Ten Hag looft Traoré: 'Toen een jongetje, nu een kerel'

BartVeenstra, 28-10-2020 om 07:05, 3545 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de ontwikkeling die Lassina Traoré doormaakt. De spits uit Burkina Faso scoorde afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo vijf keer en tegen Atalanta Bergamo (2-2) was hij opnieuw trefzeker. Bovendien is de spits gegroeid in zijn spel, zo weet Ten Hag.

'Hij was supersterk, precies wat we nodig hadden', zegt Ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik vond hem heel goed spelen. Als ik hem vergelijk met vorig jaar tegen Getafe... Toen was het echt nog een jongetje maar vandaag heeft Lassina als een kerel gespeeld. Dat was precies wat we in deze wedstrijd nodig hadden.'

Volgens Ten Hag heeft Traoré zijn positie dinsdagavond 'uitstekend' ingevuld. 'We hebben meerdere keren wat gecreëerd omdat hij ons aanspeelpunt was waarover we konden doorvoetballen', aldus Ten Hag, die Traoré graag in de spits opstelt vanwege zijn sterke spel en zijn specifieke kwaliteiten.

Antony vanaf links

Ten Hag gaat ook in op de positie van Antony. De trainer, die vertelde dat de blessure van de Braziliaan waarschijnlijk meevalt, stelde de aanvaller op vanaf links. 'Antony heeft veel diepgang vanaf links. Op rechts kan hij dat verbeteren. We hebben gekozen voor snelle spelers op de zijkant. Dat heeft zich denk ik zeker uitbetaald.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Toch hoop ik dat Brobbey ook zijn kans krijgt en niet dat die door die pizzabakker naar Juventus wordt gebracht en we er nooit meer iets van zien.
1 0
Sunny
Fijn dat we nu ook een spits hebben met fysieke kwaliteiten die je in dit soort duels ook nodig hebt.
0 0
AFCA-B93
Ik vind Neres een fantastische voetballer, maar ik heb hem denk ik nog nooit op volle snelheid zien sprinten als hij een zee aan ruimte voor zich heeft. Hij houdt altijd in. Waarom doet ‘ie dat toch
3 0
Amster
Wat lul je nou slap mbt Antony man. De 2 goals kwamen voort met Antony op rechts en Neres op links.
4 -1
JariHeijden
Heel simpel. Antony wil op rechts meestal de bal in de voet hebben. Dat voelt ie zich comfortabel bij. Op links kiest hij zelf eerder voor de diepgang. Ten Hag zegt niet dat Antony op rechts niet goed is. Maar hij wil meer diepgang doen. Ofwel, nog beter worden. Bovendien is hun opdracht ook om eens van positie te wisselen.

Die penalty heeft trouwens niks te maken met Antony op rechts hoor. De pass kwam van links en Traoré krijgt een penalty. Antony deed in de aanval niet mee.
Die tweede goal kwam ook vanuit een aanval over links...
1 0