'Willen de Europa League of Champions League ook eens winnen'

JesseTH, 29-10-2020 om 07:20, 8975 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De ambities blijven onverminderd groot bij Ajax, zo blijkt uit uitspraken van Marc Overmars in De Telegraaf. Edwin van der Sar wordt donderdag vijftig jaar oud en in die gelegenheid spreken enkele oud-Ajacieden en vrienden van de voormalig doelman mooie woorden. Overmars, directeur voetbalzaken, kijkt ook naar de sportieve kant, die hij sinds 2012 met hem deelt bij Ajax.

'Welke maakte niet uit, maar we wilden weer een Europese finale bereiken. Dat is in 2017 gelukt en het smaakt naar meer', zo vertelt Overmars. 'Nu willen we de Europa League of Champions League ook eens winnen. Het leuke is dat we de succesvolle jaren negentig samen hebben meegemaakt. Bijna 25 jaar later hebben Ed en ik als leidinggevenden bijna datgene bereikt wat we ook als spelers hebben gerealiseerd.'

'Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen', zo vervolgt de voormalig buitenspeler. 'Voor mij geldt wel - en voor Edwin ook, denk ik - dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa.'

Ook commercieel directeur Menno Geelen laat de verjaardag van Van der Sar niet aan zich voorbijgaan en spreekt zijn bewondering uit. 'Edwin is een fan-tas-tisch uithangbord voor Ajax. Het is duidelijk dat bijna niemand in China op Menno Geelen zit te wachten, maar iedereen op Van der Sar. Edwin opent deuren en die eerste opening is zó belangrijk… Hij heeft de gave om binnen de kortste keren een warme band te scheppen met Chinezen, Brazilianen, Amerikanen en Arabieren. Vervolgens kan ik daar op de achtergrond mijn voordeel mee doen.'

'Echte vrienden hoeven elkaars deur niet plat te lopen'

Tot slot richt ook Frank de Boer zich tot zijn oud-collega en vriend. 'Edwin was een heel stoïcijnse doelman, werd niet voor niks ijskonijn genoemd. En zo is hij nog steeds: recht voor zijn raap, geen poespas. Het is niet zo dat we de deur bij elkaar platlopen, maar dat hoeft bij echte vrienden ook niet. Als we elkaar nodig hebben, zullen we er voor elkaar staan.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Trek eens een internationaal gelauwerde toptrainer aan die het optimale uit de spelersgroep haalt. Dan heb je de meeste kans om eens een Europese prijs te winnen.
1 0
Cruijffthebest
Tja, ik wil de staatsloterij winnen, maar hoe groot is die kans eigenlijk?
0 0
mvdk
Een paar jaar geleden bereikten we de EL-finale en zei iedereen dat we het na de verkoop van sleutelspelers zoals Milik en Sanchez niet meer zouden halen. Vooral toen we na de deceptie met Nouri de rest van het jaar instortten... Het jaar erop waren er nieuwe jongens opgestaan en nieuwe sleutelsspelers aangetrokken en stonden we op eej haar na in de finale van de CL. Ook nu deden we nauwelijks onder voor Liverpool en Atalanta en vorig jaar werden we genaaid tegen Chelsea. Als het huidige team onze nieuwe 'ondergrens' is gaan we nog heel wat moois beleven!
1 0
AFCAPolarBear
Als je geen lot koopt, win je de loterij nooit!
0 0
ajaxrulesz
Roep dit al lang, europa ligeau is helemaal geen europese troostprijs. Is een grote europese prijs. Zou dit super vinden. Zou ook wel weer eens een keertje tijd worden. En toch denk ik dat dat alleen mogelijk is als ajax structureel nog meer gaat investeren in de selectie.

Met haar huidige aankoopbeleid gaat ajax dit opzeker niet lukken. En met een Beneliga zou dit eerder gaan lukken dan doorgaan met de eredivisie.
Lyon en dat soort clubs investeren nog altijd stuk meer dan Ajax en als een Leipzig en dat is niet eens europese top. Leipzig, die kopen structureel de talenten op waar ajax ook concreet voor was zoals Olmo.

En die clubs moet ajax al voorrang geven op de transfermarkt. Ajax moet gewoon enorm creatief zijn op de transfermarkt om een competitief elfrtal op de been te brengen dat op europees niveau kan concurreren.
2 0
ETM
Ik geloof dat niet iedereen de strekking van dit topic begrijpt.
Het gaat erover dat deze heren deze ambitie hebben, en ook eea daadwerkelijk bereikt hebben. Ja zij wonnen als spelers de hoogste prijs in het voetbal met Ajax en ja Ajax is de afgelopen jaren weer wereldwijd naam aan het maken met deze heren in belangrijke functies. En eigenlijk is dat best heel bijzonder.
In 2017 was de EL finale iets groots, maar ook die prestatie wordt veel groter als je het vervolgens in het perspectief plaatst van de latere CL halve finale. Ajax is ontegenzeggelijk aanwezig in Europa. Enerzijds is het verval inmiddels groot anderzijds stond er vorig seizoen een zeer strijdbaar team. Die 4-4 tegen Chelsea heeft ook weer heel veel voetbalfans bereikt.
Reacties als.'jamaar we hadden die en die moeten kopen en die juist niet, of 'jamaar we hebben van Liverpool verloren' slaan natuurlijk nog nergens op in het grotere plaatje. Ik heb het idee dat betrekkelijk weinig mensen de opmars van Ajax echt gezien hebben en op waarde kunnen schatten.

Dit is geen vrijbrief omdat ik kritisch kijken naar het functioneren van deze heren verkeerd vind, sterker dat is prima, maar waar deze exdoelman en exaanvaller mee bezig zijn is natuurlijk wel een bijzonder en ook bijzonder plausibel verhaal.
En al wil je het perse over het hier en nu hebben en vind je bijv dat we totaal de verkeerde trainer hebben; dat een ploeg als Liverpool (eigenlijk het Real Madrid van de afgelopen 3 seizoenen) een eigen doelpunt nodig heeft om Ajax te verslaan spreekt wel boekdelen...
8 -1
Ajaxadept
Helemaal mee eens! Zowel van der Sar als Overmars hebben gezamenlijk Ajax weer bij de top van Europa weten te brengen, en uiteindelijk ook "de rust" weer teruggebracht bij Ajax na de roerige en onrustige periode! Feit blijft helaas dat zodra Ajax succes heeft, de betere voetballers acuut in "de kijker" komen bij de topclubs die wel in staat zijn absurde salarissen te kunnen en willen betalen. Zowel de leiding als de (huidige) trainer verdienen volop credits voor hun inbreng voor het bereiken van die top.
5 0
Jop909
Ik heb steeds het gevoel dat volgend jaar een knaljaar gaat worden. Selectie zoveel mogelijk intact laten. Een beer van een cv en een mega goede spits er bij.
Dan zijn alle spelers weer een jaartje rijper.
En dan kan het best wat gaan worden!
4 0
goajaxgo
Dat is veel te logisch dus dat gaan ze niet doen.
0 0
RuffRhythim
Ik vrees dat we volgend seizoen (net zoals alle seizoenen zowat) de selectie niet intact kunnen houden.
4 0
Lane 8
Ik denk dat vooral een onana een aderlating zou zijn, hoop dat marc en eddie wel alvast aan het scouten zijn voor een topkeepert. Kan scherpen mooi rijpen als 2de goalie en het op zn 22e overnemen als eerste doelman
2 0
AFCA-pride
Mooi dat Menno Geelen commercieel “gebruik” maakt van Edwin. Goed dat zijn ego dat ook niet in de weg staat. Complimenten sowieso voor zijn afdeling die mooie deals afsluit en marketing technisch ook niet stilzit. Ik neem aan dat PR/communicatie ook onder zijn verantwoordelijkheid valt en hier verdient men ook een dikke pluim met boost social media en continue aansprekende content.
1 0
AltijdGelijk
Dan hadden er nog 2 toppers als Antony en Kudus bij gemoeten, een spits en een cv!
5 -2
ArnoAjax
Ik denk wel met deze selectie, maar zeker niet met deze trainer
4 -9
pieke
Niet met deze selectie.
5 -4
AFCAPolarBear
Dat hoor ik Marc ook niet zeggen! Maar als je kijkt hoe het team is gegroeid de laatste jaren, is er wel een duidelijke progressie te zien. Ik ben zelf ook niet heel content met sommige posities in het team, maar we zijn wel de betere in de wedstrijd tegen Liverpool (even opfrissen, de CL-winnaar van 2019) en Atalanta (dé revelatie van vorig seizoen). De kans is niet heel groot, maar de winst in EL zit er naar mijn mening echt wel in. Een beetje geluk met de loting en we kunnen die beker winnen.
0 0
ajaxrulesz
Eens, Ajax investeert structureel te weinig om een EL te kunnen winnen. laat staan de CL.
2 0
Duif63
Nee, met deze selectie wordt overwinteren al een probleem zeker met een trainer die niet weet hoe hij een logische opstelling in elkaar zet.
5 -9