Traoré: 'Blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien'

BartVeenstra, 28-10-2020 om 08:35, 2257 views, ANP |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Lassina Traoré is blij met zijn eigen optreden tegen Atalanta Bergamo (2-2). De spits uit Burkina Faso was goed voor één doelpunt, terwijl hij ook een aandeel had in de openingstreffer. De aanvaller 'versierde' een strafschop, die werd benut door aanvoerder Dusan Tadić.

Tegen VVV-Venlo trof Traoré vijf keer doel, maar dat zat er tegen het veel sterkere Atalanta Bergamo als vanzelfsprekend niet in. 'Maar ik ben toch blij dat ik mezelf heb laten zien', zegt Traoré tegenover het ANP. 'En ik was nog veel blijer geweest als we hadden gewonnen', aldus de spits, die gelooft in zijn kwaliteiten. Hij is dan ook ambitieus en hongerig naar meer. 'Er komen nog zo veel wedstrijden. Ik wil mijn kans grijpen bij Ajax. Daar ga ik nu voor.'

Ten Hag blij met Traoré

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer tevreden met de ontwikkeling van Traoré. 'Hij is zo sterk en daarom een heel goed aanspeelpunt', aldus de oefenmeester. 'Hij laat zijn medespelers en de hele ploeg ook hier beter voetballen. In het begin van dit jaar tegen Getafe was hij nog een jongetje. Maar hier heb ik opnieuw een kerel gezien. Hij forceert een strafschop en maakt de 0-2. Ik ben heel tevreden over hem.'

LEES OOK: 'Zo ontfermt overtuigende Traoré zich over spits-vacature'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
In één week 6 x gescoord en actief bij 10 doelpunten betrokken. Dat is voor veel spelers in de ere divisie wat ze in een jaar doen haha. Zijn er uberhaupt Ajax spelers die meer dan 5x ooit in één wedstrijd scoorde? Alleen van Basten een keer met zes treffers dacht ik
0 0
Joseph
Hoop dat hij en Brobbey zich samen optrekken naar een hoger niveau, voor beide is dat nodig. Op dit moment is Tadic in de CL gewoon je beste spits. Zeker omdat hij op het middenveld, net als Promes, te weinig toegevoegde waarde heeft.
0 0
ram
De eerste paar minuten was hij nogal onhandig aan de bal. Daarna de gehele eerste helft super balvast en goed in de passing. En uiteraard slim en goed bij de 0-2.

In de tweede helft heb ik hem niet echt meer gezien. Maar okay... toen dacht iedereen dat het 0-13 was en dat we wel even konden winnen door letterlijk niets meer te doen.

Traore wordt wel steeds beter en lijkt zijn vorm weer te vinden. Mooi zo! Ik heb altijd wel vertrouwen in hem gehad; toch fijn als het er een beetje uit begint te komen.
1 0
7172AFCA7395
De 0-1 doet hij ook slim, lijkt niet hard geraakt te worden.
Toch denk ik dat Brobbey in potentie beter is.
0 0
ram
Mwah, ja, hij staat daar toevallig en gaat een beetje schwalbe-achtig neer. Dat zijn geen dingen waar ik een speler echt op beoordeel. Dat kan Ard van Peppen in de spits, op zijn 50e, ook.

Ik weet niet of Brobbey meer potentie heeft. Zou zeker kunnen maar op dit moment kan ik het moeilijk inschatten. Ik vind Traore sowieso onderschat; op deze site in ieder geval. Maar goed... hier zijn mensen sowieso vrij zuur in geval van een dipje bij een speler ofzo.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Heel knap hoe deze jongen zich heeft laten zien gisteren!

Hij moest er in het begin even inkomen met een paar onzuivere kaatsen, maar in het vervolg van de wedstrijd was hij een prima aanspeelpunt van waaruit Ajax kon doorvoetballen. Wat een beest is het in fysiek opzicht, zeg! Die verdedigers van Atalanta hadden hun handen vol aan hem. Wel lekker als je zo'n type aanspeelpunt in je ploeg hebt, zeker wanneer de opbouw niet geweldig is (zoals gisteren). Was ook betrokken bij het meeste doelgevaar van Ajax gisteren.

Ben echt positief verrast door hem. Alleen zou ik in de Champions League niet meer hem samen met Tadic in de as opstellen. Ik zou in de CL voorlopig met de punt naar achteren gaan spelen (de Liverpool-variant) met Tadic in de spits en met Traoré als back-up voor Dusan.
1 0
Dennis129
Het is je gegund jongen. Tot mijn grote verbazing Heeft 90% van de supporters hier hem al op zijn 19e!!! afgeschreven zonder dat hij ook maar 2 basisplaatsen op rij had gehad en het met wat korte invalbeurten moest doen. Heeft nu 3 basisplaatsen gehad en het 3 wedstrijden redelijk tot goed gedaan. Inderdaad ook heel leuk om te zien hoe die jongen zich in een jaar tijd heeft ontwikkeld. Als je dan een Schuurs ziet die gek genoeg bij 90% niets fout kan doen nog steeds dezelfde dekkingsfouten ziet maken als een jaar geleden en als een lantaarnpaal voorbijgelopen wordt is het verschil in groei dat die 2 doormaken echt enorm. Bijna net zo groot als het verschil in benadering door de Supporters hier
2 0
Prethoofd123
Zie liever Tadic in de spits, maar ja dat vertikt ten Hag kosten wat kost...
2 -1
AFCAMM
Hij was niet fantastisch aan de bal, maar hij was wel constant druk aan het zetten en aan het storen. En soms lekker fel in duels. Uiteindelijk ook ‘gewoon’ bij beide goals betrokken.

Denk dat hij een beetje meeging in de malaise van het team, maar hij was in ieder geval heel erg aanwezig.
2 0
Wesl
Ik vond hem regelmatig enorm sterk aan de bal, zelfs wanneer hij bestookt werd door meer dan 1 verdediger. De spits als aanspeelpunt, is een van de moeilijkste posities op het veld. Dat je dan balverlies leidt is inherent, kijk naar grote spitsen, die verliezen ook geregeld te bal. Zeker als er geen aanspeel mogelijkheden en aansluiting is.
2 0
AFCAMM
Ja, je hebt gelijk. Als de rest van het elftal lekker had gedraaid en gewoon goed had gelopen etc, zou Traore ook minder balverlies hebben geleden. Als niemand zich (goed) aanbiedt, kun je het hem eigenlijk niet kwalijk nemen dat hij op een gegeven moment niks meer kan met de bal.
0 0
Soccerskins
Traorè werd me hier op AS toch een partij afgemaakt na zijn eerste 10 minuten tegen VVV. Ik ben benieuwd hoe diezelfde mensen er nu over denken. Voor een jongen van 19 jaar heeft Traoré zich in mijn ogen toch echt wel laten zien in de afgelopen 2 wedstrijden. Hopelijk weet hij het vol te houden.
3 0
TheTruth
Er zitten ook wel echt hele zure mensen op deze website
2 0
MK77
En nog steeds maar 19. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken
1 0