Deense kranten: 'FC Midtjylland een mislukking in de CL'

NickOoms, 26-11-2020 om 08:50, 9599 views, BT Sport, Ekstra Bladet, Tipsbladet |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Deense kranten zijn na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1) niet mild over de ploeg van trainer Brian Priske. B.T. noemt de Deense ploeg zelfs een mislukking in de Champions League. 

Ekstra Bladet: 'Midtjylland maakt te veel persoonlijke fouten'

'Ajax-captain Dusan Tadić was het brein achter de bliksemstart', begint één van de grootste Deense kranten over de het goede spel van de aanvoerder van Ajax. 'Hij legde de zwakke punten van Midtjylland bloot door zowel het grote talent Ryan Gravenberch als Noussair Mazraoui in stelling te brengen en vuurde ook daarna de ene na de andere Ajax-pijl af. Zo werd alle hoop van Midtjylland doorboord. De Deense kampioen mag blij zijn dat Ajax het na de 3-0 van David Neres rustig aan deed. De ineenstorting van Midtjylland in Amsterdam deed denken aan de eerste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo (4-0, red.). Er worden te veel persoonlijke fouten gemaakt.'

B.T.: 'FC Midtjylland is een mislukkig in de Champions League'

Ook B.T. uit felle kritiek op de Deense ploeg. 'Ook de vierde groepswedstrijd eindigde in een nederlaag. Op de Amsterdamse overwinning was niets af te dingen. Na 36 minuten had Ajax negen schoten, tegenover nul van Midtjylland. Het was allemaal niet goed genoeg. Ajax zette zijn dominantie in de tweede helft voort en werd beloond met drie doelpunten. De penalty van Awar Mabil was er eentje voor de statistieken. Midtjylland is nog steeds puntloos in de Champions League-poule en is officieel uitgespeeld in Europa, nu het gat met de nummer drie zeven punten is.'

Niet alleen het team van FC Midtjylland krijgt kritiek. De trainer Brian Priske ontvangt het cijfer drie voor zijn optreden. 'Hij wilde het signaal afgeven dan Midtjylland naar Nederland was gekomen om te winnen, maar ging poedelnaakt naar huis. Helemaal uitgekleed. Ajax is een goede ploeg en veel beter dan elk ander Deens team, maar het verschil mag niet zo groot zijn. Het leek wel een speeltuin. Naïef.'

Tipsbladet: 'Het Jutlandse kaartenhuis stortte in'

'Midtjylland hield stand in de eerste helft, waarin Ajax grote kansen kreeg', begint Tipsbladet. 'Na de pauze waren de Nederlanders scherper en stortte het Jutlandse kaartenhuis in. Ajax was het grootste deel van de wedstrijd sneller op elk front. Met wat meer precisie had de tegenstander het al na een half uur kunnen beslissen. Midtjylland is op alle vlakken een paar niveaus minder dan Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Als we nu ook zo goed zouden voetballen tegen de Italianen en Engelsen maar op 1 of andere manier als Ajax niet het spel kan maken dan zijn ze erg kwetsbaar tegen de Denen ging het prima maar is ook geen top Elftal
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Toch vond ik ze niet slecht. Wij waren gewoon goed.
0 0
edalm
Ze hebben de poulefase gehaald. Dat is al beter dan fc Kaas
0 0
Ozymandias
Belachelijk om Midtjylland zoveel kritiek te geven terwijl ze in relatie tot hun competitie en budget juist een compliment mogen krijgen over de ploeg die ze samen hebben gesteld. Er zijn weinig clubs die beter worden bestuurd dan Midtjylland maar dat stap van de Deense competitie naar de Champions League is nu eenmaal veel te groot. Nog veel groter dan de stap van de Eredivisie naar de Champions League.
2 0
Babangida83
De stap van de Nederlandse competitie naar de EL
0 0
7172AFCA7395
Eens. Is al razendknap dat ze ueberhaupt poulefase
hebben gehaald.
0 0
jutter
Een buitengewoon matige ploeg die Denen. Die rijp zijn om voor kanonnenvoer te dienen en het nivo van die toch al erg zwakke competitie daar eens extra onder bewijs stelden. Voor Ajax was dit de gedroomde/ideale tegenstander in een hele drukke periode. De komende wedstrijden, met name de thuisbeurt tegen Atalanta, gaan beslissen in welke Europese competitie Ajax in het komende jaar verder gaan bekeren. Dan moet die CL natuurlijk het ultieme doel zijn, niet alleen sportief maar met name ook financieel. Dat maakt de mogelijkheden om verder te groeien in de naaste toekomst alleen maar groter, zeker ook gezien de barre tijden waarin wij momenteel leven en de vele miljoenen als sneeuw in de zon verdwijnen! Dat verlies kan je voor een groot deel compenseren als de club die CL knock-out fase zal gaan halen, en maakt het de mogelijkheid voor het halen van de eén of andere speler (Centrumspits en/of RCVer bijv.) in de winterstop een stukje groter. Ben benieuwd!
1 -1
Simon1
Triest dat ze hun eigen club zo onderuit halen terwijl ze in zo'n poule zitten.
1 0
NegentigMinutenLang
Midtjylland heeft ook gewoon pech met de poule, met 3 CL-waardige clubs. Daarnaast komt het niet vaak voor dat een club 0 punten haalt, dus wie weet stunten ze tegen Atalanta of Liverpool.
0 0
MichelAngelo66
Leest lekker weg die Deense kanten....
0 0
Joseph
Hopelijk leest een bepaalde Deen, die op zoek lijkt naar een nieuwe club, ook mee.. Zou toch heerlijk zijn als je die op 10 zou kunnen zetten, desnoods voor een half jaartje.
0 0
Jornnn
Maar waar zet je straks Kudus als Eriksen zou komen?
0 0
Mike1
Was Mydtjylland zo slecht of Ajax gewoon erg goed? Het is maar hoe je het bekijkt; glas halfvol of halfleeg-gevalletje
1 0
AFCAPolarBear
Kranten zijn altijd zo hard in hun oordelen. Midtjylland heeft gewoon pech in de poule waarin ze zijn geloot. Hadden ze in poule E gekomen, hadden ze met Krasnodar serieus om de EL-ticket kunnen strijden, want in elke poule was Midtjylland kansloos voor overwintering in CL. Door gebrek aan kwaliteit hebben ze niet kunnen profiteren van een offday van Ajax 3 weken terug, maar een mislukking is een te groot woord. Ze moeten nog veel leren en als ze elk seizoen de CL halen, zullen we over 4 seizoenen hier en daar misschien wel voor een stuntje kunnen zorgen, als dat maar niet in Amsterdam is ;-)
2 0
behangdelul
Ik vond ze eigenlijk helemaal niet zo slecht. Serieus, ze zetten goed druk, maar Ajax was gewoon veel beter. Dat is geen schande toch?
5 0
DaNaRWaL
Meeste clubs van dit kaliber graven zich in voor het goal. Deze club is een verademing voor het voetbal. Gestreden voor hun idealen maar gewoon minder goede spelers dan de tegenstander, chapeau! Zo leer je voerballen en groei je, kijk maar naar onze mooie club. Dit is de reden dat je voor AJAX bent.
0 0
Dubbelvla
Vond het ook allemaal wel meevallen. Als Ajax in slechtere doen was geweest had het drukzetten echt wel tot wat kansen geleid.
0 0
w86
Zelfde als in Nederland. Er is een club actief in de champions league en gelijk gaat de lat omhoog.
1 0
KlasseLasse
mee eens
1 0