Italiaanse pers verwacht Traoré in de spits

NickOoms, 27-10-2020 om 13:00, 4557 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Italiaanse media verwachten Lassina Traoré dinsdagavond in de spits in de Champions League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Ajax. De aanvaller van de Amsterdammers viel tegen Liverpool FC in de slotfase nog in en mocht tegen VVV-Venlo vijf doelpunten en drie assists noteren.

Corriere dello Sport denkt dat 'goaltjesdief' Traoré de geblesseerde Mohammed Kudus in de spitspositie vervangt. De Ghanees begon vorige week woensdag in het duel tegen Liverpool als spits, maar moest zich noodgedwongen laten vervangen. Ook La Gazette dello Sport verwacht de Burkinees in de basis tegen Atalanta Bergamo. De Italiaanse krant kopt met: 'Het duel tussen Zapata en Traoré' en vraagt zich hardop af of Ajax in een 4-3-3 formatie aantreedt of toch in een 4-2-3-1 formatie zal spelen. La Gazette dello Sport verwacht bij een 4-2-3-1 formatie Daley Blind in de verdediging en Quincy Promes op 'tien' achter Traoré. 

Het Algemeen Dagblad verwacht dinsdagavond een andere voorhoede dan de Italiaanse kranten. Zij verwachten, net als in de Champions League-campagne van 2018-2019, Dusan Tadić in de spits. De Serviër wordt op de flanken ondersteund door de Brazilianen David Neres en Antony.

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Promes kon zelfs tegen VVV niks forceren, Traore tot nu toe alleen tegen VVV.

Het zou mij enorm verbazen als 1 van deze 2 in de basis zou starten, laat staan beide. Blind, Klaassen en Gravenberch zijn op dit moment de 3 beste middenvelders. Promes komt niet in de buurt van Tadic, Antony of Neres, die natuurlijk ook de voorkeur krijgen boven Traore
2 0
EuforischeRealist
Zie je nou wel dat de Eredivisie nog steeds indruk maakt! Gewoon 5x scoren en ze verwachten je meteen in de basis, dan moet het wel een sterke competitie zijn dat ze niet om je heen kunnen.
3 0
JariJari
Vanavond de Italiaanse commentator: "Ajax spaart sterspeler Traore tegen Atalanta en houdt de focus op de competitie"
3 0
EuforischeRealist
En dan het moment dat je beseft dat de Italiaanse media dus beter contact hebben binnen Ajax dan de Telegraaf en het AD
0 0
Kingoffdatoilet
Ik hoop dat Promes niet speelt. Nu Antony en Neres fit zijn zou ik ze allebei opstellen en lekker een vrije rol op de flanken geven. Tadic in de spits of op 10.
2 0
Lazell
Denk dat het AD gelijk heeft. Zou wel lekker zijn die Braziliaanse vleugels. Het Atalanta in de vorm van de laatste paar weken moet te doen zijn.
1 0
Mokum_32
Leuk hoor dat die er 5 inschiet tegen VVV, maar dit is de Champions League en daar gelden er andere wetten. Tadic in de spits net als voorgaande jaren met neres en anthony op de flanken zal ideaal zijn.
3 0
Lazell
Idd. Kreeg wel het idee dat hij dit even nodig had. Maaide in het begin over de bal heen en maakte wat domme foutjes, naarmate hij meer ging scoren werd hij zekerder en beter.
0 0
fc Barcelona_ke
Traore kunnen we beter gebruiken als invaller! anders maar tegen Fortuna weer vijf goals!
1 0
3sterrenAjax1
zou ik niet doen. zij hebben volgens mij sterke verdedigers waardoor het grootste voordeel van traore weg valt. met een uitzakkende tadic en de diepgang van onze brazilaanse vleugelflitsers kunnen we ze denk ik t meest pijn doen. zeker ook omdat de roon de organisatie oppakt en er niet bij is. dus moeten de verdedigers zelf beslissen hoe ze tadic gaan oppakken.
1 0
Lazell
Denk niet dat het voordeel wegvalt. Als je een krachtpatser tegenover Labyad zet, zet hij hem met gemak reglementair van de bal. Maar als Traore zichzelf tussen de bal en die krachtpatser gooit, krijg je hem niet omver door met je lichaam/schouder te duwen. Dan moet de verdediger echt met de handen gaan duwen, of gaan beuken en dan krijg je de vrije trap mee.
0 0
3sterrenAjax1
hmmmm. dat klopt ergens wel. maar de verdedigers daar zijn natuurlijk wel meer gewend om tegen sterke spitsen te spelen dan verdedigers in de eredivisie. de verdedigers van atalanta spelen bv. elke training tegen zapata. die weten veel beter hoe ze met slimmigheden zo n type spits onschadelijk maken. een uitzakkende spits onschadelijk maken vereist veel meer denkvermogen en organisatie.
0 0
Lazell
Dat zeker wel. Die zijn een stuk geslepener dan Traore.
0 0
Wereld
onze trainer heeft ze wel in verwarring gebracht met al die rare opstellingen in de weken hiervoor
3 0
off
Wat is het verschil tussen 4231 en 433 met punt naar voren?
1 0
ArthurG
Het is min of meer hetzelfde. 4-2-3-1 wordt internationaal meer gebruikt, 4-3-3 is hoe we het in Nederland altijd hebben aangeduid. Internationaal wordt met 4-3-3 vrijwel altijd 4-3-3 met de punt naar achteren bedoeld. Je kunt onderscheid maken wat betreft de vleugelspelers, maar die precieze invulling kan ook verschillen binnen het systeem. Je kun ook met één echte vleugelspeler, en één meer aanvallende middenvelder speler binnen zo'n systeem.
0 0
ram
In mijn ogen bestaat dat verschil praktisch niet. Iedereen speelt 4-2-3-1 maar vrijwel iedereen noemt het 4-3-3.

Als er dan een onderscheid is, zou ik zeggen dat het puur ligt aan wie je op de flanken zet. Als je twee pure wingers hebt die heel diep staan, is het meer 4-3-3-achtig. In de praktijk zie je dat wingers nooit zo diep staan en 95% van de wingers komen naar binnen (hangend op de flank) waardoor het ook halve middenvelders zijn en het dus meer 4-2-3-1-ig is.
0 0
Lazell
Bij 4-2-3-1 staan de buitenspelers meer naar binnen.
0 0
off
Dank jullie. Maar 433 komt dus praktisch niet meer voor. Waar zie je nog 2 echte wingers?
0 0
Lazell
Bijna nergens inderdaad. Je hebt wel clubs waar de backs meer naar binnen spelen en de vleugelspelers meer naar buiten.

Sowieso, spelen in 1 formatie bestaat bijna niet meer. TH zei het laatst goed. Dat je in balbezit in een andere formatie speelt dan bij balbezit tegenstander. En wanneer je balbezit hebt, je in de opbouw in een andere formatie speelt als in de eindfase. Tegen VVV gingen we op sommige momenten zelfs een stuk of 6-7 spelers tegen hun laatste linie aanstaan met Traore, Huntelaar, Labyad, Promes, Ekkelenkamp en een of 2 backs.
0 0
RJB1979
Ja, die lezen 5 doelpunten en drie assists en meer niet.
0 0
Soccerskins
Tegen die 3 mans achterhoede van Atalanta verwacht ik wel de aanval Antony - Tadic - Neres.
0 0
Stamhoofd
Prima dat ze dat denken XD
1 0
ck69
Dat is mooi. Dat zou een opstelling zijn waarbij Atalanta een B team het veld in kan sturen.
1 0