Hansen: 'Hoop in de toekomst bij Ajax 1 op tien te spelen'

JesseTH, 23-11-2020 om 23:45, 5505 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Sontje Hansen hoopt dat hij uiteindelijk als nummer tien komt te spelen in het profvoetbal, maar weet tegelijkertijd ook dat hij als spits misschien wel beter uit de voeten kan. Hoe dan ook hoopt hij in het eerste van Ajax wel een vaste positie te krijgen.

'Ik ben blij dat ik op zo veel posities kan spelen. De kansen zijn dan veel groter', zo vertelt hij voor de camera van FOX Sports. 'Ik hoop dat ik in de toekomst bij Ajax 1 wel een vaste positie heb. Ik hoop zelf op tien en ik denk ook dat ik daar het mooist kan voetballen. Mijn rendement is het hoogst in de spits, dat wel.'

Maandag speelde Hansen als spits tegen FC Volendam. Het was lastig voor hem, maar ver in de tweede helft leek zijn kans er te komen. Hij werd echter gehinderd en voor zijn gevoel was hij doorgebroken, maar de scheidsrechter besloot anders. 'Ik zou één-op-één gaan met de keeper en hij krijgt een gele kaart. Daar was ik het niet mee eens. Ik denk dat het dan een andere wedstrijd zou worden. Ik denk dat het eindelijk mijn kans was om te scoren. Ik heb al drie, vier wedstrijden geen goal gemaakt, daar ben ik echt naar opzoek.'

De jongeling vertelt dat hij typisch een speler is die altijd op jacht is naar goals. Het lange droogstaan voelt voor hem dan ook vervelend. 'Voor een aanvaller is dat zo. Neres was ook echt blij met zijn goal (tegen Heracles Almelo, red.) en zo ben ik ook. Ik wil veel goals maken en veel assists geven. Daar ben ik voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Hansen, en ook Unuvar, lijken mij voorbeelden van te vroeg gebracht en door geschoven.
0 0
Web
Mooi om doelen te hebben
Eerst maar eens doorontwikkelen, en zo eenvoudig is dit niet.
Als er van Unuvar, Hansen en Brobbey een een hele goede speler voor Ajax word.
Moet je al heel erg tevreden zijn
Taylor zie ik er wel komen.
0 0
Joran192
Ik denk dat Sontje het beste in een 442 tot zijn recht komt. Dan zou die geweldig om een sterke spits heen kunnen spelen. Maar ajax speelt niet zo waardoor bij Ajax inderdaad nu de 10 positie de beste optie voor hem is!
0 -1
Sampaoli
In principe spelen wij veelal al 442. Staat alleen niet zo op papier. Als je kijkt hoe diep onze nummer 10 speelt, bij zowel Ajax 1 als Jong Ajax, is het een tweede spits.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, alleen lezen mensen dat hier liever niet. Net zoals dat ze liever niet lezen dat Cruijff regelmatig met twee spitsen speelde en ook bij Ajax in feite met twee spitsen heeft gespeeld (toen Van Basten en Bosman als '10' en spits) werden opgesteld. Alleen zou ik het geen 4-4-2 maar een 4-2-4 noemen (zeker nu Ziyech niet meer op de flanken speelt).
0 0
Jornnn
Altijd mooi als spelers al vroeg weten dat ze op het middenveld willen. Uiteindelijk krijg je dan wat je wil. Bazoer is een mooi voorbeeld.
0 0
mickey2602
Is het voorbeeld van Bazoer sarcasme?
Voor zover ik me herinner speelde Bazoer bij PSV in de verdediging,kwam hij naar Ajax omdat hij bij ons op het middenveld kon spelen en speelt nu bij Vitesse in de verdediging en zegt daarover dat hij dat een fijne plek vindt.
Waar hij tussen Ajax en Vitesse gespeeld heeft weet ik niet.
0 0
WantAmsterdam
Moet je wel beter spelen dan vandaag sontje :)
Maar kan me goed voorstellen dat dat ooit gebeurd, potentie is er wel en hij komt het best tot zijn recht op 10 denk ik.
2 0
Ozymandias
Het lijkt me geen slecht idee om Hansen een periode bij Jong Ajax als '10' achter Brobbey te zetten. Volgens mij zouden die twee als duo ongelofelijk lastig zijn om tegen te verdedigen. Zeker als er veel creativiteit vanaf de flanken (met Giovanni en Ünüvar) komt en er vanaf het middenveld door Taylor en Regeer relatief veel goede inspeelpasses worden gegeven.
6 -2
LarsV
Te weinig diepte met Giovanni en Unuvar op de flanken. Daar ontbreekt het jong Ajax sowieso aan...

Behalve Brobbey niemand die diepte in z’n spel heeft.
Liever Jensen op 10 met Sontje rechts en Unuvar links, brobbey spits. Dan heb je met Sontje en Brobbey 2 spelers die ook diep kunnen gaan.
0 0
Ozymandias
Met Brobbey, Hansen (en vanuit lager op het middenveld Regeer) zou Jong Ajax voldoende diepgang vanuit het centrum hebben. Met zulke spelers op '10' en in de spits wil je juist dat de buitenspelers blijven "hangen".
0 0
PeterVKV
Hansen heeft ook diepte. Met Brobbey en Hansen heb je dus centraal veel diepte en snelheid waardoor de vleugels meer hangend tussen de linies kunnen spelen en daarvoor zijn Unuvar en Giovanni gemaakt.
1 0
booya4afca
Is Unuvar op 10 geen betere optie?
0 0
Ozymandias
Wanneer Ünüvar op '10' speelt gaat het spel hem geheel voorbij. Hij loopt dan steeds achter de feiten aan doordat het tempo te hoog voor hem is om te belopen. Misschien dat hij ooit wel geschikt is voor die rol maar ik begin daar steeds meer over te twijfelen. Tot nu toe lijkt hij me vooral geschikt voor een rol als hangende linksbuiten met veel vrijheid.
0 0
tyzinho
Komt dat ook niet omdat hij al lange tijd vooral linksbuiten staat te voetballen, sinds hij vervroegd doorgeschoven is naar de B1/o17? Hij heeft zich al jaren niet kunnen ontwikkelen op tien.
0 0
Soccerskins
Misschien was het inderdaad wel beter geweest voor Naci om nog een seizoen op ‘10’ te spelen bij de o18. Maar door zijn voetballend vermogen is hij al snel doorgeschoven naar jong.
0 0