Onana: 'Was nooit een optie die penalty te nemen'

BartVeenstra, 27-10-2020 om 13:25, 3903 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

André Onana heeft er naar eigen zeggen geen moment aan gedacht om de penalty die Ajax kreeg in het uitduel met VVV-Venlo (0-13) bij een 0-9 stand zelf te nemen. Uiteindelijk nam Klaas-Jan  Huntelaar de penalty en de spits schoot feilloos raak.

Na afloop van de wedstrijd omhelsde Onana VVV-doelman Delano van Crooy, al twijfelde de goalie van de Limburgse club na afloop aan de oprechtheid van deze omhelzing. 'Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel op recht? Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest', aldus Van Crooy eerder bij NOS Langs de Lijn.

Tegenover De Telegraaf reageert Onana verbaasd op de aantijgingen van de VVV-doelman. 'Het was nooit een optie om die strafschop te nemen', zegt hij. Zaterdag zei Onana al het volgende: 'Uit respect voor de tegenstander is het geen moment in me opgekomen. Natuurlijk had ik het kunnen doen, maar Delano had het al zwaar genoeg. Zoiets doe je niet. En het was ook belangrijk dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde. Daardoor houdt een spits vertrouwen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amp
Te bizar voor woorden dat je je hier ook nog voot moet gaan zitten verantwoorden zeg. Zelfs al had ie m wel genomen, so what? Die keeper gaat nu zitten huilen, laat m lekker roepen dat zn teammaten respectloos zijn en nep gedrag vertoonden met dat troosten en alibi verdedigen wat ze deden. Wordt steeds gekker in dit land
0 0
koppensneller
Waardeloos Fox verzinsel dus . Past geheel in de gekke hetze . Ajax moet zich schamen , omdat ze het aanzien van het Nederlandse voetbal bewust doen verbleken . Het liefst was Ajax al bij 7-0 gestopt en aan slachtofferhulp - en opvang gaan doen. Gelukkig was de VAR zo wijs om tegen alle regels in na precies 90 minuten in te grijpen . Wat bezielt ons toch in Nederland ?
1 0
Noxin
Dat verhaal is door die FOX-commentator in de wereld gebracht. Onana glimlachte toen de penalty werd toegekend en volgens FOX was dat overduidelijk een teken dat ie 'm wilde nemen. Volgens mij is Onana de middellijn niet over geweest.
5 0
Kuningast
Is dat echt zo? Wat een mega klote zender.

Reden nummer 836 om nooit een abbo op fox te nemen
0 0
Noxin
Ja. De commentator deed het overkomen alsof Onana en Huntelaar een onderonsje hadden over wie de penalty ging nemen. "Nee, zegt Huntelaar, ik ben spits en ik neem hem." Iets in die context werd gesuggereerd dat Onana aan Huntelaar zou hebben gevraagd of hij de penalty kon nemen. Ze stonden echter beiden in een ander doelgebied.
0 0
trainerdv
Yep. Hij lachte waarschijnlijk omdat dit de 10-0 ging worden. Een heel bijzonder moment, Daarbij kan die glimlach ook van 3 minuten daarvoor of iets dergelijks zijn. Dan doen ze tegenwoordig ook heel vaak.
0 0
Redrum
Precies, dat Fox heeft er werkelijk alles aan gedaan om de ruime overwinning flink negatief over te laten komen en Ajax vooral niet de credits te geven.
0 0
BGB
Precies, werd alleen even in beeld gebracht bij de pingel.
0 0