Van der Gaag kritisch: 'Eerste helft weggegeven aan Dordrecht'

BadembaBarrie, 29-11-2020 om 00:05, 3449 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mitchell van der Gaag is niet te spreken over de eerste helft die Jong Ajax tegen FC Dordrecht speelde. De trainer was content over het spel van zijn ploeg na rust, maar stelt dat ze de eerste helft hebben weggegeven. Het resulteerde in een 3-1 nederlaag.

'De eerste helft hebben we weggegeven aan Dordrecht', is Van der Gaag simpel en hard in gesprek met FOX Sports. De trainer wil Dordrecht daarmee niets te kort doen, maar ziet de problemen vooral bij zijn eigen spelers. 'We gaven op alle fronten niet thuis in de eerste helft.'

Wat Jong Ajax in de tweede helft liet zien kon Van der Gaag meer bekoren. 'Van de tweede helft kan ik wel genieten, maar niet van het resultaat. We hebben genoeg kansen gecreëerd om gelijk te maken, maar als je de eerste helft bij voorbaat al weggeeft, dan wordt het steeds lastiger om de inhaalslag te maken.'

Het hielp Jong Ajax niet dat keeper Dominik Kotarski bij de 3-1 opzichtig in de fout ging. Daar wil Van der Gaag echter niet te lang bij stilstaan. 'Dominik komt uit, schat de bal verkeerd in en dan is het 3-1. Dat geef je in de eerste helft weg', aldus de oefenmeester die het woord offday te makkelijk vindt voor zijn ploeg. 'De stabiliteit is nog niet aanwezig', concludeert hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Ik lees vaak over puntenverlies van Jong Ajax. Nou is kampioen worden niet het primaire doel en juist het ontwikkeling van spelers. Maar ik kan mij een tijd herinneren van Nouri en Van de Beek dat je met zulke talenten de KKD gewoon oprolt.
2 0
Multi
Vergeet niet dat er ook nog genoeg jongens in het eerste zitten die ook bij jong mee zouden mogen spelen: Traore, Gravenberch, J Timber, Rensch en Scherpen. Dan is Q Timber nog geblesseerd. Zouden die jongens spelen dan rol je ook de teams in de KKD op. En je hebt nu eenmaal ook wel eens een lichting ertussen die minder vertegenwoordigd is.

Komen Unuvar en Hansen dadelijk weer in vorm en is Q Timber terug dan kan je ook wel een heel ander jong Ajax zien. Maar nu zijn een Martha en Regeer bijvoorbeeld gewoon vervroegd doorgeschoven al.
0 -1