'Huidige maatregelen houden vermoedelijk aan tot in december'

JesseTH, 27-10-2020 om 20:10, 1598 views, NPO |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De huidige maatregelen in de coronacrisis zullen langer aanhouden dan de eerder genoemde vier weken, zo vertelt Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tijdens een persmoment op dinsdagavond. De maatregelen zullen gelden tot in de decembermaand, met in een later stadium mogelijk nog aanvullende maatregelen.

'Wat we zeker weten, is dat de huidige maatregelen veel langer nodig zullen zijn dan die vier weken. De verwachting is nu dat het in ieder geval nog tot in december zal duren', zo vertelt De Jonge. 'Tot die tijd is het zaak om ons aan de maatregelen te blijven houden. Dat is de snelste manier om van die maatregelen af te komen.'

De verlengde maatregelen hebben ook invloed op Ajax. Zolang het huidige beleid gevoerd wordt, lijkt er ook nog geen ruimte voor toeschouwers in de stadions. Bovendien kwamen de competities van de Ajax-jeugd stil te liggen door de laatste maatregelen en ook dat lijkt hiermee verlengd te worden.

Verder werden er dinsdagavond (nog) geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Het kabinet neemt de komende dagen de tijd om uit de cijfers af te lezen wat het laatste maatregelenpakket voor een effect heeft gehad. Volgende week dinsdag volgt er een nieuwe persconferentie, tenzij de besmettingscijfers uit de hand lopen. Dan komen er in een eerder stadium nieuwe maatregelen, zo verzekert minister-president Mark Rutte.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!