Matusiwa teleurgesteld in Ajax: 'Had meer waardering verwacht'

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 17:00, 6060 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Azor Matusiwa baalt nog altijd van de manier waarop zijn tijd bij Ajax is verlopen. De middenvelder raakte aan na afloop van zijn debuutseizoen 2017/18 geblesseerd en moest daarna weer onderaan de ladder beginnen. Het bleek het begin van het einde van zijn tijd in Amsterdam.

Na een goede ontwikkeling bij Jong Ajax werd Matusiwa in de laatste wedstrijd van 2017/18 beloond met een basisplaats in het eerste elftal. De wedstrijd ging voor Ajax nergens meer over, gezien de Amsterdammers al zeker wisten dat ze tweede zouden eindigen.

Na afloop van die wedstrijd bleek het mis te zijn. 'Ik had al een tijdje wat liesklachten, maar ik zat in zó'n lekkere flow dat ik gewoon doorspeelde', vertelt Matusiwa aan Voetbal International. De klachten bleken uiteindelijk ernstiger dan gedacht; Matusiwa bleek een verkorte spier te hebben, die hem zijn carrière kon kosten als hij daar te lang mee doorspeelde.

'Meer waardering verwacht'

Matusiwa revalideerde uiteindelijk van zijn blessure, maar het kostte hem wel een half jaar. In plaats van opnieuw bij het eerste aan te haken, moest de middenvelder beginnen bij Jong Ajax. 'Dat was een enorme teleurstelling. Ik had meer waardering verwacht.'

De tweede helft van het seizoen 2018/19 vertrok Matusiwa op huurbasis naar De Graafschap. Ondanks dat hij daar veel indruk maakte, zat een nieuwe kans bij Ajax er niet meer in. Zodoende vertrok Matusiwa naar FC Groningen, waar hij momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen.

Het is Black Friday in de Ajaxshop. Bekijk alle acties en kortingen hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
echteajacied
Niet goed genoeg voor Ajax.
0 0
AlexIbarra
Ik vind hem echt een leuke speler maar we spelen al een aantal jaar niet meer met een schoffelaar op het middenveld.

Weliswaar hebben we nu af en toe Alvarez op het middenveld staan maar dat komt ook maar zelden voor. En als ik moet kiezen tussen Schöne, De Jong, Martinez, Gravenberch, Klaassen, Kudus als LCM / RCM of Matusiwa, denk ik dat Matusiwa gewoon iets minder is dan de rest.
0 0
Kingoffdatoilet
Prima speler voor de top van de eredivisie maar niet van het niveau wat Ajax nu heeft. Dat zit er op zich wel in alleen nu nog lang niet.
0 0
JariJari
Gast blijkbaar had Ajax gelijk. Anders hadden ze na je eerste (geweldige) wedstrijden bij jong wel weer terug bij de selectie gehaald ipv je verhuren aan Graafschap en vervolgens laten gaan naar Groningen.

Vraag anders of Lasse tijd heeft voor een bak koffie. Spelen kan die nu toch niet. Die zal je hetzelfde vertellen.

De Bazoer approach verneukt je carriere alleen.
1 0
vdhaas
Pech gehad met een blessure, maar het is niet realistisch dat je na een basisplaatst en daarna een lange revalidatie meteen weer bij het eerste zit.
0 0
FTS95
Matusiwa, Bakker, Botman, Sinkgraven....En dan haal je Magallan, Alvarez en Martinez..Achterin gaat het beleidsmatig niet helemaal ok..Daar staan natuurlijk ook geweldige aankopen tegenover zoals Tadic, Blind, Neres, Anthony, Kudus, Tagliafico, en Schuurs (ja Schuurs!) Neres, Anthony, Kudus en Schuurs gaan €200 miljoen plus opleveren ook nog eens. Missers heb je er dus bij, maar per saldo prima beleid!
1 -3
Raydo
Martinez is geen misser.
5 0
FTS95
Kan ik me in vinden...
1 0
Adam24
Ajax heeft hem veel te makkelijk en te vroeg laten gaan. Echt een goede speler die bij iedere club in de ED een aanwinst zou kunnen zijn.
1 -1
vdhaas
Bij alle clubs behalve eentje
2 0
Benleiden
Ik denk dat iedereen er meer van had verwacht. Ik vind dat deze speler ook te snel is afgeserveerd, dus daar moet ik hem gelijk in geven. Raar beleid blijft het af en toe bij Ajax. Aankopen mogen schutteren totdat ze er bij neervallen en eigen jeugd krijgt niet altijd de tijd om zich te ontwikkelen. Hij speelt nu als een beest bij Groningen. Zou me niks verbazen als Ajax hem terug wilt halen volgend jaar. Sterk aan de bal, sterk in de duels, goed inzicht, kan goed de balans bewaken en het viel me op dat ie over behoorlijk wat loopvermogen beschikt. Vermoedelijk heeft dit te maken met zijn inzicht, zodat je positioneel altijd goed staat. Ook wint hij vaak de tweede bal en jaagt ie goed door. Het is gewoon een hele slimme speler met goede voetbalkwaliteiten.
1 0
Rinus M.
Als je als speler de club de schuld van je falen gaat geven, zegt dat genoeg. Neem een voorbeeld aan Botman, grijp je kans elders en trek een lange neus naar Ajax. Dat is karakter.
2 -1
Maxwell_5
Nog maar eens de tekst lezen. Want hij geeft nergens de schuld aan Ajax.
1 0
ARUCAMBA
Ik heb eens 20min naar groningen gekeken, weet niet meer welke wedstrijd, volgens mij hebt je heel wat meer aan matisuwa dan aan alvarez, dan begrijp ik dat transfer bedrag niet zo goed, niet dat ik overmars bekritiseer want hij doet het gewoon geweldig, maar te rijmen valt het niet
3 -1
Benleiden
Ja, flink wat meer. Alvarez is een mispeer van de bovenste plank. Daar heeft Overmars zich flink mee in de luren laten leggen door het netwerkje die in Zuid-Amerika actief is. Zelfde verhaal als met Magallan. Alle betrokken mensen zijn nu nog feest aan het vieren denk ik. Die komen niet meer bij van het lachen.
2 -2
RJB1979
In vind het lastig. Ergens geloof ik wel dat sommige spelers te weinig vertrouwen krijgen maar waarom zijn het altijd de spelers die uiteindelijk naar de top gingen, soms niet eens vanuit Ajax (Botman) die praten over Ajax van een warme club met voldoende kansen en zijn het de spelers die in de marge spelen die Ajax dingen kwalijk nemen?
0 0
Benleiden
Je moet je eens voorstellen dat je bepaalde capaciteiten hebt maar ze niet mag tonen van je huidige werkgever, maar dat wel de absolute top is binnen het segment. Dat je dan een aantal levels lager mag gaan acteren -met veel minder faciliteiten en zonder je bekende collega’s- doet veel pijn. Zeker als het onterecht en gedeeltelijk pech is.
1 0
036AFCA97
Vond hem wel een leuke speler. Beetje Kante achtig
2 0
De Stift
Matisuwa moet niet zo zeuren. Hij krijgt nu de kans bij Groningen.
1 0
De Stift
Matisuwa moet niet zo zeuren. Hij krijgt nu de kans bij Groningen.
0 0
bollejan1
Hij heeft nooit een kans gehad, dat is waar
0 0
Soccerskins
Als je nu kijkt naar de kansen die Ekkelenkamp krijgt, had Matusiwa die ook wel verdient. Ik geloof de wedstrijd tegen Excelsior (de enigste wedstrijd die hij in 1 heeft gespeeld) speelde hij ook redelijk tot goed.
6 -1
Wereld
Ja wel raar, een Ekkelenkamp en De Wit krijgen/kregen veel meer kansen dan Matusiwa, Lang, Danilo (en eerst ook Traoré) etc. terwijl zij toch als minder grote talenten bekend staan.
3 -1
BillSplate
Ideale schoonzoon. Houden sommige trainers van.
0 0