jogabonito
Ah, www.nu.nl, de onafhankelijke gouden standaard.
2 -1
Habalaski
Als je verder zou kijken dan je neus lang is kan je ook zelf nalezen wat zij als bronnen gebruiken. Ze noemen er zelfs ook eentje in dit stuk die gewoon openbaar te lezen is. Ik vertrouw zulke artsen en onderzoekers toch wel meer dan een willekeurige reactie op AS
1 -4
jogabonito
Deze medisch toezichthouder met een behoorlijke staat van dienst legt het goed uit in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=FySGgOkmKnM
1 -1
jogabonito
https://www.bulatlat.com/2020/08/21/hazards-of-the-covid-19-vaccine/
0 -1
Habalaski
Ik zag je reactie hierboven en was positief verrast want ik dacht dat je met een goed wetenschappelijk artikel kwam. Ik kan namelijk een inhoudelijke discussie met onderbouwing erg waarderen. Maar het probleem met deze bron is, dat het ten eerste een alternatieve nieuwswebsite is, wat over het algemeen weinig goeds betekent. Kijk naar geenstijl. Veel kwalijker: de professor die bij het stuk staat is al jaren met pensioen en heeft dus al jaren officiële onderzoeken meer gedaan en naar buiten gebracht.
1 -2
jogabonito
Louis van Gaal is ook met pensioen, en nog steeds een prima trainer. Maar goed. Peter Borger dan? Moleculair bioloog: https://www.youtube.com/watch?v=9GskDnedNX4
3 -1
Ferd
Mooie vergelijking met Van Gaal. Dat was ooit een prima trainer maar is nu hopeloos ouderwets. Net als die arts die je aanhaalt.
0 0
Habalaski
Net even in die beste man verdiept. Is een onderzoeker naar voornamelijk evolutie. Maar ja als je dan denkt dat hij ook expert op het gebied van medicijnen is dan is het volledig te vertrouwen. Nogmaals, er zitten zeker risico's vast aan de vaccins die komen gaan, maar niet meer dan anders en niet omdat er mensen willens en wetens dingen doorduwen.
0 -3
Cruijffthebest
Zwalkend beleid van een waardeloos kabinet, wel naar pretparken en dierentuinen, maar niet naar het stadion.
Wel in het restaurant eten van een hotel, maar niet naar een gewoon restaurant in een winkelcentrum of waar dan ook.
Mensen snappen er al maanden niets van, dit kabinet maakt er op alle vlakken een zootje van.
Tijd voor verandering.............maak Nederland weer Nederland!!
Het is de hoogste tijd om wakker te worden!!!
6 0
jogabonito
Ja leuk maar de PCR test, waarop letterlijk alles op is gebaseerd, is onderuit gehaald: https://youtu.be/flsF7trvq2c
5 0
RickyAFCA
Goed he! Dit zeiden sommige artsen al 5a6 maanden geleden, maar hey je bent een complot de boel of niet
3 0
MPAjax
bedrijven verdienen veel geld aan het verkopen van het vaccine en de politiek is tegenwoordig alleen nog geïnteresseerd in grote bedrijven die winst maken want ze hebben verliezen gemaakt door de maatregelen, de zorg was al uitgekleed, ziekenhuizen gesloten dus voor de mensen is het niet, behalve dat een vaccine voor een steeds muterend virus bestaat niet in zo een korte tijd
5 0
AFCAjax
dan beginnen de toneelstukjes waarbij politici en celebrities zich laten vaccineren voor de camera ook.. allemaal theater natuurlijk, want ze laten die troep niet daadwerkelijk injecteren. net als de griepprik propaganda van een paar maanden terug.. queensland premier krijgt houd griepprik propaganda praatje voor pers en "krijgt" vaccinatie voor de camera.. plastic dopje zit nog over de naald en de spuit word niet eens ingedrukt.
zoek maar op queensland premier fake flu shot ofzo.
7 -2
Web
Ik heb al jaren de griep prik, omdat ik zwak ben
Ook al jaren geen griep meer gehad.
Al die domme wetenschappers, ja toch?
3 -2
AFCAjax
ik ben ook al 10 jaar ofzo niet ziek geweest en ik heb amper witte (en rode) bloedcellen. nooit een spuitje gehad.. meerendeel van de griepdoden gedurende het griepseizoen jaarlijks heeft uberhaupt weinig met influenza te maken, maar met onder andere de coronaatjes enzo.
0 0
paulis
Griepprik is compleet nutteloos en puur voor winstbejag. Alleen een volgzaam schaap laat zich jaarlijks blind inspuiten met die troep. Verdiep je eens in de materie en begin met deze Zembla docu "de overbodige griepprik"
https://youtu.be/2J1s-0hoiG4
3 0
Ferd
liever een schaap dan een lemming.
0 0
roodwit007
alles wat je van internet afhaalt is voor 80% fake , je moet van je eigen afgaan en van je arts de rest is gewoon onbetrouwbaar .
0 -3
booya4afca
Tegen de tijd dat de gewone burger zich kan laten vaccineren zitten we al midden volgend seizoen...
0 -1
Web
Dan kun je alweer heel veel doen
Ouderen komen niet meer in de ziekenhuizen
Daar is de druk dan ook weg
0 -1
Joker
Kwaliteit voor snelheid, durf het maar te zeggen.

Of ze hebben al jaren getest.. wat theoretisch niet mogelijk is of ze rammen het er doorheen, met ongekende snelheid...

Hoe je het went of keert nieuwe ziekte nieuw bijwerking na verloop van tijd..
4 -1
Web
Dat is wel zo
Ze hebben het vaccin van Sars doorontwikkeld, daar hebben ze heel veel uitgehaald
Hij noemde als voorbeeld 7 stappen kunnen overslaan van de 10
En de druk is nog nooit zo groot geweest, alles moest er voor wijken
1 -2
RickyAFCA
Hugo Mengele! Steek je vaccin maar in je reet !
10 -3
Ferd
grote kans dat ze dat letterlijk doen. Het zal of in de bovenarm gaan, of in de billen.
0 0
ram
Koekoek!
0 -2
Web
Kun je ook gewoon zeggen, ik wil niet ingeënt worden?
En blijf uit de buurt bij anderen.
1 -3
Arek Milik
Waarom? Als jij ingespoten bent dan ben je beschermd toch? Toch? Of beken je nu dat het toch niet werkt? Met je nsb gedrag...
0 0
RickyAFCA
En of ik dat zeg!

Vraagje , kijk je ook wel eens ander nieuws dan alleen het NsbOS of RTL kartel?
4 0
Web
Eigelijk moet ik veel meer naar jou luisteren
Wat voor opleiding heb je ook alweer gehad?
1 -2
Web
laat jij je ook helpen door de medici als je morgen bv een auto ongeluk krijgt?
Of telt dan even je oordeel over de medici niet meer?
1 -1
RickyAFCA
https://youtu.be/flsF7trvq2c kijk zelf maar even.. Dit is dan een klein voorbeeldje
0 0
RickyAFCA
O dat hoor je me niet zeggen , maar als je eens verder kijkt dan je gok , dan durf ik te zweren dat er minstens zoveel medici wezen die het andere zeggen. En dan is het maar wie je gelooft he? Ieder zijn mening ! Ik bedoel maar , die kabouter van het RIVM heeft in de telegraaf gezegd dat de mondkapjes nagenoeg niet werken.. Ik ben woest , en daarmee zeg ik niet dat ik geen afstand houd.. want dat is mijn mening (!) En ik zal never nooit iemand mijn mening opleggen! Was dat aandersom ook maar zo..
0 -1
kampioenenjood
Als de eerste injectie op 4 januari wordt gegeven, moet daar alsnog een aantal weken later een booster op volgen. Voordat de meest kwetsbare groep daadwerkelijk immuniteit heeft opgebouwd zitten we waarschijnlijk tegen het einde van het eerste kwartaal aan. Het is geweldig nieuws dat dit eindelijk gaat beginnen, maar denk dat we nog wel even geduld moeten hebben voordat we volle stadions gaan zien (misschien pas met het EK?). Hopelijk is het veel eerder mogelijk om deels gevulde stadions weer toe te laten.
5 -4
Babayaka
Eerst zien dan geloven, dit kabinet heeft nog nooit de waarheid verteld. Ik mis ff of er ook een jaartal bij stond eigenlijk
4 -8
Web
Complot toch, als AS de maatstaf was van Nederland was het niet best
1 -1
Habalaski
Nee inderdaad alles wat ze zeggen is een leugen. Dat er überhaupt een probleem zou zijn klopt al niet.. Ownee wacht ze doen gewoon zo goed mogelijk hun werk, iets wat wij samen nog niet eens voor één van hun zouden kunnen doen.
3 -3
CDS
Nou de baan van #hugodejongekanniks zou ik beter invullen hoor. Omhooggevallen kleuterleider.
1 -1
ProfessorX
Waar eerst 70 man een virus onderzochten doet nu over de hele wereld mee dus ben benieuwd naar de reactie van het vaccin
5 0
Ajax114
Mooi, dan een dag erna volle bak in de JC Arena lijkt mij en kunnen we eindelijk weer eens normaal gaan doen in dit land.
2 -6
Web
Hele Wereld, niet alleen ons Land
Probleem is veel groter
3 -1
grapje
Mooie en goeie lobby rond covid het persoonlijke leven en bedrijfsleven zo bij de ballen grijpen dat mensen verplicht voelen er aan mee te doen.
Ik snap de update maar had zelf het artikel anders geschreven.
4 -3
Web
Kan je nooit verplichten.
Dat het geen 10 jaar duurt zou te maken hebben met de Sars vaccin? Zag ik langs komen, daar nemen ze heel veel van mee. Zo stappen ze bij jaar 7 in. En de druk is enorm hoog nu. Alles moet wijken hier voor
4 -1
Habalaski
Mogen we met een vaccin weer naar wedstrijden toe? Dan verhuis ik vandaag nog naar een verpleegtehuis, aangezien die als eerste aan de beurt zijn.
3 -3
Web
Als de mensen in de verpleegtehuizen ingeënt zijn. Komt er van zelf meer ruimte voor de rest
3 0
MarLuuk76
Dat zeg je goed, opgeruimd staat netjes.
0 -1
JKBEATS
Wel opvallend, bij alle fanatieke anti-alles people spat het egoïsme er vanaf. Top man.
1 -1
MarLuuk76
Je kent mij niet, als ik iets niet ben is het egoïstisch. Ik geloof alleen niet in al die bs van de regering. Zoek anders ff hoe Klaus Schwab 2 boeken kon schrijven met meer jaren plan in een paar maanden. En ik bedoel uiteraard met opgeruimd staat netjes, vanuit het oogpunt van de gene doe dat achterlijke vaccin opdringen. Ik denk dat dus niet zelf. Maar succes met oordelen verder.
0 0