Ten Hag: 'Als je op jacht bent, lukt het niet'

FinnDekker, 26-11-2020 om 18:20, 4833 views, AD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het komt voor Erik ten Hag niet als een verrassing dat Ryan Gravenberch een geweldige goal kan maken. De achttienjarige opende in de Johan Cruijff ArenA de score tegen FC Midtjylland met een mooie trap, die via de onderkant van de lat in het doel belandde. Het betekende zijn eerste treffer in de Champions League.

Het was even geleden dat de middenvelder had gescoord voor Ajax. 'Daar hebben we het over gehad', citeert het Algemeen Dagblad de hoofdtrainer. 'Als je zo op jacht bent naar een goal, lukt het niet. Als je meer vanuit je taak en functie speelt, kom je vanzelf meer in scoringspositie. Hij moet daarbij herkennen wanneer hij voor de goal kan komen. Dat deed hij uitstekend. Dat hij technisch goed kan afronden, wisten we al.'

Gravenberch veroverde dit seizoen een basisplaats in de hoofdmacht. Dit seizoen kwam de rechtspoot elf keer in actie, waarvan zeven wedstrijden in de Eredivisie en alle vier de duels in de groepsfase van de Champions League. Naast de goal van woensdag leverde Gravenberch dit seizoen drie assists.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Ik wordt heel enthousiast als ik zie hoe de selectie zich de laatste weken ontwikkeld. Gravenberch, Schuurs maken grote stappen terwijl Neres, Tadic en Klaassen weer de topvorm herpakken. Het enige wat nog ontbreekt is Kudus. Als Kudus is hersteld dan heb je toch wel een heel mooi elftal.
4 0
Lane 8
Dat moet je TH echt meegeven, de spelers groeien echt elk seizoen met de wedstrijd. Een gedaante doet alsof we op individueel niveau een wereldelftal hebben daar ben ik het niet mee eens. Vind dit ook zeker Erik zijn verdienste
7 0
GrandMasterFlex
Klopt en als Traore dan ook nog gaat scoren, dan heb je top selectie.
3 0