Vader Alderweireld sluit Ajax-terugkeer niet uit

ThijsZwagerman, 28-10-2020 om 22:35, 12319 views, Gazet |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Volgens Vic Alderweireld, de vader van oud-Ajacied Toby Alderweireld, bestaat er een kans dat zijn zoon in 2023 - na afloop van zijn contract bij Tottenham Hotspur - terugkeert naar Ajax. Volgens vader Vic wil Alderweireld dichterbij zijn vaderland gaan wonen.

Alderweireld verruilde Ajax in 2013 voor Atlético Madrid en belandde na een uitleenbeurt aan Southampton in 2015 uiteindelijk bij Tottenham Hotspur. In Londen is Alderweireld een gewaardeerde kracht en heeft hij nog een verbintenis tot medio 2023. 

In gesprek met het Belgische Gazet geeft vader Vic aan dat zijn zoon na afloop van zijn Tottenham Hotspur-contract wellicht terugkeert naar Ajax. ‘Waar Toby dan nog gaat voetballen, bij Tottenham Hotspur, Ajax, een Antwerpse club of elders, zien we dan wel. Maar de kans dat hij op zijn 34ste dichter bij huis komt spelen, is reëel. Hij en Shani ( zijn vrouw, red.) verlangen naar de terugkeer naar hun vaderland. Daar wachten zij al jaren op.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hangt er vanaf wat hij wilt. De Ooijer rol, die Huntelaar nu heeft, kan natuurlijk prima. Maar het mag geen Heitinga'tje worden natuurlijk
0 0
Ajaxtrouw
Gaan we weer einde carrière in zicht en dan zijn wij weer goed genoeg. Opzouten!
1 0
jutter
Ajax is inmiddels al lang van dat soort afbouwen stempel af. Heeft de club slechts windeieren gelegd in het verleden voorbeelden te over, en dat geldt dus ook voor deze Alderweireld, ook niet op korte termijn. Alderweireld is een goede verdediger, met een goede lange trap, maar ook niet meer dan dat. Bovendien is de club nu financieel dermate gezond dat men niet meer min of meer gedwongen is om ex-spelers terug te halen, al helemaal niet de gasten die al op een vrij gevorderde voetballeeftijd zijn.
0 0
AFCA-B93
Als iemand in een rol van zoals Huntelaar dat doet sinds zijn komst, prima. Doen. Maar niet gaan verwachten dat je erg veel gaat spelen
0 0
Joseph
Alderweireld, maar ook vertonghen, lijken mij tegen die tijd uitstekende versterkingen voor de jeugdopleiding. Chivu trouwens ook.
0 0
Babayaka
Ooo dan is ie 40 geen probleem
0 0
AFCACBS1900
Aankomende winter of niet meer hoor.
0 0
036AFCA97
Hahahaha lekker wegblijven.

Zijn geen vereniging voor profs om betaald af te bouwen
0 0
DiAngelo
Is zijn vader niet te oud om bij ons te komen voetballen.....we zijn geen Beerschot hè.....
3 0
Ajaxadept
Het lijkt een terugkerend fenomeen dat ex-spelers na hun dertigste enthousiast melden dat ze wellicht na hun op dat moment geldende contract misschien bij Ajax willen terugkeren. Je leest nooit of Ajax die (oudere) spelers wel WIL terughalen. Suarez was dit seizoen een Ajax target, die had geen interesse vanwege (geld?) hem bekende redenen. Terughalen loont waarschijnlijk alleen als de speler nog "in de kracht van zijn leven zit", zoals Blind, Tadic en nu Klaassen! Er zijn er meer weggegaan en elders mislukt, uitzonderingen daargelaten...! Kluivert als meest sprekende voorbeeld!
1 0
Afca85meer
Toby denkt nog even wat geld te kunnen harken bij ons op zijn 34e. Niet doen.
6 0
MarkAFCA
Het mag komende zomer en anders niet. Blind heeft aangegeven mogelijk nog een stap te willen maken, als was dit voor zijn hartproblemen. Mogelijk staat hij er nu anders in. Anders is Toby een prima vervanger en mentor voor Perr en Timber.
3 0
JariHeijden
Blind gaat echt niet meer weg. Ik geloof ook niet dat Blind voor zijn hartproblemen echt van plan was nog een stap te maken. Als Barca zou bellen zou hij er wellicht voor openstaan. Maar ik denk niet dat hij zijn zinnen op een nieuw buitenland avontuur heeft gezet voor zijn hartproblemen.
0 0
oudzuid2
op zn 34e?haha
5 0
Blankenburg
Te oud en over zijn top heen. Niet nodig
5 0
WeerDinges
Volgens mij is dit meer een slimmigheidje van vader. Nu al dit aangeven lijkt meer hinten op een eerder vertrek. Denk dat ze hopen dat hij na dit seizoen misschien wordt gehaald. Als je die behoefte nu al uitspreekt is het wat vreemd om vervolgens nog 2,5 jaar te willen blijven. Vrees alleen dat hij te duur is om te halen.
3 0
4xEC1
Best wel arrogant eigenlijk van papa Alderweireld, wie zegt dat Toby nog op niveau zit over 3 jaar en of Ajax hem nog wel wil?
10 0
Ajacied33
Ook mijn eerste gedachte idd
1 0
Harrie Nak
Succes bij FC Antwerp!
3 0
Cruijffthebest
2023 is veel te laat, kom nu maar in de winterstop. Kunnen we heel erg goed gebruiken naast Blind.
3 0
Bjorn
Toby is altijd welkom, maar 2023 is erg laat.
1 0
geronimo
2023 hoeft hij echt niet meer naar Ajax te gaan, das lachwekkend
4 0
Hollister
Haha, hoe haal je het in je hoofd om te denken dat je op je 34e als je even lekker even geld hebt lopen scheppen en niet meer goed genoeg bent voor de Spurs, om dan nog maar eventjes in Amsterdam te gaan afbouwen.. sorry, maar vrees dat dit niet gaat gebeuren.. dan had je dit jaar moeten komen toen je de kans kreeg....
9 0
Joseph
Het is niet voor iedereen weggelegd om op 34 jarige leeftijd nog een stap omhoog te maken.. Jammer dat hij deze zomer het geld belangrijker vond.
4 0
echteajacied
Niet doen. Te oud, te duur en te volgevreten ( figuurlijk). Is niet meer de jonge, ambitieuze knaap die bij Ajax binnenstapte, maar is nu de speler die het allemaal al meegemaakt en beleefd heeft..
0 0
Bensco
Dan is die toch juist diegene die we zoeken?
1 0
Litmanen85
Wij wel
0 0
JordanAFCA
Het is nu of nooit
1 0
Ozymandias
Als hij op 34 jarige leeftijd nog steeds fit genoeg is om een rol te kunnen spelen in een goed team is hij zeker welkom. Hij is positioneel veel beter dan Vertonghen en zal een afnemende explosiviteit daardoor beter kunnen opvangen. Alleen is het moeilijk in te schatten of hij over drie jaar nog steeds fit genoeg zal zijn.
3 -1
Bensco
Lastig inschatten inderdaad maar ik schrijf hem niet te snel af. De Italiaanse competitie is de competitie voor verdedigers en daar zwaaien verdedigers als Chiellini, Bonucci, Acerbi en Ambrosio nog steeds de scepter.
0 0
Lazell
Ja, maar die Italianen spelen niet met 40m in de rug. Dan kun je als verdediger wel wat langer mee.
1 0
PJSM
Ik kan Vic wel vertellen waar hij in 2023 i.I.g. niet voetbalt.
2 0
PierreHeno
Nou....zet die rollator met nr 4 alvast maar klaar. Wat denken die mensen eigenlijk wel van Ajax? Dat we hier allemaal op de banken staan te juichen bij zo'n bericht?!
2 0
Dolberg25
Deze zomer is zijn laatste kans als het aan mij ligt.
1 0
PierreHeno
Deze winter
1 0
Rockpotje
Leuk! Samen met Vertonghen en Suarez in Lucky Ajax. Zal Sjaak zeker blij mee zijn.
10 0
Keizer020
Moet niet nog 2 jaar duren
3 0
Ajaxxxisdebeste
Wij zijn geen club voor je pensioentijd, hij had de keuze en koos om bij Spurs te blijven en te verlengen, kans vervlogen. Top Oss is dichtbij
4 0
Mikee
Tja, zie 'm graag komen, maar niet pas over 3 jaar.
1 0