'Als wij b roepen, terwijl zij a zeggen, is de chaos compleet'

BartVeenstra, 31-10-2020 om 09:40, 5595 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, roept in een interview met het Algemeen Dagblad op dat de clubs in het Nederlandse betaalde voetbal gezamenlijk moeten optreden. 'Ook voor het Nederlandse voetbal is het niet goed als we krimpen en je alleen Ajax, Feyenoord en PSV overhoudt.'

'Dus moet je op zo'n moment nadenken over wat ons bindt. Wat ik afgelopen voorjaar onverstandig vond, is dat clubs dingen bleven roepen en bleven kissebissen, terwijl we wísten dat we een eenheid moesten vormen richting Den Haag', zegt Spee, die van mening is dat men moet vasthouden aan een paar principes. 'Eén daarvan is dat wij geen experts zijn op gezondheidsgebied en dus het kabinet moesten volgen. Als wij b gaan roepen terwijl zij a zeggen, is de chaos compleet. Maar we waren er wel teleurgesteld over dat het betaald voetbal tot 1 september zo rücksichtslos werd beëindigd. Het was een heel rigoureuze stap, nogal voorbarig ook. Dat is wel gebleken.'

Volgens Spee was er 'wel degelijk' veel contact tussen de KNVB met politiek Den Haag. 'Wel kun je zeggen dat we vanaf het begin heel loyaal zijn geweest aan de overheid. Voor hen was het fijn dat we ons zo coöperatief opstelden. Dan hoefden ze zich om ons in elk geval geen zorgen te maken. Misschien hadden we wat lastiger moeten zijn.'

Dankzij de lobby van de KNVB heeft het betaalde voetbal nu een uitzonderingspositie, al betwijfelt Spee of dat wel zo is. Toch is er een verschil. 'We hebben protocollen en middelen om het goed te regelen. Een testprotocol dat een hoop geld kost. Daarmee onderscheiden we ons van de andere sportbonden. Het voetbal wordt vaak afgeschilderd als een wereld van miljonairs. Wij weten dat het gros van het Nederlandse voetbal bestaat uit Sparta, Fortuna, Telstar, Helmond Sport en Cambuur. Dat heeft niets met miljonairs te maken. Maar zo leefde het beeld niet in Den Haag. Ik denk dat de beeldvorming nu genuanceerder is.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Hoezo niet goed? Het was de bodem voor vele successen! Jaren 70..
0 0
Meerkoet
Lijkt me beter dat de KNVB eerst eens zorgt dat iedereen gewoon naar elke uit en thuis wedstrijd kan en besturen dwingt tot normalisatie en goede normen en waarden.
Het is te triest voor woorden als het bestuur van een eredivisie club niet eens het fatsoen kan opbrengen om gewoon Ajax en Amsterdam te zeggen.
Maar om goedkoop te scoren voor een paar fans zeggen ze dan 020.
En als Ajax dan een zak knaken beschikbaar stelt hoor je niets.
0 0
Redrum
Dat arme psv had gevraagd of de wedstrijd van morgen tegen Ado verplaatst kon worden naar 27 december. De knvb heeft dat keihard afgewezen en nu is psv heel erg boos. Want voor AZ en Ajax werd dit wel gedaan, dus het is niet eerlijk. Antwoord knvb: die zaten toen in de knockoutfase en de voorrondes CL. Kortom, psv laat zich weer duidelijk zien als zieligste club van Nederland.
3 0
trodat4030
Raar, ze hebben 3 volle dagen tussen morgen en donderdag.. Waarom moeten ze dan verplaatsen? Ze kunnen die dag (27-12) beter vrij houden voor het geval er een wedstrijd uitgesteld MOET worden.. Maar het zal vast helemaal niks te maken hebben met alle coronagevalletjes in Eindje ;-)
1 0
Redrum
Hun redenatie was inderdaad dat ze teveel spelers moesten missen vanwege corona en dat ze de Europese wedstrijd van volgende week belangrijker vonden. Maar ja, de knvb zei terecht: jullie hebben nog genoeg spelers om een team op te stellen. Als ze slim zijn bewaren ze die inhaaldag inderdaad voor wanneer het echt niet anders kan. Thuis tegen Ado moet je toch ook nog wel met een half b-team kunnen winnen.
1 0
mgtow
Die lui hebben het iets te gezellig gehad op de platte kar.
0 0
insectenverdelg
Wist niet dat de incubatietijd van Corona zooo lang duurde.
2 0
Redrum
Ja dat ding stond weg te roesten en dus besloten ze er alsnog maar een feestje op te bouwen. De gevolgen zijn nu niet te overzien.
1 0
mgtow
Maarreh wie van PieEsVeeh goannie excuses soeke hoowrrr!
0 0
mgtow
De gemiddelde schizofreen leidt nog een geordender leven dan de knvb.
2 0
insectenverdelg
Het probleem is dat Ajax de laatste 5 a 6 jaar wordt geleid als een club die europese ambities heeft, maar er zit een amateuristische voetbalbond achter, de ampper snapt hoe afhankelijk het van Ajax is om iets van Bravoure uit te stralen. Als je daar steeds weer tegenaan loopt als directie van Ajax dan ga je toch over alternatieven twijfelen.

Kortom KNVB, kijk eerst is naar wat je zelf doet. Je bent hier jezelf op de borst aan t kloppen, maar t beleid tijdens de 1e golf was schrijnend, als er al beleid was.ik ben overtuigd dat overmars nooit dat ontervieuw had gehouden. Maar toen de Uefa een statement maakte over het uitspelen van de competitie, de KNVB al 3 a 4 weken geheel stil was, maar Gudde zonder overleg met de clubs het verstandig vond om nog geen 10 minuten na t statement van de UEFA te roepen dat de KNVB dot beleid blindelings volgt, was de emmer vol voor Marc.
Maar daar hoor je ze nooit over bij de KNVB.
3 0