Labyad: 'Keeper was er snel bij, maar zo'n kans moet erin'

JesseTH, 26-11-2020 om 08:15, 4000 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Zakaria Labyad weet maar al te goed dat hij in de eerste helft van Ajax - FC Midtjylland had moeten scoren. De aanvallende middenvelder kreeg een dot van een kans, maar stuitte op de doelman. Het kan de Ajacied op kritiek komen te staan, maar dat doet hem in deze fase van zijn carrière nog maar weinig.

Het spel van Ajax in het algemeen kon Labyad woensdag wel bekoren, zo vertelt hij aan Veronica Inside. 'In de eerste helft creëerden we genoeg kansen, helaas scoorden we niet. In de tweede helft maken we onze kansen wel af. FC Midtjylland kreeg een penalty cadeau, maar uiteindelijk was het een goede avond voor ons.'

De Ajacied kreeg zelf zijn grootste kans toen hij de bal teruggelegd kreeg en hij de hoek voor het uitkiezen had. Hij zag doelman Jesper Hansen de bal echter knap keren. 'Eigenlijk moest hij tegendraads, maar ik raakte hem niet vol. De keeper was er snel bij, maar zo'n kans moet er gewoon in', zo beseft hij maar al te goed.

Labyad is echter meer op het veld dan alleen een eindstation. De rechtspoot is veel bezig met het organiseren van het drukzetten. 'Ik ben een echte teamspeler en coach heel veel op het veld. Ik probeer de aanvallers en middenvelders zo goed mogelijk neer te zetten. Ik speel al een tijdje, dus die ervaring neem ik mee op het veld. Ik weet wat er in hun rug gebeurt.'

'Kritiek hoort bij het leven van een topsporter'

De afgelopen tijd knokte Labyad zich in de basis als nummer tien, maar de kritiek verdwijnt nooit helemaal. Het is iets wat Labyad weet, maar ook accepteert. 'Mensen hebben altijd kritiek, of je goed speelt of niet. Ik lees niet veel van het nieuws en kritiek hoort bij het leven van een topsporter. Ik probeer het beste eruit te halen en voorderest maakt het mij helemaal niet uit wat mensen zeggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
He Zakaria, volgens mij moet je de bal volgende keer tegendraads inschieten. Dit betekent dus aan de andere kant van waar de keeper naar toe gaat. M.a.w. vanaf jou gezien aan de rechterkant van de keeper. Had hij de bal nooit gehad. Ja toch wel, om de bal uit het net te halen.
0 0
louis60
Labyad mag invallen. Te traag en geen killers mentaliteit. Maar ik moet zeggen dat heel CL deelnemers dinsdag en woensdag dotten van kansen misten.
0 0
Cruijffthebest
Labyad is een blinde en zal nooit het niveau halen wat Ajax wil, nooit.
Snel na dit seizoen afscheid nemen en hopelijk in de winter Eriksen ophalen.
1 -1
jutter
Leuke voetballer voor een club als Utrecht, Heerenveen om wat zijstraten te noemen, maar zeker niet als basisklant in Ajax1!. Dat wordt extra duidelijk naarmate de tegenstanders beter worden natuurlijk. Het gebrek aan scherpte voor de goal, Traoré idem dito, heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken. Nu kom je er tegen die zwakke Denen uiteindelijk nog mee weg, maar dat wordt een heel ander verhaal in de komende 2 wedstrijden in die C, als je dan al uberhaupt dergelijke kansen krijgt!. Een blind paard kan nog zien dat zowel Traoré als Labyad geen Ajax1 materiaal is/zijn. Je moet je niet blindstaren op een overwinning tegen die hele zwakke Denen, maar het beestje dus wel bij naam noemen wat die 2 spelers betreft.
4 -1
MrAFCA
Doe niet zo overdreven joh. Als hij een goal had gemaakt speelde die waarschijnlijk wel goed? Hij was bedrijvig en het hele elftal speelde goed. Iedereen snapt dat als Kudus terug is, dat hij basisspeler gaat worden. Mocht Kudus er niet zijn of geblesseerd zijn is Labyad een prima alternatief.
Negatieve gedoe rondom Labyad snap ik echt niet. Ideale 12e man die alles voor het team geeft en ook nog eens een prima trap heeft. Kan gewoon een 2e Schone worden.
2 -3
Van Reenen
Eens
0 0
PJSM
Gewoon slecht ingeschoten niet meer en niet minder.
1 0
Mokum87
Zo sommige mensen moeten altijd maar een pispaaltje zoeken. Wordt hier zwaar overdreven gereageerd. Speler zegt zelf ook dat die kans erin had gemoeten maar raakt hem niet vol. Zo zijn er meer spelers geweest die zulke grote kansen verprutst hebben maar voor de rest hebben ze als team sterk gespeeld. Veel goede kansen gecreëerd. Mag ook gezegd worden. Wint en verliest met zijn allen.
1 -1
Bensco
Ik weet het niet zo goed met Labyad. In de eredivisie laat die het wel zien maar Europees bakt die er geen reet van (geheel in verwachting trouwens). Gisteren vond ik hem by far de slechtste speler. Miste echt grote kansen, liet zich makkelijk overlopen en was niet tot nauwelijks betrokken bij het opzetten van aanvallen. De dreiging kwam van Tadic en vooral Neres die in zijn eentje de hele rechterflank aan het gek maken was. Maar in de competitie staat Labyad wel zijn mannetje, hij klaagt niet en zal ook geen reet kosten qua salaris dus zeg het maar.
1 -1
Knalpot
Heeft denk vooral met het kijken naar te maken. Neres loopt een bal zo over de achterlijn, Neres leed redelijk veel balverlies in de 1 helft, Neres had 2 kutvoorzetten kom je nog mee weg tegen deze Denen maar moet echt veel beter tegen Liverpool. Maar goed mn punt is daar hoorde je haast niemand over gisteren na de 1e helft.
0 0
Van Reenen
Wat je wat ook zo raar is? Neres was volgens Gijp de beste man van het veld.
0 0
Kingoffdatoilet
Mazraoui speelde erg goed achter Neres. Dat deed Neres zeker niet in z'n eentje. Labyad had moeten scoren dan spraken we van een goede wedstrijd.
0 0
Ajaxadept
Labyad zegt,"hij organiseert en zet spelers op de goede plaats", ik zie een speler labyad die 3 dotten van kansen mist, en veelvuldig in de spits opduikt en daardoor de echte spits in de weg loopt. De doelpunten kwamen gisteren tot stand door Tadic, die de ballen perfect klaarlegde. Bij CL wedstrijden gaat mijn voorkeur toch echt uit naar Tadic in de spits en Anthony en Neres op de vleugels. Klaassen moest gisteren veelal "achter" blijven ter ondersteuning van de verdediging, terwijl hij juist die rol van Labyad, ondersteunen van de voorhoede en opduiken en scoren in het strafschopgebied, vele malen beter beheerst en uitvoert dan Labyad! Dus Klaassen op de plek van Labyad en Martinez op de plek van Klaassen vóór de achterhoede....!
0 -2
Ferd
Kortom, jij ziet het spelletje dus niet goed.
1 -1
Sampaoli
Klaassen speelt geweldig als nummer 6, dus Ten Hag zou wel achterlijk zijn om hem daar weg te halen. Labyad is op 10 niet minder dan Klaassen.
1 -1
Freddy
In de eerste helft kon hij vrij uithalen vanaf de 16 met een slap schotje, kwam hij vrij voor de keeper die hij tegen de keeper aan schoot en kon hij vrij de 16 indribbelen waarbij hij ipv de bal afspeelde zelf een actie wou maken die faliekant mis ging. Dit zijn toch voor mij drie momenten waar de kwaliteiten horen te liggen voor een echte nummer tien bij Ajax. Het is prima dat hij leuk mee doet maar hij moet hier gewoon dodelijker zijn. We willen toch in de CL spelen?
1 0
DeKes
Hij organiseert en zet spelers op de goede plaats???
Je ligt toch helemaal in een deuk als je dit hoort!!!
Hij loopt maar wat rond op het veld!
Medespelers betrekken hem niet in het spel!
Het is te triest voor woorden.
1 0
Adam24
Ik vond Labyad niet slecht spelen gister maar stel je voor dat Kudus nog op die positie staat...
8 0
Godenzoon24
Vond hem ook niet slecht maar wel een van de mindere. In eindfase moedig en foute keuzes. Niet allen gemiste kansen. Maar ja deed ook goede dingen. Net als Traore en Klaassen, ook hen vond ik bij de mindere.
0 0
insectenverdelg
Laag in de andere hoek moet die bal...
2 0
Lazell
Idd, links of rechts, hij had ze voor het uitkiezen. Schiet hij halfhoog recht door het midden... Heel matig.
3 0
Mokum2018
Hij raakte de bal half, daardoor had de keeper een kans anders zit de bal in het netje.
3 0
grensjager
Zoals hij zelf al zegt; de bal moet er gewoon in! Geen smoesjes
4 0
Marcao
Labyad is een faalhaas. Hard werken doet iedere prof, maar slim spelen en scoren (wanneer je moet!) kan Labyad niet. Exit, ga maar terug naar Utrecht.
3 -7
Schwalbino
Als je uit vrije trappen kunt scoren ben je geen faalhaas.
2 -2
MarcoB1971
Hij speelde gewoon goed net zoals Traore. Maar ja mensen zullen wel weer minnetjes geven.
Ze konden en moesten allebei scoren, maar voegde veel toe.
8 -5
Ferd
Juist. Veltman is weg dus er moet gezocht worden naar een nieuwe pispaal. En dat is Labyad geworden.

Zelfs als hij een hattrick zou maken wordt hij nog afgezeken.
1 -2
Stamhoofd
Zoals Kieft zei, dit zijn wel de momenten dat je het verschil maakt en alle twijfel weg kan nemen. Dat doen ze niet en dus blijven ze hangen op een reserverol.
2 -1
Amp
Traore was buiten zn kansen goed inderdaad, labyad gewoon een voldoende. Deed niks speciaals om het goed te noemen
2 -3
mallerd
Als je als spits van Ajax 1 twee 100% kansen dan is het gewoon niet goed genoeg.
0 0