Nederland blijft negende qua coëfficiënten

FinnDekker, 29-10-2020 om 23:24, 7878 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Nederland heeft zijn negende plek op de coëfficiëntenranglijst verdedigd deze week. De Nederlandse vertegenwoordigers pakten punten in Europa, maar waren niet allemaal even succesvol. Desondanks blijft concurrent België, dat momenteel achtste staat, in de buurt.

Ajax speelde gelijk tegen Atalanta Bergamo dinsdag. AZ en PSV wonnen hun duels donderdag, terwijl Feyenoord in eigen huis verloor. België zag daarentegen Royal Antwerp winnen van Tottenham Hotspur. AA Gent en Standard Luik verloren wel hun duels op donderdagavond. Club Brugge, de enige club in de Champions League, speelde net als Ajax gelijk.

Nederland deed het zodoende beter dan België. Maar Nederland moet ook naar beneden kijken. Oostenrijk en Schotland vormen enigszins gevaar, al lijkt Nederland op korte termijn haar plek niet kwijt te raken. De vaste plek in de poulefase van de Champions League blijft daarmee nog even veilig.

De huidige top tien van de coëfficiëntenranglijst
1. Spanje 83.997 (5.642) (7/7)
2. Engeland 82.712 (6.500) (7/7)
3. Italië 64.724 (5.571) (7/7)
4. Duitsland 63.427 (5.071) (6/7)
5. Frankrijk 51.915 (3.750) (5/6)
6. Portugal 42.949 (4.000) (3/5)
7. Rusland 37.215 (3.166) (4/6)
8. België 34.300 (3.800) (4/5)
9. NEDERLAND 33.800 (3.800) (4/5)
10. Oostenrijk 32.625 (3.500) (4/5)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Leuk dat AZ en psv puntjes gepakt hebben. Psv heeft dit keer ook eens die ordinaire schijtmazzel in Europa. Goed voetballen lijken ze alleen nog steeds niet te kunnen. AZ blijft winnen in Europa en gaat dit weekend waarschijnlijk in de competitie voor de zesde keer op rij gelijk spelen. Prima allemaal.
0 0
Blazehaze
De 0-13 van Ajax was ‘slecht’ voor de eredivisie maar wat feyenoord gister liet zien is pas lekker..
3 0
Whazzza
Dus dit
0 0
Redrum
Precies, een dikke overwinning van een topclub op een degradatiekandidaat is niks mis mee. Een zogenaamde topclub die in Europa zichzelf grenzeloos voor schut zet in de naam van Holland, dát is pas schadelijk voor de eredivisie.
0 0
mistermiyagi
Ik denk dat wij als Nederland het niet serieus genoeg nemen in Europa.
De kwalificatie wedstrijden voor Europees voetbal gaan elk jaar moeizaam.
Late voorbereiding in het algemeen.

Ook het naïeve voetbal, winnen we wel even en dan flink op je broek krijgen.

In Engeland en Italië gebeurt dit ook, maar die spelen meer om de Champions League en om de binnenlandse competitie.
Geen eer te behalen voor ze in de Europa League.

In Spanje zie je dit nooit, Sevilla wint zo vaak de Europa League dat ze nu ervoor beloond worden met een rechtstreekse plaatsing in de Champions League
2 -3
Whazzza
Dat zou vooral zo zijn als PSV, AZ of Feyenoord een B team opstelt. Of als ze overduidelijk blessures vermijden. Dat gebeurt doorgaans niet. Ik kan me alleen PSV een keer herinneren.

Ik ben bang dat ze gewoon niet beter kunnen
1 0
Libero
1x de EL winnen is genoeg om een direct ticket CL te krijgen. Snap die opmerking over ''m zo vaak winnen dat - ' niet zo.
En MU heeft tegen ons bewezen dat er Engelse ploegen zijn die het wél serieus nemen.
1 0
oxxer
Heeft vooral te maken met gebrek aan kwaliteit.
6 0
mgtow
Het onderkennen van het feit dat er te weinig kwaliteit is is ook een kunst. Wat dat betreft gaan de clubs echt wel te naïef erin. Zodra er iets anders gespeeld wordt door henzelf of de tegenstander dan 433 zitten de luiers al vol. Zonder Ajax waren we niveau Letland ofzo.
1 0
Schip
Alleen maar, zou ik zeggen.
1 0
Libero
Ik kijk altijd een jaartje of twee vooruit op de ranking. België moet het dit seizoen wel heel goed of wij het heel slecht gaan doen willen we daar niet binnen twee jaar boven komen te staan.
Het is vooral Oostenrijk en, als duveltje uit een doosje, misschien (als Celtic en Rangers blijven presteren) wel Schotland dei we in de gaten moeten houden. Des te kutter dat Fey van de Oostenrijkse #10 verloor, die hoort gewoon uitgeschakeld te worden in de groepsfase.
Maar als we de komende seizoenen als NL gemiddeld ca. 8pt of meer pakken en dat akelige seizoen 17/18 vervalt komen we waar we in een inmiddels ver verleden vrij stabiel stonden, de 6e of 7e plaats.
Misschien zelfs liever 7e, want geeft de 6e plek niet een extra Europees ticket? Dat moeten we echt niet willen.
0 0
Ajax4life16
6e geeft wel een extra (rechtstreeks)CL ticket toch? Dat zou wel goed zijn voor het niveau van de Eredivisie en het zou ons daarnaast bijna gegarandeerd een CL ticket geven.
0 0
Libero
Als die 2e (of 1e) er niets van bakt zoals PSV en Fey de laatste keren gaat het alleen maar ten koste van het gemiddelde.
Maar wie weet wordt het weer makkelijker punten pakken in de Conference League door de zwakkere broeders.
Geen idee hoe de ChL. EL en CoL-tickets verdeeld worden voor de #s 6 en 7. Weet wel dat je als #9 het direct ticket EL kwijtraakt door de CoL. Fucked up.
1 0
Ajax4life16
Ja zo kan je het zien, maar aan de andere kant word een NL team gewoon beter van de CL inkomsten van 40 miljoen. Zeker als er goed beleid wordt gevoerd kunnen clubs als Fey en AZ er jaren mee vooruit en kunnen ze sterker worden om de volgende jaren wel prima resultaten in Europa neer te zetten.
0 0
Libero
Ajax krijgt als enige NL club in de CL nog niet eens 40 mio en we staan in de top 20 vd 10yr ranking. Volgend jaar wordt het nog minder (hoewel hopelijk dan wel met publiek) zodat de armlastige UEFA het hoofd boven water kan houden.
Maar ja, miljoenen helpen inderdaad om een club beter te maken. Zou je denken. De CL-startpremies e.d. hebben PSV en Fey niets verder geholpen, m.n. PSV. Heeft in het laatste decennium vaker CL dan wij gespeeld en is er helemaal niets mee opgeschoten. Laat maar lekker EL spelen wmb.
0 0
Ajax4life16
Tsja.. dat is inderdaad het gevolg van matig beleid. Ik zou alleen graag een keer een goede Eredivisie willen zien met een sterke top, ook met betrekking tot tv-gelden en sponsorships. Een matige competitie blijft een blok aan ons been, dus in zekere zin zijn we afhankelijk van PSV, Feyenoord en AZ.
0 0
w86
Je laatste zin is precies wat hier gebeurd. Wij zijn de laatste jaren gezakt omdat we 6e stonden, dus veel deelnemers die niet presteren. België en Oostenrijk hadden juist weinig deelnemers en dus telt een overwinning zwaarder mee. Dus kan je relatief makkelijk stijgen.
0 0
Libero
Da's dus ook waarom Schotland ineens meedoet bij de best of the rest.
21 punten door 4 en ze staan 5e op de coëfficiëntenlijst van dit seizoen. Maar wel nog maar twee ploegen actief. Celtic in een poule des doods met 1 punt 3e en Rangers met 6 gedeeld eerste.
0 0
AFCA-pride
Als Ajax (eventueel EL) en psv en az overwinteren, hebben we weer een goed jaar erbij. Dan zit er nog 1 heel slecht jaar bij die over 2 jaar wegvalt. 6e plek (Portugal) blijft een onbereikbaar iets doordat die elk jaar 9k punten halen. Over de breedte halen we te weinig punten.
0 0
Ajax4life16
Wij halen de afgelopen jaren ook 9k punten met uitzondering van het Nouri jaar. Portugal heeft de laatste jaren de weg omhoog alleen ook weer gevonden en zit nu op 10-11k punten elk jaar. Toch jammer. Rusland inhalen nadat het jaar met 3k punten wegvalt moet wel gewoon te doen zijn, volgens mij kom je dan als kampioen over het algemeen in pot 1 doordat EL of CL winnaar vaak kampioen word in een top 6 competitie
0 0
AFCA-pride
Dat ene jaar is wel echt klote, anders waren we voorlopig zeker. Rusland en Oekraine Doen het niet zo super, dus daar liggen kansen. Schotland en Oistenrijk mogen wel clubs kwijtraken graag.
0 0
Bounce77
Hahaha we moeten wel naar beneden kijken, Oostenrijk, maak je geen zorgen er is altijd nog wel een clubje in 010 die er alles aan doet ons land te beschamen in alle opzichten trouwens
1 0
ambtenaar
Feyenoord zijn wel echt kneuzen, trencin,WAC is allemaal te moeilijk voor ze.
4 0
MankeNelis
Die gaan het ook moeilijk krijgen tegen Emmen.
2 0
Redrum
Kan het me niet voorstellen. Dat zou wel heel gek zijn. Volgens Pierre van Crackdonk zijn ze namelijk verder dan Ajax. Dan kan je onmogelijk moeite hebben met ploegen als Emmen, RKC en VVV.
0 0
JariHeijden
Ze hebben al problemen met RKC...
2 0
Joran192
Ajax en ook az pakken meestal wel de punten in europa. Feyenoord en psv zetten zichzelf elk jaar structureel voor lul...
2 0
Ik
PSV is na Ajax nog altijd de best presterende club voor de landencoefficient

15.600 Ajax
5.900 PSV
5.800 AZ
4.000 Feyenoord
2.500 Andere clubs

Ongeacht wat er dit seizoen nog gebeurt zal Ajax voor het vijfde seizoen op rij de meeste punten leveren aan de vijf-jarige landencoefficient. De 13 seizoenen daarvoor was dit PSV.
3 0
Joseph
Zonder Ajax dus niet eens in de top 20, is denk ik ook wel het niveau waar de eredivisie thuis hoort.
1 0
N-ajax
Van AZ zou je natuurlijk ook minder mogen verwachten. Daarnaast heeft AZ evenveel punten gehaald terwijl ze 1 jaar niet in europa speelden.
0 0
Mokumnorth
Volgende week weer 2x winst en 1 gelijk ?
1 0
markk
Als Feyenoord, PSV en AZ nou gewoon hun wedstrijden hadden gewonnen dan had Nederland al lang op de 6e plaats gestaan.
5 -4
Babayaka
Als ajax al die voorsprongen niet haf verkloot en gewoon 2x liverpool had gepakt.
Finale en vorige week had je 7de gestaan
5 -2
Ajacied33
Zonder de binnengehaalde punten van Ajax was NL nergens. Ajax is de enige club die de punten binnenharkt
2 -1
Ajaxamsterdam0485
Als mijn oom geen pik had was het mijn tante
1 -2
f.m.d.
Dat is wel makkelijk erg gedacht. Dat ze dat zo vaak niet doen en relatief snel worden uitgeschakeld, zal wel met kwaliteit te maken hebben.
2 0
fc Barcelona_ke
En ajax!
1 -1
Bensco
We mogen deze speelronde niet zeiken. PSV en AZ hebben hun plicht gedaan, Feyenoord is genaaid en zelf gaven we een belangrijke voorsprong weg.
7 0
MisterAFCA
Wel fijn dat die lakken weer een keer Europees spelen. Zijn toch altijd gegarandeerde punten voor de tegenstander...
1 -2