Marin: 'Misschien hadden ze iets meer verwacht'

BartVeenstra, 27-10-2020 om 12:35, 7690 views, La Gazzetta dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Razvan Marin vindt het jammer dat hij de hoge verwachtingen bij Ajax niet heeft waar kunnen maken, zo vertelt hij in een interview met La Gazzetta dello Sport. De Roemeen werd in maart 2019 aangetrokken door Ajax, waarna in zijn eerste seizoen al snel duidelijk werd dat hij geen basisplaats zou veroveren. In de zomer van 2020 vertrok hij naar Cagliari.

Gezegd en geschreven werd dat Marin de nieuwe Frenkie de Jong zou worden. Een loodzware taak, zo weet de Roemeen. 'We zijn spelers met verschillende kenmerken. Ik weet niet of hij de beste middenvelder van Europa is, maar hij is erg goed. Bij Ajax ben ik hem nooit tegenkomen. Wel heb ik nog drie weken met De Ligt getraind', aldus Marin, die van Ajax niet mee mocht doen aan het EK-21 in Italië, zodat hij sneller kon integreren in Amsterdam. 'Ik was blij. Het team was prima en Amsterdam is prachtig.'

Toch wist Marin niet te slagen bij Ajax. Zelf zoekt hij nog naar antwoorden, zo blijkt uit zijn eigen antwoord op de vraag wat er misging. 'Ik begon goed en ik speelde meteen, zelfs in de play-offs van de Champions League. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar op een gegeven moment werd ik aan de kant gezet. Misschien hadden ze iets meer verwacht. Ik heb nog wel contact, vooral met Tadić.'

Atalanta Bergamo - Ajax

Dinsdagavond gaat Ajax op bezoek bij Atalanta Bergamo en Marin gaat de wedstrijd zeker kijken. Hij denkt dat de Italianen iets in het voordeel zullen zijn. 'Ajax heeft al verloren van Liverpool. Het zijn teams met een identiteit die vergelijkbaar is. Ze willen altijd nog een extra doelpunt maken, maar in de Champions League kan van alles gebeuren', aldus Marin, die zag dat Lassina Traoré zaterdag vijf keer scoorde. 'Maar bij Ajax stromen veel jonge spelers door. Bij Ajax kun je de geschiedenis ademen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
echteajacied
Wat een lulkoek. Dan had je zelf meer moeten laten zien. Je deed gewoon te weinig opvallende dingen om een plaats in het eerste te kunnen claimen. Laat je vpeten nou eens spreken in plaats van al die mooie verontschuldigingszinnen. Word daar zo moe van.
0 0
MankeNelis
Zelfkennis komt ineens boven
0 0
waynelove
Zou het?
0 0
ram
Lekkere zelfkennis; spelen als een drol en dan zeggen "misschien hadden ze iets meer verwacht". Dude... En volgens mij zag werkelijk niemand de nieuwe Frenkie in hem hoor. Geen idee hoe hij daarbij komt.

Maar goed... verzachtende omstandigheid is dat ik hem een echte '8' vind. Bij Ajax bestond die rol niet echt en hij heeft dus nooit in zijn rol/positie gespeeld.
1 -1
Amp
Vond het vooral geen speler voor de dubbele 6. Leek meer een speler die beter uit de verf zou komen als lopende middenvelder of eventueel als 10 in de ten hag variant. Liet vaak ook weinig tempo zien moet ik zeggen, had m best nog een kans gegund maar dan moest het systeem wel anders zijn. Hopelijk gaat ie t via Italië wel maken
4 0
Joseph
Was uiteindelijk gewoon niet goed gescout.
2 0
3sterrenAjax1
sympathieke jongen. heeft een kut tijd bij ajax gehad maar nooit een onvertogen woord over onze club. was een mismatch doordat hij geen ajax-voetballer is qua type (te lage handelingssnelheid, niet verfijnd genoeg). echter heeft deze jongen wel degelijk kwaliteiten.
16 0
Lazell
Inderdaad, had nog wel een paar kwaliteiten die bij het huidige Ajax spel passen. Ontzettend hoog percentage van de passes naar voren, hoge passzuiverheid, aardig schot, veel loopvermogen. Maar algemeen niveau was te laag.
2 0
MK77
Iemand enig idee of hij een beetje uit de verf komt in Italië?
1 0
BillSplate
5 wedstrijden tot dusver met 1 assist. 89% pass nauwkeurigheid. 6,81 als rating volgens Fotmob.
0 0