Tadić en Ajax gingen voor de derde: '0-2 een gevaarlijke stand'

JesseTH, 28-10-2020 om 00:15, 3426 views, Ajax TV |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax heeft er niet aan gedacht om in de tweede helft de 0-2 voorsprong te gaan verdedigen. De Amsterdammers verschenen na rust even aanvallend op het veld als in de eerste helft en dat vindt Dusan Tadić niet gek. Het past volgens hem bij Ajax en bovendien zag hij de tussenstand als een gevaarlijke.

'Natuurlijk is het teleurstellend, want we stonden met 0-2 voor bij de rust', zo klinkt de eerste reactie van Tadić in gesprek met Ajax TV na de wedstrijd. Wat er daarna misging, weet hij nog niet exact. 'Ik moet de tegengoals nog terugzien om te zien wat er precies gebeurde. Wanneer we de bal soms verliezen, moeten we sneller terugrennen om onze defensie te helpen. Ik moet het nog bekijken, maar we wilden de drie punten natuurlijk.'

Na rust was er de optie om de voorsprong te verdedigen, maar in plaats daarvan ging Ajax op zoek naar meer. 'Het is altijd makkelijker wanneer het 0-3 is, maar we krijgen té snel een doelpunt tegen. Dan krijgen zij het geloof dat ze meer kunnen scoren. We wilden de derde goal maken en hetzelfde blijven spelen. Ze zeggen altijd dat 0-2 de meest gevaarlijke stand is.'

De linkspoot zag Ajax dinsdagavond tegen een goede tegenstander spelen, maar toch hadden de Amsterdammers er meer uit moeten halen dan een punt. 'Het is een erg goede tegenstander. Ze speelden man-op-man met hoge druk en veel duels. We deden het goed, maar we moeten groter denken. We kunnen het nog beter doen. We zijn niet tevreden en willen meer. Dat is de Ajax-mentaliteit.'

'We hebben alles nog in onze handen'

Met één punt na twee wedstrijden is er voor Ajax nog veel werk aan de winkel in de Champions League-groep en dat weet ook Tadić zelf maar al te goed. 'We verdienden meer in twee wedstrijden, maar we moeten door blijven gaan. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en hebben alles nog in onze handen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Niet dom, het heeft de meeste kans van slagen. Atalanta speelde ook vanuit achterin goed en creeerde kansen zonder counter. Tijdrekken, inzakken etc. het past niet bij ons en gaat ook neit werken
0 0
Babangida83
Gisteren had het niks met het aanvallende spel te maken. Ik vond Atalanta eigenlijk ook gewoon lichtjes beter. Ajax heeft een het maximale eruit gehaald. Wel sta je te aanvallend bij de eerste goal. Dat slaat - of je nu aanvallend of verdedigend speelt - helemaal nergens op.
1 0
waayop
Soms, heel soms, verlang je terug naar FdB. Bij een 2-0 voorsprong zegt Hennie: Frank verdedigende middenvelder erbij aldus geschiedde en drie punten.
Nu had het ook anders geweest als Gravenberch wat defensiever had gespeeld en er niet Ajax onwaardig veel onnodig balverlies was geleden.
0 0
Babangida83
Bij Frank ging t dan eigenlijk altijd wel mis.
0 0
Jarl1989
Je staat 2-0 voor. Neem er dan ook gewoon genoegen mee. Het zijn 3 punten. Je kan wel altijd blijven aanvallen en 3, 4-0 willen willen maar op champions league niveau moet je het toch soms anders aanpakken. Eredivisie kan je het wel vaker doen. De tegenstanders zijn met alle respect vaak van minder niveau.
1 -1
echteajacied
Ben bang dat Ajax gewoon aanvallend voetbal moet blijven spelen, want ze kunnen gewoonweg niet goed verdedigen.
0 0
echteajacied
Dom
1 0
Ajax95Duivendrecht
Systeem met een 10 / punt naar voren NOOIT meer doen in de CL.

Veel te fragiele veldbezetting heb je dan, zowel in de opbouw (te weinig aanspeelopties) als verdedigend (te weinig man achter de bal om effectief druk te kunnen zetten bij balverlies). Dat systeem kon alleen functioneren met Frenkie die alles in zijn eentje zo'n beetje kon belopen.

Tegen Liverpool ging het drukzetten veel beter in een klassieke 4-3-3 met de punt naar achteren. De opbouw van achteruit kon ook toen beter, maar er was wel veel meer balans in het elftal dan vanavond.
2 0
Babangida83
Met die bezetting haal je een gelijkspel tegen een eigenlijk betere tegenstander.
0 -1
ST
Ik wilde precies dit ook gaan plaatsen. Zou er nog aan toe willen voegen dan Blind en Schuurs gezamenlijk te traag zijn. Dat liet Veerman al zien met die goal van Heerenveen. Daarom Martinez als LCV.

Onana
Nous - Schuurs - Martinez - Nico
——————- Blind ——————-
—- Klaassen —— Gravenbergh
Antony —— Traoré —— Tadic

Je mist alleen wel wat creativiteit op het middenveld nu Kudus is weg gevallen.
1 0
Soccerskins
Als Kudus op de plaats van Gravenberch komt te spelen heb je een middenveld wat zelfs door Bayern niet onder druk gezet kan worden.
0 0
Soccerskins
Tadic heeft wel echt geen snelheid heb ik vandaag nog maar eens gemerkt.
1 0
ARUCAMBA
Ze maken elke keer dezelfde fout, dit is nu minstens de derde keer, spurs chelsea en nu bergamo, ietsje minder aanvallend denken zou misschien nog niet zo'n slecht idee zijn, betere restvetdediging bij twee nul kan geen kwaad
2 0
Babangida83
Precies dit.
0 0
X-RaY
Tadic kan nog wel wat leren van de fysieke strijd die Traore erin gooit, die kleunt er met z'n 19 jaar gewoon in daar waar Tadic om het minste geringste op de grond ligt te rollen.
5 -2
KingJames23
Traore was weer niet heel goed hoor. Af en toe hield een bal goed bij zich of legde hij hem goed af maar hij verloor ook veel te veel duels. Tadic is gewoon absoluut geen 10 en dat had ten Hag ook moeten zien.
2 -9