'Voetbalproblematiek' maandag op agenda in Tweede Kamer

BartVeenstra, 30-11-2020 om 09:10, 3668 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Maandag staat de 'voetbalproblematiek' op de agenda in de Tweede Kamer. Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Directeur betaald voetbal Eric Gudde vreest voor de toekomst van enkele clubs als er ook na 1 januari niet met publiek gevoetbald mag worden.

Afgelopen zaterdag onderstreepte Gudde nog maar eens dat de wedstrijden met publiek in september niet hebben geleid tot coronabesmettingen. 'Iets om over na te denken in Den Haag en mee te nemen bij het treffen van nieuwe maatregelen of het opheffen van genomen maatregelen', schrijft Driessen.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk nu er niet met publiek gevoetbald mag worden. De verwachting was dat er in januari weer met publiek gevoetbald kon worden, maar dat lijkt nu onwaarschijnlijk. 'In veel van die deals staan ontbindende voorwaarden, die clubs na de winterstop financieel direct hard kunnen raken. Vandaar opteert de directeur opnieuw voor het toelaten van beperkte aantallen toeschouwers om de schade te beperken en te voorkomen dat het profvoetbal de hand moet ophouden bij de overheid. Bij een jaar zonder publiek zal de urgentie om een seizoenkaart aan te schaffen voor volgend seizoen trouwens ontbreken.'

Voor maandag staat de 'voetbalproblematiek' op de agenda in de Tweede Kamer. 'De noodkreet van Gudde kwam zaterdag dus welgepland alhoewel het toenemend aantal coronabesmettingen op een slecht moment komt', schrijft Driessen, die vernam dat horecaondernemers aangekondigd hebben op 12 januari een wilde opening gaan organiseren. 'Een dergelijke actie van burgerlijke ongehoorzaamheid valt van de Nederlandse voetbalgemeenschap - nauw verbonden met allerlei overheidsinstanties – niet te verwachten. Maar evenals de horeca verdient de KNVB namens zo’n 1,2 miljoen leden een toekomstperspectief.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Denk dat het beste perspectief is dat het hele seizoen zonder publiek is en vanaf volgend seizoen weer alles met. Alles eerder is dan een extra'tje, en je weet ook waar je aan toe bent.... Bij de amateurs AUB gewoon het hele seizoen eruit gooien en garantie dat 21-22 weer alles kan, want dit is echt geen doen.... Mochten we weer eerder kunnen, dan regelen we wel oefenwedstrijden.
0 -1
mickey2602
Ben het er eigenlijk helemaal mee eens behalve dat,zoals Babayaka al zegt,een garantie kunnen ze niet geven.
Maar dan gewoon voor het betaald voetbal dit seizoen zonder publiek anders krijg je ook weer dat Ajax-Feyenoord zonder en Feyenoord-Ajax met publiek is en eigenlijk is dat competitievervalsing.
Plus je hebt het gezeur niet meer,het ene moment mag het wel,lopen de besmettingen weer op en dan mag het weer niet. Hak gewoon eens de knoop door en zeg,het gehele seizoen geen publiek,volgend seizoen kijken we dan wel weer wat mogelijk is.
0 -1
Babayaka
Die garantie kunnen ze niey geven, aangezien
Het zeer onzeker is wanneer er een vaccin is.
Was eerst december, toen januari en nu op zijn vroegst maart. Tegen de tijd dat hey februari is is dat ook weer veranderd.

Punt is ze laten alles afhangen van een vaccin.
En een vaccin gaat er niet zijn voor 2025.
Ookal willen ze doen geloven van wel,

Maar ja als ze nu zeggen duurt nog 5 jaar deze ellende dan heb je de poppen aan t dansen
Nu denken de meeste dat het eind in zicht is dus ach wat maakt het uit ff een mondluier plicht, en andere wetten die ze voor deze onzin hebben aangepast.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
In het stadion zelf vinden er weinig besmetting plaats denk ik (ookal ben ik geen viroloog). Alleen het probleem is dat mensen naar het stadion toe moeten met openbaar vervoer. Misschien is het een idee dat mensen alleen maar met de auto mogen komen en dan alleen hetzelfde huishouden? Dan omzijl je het risico van het openbaar vervoer volledig.
1 0
Aspers73
Die PCR testen kloppen niet, OMT en RIVM geven dat nu zelf toe en dus is deze massahysterie binnenkort hopelijk over.
4 -1
aietos
Wir haben es nicht gewußt - https://youtu.be/flsF7trvq2c
0 -1
RuffRhythim
Zo'n Gudde ook weer. Waar is die vent toch in deze crisis? Je hoort echt zelden wat van die gast in deze.

Die hoort toch de deur plat te lopen hiervoor om voor de tak waar hij verantwoordelijk voor is te lobbyen?
3 0
roodwit007
Zuster, o, zuster
Wanneer krijg ik mijn prik, dan ben ik in m'n schik
Zuster, o, zuster
Voor mijn part kom je binnen in je duster

Want in de arena daar voel ik mij pas thuis
Want ja, Ajax is de club waar iedereen zoveel van houdt

Zuster, o, zuster
Wanneer krijg ik m'n prik, dan ben ik in m'n schik
Zuster, o, zuster
Je weet dat ik van Ajax toch alles slik

wie laat zich prikken voor z.n cluppie??
0 -1
trodat4030
Kijk nou naar dichtpiet
die is Ajacied
je verwacht het natuurlijk wel
maar zeker weten doe je het niet
0 -1
roodwit007
lolzzz
0 0