'Toen Ajax belde, wist ik het zeker: die transfer moet doorgaan'

NickOoms, 25-11-2020 om 09:25, 16758 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Sean Klaiber wilde heel graag transfereren van FC Utrecht naar Ajax toen de Amsterdamse club afgelopen transferperiode belde, zo vertelt de rechtsback tegenover Voetbal International. Tot op heden heeft Klaiber zeven wedstrijden voor Ajax gespeeld, sinds hij de overstap maakte van FC Utrecht.

In de zomer had Klaiber wel ingezet op een transfer, maar vanwege het coronavirus hield hij er geen rekening meer mee. 'Er was in de voorbije periode wel wat interesse, maar vooral vanuit het buitenland. Vanuit FC Utrecht zou binnen Nederland alleen de absolute top een optie zijn, dus ik ging ervan uit dat mijn toekomst zou liggen in het buitenland. Totdat Ajax belde, toen was voor mij maar één ding zeker: die transfer moest doorgaan. Spelen bij Ajax, dat wilde ik heel graag.'

Klaiber is nu ruim een maand speler van Ajax en dat bevalt hem goed. De spelersgroep van de Amsterdamse club heeft hem goed opgevangen. 'Het is overal als nieuwe speler wennen en helemaal voor mij, aangezien bij FC Utrecht na al die jaren alles en iedereen zo vertrouwd voelde. Nu kom je in een bestaande selectie terecht, er is een natuurlijke hiërarchie, en daarin moet je jouw plek zien te vinden. Dat gaat altijd vanzelf en ik ben een rustig persoon, dus blijf ik ook dicht bij mezelf. Hoewel ik hier al een jaartje heb rondgelopen in het verleden, voel ik wel een prikkel dat er iets nieuws is begonnen. Dat zorgt vooral ook voor een uitdagend gevoel.'

De cirkel is rond

Sinds zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax is de rechtsback terug op bekend terrein. In het verleden speelde Klaiber één seizoen in de D3 van de Amsterdamse club. 'Het was een leuk seizoen, maar het bleef bij één jaar. Ik weet nog goed dat ik hier aan het einde van dat seizoen met mijn ouders een gesprek had met de trainer en hoorde dat ik niet verder mocht. Natuurlijk is dat pijnlijk voor een kind, want bij Ajax voetballen was het mooiste wat er was.'

Nu, ruim vijftien jaar later, heeft Klaiber het via een flinke omweg alsnog tot het eerste elftal weten te schoppen. 'Zo zie je maar hoe het kan lopen. Ik ging terug naar de amateurs in mijn woonplaats Nieuwegein, waar ik een jaar later door FC Utrecht werd opgepikt. En nu ben ik weer terug op De Toekomst. In die vijftien jaar is veel hetzelfde gebleven en dat zorgt zeker voor een mooi gevoel. Met mijn transfer naar Ajax is de cirkel rond.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Midtjylland? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik ben blij met hem hij is rustig ,doortastend en heeft veel power. Ook op snelheid kan hij goed mee en leidt weinig balverlies, meevoetballen gaat aardig maar ook vooruit merk ik.
0 0
ambtenaar
Achteraf geen verkeerde transfer.
3 0
Adammer
Ik was wat teleurgesteld toen Ajax met hem op de proppen kwam. Maar eerlijk, ik heb mijn mening moeten herzien. Is gewoon een prima speler en valt me vaker positief dan negatief op. Sorry Sean !
7 0
ghouleseddik
Valt altijd prima in hoor, maar we hebben wel echt veel neergeteld voor een reserveback.
0 -2
Sampaoli
Volgens Overmars minder van 5 miljoen. Valt wel mee dus.
2 0
Ferd
daarvoor wist hij het zeker, als Ajax zou bellen zou hij niet gaan. Kortom, die jongen zegt maar iets.
1 -5
ETM
Ach kom op man. Klaiber werd als held gedragen bij Utrecht en voelde dat hij een verantwoording had naar die supporters toe. In de emotie ook nog, na een wedstrijd.
Hij noemde Ajax letterlijk 'ook een mooie club' maar had toch het gevoel niet te positief te moeten zijn. Ook dacht hij wel veilig te zitten want net als heel Nederland ging hij ervan uit dat Ajax nooit voor hem zou komen.
En meer is het niet.
Dat hij als kind droomde van Ajax1 is zeer aannemelijk. Alle Feyenoord-kinderen doen dat ook. ;)
5 0
DaNaRWaL
Ze doen het ook niet eens stiekem, alle haat tegen ons is eigenlijk liefde. Rare mensen die Feyenoorders.
2 0
3sterren
Het schijnt voor de rechtsbackpositie inmiddels een beproefd concept te zijn, om via de amateurs een plek in de Ajaxselectie te verwerven. Dat toont karakter en dat is een welkome eigenschap in Ajax 1. Ik heb bij hem ook het idee dat er een kerel staat. Eén waar de tegenstanders ontzag voor hebben ...
1 0
fanforeffer
Zo zit je vast bij Urteg en zo speel je CL. Weg gestuurd bij de c en nu weer bij de selectie, wat een carriere om van te dromen.
6 0
Van Reenen
Ik zie hem wel de vaste rechtsback worden volgend seizoen.
3 -3
Bky
Nee. Dat kan echt niet. Daar ga je zo hard op achteruit. Leuk voor de Eredivisie, maar we willen een hoger niveau nastreven.
4 -2
AFCAMM
Gewoon een heel degelijke speler. Prima om er bij te hebben. Een toptalent was het niet en zal hij nu ook niet opeens blijken, maar hij kan heel nuttig zijn. Valt me tot dusverre zeker niet tegen.
7 0
AlexIbarra
Die jongen zal voetballend niet veel beter meer worden dus ik hoop hem eigenlijk nooit als basisspeler te zien.

Vind hem wel een fijne aanvulling op Mazraoui. Sterker, gretiger, vervelender.
Maar aangezien wij 70% vd tijd aanvallen, is voetballend vermogen nou eenmaal erg belangrijk op de backposities.
3 -7
echteajacied
wiens brood men eet diens woord men spreekt.
1 -3
ajaxxcied4life
Hij valt tot nog toe niet tegen.
6 0
Bensco
Allemaal een grote bek dat ze niet willen totdat Ajax daadwerkelijk belt. Dan zitten ze allemaal met hun koffertje in de bus richting de Arena om dat contract te ondertekenen.
2 -8
Ferd
sterker nog, sommigen komen met hun Utrecht koffertje op de toekomst.
0 0
Bensco
Hahaha, ja dat was ik helemaal vergeten
0 0
RuffRhythim
Zit je daar nou nog steeds mee alsof hij dat jou heeft aangedaan allemaal?
8 0
Bensco
Ja, dat doet pijn
0 -4
RuffRhythim
Als je er over wilt praten bel me dan maar even...
0 0
Bensco
0900-bigsexy?
0 0
4xEC1
Snap je nou nog niet dat dat vooral tactische antwoorden richting de eigen achterban waren in dat interview? Hij wilde ook nog gewoon een normaal leven hebben daar..
4 0
afcas
"als speler van Utrecht vind ik het niet netjes om het over een mogelijk dienstverband bij een andere club te hebben". Zo moeilijk is het dus niet.
0 0
4xEC1
Maar je vergeet even dat hij ook de vraag kreeg wat hij zou doen als Ajax voor de deur stond. Hij antwoorde: "als Ajax komt komen PSV en Feyenoord waarschijnlijk ook en dan liever PSV of Feyenoord". Dus het heeft wel degelijk te maken met de "haat" van zijn achterban naar Ajax toe. Zo moeilijk is het dus niet.
0 0
afcas
Hoezo vergeet ik dat? Mijn antwoord is juist een perfect antwoord op die vraag.
1 0
4xEC1
"Niet netjes om over een mogelijk dienstverband bij een andere club te praten" is toch ff anders dan: "dan liever Fey of PSV dan Ajax".
0 0
afcas
En mijn punt is dus dat hij niet 1 club hoeft af te vallen om die vraag te beantwoorden. Zo een uitspraak achtervolgd je namelijk zoals we nu zien. Dus het beste kun je gewoon geen opmerkingen over een specifieke club maken. Je kunt het namelijk alleen maar fout doen.
1 0
4xEC1
Sjonge jonge. Het kwartje is eindelijk gevallen bij mij, excuses afcas. Haha, ik dacht dat het een ANDERE quote van Klaiber zelf was: "als speler van Utrecht vind ik het niet netjes om het over een mogelijk dienstverband bij een andere club te hebben". Had hij dat maar idd gezegd, niemand had het er nog ooit over gehad.
0 0
afcas
Geen probleem, kan gebeuren. Ik had gister ook een moment waarbij mijn brein even niet mee wilde werken haha. Maar precies dat. Je maakt het voor jezelf zoveel makkelijker door zulke negatieve uitspraken over een club niet te doen. Je weet in de voetballerij namelijk nooit wat de toekomst brengt.
0 0
Tinus
Is toch alleen maar mooi?
1 0