Van Rhijn: 'Je wordt hier van het veld geveegd'

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 21:50, 10831 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ricardo van Rhijn likt met FC Emmen de wonden na afloop van de kansloze 0-5 nederlaag tegen Ajax. De verdediger, die zelf 137 maal voor de recordkampioen uitkwam, blikt in gesprek met FOX Sports terug op het weerzien met zijn oud-werkgever.

'Je wordt hier van het veld geveegd en verdiend verlies je met 5-0, denk ik', is de harde conclusie van Van Rhijn achteraf. De oud-Ajacied, nu dus in dienst van FC Emmen, zag zijn ploeg het tot de twintigste minuut volhouden, daarna ging het echter hard. 'Als je dan bij rust al 0-3 achterstaat dan weet je dat het kansloos wordt in de tweede helft en wil je zoveel mogelijk de schade beperken.'

Van Rhijn weet hoe het voelt om een gewonnen wedstrijd te spelen met Ajax en merkte dan ook dat zijn oude club niet op honderd procent speelde. 'Zij hebben nog belangrijke wedstrijden voor de boeg en dat merk je wel. Nu sta je dan aan de andere kant en dan probeer je de schade nog beperkt te houden, maar dat lukte niet goed.'

'Goede tijd gehad bij Ajax'

Met Van Rhijn kwam bij Ajax enkele bekende gezichten tegen en maakte achteraf nog even een praatje. 'Ik heb er een goede tijd gehad en het zijn goede mensen ook, dus dan heb je dat af en toe.' De verdediger vertelde dat het goed met hem ging. 'En dat ik blij ben dat ik speel en dat het privé ook goed gaat, dat is belangrijk.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
Ontzettend klote gevoel aan Emmen uit overgehouden. Ajax zit nu in een flow waarbij de eredivisie geen uitdaging meer heeft, op 3 of 4 wedstrijden na per seizoen. Als we structureel blijven meedoen aan CL en dus kunnen blijven betalen en investeren, hebben we niet meer te zoeken in Nederland. Want al die 5-0 zomeravond wedstrijden zijn misschien leuk maar niet uitdagend genoeg om een hoog Europees niveau vast te houden. Ik hoop dus op de Super League met Ajax, missch Benfica, als aanvulling op de grote 4 landen
0 -7
Ferd
Vorig seizoen hadden we ook zo'n periode. Utrecht ging huilend terug naar huis na een weergaloze show. Paar maanden later was het crisis
0 0
Rockpotje
Dit is wel een erg vreugdeloze reactie op een zorgeloos avondje. We zijn nu lekker ingespeeld en dan krijgen we volgend jaar de topwedstrijden, dat wordt genieten. Ik vind het wel lekker zo hoor. Ik kom net thuis uit mijn werk en kan zonder zenuwen een paar Ajax goals zien, geen stress en weer door naar dinsdag. Die wedstrijden tegen een Emmen zijn toch nooit echt leuk, dat is altijd eenrichtingsverkeer. Ik hoop alleen dat die topwedstrijden later in het seizoen zo bevallen dat we naar een competitie met minder ploegen gaan met een kampioenspoule aan het einde van het seizoen. Dat zou al een verbetering zijn.
4 0
Juichtoon
Zijn geweldige winnende vrije trap in de Kuip maakt me nog blij als ik eraan denk. En vooral het interview met Ricardo na afloop met briesende Fnoord fans achter het glas.
8 0
jutter
Die heeft ook nog jaren maar wat aan mogen klooien bij Ajax. Het verdere verloop van zijn voetbal carriere bewijst alleen maar wat voor matige deze speler was, nog minder dan Veltman zelfs en dat wil wat zeggen. Ben blij dat Ajax de laatste jaren de lat behoorlijk hoger heeft gelegd en dus niet langer afhankelijk is van spelers van het nivo als deze van Rhijn.
1 -16
mvdk
Veltman is misschien geen wereldspeler, maar je doet hem echt te kort. Hij speelt gewoon keurig bij een Premier League club.
9 0
Koningtoto
Minder dan Veltman zelfs...dat zegt niet zo heel veel, Veltman is beter dan een hoop haters doen voorkomen.
26 -4
insectenverdelg
Veltman op eredivisie niveau was prima. Op europees niveau vaak billenknijpenvan Rhijn was op eredivisie niveau al twijfelachtig. Kan me bij Ajax geen back herinneren die zoveel ruimte aan de aanvaller gaf om een voorzet te geven. Hele aardig jongen hoor, maar voor Ajax als back ongeschikt.
3 -6
Simon1
Ajax en Ajacieden mogen Veltman ontzettend dankbaar zijn. Geen wereldniveau, maakte fouten, maar stond heel vaak zijn mannetje. Je hoorde hem nooit zeuren, ook al speelde hij weinig door Tete, Mazraoui of Dest. Maar stond er weer als we hem nodig hadden. Daarnaast begreep hij het positiespel en drukzetten 20x beter dan menig ander rechtsback.

Ga anders maar eens aan Dumfries uitleggen wat positiespel uitleggen is. Dan ben je blij als je daarna met Veltman erover mag sparren.
6 -1
Koningtoto
Ik vond hem ook Europees gewoon goed. Hij was de betere tegen Ronaldo, meerdere keren. Hij had zijn foutjes, klopt. Die had Frank de Boer ook. Hoor je niemand meer over, maar die foutjes waren vergelijkbaar en het voetbal van die twee ook.. Frank was wel beter in koppen en vrije trappen nemen. Als Veltman ook maar iets beter had geweest aanvallend, had hij nu een stuk hoger gespeeld in Engeland.
4 0
Flipper33
Precies Veltman wordt echt ondergewaardeerd soms
16 -1
Ferd
"soms"? door 95% van de mensen altijd
4 0