Van Rhijn: 'Ajax 1 in deze tijd heel anders dan in mijn tijd'

JesseTH, 24-11-2020 om 20:40, 6514 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ricardo van Rhijn ziet dat het bij Ajax vandaag de dag lastiger is om door te breken als jeugdspeler dan in 2012, toen hijzelf de overstap maakte van Jong Ajax naar Ajax 1. De vergrote middelen zorgen voor een hoger niveau in het eerste elftal van de club, maar de echte talenten zullen volgens de oud-Ajacied weg naar Ajax 1 altijd blijven vinden.

'Ajax 1 is in deze tijd heel anders dan in mijn tijd. In mijn tijd was er misschien nog meer ruimte voor de jeugd', zo spreekt Van Rhijn in de Ajax Life Podcast. 'De middelen waren niet zo aanwezig als nu. Dat is een compliment naar de spelers die de club in de afgelopen jaren naar grote successen hebben geleid. Daardoor is het niet veel makkelijker geworden om door te breken bij Ajax, maar uiteindelijk blijft er veel kans voor de jeugd als ze op deur kloppen.'

In het Ajax van nu ziet Van Rhijn enkele grote talenten en dat volgt hij met grote interesse. 'Er kloppen al heel veel jongens op de deur, zoals Gravenberch. Het is interessant om te zien of jongens zoals Timber en Ekkelenkamp echt de stap gaan maken om zich in de basiself te knokken. Of misschien hebben ze nog een tussenstap nodig.'

Komende zaterdag neemt Van Rhijn het met FC Emmen op tegen het Ajax van nu en hij gaat zich zeker niet inhouden. 'We gaan het ze zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Het mag duidelijk zijn dat zij een van de sterkste al dan niet de sterkste ploeg van de Eredivisie zijn. Wij gaan de wedstrijd dus in met een gedachte van: we hebben niet veel te verliezen. Iedereen verwacht – en dat is logisch – dat Ajax  van ons gaat winnen, maar wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen en proberen te stunten.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Montana
In zijn tijd braken meer spelers door. Nu breken alleen goede spelers door. Ben ik niet verdrietig om.

Maar wat heb ik tijdens Ajax - Barca op hem lopen schelden door zijn te korte terugspeel bal op Veltman die daardoor een rode kaart moest pakken :D.
0 0
geDaante
Dat is maar deels waar. Er wordt ook gewoon veel te snel naar aankopen gekeken, en dan pas naar jeugd, in plaats van andersom. Of men is wel extreem slecht in talentherkinning.

Als je voor de rechtsback zowel Orejuela én Kristensen voor vele miljoenen en dik salaris haalt, terwijl deze binnen no-time door eigen jeugd worden voorbijgestreefd, of Magallan haalt terwijl zelfs iemand als Botman al beter was, of Alvarez haalt terwijl je beter jeugd hebt, zelfde geldt voor Marin, etcetera etcetera, dan geef je bewust de voorkeur voor aankopen boven eigen jeugd.

Met waarschijnlijk als uitgangspunt het hoge niveau vast te willen houden, en niet even een korte opbouwfase in te lassen, maar dat is nou precies de mindset van een koopclub. Dat is precies de reden dat jeugd bij de meeste andere clubs, met name de rijke, weinig tot geen kans krijgen. Ze moeten er meteen staan.

Maar als je dan aankopen doet, moeten ze wel beduidend beter zijn dan die eigen jeugd, en er dus ook meteen staan. Dat is in heel veel gevallen bij Ajax, niet het geval geweest. Dan ben je heel slecht bezig en verloochen je jezelf, en heeft het niks met de verhoogde kwaliteit van Ajax 1 te maken, maar met hele slechte keuzes en een verkeerd uitgangspunt.
2 0