Ten Hag niets veranderd volgens Klaiber: 'Hij ziet het zó goed'

BadembaBarrie, 25-11-2020 om 09:35, 7036 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Sean Klaiber beleeft veel plezier aan zijn hernieuwde samenwerking met Erik ten Hag. De rechtsback speelde bij FC Utrecht eveneens onder de trainer en merkte daar al hoe goed Ten Hag het spel begreep. Tweeënhalf jaar later leert Klaiber nog altijd nieuwe dingen van zijn trainer.

Het leerproces begon voor Klaiber al met zaken die niet direct met voetbal te maken hadden, zoals voeding. 'Gezond eten, dat snapt iedereen, maar hoe doe je dat? Niet alleen qua voedsel, maar ook de momenten op een dag je wat moet eten. Zat ik in de avonden ineens aan de kwark', zo vertelt de verdediger aan Voetbal International

Toen Klaiber tegen het einde van de transferperiode door Ajax werd gehaald, kwam hij er al snel achter dat Ten Hag nog altijd dezelfde was gebleven. 'De trainer is niets veranderd. Hoe hij doet, zijn visie, zijn aanpak; het is echt iets eigens van hem. Hij ziet het spelletje zó goed, maar staat tegelijkertijd nooit stil. Hij wil altijd evolueren, altijd beter worden.'

Dat Ten Hag zo onveranderd is gebleven, zorgt ervoor dat Klaiber nu bij Ajax weer nieuwe dingen leert. 'Ik ervaar nu weer nieuwe oefenvormen, nieuwe tactieken, een gespecificeerde manier van voetballen en van trainen', aldus de Ajacied, die zijn trainer spelers constant beter ziet maken. 'Ik heb zoveel spelers om me heen zien groeien en daardoor transfers zien maken. En dat is volgens mij bij Ajax niet anders. De invloed van de trainer is daarbij groot.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Gewoon een uitstekende coach voor ons niet?
Tijd zal leren of hij kan uitgroeien tot een wereldcoach
Ik zou in elk geval met geen andere NLse club willen ruilen qua coach
0 0
Harderwijk
vreindje zeker
0 -1
Knalpot
Je bent in de war Sean dat kwam allemaal door Schreuder.
0 -2
Web
Alle mensen die onder Ten Hag gewerkt hebben zien het verkeerd
De mensen op AS weten het veel beter, die staan namelijk dagelijks langs de kant bij de trainingen, zien dat hij een vreselijke bant heeft met de spelers.
Dat er geen speler zich ontwikkeld onder Ten Hag
Gravenberch word alleen maar minder
Dest geen bal geraakt
Frenkie speelt veel beter nu hij bij Ajax weg is
Ziyech was een complete speler toen Ten Hag binnen kwam, is nu een momenten voetballer
Die wedstrijden tegen Real, Juventus, Bayern waren niet om aan te gluren, vooral in Madrid schaam mij er nog voor
Wat stelt het nu voor dat Ajax sinds Ten Hag nog ongeslagen is in uitwedstrijden van Ten Hag
Was de verdienste van Schreuder toch?

Koeman zijn voetbal bij Barcelona is toch ook de verdienste van Schreuder?

Zo bijzonder dat er mensen niet een positief punt van Ten Hag willen zien
Natuurlijk maakt hij fouten, net als alle andere Ajax trainers in de geschiedenis
Ik heb Ajax in de jaren 70 wekelijks zien spelen in de Meer en Olympisch stadion
Het Ajax van van Gaal in 1995 en 96
Enorm genoten, maar van dit Ajax geniet ik ook weer.
7 0
geDaante
Echt bizar hoe deze trainer gehyped wordt. Helemaal nergens op gebaseerd, men is totaal verblind door eerder eens behaalde resultaten en voetbal, alweer meer dan anderhalf seizoen geleden, waarbij je nu heel sterk kan afvragen in hoeverre Ten Hag daar verantwoordelijk voor was.

Schreuder was er nog, en het is bekend dat de spelersgroep Ten Hag bijgestuurd heeft. Daarna ging het ook beter.

Na vertrek Schreuder, heeft hij de meest onlogische en bizarre keuzes gemaakt, en daar ook eeuwig aan vastgehouden, terwijl de hele buitenwacht al maanden om die logische opstelling roept. Die hele buitenwacht zag het dus beter dan hij. En dat was vorig seizoen veelal ook al zo, met Martinez en Alvarez op het middenveld. Totale tegenpolen ten opzichte van Schöne en Frenkie.

Een goede trainer vindt tijdens de voorbereiding al grotendeels zijn ideale elf, laat deze veel samenspelen, gebruikt de eerste wedstrijd in de competitie om dit te staven en waar nodig een enkele wijziging door te voeren. En dan staat het elftal, klaar voor de CL.

Ten Hag krijgt het twee keer achter elkaar voor elkaar een hele voorbereiding én meerdere maanden de competitie totaal te verspillen aan totaal kansloze en onlogische keuzes en opstelling. Om pas te schakelen als het echt heel duidelijk wordt dat het niet werkt, om dan ineens de boel om te gooien, bij aanvang CL, dus niet ingespeeld.

En dan heb ik het nog niet eens over zijn wissels. Met name vorig seizoen waren deze vaak heel vreemd. Het spel is overwegend ook stroperig en niet best, los van enkele wedstrijden.

Ik is helemaal verzot van tactiek, slaat daar ook in door volgens mij. Maar heel veel van tactiek weten maakt je geen goede trainer. Je hebt daarbij visie, inzicht en talentherkenning nodig om de juiste spelers op de juiste plekken te zetten, en vooruit te kunnen zien hoe dat tegen verschillende type tegenstanders uit zal pakken.

Hoe kan je bijvoorbeeld zó enorm veel tijd investeren in Alvarez op 6, omdat dat tegen terugzakkende ploegen wel redelijk lijkt te werken, terwijl je kan weten dat Alvarez tegen een ploeg die wat druk zet meteen door de mand zal zakken met zijn lompe en trage motoriek?

Hoe kan je dat niet voor je zien of bedenken?
0 -9
Sunny
Kijk eens naar de cijfers (halve finale CL, landskampioen, aantal doelpunten, etc. etc.) want die liegen tenslotte niet en zijn niet subjectief.
En dan kan je alleen maar concluderen dat TH het supergoed doet.
En als hij het zus of zo had gedaan is wishful thinking en niets meer.
1 0
BRAMHOUTEN
We zien het hoe het met Schreuder is afgelopen. Zo goed was hij. Door Schreuder speelt Barcelona nu ook zo sprankelijk
0 0
Web
Waar is hij in bij gestuurd?
Alleen maar dat hij te veel wou, maar niet technisch tactisch hoor

Krijgt Schreuder ook de credits voor het spel van Koeman bij Barcelona?
Messi die bewust de kont in de krip gooit
Frenkie die totaal niet uit de verf komt
En zo kan ik nog wel even door gaan
Het hele Barcelona is niet om aan te gluren

Heb je misschien een positief punt bij Ajax gezien onder de drie jaar Ten Hag
Hoe vaak scoort Ajax onder Ten Hag bv
Hoe lang is Ajax in de CL uit al ongeslagen bv
Vooral dat laatste is zo gigantisch goed en bijzonder
Her spel plezier straalt er vanaf bv
0 0
Ansjo
Voor iemand die het spelletje zo goed schijnt te zien heeft hij toch afschrikwekkend veel de verkeerde basis opstellingen de wei ingestuurd. Ik heb nog steeds het idee dat ten Hag een goede veldcoach is maar eigenlijk te dicht op de groep staat om het overzicht te behouden wie er in de basis horen. Ten Hag mist duidelijk iemand in de trainersstaf die complementair aan hem is. Reiziger en Bogarde lijken mij daar ook niet de jongens voor (nog).
0 -3
Dennis129
Eigenlijk is elke speler lyrisch over de tactische capaciteiten. Na Ten Hag. Een ander punt wate laatste jaren echt enorm opvalt is dat de selectie 1 geheel is. Er heerst een enorme teamgeest. Ten Hag houdt iedereen gemotiveerd. Ook jongens als Neres, Tagliafico en Onana blijven ook uitspraken doen dat ze het helemaal niet erg vinden om nog een jaar te blijven. Voor Ten Hag werden we uitgeschakeld in de voorronde Europa League en nu wordt overwinteren in de CL al bijna de maatstaf. Een paar jaar ervoor was heel Nederland in rep en roer omdat psv het onmogelijke had gedaan en een keer de poulefase had overleeft. We hebben onder Ten Hag een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Spelers ontwikkelen zich ook individueel dusdanig dat we weer verkopen aan de absolute top. Tuurlijk heeft hij af en toe ook zijn missers, Labyad in de spits bv, maar 95% is echt heel goed. Hopelijk blijft hij ook volgend seizoen nog bij Ajax.
10 -2
trooop
Opgeblazen verhaal. We hebben de afgelopen jaren één keer overwinterd in de CL, met een van de beste selecties ooit. En nu is dankzij ten hag overwintering ineens de maatstaf?
Die 3 spelers waren zelfs zonder trainer nog in de absolute top beland, daar had ten hag weinig mee van doen.
En elke speler is ook lyrisch over de tactische capaciteiten van mourinho. Had je dat ook een uitstekende Ajax-trainer genoemd? Ik vermoed dat ik het antwoord al wel weet, aangezien resultaten het enige is waar de meeste mensen nog naar lijken te kijken.
0 -6
geDaante
Precies
0 0
Web
Wat precies
Het beste team ooit? NEE
Overwinteren met oogstrelend voetbal
En vorig jaar door de leiding niet in de groepsfase
Ziyech was onder Bosz een momenten speler
Frenkie heeft bij Barcelona nooit het niveaue gehaald als bij Ajax

Wat bedoel je nu met Precies?
Mee lopen met iemand die Ten Hag haat
0 0
geDaante
Veruit het beste team sinds het team met Sneijder, Van der Vaart, Ibrahimovic en co.

En dat is al behoorlijk lang geleden.

Ook jonge, hele gretige mentaal volwassen jongens en een hele goede teamgeest.

Daarbij is bekend dat Ten Hag bijgestuurd is door de spelersgroep, daarvoor liep het niet. De vraag is ook in hoeverre Schreuder er verantwoordelijk is. Koeman heeft hem opgepikt door vele goede verhalen.

Sinds vertrek Schreuder, is het helemaal niks.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik vind het best knap dat jij elke keer weer ontzettend veel onzin hier verkondigd. We weten nu wel dat je ten hag niks vind, maar waarom val je steeds in herhaling? Heel Europa is onder de indruk van Ajax, alleen gedaante vind ajax helemaal niks, hij kan er niet van genieten. Misschien moet je gewoon geen supporter meer zijn van deze waardeloze Kut club.
0 0
geDaante
De club zelf zal altijd geweldig zijn, de mooiste in de wereld. Door diens geschiedenis, waarden, focus op jeugd, etc.

Maar er zijn nou eenmaal stromingen en mensen die de club runnen en aansturen. In mijn ogen de verkeerde mensen. Ik ben het veelal niet eens met hun keuzes en aanpak. Waarom mag dat niet?
0 0
geDaante
Omdat jullie net zo in herhaling vallen als ik, massaal, en dat triggert mij juist tegengas te geven. Want het is in mijn ogen alleen gebaseerd op één successeizoen.

Waarin ook punten van kritiek te geven waren, zoals het matig onder druk uit voetballen. Maar ook dat mocht je toen niet zeggen.

Het is weer precies als onder De Boer. Mijn kritiek was altijd al dat het spel enorm saai was en daarin geen rek zat, en dat aankopen niet gericht waren om daar verbetering in te brengen, maar dat juist erger te maken. Ik was toen al weer die azijnzeikert. Waarom? Omdat de resultaten goed waren, dan mag je geen kritiek leveren, dan is de coach heilig met eeuwig krediet. Tot de resultaten tegen gingen vallen. Toen was men ineens massaal en vele malen hatelijker naar De Boer toe dan ik ooit ben geweest. En toen was het saaie spel ineens WEL een probleem.

Als je dan na al dat gezeik om je horen toch even je gelijk wil halen, word je weer weggezet als een zieligert die zijn gelijk wil halen.

Het is allemaal opportunisme en eeuwig iemand krediet geven omdat ie in het verleden goed gepresteerd heeft. Ik kijk liever naar wat iemand nu presteert, en in de aanloop naar nu, en dat is in mijn ogen heel matig, tot zelfs slecht op bepaalde, heel belangrijke punten.

Ook staat het voetbal me niet zo aan, met sinds vertrek Schreuder (waar dat ook aan ligt) het meer geloop en voorgezet is, in plaats van combineren.
0 0
Web
De Scheuder van Barcelona bedoel je?
0 0
Knalpot
Zoveel rancune over het vertrek van JC dat dat gewoon op alles wat Ajax is op dit moment afgereageerd moet worden.
0 0
geDaante
Als je in je eigen verzinsels wil geloven, prima. Beetje sneue manier om kritiek weg te zetten door de criticaster ongeloofwaardig trachten te maken.

Ik kijk niet naar personen, ik kijk naar het belang van Ajax. Heb een hekel aan Van Gaal gekregen, maar als hij Ajax verder had kunnen brengen, was hij van mij van harte welkom geweest.

Als Ten Hag de lijn van het succesjaar zou doortrekken, en meer richting nog beter voetbal van achteruit en combinatiespel zou werken in plaats van meer 'zekerheidjes', bikkelaars (Alvarez op 6), geloop de 16 en voorzetten, had je mij niet gehoord.
0 0
Web
Knalpot heeft gelijk
Ik ben normaal de rust zelve
Maar blijf met je POTEN van Ajax af
Begin je te haten, en dat heb ik nooit
Anti Ajax ben je
0 0
Web
En hoe ver is dat team met al die goede speler in de CL gekomen?
Graag even antwoord
0 0
geDaante
Weet ik niet meer, maar Koeman stond ook aan het roer, die het zelfs voor elkaar kreeg 4-4-2 te spelen.

Ten Hag is beter en past beter dan een hoop trainers pre-revolutie, maar dat waren dan ook conservatieve, matige nederlandse trainers.

Maar ook Ten Hag past niet, en met name zijn opstellingen zijn absurd.
0 0
Web
Dat je dit niet meer weet, ik weet alles van Ajax
Van A tot Z 55 jaar lang

Ga weg man, vanavond weer de beste opstelling die je kan bedenken
0 0
Web
Kap eens met de credits aan Schreuder geven
Ooit zien trainen?
Puur aname
Kerel heeft nog nooit een contract uitgediend

Bij gestuurd omdat hij misschien te veel wou
Maar niet speltechnisch zeker niet
0 0
geDaante
Het is net zo'n aanname als zeggen dat het Ten Hag was die vooral verantwoordelijk was, dat weten we ook niet, maar stellen jullie wel.

Dus jullie doen precies hetzelfde. Beter is het een trainer te volgen over meerdere jaren, en met verschillende stafleden, dan krijg je een beter beeld. En zie daar, het is een heel ander Ajax onder Ten Hag met Poulsen in plaats van Schreuder.

Je ziet nu veel meer de nadruk op lopen en bezetting in de 16, en voorzetten. Ten Hags stokpaardje.
0 0
Web
Ten Hag is de trainer, niet Scheuder
Dus vreselijk veel onzin WEER wat je zegt

De Schreuder van Barcelona, of telt dit even niet?
De Schreuder die maar zo met Koeman mee gaat, moet in jou ogen niet passen
0 0
Web
Wij zijn Ajacieden Jij niet
Ga aub naar Volendam
Kijk ik nog even de mooiste Ajacied allertijden Bergkamp
Haat je ook al
0 0
Web
Beste selectie ooit.
Dan loop jij nog niet zolang mee

Het was niet alleen overwinteren hoor, maar de halve finale van de CL
Met vaak oogstrelend voetbal.
En dat je vorig jaar niet de groepsfase gehaald hebt, heeft ALLEEN maar met de leiding te maken
En dat weet jij ook

Weet je wat jou probleem jij wil voetbal zien wat nooit de werkelijkheid gaat worden
0 0
trooop
Ik wil alleen maar de contouren zien van de route naar dat soort voetbal. Het moet nagestreefd worden. Zo hoog mogelijk inzetten, te allen tijde. Wat daaruit voortkomt zien we daarna wel weer.
0 0
geDaante
Daar benoem je precies het verschil tussen mensen als jij en ik, en die vele anderen.

Wij zijn liefhebbers en hoogmikkers, en willen lijn zien en ook een lange termijn die gewaarborgd is en net zo goed voetbal (in alle aspecten) belooft, in ieder geval dat streven.

Sowieso meer scoren dan de tegenstander in plaats van de nul willen houden. Aanvallen met volledige overtuiging en geen 'zekerheidjes inbouwen'. Collectief drukzetten en naar voren verdedigen in plaats van achteruit lopen. Uitgespeelde kansen creëren middels combinatiespel in plaats van vooral lopen en volle 16 voor voorzetten.

Etcetera.
0 0
trooop
Dat is voetbal hoe het zou moeten. Al gaat dit wmb over meer dan voetbal, ik zie het als een levenshouding. Er zijn gelukkig meer mensen die zo kijken. Alleen op deze site zijn ze helaas nogal schaars.
0 0
geDaante
Amen
0 0
Dennis129
Mede dankzij Ten Hag ja. Hij is de trainer onder wie dit allemaal gelukt is.
1 keer overwintert ja. Vorig jaar met een normale scheids ook. Dit jaar halverwege de poulefase tweede. Lijken me vooralsnog aardige resultaten in 3 jaar.
Lekker makkelijk om te zeggen dat spelers dat onder een andere trainer ook zouden halen. Dest had helemaal niemand het van verwacht.
Zyech was een leuke momentenvoetballer waar je had talent aan zag maar was ook koning balverlies, zelfs nog met een jaar of 24. Die is inmiddels een superster en heeft zich fenomenaal ontwikkelt onder Ten Hag. Kinderachtig om hem dan helemaal geen credits te geven.
Naast tactische kwaliteiten zijn er nog 1001 dingen die belangrijk zijn. Maar het tactisch zo goed zijn is wel 1 vd kwaliteiten die Ten Hag zo geschikt maakt, omdat het wel een cruciaal onderdeel is natuurlijk. Dus nee dat Mourinho tactisch goed is maakt hem nog niet geschikt. Hij is een verdedigende coach. Ajax wilt een aanvallende coach. Heerlijk toch dat er tegenwoordig doelpuntenrecords gebroken worden.
0 0
trooop
Je argumenten zijn er met de haren bijgesleept. Je hebt het over 1 scheids in 1 wedstrijd. Vorig seizoen speelden we overwegend baggervoetbal, dát is de reden dat we niet hebben overwinterd. Dit seizoen is overwintering ook nog zeer twijfelachtig. Voorlopig staan we gewoon op 1 keer.
Dest was helemaal niet zo'n grote verrassing, voor sommigen. Voor ten hag zelf waarschijnlijk wel, aangezien nous zijn nummer 1 was.
Ziyech was onder ten hag nog steeds koning balverlies en is nu ook niet ineens een superster. Hij heeft pas net een keer of 4 meegedaan. (Doet het wel verdomde goed.)

Onder ten hag staan we grote delen van wedstrijden op eigen helft te klooien, kijken wat de tegenstander eens zal gaan doen. Zo aanvallend is het onder hem absoluut niet.
Dat er doelpuntenrecords verbroken worden betekent op zichzelf niets anders dan dat het verschil tussen Ajax en de rest groter dan ooit is geworden. Dat zegt over onze kwaliteit niet zoveel. Onder jol werden ook records verbroken.

Ik vind ten hag helemaal niet zo'n prutser als sommige anderen. Hij zou alleen veel beter bij andere clubs passen. Clubs waar het niet uitmaakt hoe je wint, als je maar wint. Hij kan heus wel wat, het is zelfs een goede zaak dat hij zijn principes van betrouwbaarheid, hardheid, volwassenheid, rendementseisen etc er bij Ajax in heeft gestampt. Dat was nodig, dat heeft de club vooruit geholpen. Verliezen doen we niet zomaar meer, tegen niemand. Dat is de kracht van ten hag. Maar de nadruk daarop gaat veel te ver, het is veel te overdreven. Het gaat zeer ten koste van mooi, vloeiend voetbal. Hoe langer dat nog duurt, hoe meer moeite het in de toekomst kost om weer uit die rendementsmodus te komen. Die modus die het voetbal wereldwijd zo lelijk maakt.
0 0
Web
Al die principes die jij aan haalt, waar ik het mee eens ben.
Zal altijd ten koste gaan van mooi voetbal
Mooi voetbal moet gekoppeld worden aan winnen
Consessies zul je vaak moeten doen, om tot resultaat te komen
90 procent van de supporters levert liever iets aan goed voetbal in, als je daar door meer resultaat haalt
0 0
trooop
Wat 90% liever heeft is nadrukkelijk wat je niet na moet streven. Er is nog nooit iets bijzonders voortgekomen uit de voorkeuren van de massa.
Maar hier en daar een concessie; uiteraard, prima. Als er alleen maar verloren wordt kom je natuurlijk nergens.
0 0
geDaante
Als je als Ajax zijnde niet meer gelooft in juist successen behalen door goed en mooi voetbal, kan je net zo goed opdoeken.
0 0
Web
Beter lezen jongen
Voetbal naar succes heeft meer kanten
Kijk even naar het Ajax van Johan als trainer
Ik kan het weten, heb alles live gezien
0 0
geDaante
Vorig jaar thuis gespeeld tegen Chelsea op een behoudende manier en met Alvarez en Martinez op het middenveld... Daardoor pakte je in die wedstrijd geen 3 punten, die je al CL voetbal hadden opgeleverd.
Steeds maar verwijzen naar de uit pot tegen Chelsea, vind ik slachtoffergedrag. Je had het gewoon zelf allang makkelijk kunnen en moeten afdwingen, dan was die pot niet eens meer relevant.

Ook dit jaar weer een hele voorbereiding en maanden de competitie in verspild aan een belachelijke opstelling, waardoor je de CL aanvangt met een niet ingespeeld team, omdat hij het op dat moment ineens omgooit. Gaat nergens over.
0 0
Dennis129
Elke trainer speelt wel eens iets behoudender. En ook in die wedstrijd zat het tegen met de arbitrage. En net alsof het een zekerheidje is dat je op een andere manier wel had gewonnen.
Je hebt over Chelsea. Een ploeg van hinderden miljoenen.
Heb je bv Volendam van jouw favoriet Jonk zien spelen tegen jong Ajax? Een ploeg die uitspreekt te promoveren tegen een veredeld jeugdelftal dat ook nog eens Timber en Brobbey moest missen?
De zogenaamd grootste Cruijff adept die grote gedeeltes met 4-4-2 op eigen helft de tegenstander staat op te vangen.
1 0
geDaante
Chelsea was door omstandigheden zwaar verjongd, en speelde die wedstrijd heel matig. Ajax maakt echter geen tempo, en er was geen 'urgentie'.
0 0
Knalpot
Ik zie raakvlakken met afgelopen maandag, jammer dat Jonk niet die urgentie had. Verklaar jij dat eens want Jonk moet toch onze volgende trainer worden lijkt me.
0 0
Web
Het gaat over een totaal plaatje kerel
Heb je Ajax onder Bosz in de Kuip zien spelen, en uit bij Schalke?
Drama was dit
Een wedstrijd er uit pakken is zo zielig
Ajax heeft onder Ten Hag het beste gespeeld na van Gaal
0 0
geDaante
Ik pak geen wedstrijd eruit, dan doen anderen, door steeds die uitwedstrijd tegen Chelsea waarin Ajax genaaid werd eruit te pikken en dat als oorzaak aan te dragen.

Ik zeg alleen hoe het is, en dat de oorzaak Ajax zelf aan te rekenen is. En het gaat niet alleen om die ene wedstrijd. Het gaat om de bizarre keuzes waar ook heel erg lang aan vastgehouden is, die daaraan voorafgaan. De uitschakeling is daar een gevolg van (te lang vasthouden aan kansloos projectje Alvarez op 6).

Het seizoen erop, geeft hij doodleuk Alvarez wéér het vertrouwen op 6.
0 0
Knalpot
Jij pakt ook altijd de thuiswedstrijd tegen Chelsea eruit lijkt mij ook een gevalletje de pot verwijt de ketel.
0 0
geDaante
Ja, omdat de meute in de slachtofferrol kruipt door alleen maar naar die scheidsrechterlijke dwalingen te verwijzen, terwijl je het gewoon zelf hebt laten liggen.

Altijd dat de hand boven het hoofd houden van een trainer die eerder eens succes heeft geboekt, en dan eeuwig krediet krijgt.
0 0
Web
Dan waren ze gewoon door geweest in de CL
Of begrijp je dat niet?
En het voetbal was van een bijzonder hoog niveau die wedstrijd, tot de onterechte rode kaarten
Met 9 man kregen ze nog kansen
Wil je niet zien
0 0
geDaante
Ajax was al door geweest als Ajax niet met Alvarez en Martinez op het middenveld had gespeeld thuis tegen Chelsea, en wat meer lef en tempo erin had gelegd.

Had je makkelijk gewonnen.
0 0
Web
Dennis ik ben het met je eens
Gelukkig ziet Overmars en binnen Ajax dit ook, en die zien hem dagelijks werken met de spelers
0 0
geDaante
Het gaat erom wat die spelers en als team wekelijks laten zien, en of daar veel progressie in zit.
0 0
Web
Nou ik zie Gravenberch zich enorm aan het ontwikkelen is
Dest vorig jaar
Ziyech van een momenten voetballer tot een geweldige speler
Frenkie heeft nooit het niveaue meer aangetikt als bij Ajax
0 0
geDaante
Talenten ontwikkelen zich altijd bij speeltijd.
0 0
AFCAMM
Ik was vlak na de aanstelling van Ten Hag op een feestje in Groningen en ik sprak daar met een vriend over de ‘nieuwe trainer’. Conclusie was eigenlijk dat we het beide wel zagen zitten, maar dat hij het moeilijk zou krijgen omdat hij geen Amsterdammer is. Allesbehalve dat zelfs. Ik denk dat veel van de kritiek daar gewoon uit voortkomt. Hij past niet bij het beeld dat men heeft van een Ajax-trainer. Hij komt koppig over, praat soms wat raar etc. Maar het is gewoon een goede trainer en ik ben blij dat hij er is.
0 0
Web
Zo is het, hij word vanaf dag een niet gepruimd hie
Het boerste uit Twente
0 0
geDaante
Mijn pa komt uit Twente, en ben daar vaak geweest, dus dat drijft mij sowieso niet ;).

Ik kijk sowieso altijd alleen naar het speltechnische, niet naar de persoon.
0 0
Web
ik ook, en ook naar winnen en spel vreugde
En naar de ontwikkeling van spelers

Ziyech, Frenkie, Gravenberch de beste spelers
Zijn enorm gegroeid onder Ten Hag.
0 0
geDaante
Onder Ten Hag inderdaad, maar ook door Ten Hag? Dat is een vraag die nooit beantwoord kan worden.
0 0
Web
Nee door Advocaat of van Bommel
Wie is de trainer?
Ten Hag is tactisch veruit de beste
En jj hebt je zelf heel hoog zitten

Die Schreuder werkt nu niet bij Barcelona???
0 0
Schip
Kruip nog wat dieper in de kont van Ten Hag Dennis.

Hij heeft het eerste half jaar weggegooid, terwijl Ajax daarin een inhaalrace had ingezet. Heeft het drukzetten dat er net weer in zat volkomen laten verdampen.

Spelers waren niet tevreden over zijn professoriaal geleide trainingen en daarop is hij door enkele spelers aangesproken. Pas daarna is hij dat aan gaan passen.

Na enorme investeringen voor het doen van Ajax is hij enkel gaan presteren in zijn 2e jaar. Dat had de terreinknecht nog gekund, zeker met Schreuder als assistent. Dat hij tactisch steeds het onderspit moest delven tegen Pochettino in de tweede helften is duidelijk, of je TH dat moet aanrekenen is een open vraag wat mij betreft.

In zijn derde jaar CL, EL en eredivisie vrijwel of geheel weggegeven. Spelen er verzachtende omstandigheden? Ja, maar niet genoeg voor de EL en eredivisie en ook niet voor het niet kunnen gelijkspelen tegen een tegenvallend Valencia dat seizoen.

Ook nu heeft hij de voorbereiding weggegooid met bizarre experimenten, en komt hij er steeds achter dat hij foute inschattingen moet rechtbreien. Tadic niet centraal, Labyad wel, Promes op 10, Alvarez op 6. Zichtbaar en ook aangetoond geblunder, behalve in de ogen van goedpraters.

Hij krijgt belachelijk duur materiaal, prima talenten, heeft moeite de laatste in te passen en valt graag terug op middelmatige routiniers en heeft een duidelijke blinde vlek voor Neres. Maakt niet uit, van TH weet je dat hij toch niet om Neres heen kan op termijn.

Een overschatte, vooral door bankzitters en middelmatige spelers en bronnen verheven tot top. Waar zijn dit soort loftuitingen van Frenkie, Mathijs? Ziyech?

Maar zo ver was je kritische brein natuurlijk nog niet Dennis. Het is een redelijke trainer die op absurde wijze met de neus in de boter is gevallen. Benieuwd hoe we het gaan doen met een echt goede trainer.
1 -7
Knalpot
"Dat hij tactisch steeds het onderspit moest delven tegen Pochettino in de tweede helften is duidelijk, of je TH dat moet aanrekenen is een open vraag wat mij betreft."

Hoezo dit dan? Elke leek kon zien dat Tottenham overal op het veld 1 op 1 ging spelen alleen onze spelers gingen daardoor onnodige dingen doen, niet meer voetballen maar in blinde paniek alles naar voren rammen. Wat had hij moeten doen dan zelf het veld in moeten stappen om het goede voorbeeld te geven? Als je ergens de schuld moet leggen dan kan je dat nog beter bij Onana leggen want die ging niet meer op zoek naar de vrije man, die ramde alles maar naar voren buiten zn spelletje tijdrekken om.
0 0
Web
Wat een verhaal
Het word met de dag gekker met jou
0 0
Dennis129
Gek eigenlijk dat iedereen die met hem werkt lyrisch is over hem.
Praat jij maar lekker Valentijntje na. Credits aan Schreuder geven nog lachwekkender.
Ik zie een Ajax dat doelpuntenrecords verbreekt en presteert.
Haalt iedereen veel plezier uit, behalve een klein aantal uitzonderingen.
Een trainer die nooit klaagt ook al wordt zijn selectie elk jaar minder doordat hij Steeds zijn sterspelers moet verkopen.
En die sterspelers ben ik net zo lyrisch over. Geweldig dat die zich onder Ten Hag zo goed hebben kunnen ontwikkelen en voor een mooi bedrag naar de absolute top gaan. Ook weer geweldige reclame voor Ajax.
En dan zijn er tuurlijk Altijd verbeterpunten. Maar zoals ik al zei95% gaat goed.
En we zullen vanzelf gaan zien wat zijn opvolgers gaan doen in de toekomst
0 0
geDaante
Hij zal vast goed inspireren, trainen, en veel van tactiek weten wat indruk maakt op mensen, maar daar heb je uiteindelijk helemaal niks aan als je niet het inzicht en de talentherkenning hebt om een logische, goede opstelling te maken.
0 0
Dennis129
Ik heb zelden een team gezien als het Ajax van 2 jaren geleden waar alles zo aan klopte. Een onopvallende jeugdspeler als Mazraoui die ineens een CL speler was. Schone die in het tijdperk De Boer als niets meer dan een 12 e man gezien werd stond te heersen op het middenveld. Tadic die niemand hoger ingeschat had dan Southampton werd een uitblinker in de CL met een 10 in Bernabeau. Neres was een talent waar iedereen vraagtekens bij had, want was hij nou echt beter dan Cerny, schitterde en werd zelfs Braziliaans international. En zo kan ik nog wel doorgaan. En jij twijfelt aan talentherkenning en een logische opstelling. Vorig jaar werden twee wereldspeler verkocht met De Jong en De Ligt en er stond met Martinez en Veltman in december een team dat, ook volgens de spelers, bijna niets onder deed voor hetbteam van het jaar daarvoor. Ook met Dest waar net als Mazraoui niemand wat in zag. Hoe bedoel je talentherkenning. En dit jaar verkopen we weer 4 basisspelers waaronder sterspeler Zyech en ik zou niet raar opkijken als er als iedereen fit is weer een team staat van topniveau. Ik ga eigenlijk gewoon stuk om Je zinnetje niet het inzicht en de talentherkenning. Ik begin echt steeds meer te twijfelen of je niet gewoon een troll bent zover als je doorslaat.
0 0
geDaante
Twee jaar geleden inderdaad. Het is gissen wie of wat daar vooral verantwoordelijk voor was, het was ook een erg talentvol gretig team.

Maar stel Ten Hag wás vooral verantwoordelijk, dan krijgt hij dusdanig krediet dat hij na dat seizoen al meer dan anderhalf jaar lang verschrikkelijk mag aankloten en met de meest absurde opstellingen kan komen en daar eeuwig aan vasthouden?
0 0
Dennis129
Je leest niet goed. Exact een jaar geleden stond er een gelijkwaardig team. En er staat dit seizoen ook al weer tijden een heel logisch team. Helemaal niks absurds aan de opstellingen. Alleen Labyad in de spits was een in mijn ogen bij voorbaat kansloos experiment. Ook Ten Hag is niet perfect en maakt ook weleens fouten kan ik makkelijk toegeven. Maar blijf jij maar lekker in je negativiteit hangen. Nog nooit iemand met zo een tunnelvisie gezien. Ik zie je morgen wel weer vertellen dat we of dankzij de spelers gewonnen hebben of dankzij ten Hag niet gewonnen.
0 0
Web
Dat vind jij
Ik loop meer dan 50 jaar mee
Heb het grote Ajax uit de de jaren 70 wekelijks zien spelen.
En ook het Ajax onder van Gaal
Ik geniet nu ook weer
Maar ben ook realist
Jij hoort bij de jeugd, wat jij wilt zien gaat nooit gebeuren

Ja ze staan allemaal op de verkeerde plaatst? Ja toch?
0 0
geDaante
Alweer vergeten dat heel Nederland al maanden riep om geen Alvarez op 6, geen Promes op 10, geen Labyad in de spits, geen Tadic op linksbuiten, etc?

En vorig seizoen net zo met Martinez en Alvarez op het middenveld. Totaal kansloos.
0 0
De Stift
Klaiber is echt een breedte-aankoop. Uit nood geboren, om het vertrek van Dest op te vangen. Wat dat betreft is het een logische en goede aanvulling op de selectie. Het talent Mazraoui kan zich ontwikkelen, met een stabiele, ervaren concurrent achter zich. Maar Ajax moet niet teveel van dat soort spelers hebben.
1 0
Ansjo
Ja normaal gesproken zou je zeggen die moeten uit de eigen opleiding komen maar laten we wel wezen. Achter elkaar hebben we van der Wiel, van Rhijn, Veltman, Tete, Mazraoui, Dest, Zeefuik afgeleverd op die plek en ik zal nog wel iemand vergeten zijn. Kan best geloven dat er dan een keer niet direct iemand staat dus het aantrekken van Klaiber daar kan ik nog enigszins inkomen. Al had ik net zo graag 1 van de Timbers die plek achter Mazraoui zien innemen hoor.
0 0
Sampaoli
Exact. Prima aankoop, maar doe er nog 3 van deze en het algemene niveau van de selectie daalt omdat talenten geen kansen krijgen en de selectie gevuld is met middelmatige spelers.

Op dit moment hebben we met Labyad, Klaiber en Promes 3 spelers die in de leeftijdscategorie zitten waarbij ze wekelijks iets toe moeten voegen bij Ajax maar dat slechts mondjesmaat doen.

Met Tadic, Tagliafico, Blind en Klaassen 4 spelers die dat wel doen en de toegevoegde waarde van dit soort aankopen (of het behouden van spelers waardoor ze op oudere leeftijd nog bij ons spelen) lijkt me duidelijk.
2 0
Sunny
Ik zag Klaiber graag komen en was/ben er van overtuigd dat hij er staat als het moet want heeft alle eigenschappen om te slagen.
Overigens weer een lofzang op de trainer die ons de afgelopen jaar Ajax-waardig voetbal gekoppeld aan (inter)nationaal succes schonk. En dat uit de mond van iemand (en hij is geen uitzondering) die het kan weten omdat hij er dichtbij zit.
“Hij ziet het spelletje zó goed, maar staat tegelijkertijd nooit stil. Hij wil altijd evolueren, altijd beter worden”
"die zijn trainer spelers constant beter ziet maken".
Wat mij betreft was het aanstellen van TH wellicht de beste transfer van Overmars en v.d. Sar.
4 -2
Lazell
Ligt eraan wat je definitie van slagen is. Hij zal nooit verder komen als een gewaardeerde bankzitter, imo. Als ik het zo ver zou schoppen zou ik mijn carriere harstikke geslaagd vinden, maar of dat voor Klaiber geldt...

Loopt wel slim, maar technisch is het niet zo veel. Heeft niet dat verfijnde om de oplossing te vinden in de kleine ruimte zoals Nous, of de individuele actie icm snelheid zoals Dest. Verdedigend hebben we hem nog onvoldoende kunnen beoordelen.
2 0
Timlee117
Hij doet me denken aan Westermann
3 -9
Oeroeboeroe
Ze hebben in ieder geval wel allemaal dezelfde kapper.
0 0
4xEC1
Haha, nou je het zegt... Laten we hopen dat dat alleen qua uiterlijk blijft. Tot nu toe een goede indruk achter gelaten. Ben benieuwd of hij zich een hele wedstrijd staande kan houden met goede tegenstand.
5 -1