'Kabinet komt met persmoment, nog geen nieuwe maatregelen'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 15:50, 4877 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het kabinet kondigt dinsdag naar verwachting geen nieuwe, ingrijpende maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. Volgens ingewijden komt er dan ook geen persconferentie van een uur.

Wel zullen premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge met een korte verklaring komen. Bovendien staan de twee politici de pers te woord. Het kabinet overlegde zondag op het Catshuis over de coronacrisis.

Na dat overleg werd al duidelijk dat de mogelijke effecten van de 'gedeeltelijke lockdown' die bijna twee weken geleden werd aangekondigd, pas later deze week zichtbaar zullen zijn. Het kabinet wil zodoende nog even wachten voordat het een definitief besluit neemt over het nemen van eventueel nieuwe maatregelen.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Clubliefde34
Wat een bullshit allemaal weer. Toen die tijd dat er nog geen mondkapjes in het ov verplicht waren zat idereen op elkaar voral met het warme weer als mensen de terrassen en stranden opzochten, en toen waren en bleven de besmettingen "stabiel" en daalde het zelfs en gingen we de goede kant op. En we leveren meer en meer vrijheid in laaste maanden en het gaat slechter en slechter?? Hoe dan??? en die 1m5 regel slaat nergens op is gewoon zwaar overbodig. mondkapjes werkte geen eens volgens de jonge en die andere vent.. ben ze naam kwijt maar die ging proosten toen het officeel was dat corona in nederland was zodat die wat geld erop ging maken (staat op video) die zei dat ook over die kapjes dat het onzin was en niet beschermend en dat is nu ineens verplicht aan het worden? Wat een onzin. Ga de kwetsbare maatregelen opleggen en ga investeren in de ic bedden, corona gaat nergens heen leer ermee leven we hebben ergere dingen dan corona meegemaakt en daar leren we ook mee leven. Geef idereen ze vrijheid terug en ga je bezig houden met het opvangen van de corona patienten, maak daar ruimte voor als dat nodig is ga daar in investeren ipv idereen ze vrijheid ontnemen en geld over de brug te gooien naar onzin, dan waren we hier allang vanaf. Nu laat je langzaam mensen en bedrijven naar de klote gaan. Mensen uit de politiek, virlogen, en andere hoge piefs die zovaak hun masker laten vallen als het om corona gaat. En toch blijft een deel van de bevolking erin geloven dat het allemaal zo erg is, lachwekkend!
0 -1
Bennyben
De winter komt eraan dan nemen de griep weer toe en Corona dus ook dat iedereen zijn vrijheid in moet leveren is zodat er voor jouw straks nog een plekje is op de ic .
0 -1
Clubliefde34
Grappig man, die kans dat ik daar beland is 3% en dat ik er aan overlijd is 0,13% om precies te zijn en dat is een feit. Dus ik neem dat risico met alle liefde want je leeft maar 1x dus ik haal het maximale eruit en ga niet als een gehersenspoelde schaap leven.
0 0
DeMeervanweleer
Ik zou zeggen; de meest kwetsbaren zoveel mogelijk afschermen op de meest humane manier, en bij de overige blijven hameren op de 1,5,m, handen wassen en isolatie bij besmetting. De samenleving dan wel verder zoveel mogelijk open, met alle maatregelen die er zijn, want het smoren van de economie en van het sociale leven levert per saldo misschien nog wel meer( in)directe doden op en onnoemelijk veel andere ellende.
0 -1
xstaniox
Wat gebeurt er eigenlijk met het Europees voetbal van Nederlandse clubs als Nederland in lockdown gaat?
0 0
mickey2602
Volgens mij moeten de Nederlandse clubs dan proberen om in het buitenland te gaan spelen,bijv in Duitsland of Belgie.
En als dat ook niet lukt wordt het winst voor de andere club.
1 0
Web
Er worden best fouten gemaakt
Maar Rutte is niet de oorzaak van die Pandemie. Waarom moeten wij constant proberen te zoeken wat ze verkeerd doen
Ten eerste luisteren ze naar mensen die er verstand van hebben. En ook voor die mensen is het een nieuw fenomeen
Achteraf is alles makkelijk. Niemand is blij met de boel plat gooien. De belangen zijn zo groot. Sta er maar voor
Roepen dat ze het verkeerd doen is zo makkelijk
En gebeuren er geen maatregelen in de rest van de wereld? Doen die het nou zoveel beter dan ons?
Mensen probeer ( het zal niet altijd lukken) je aan de 1,5 meter te houden
Wij moeten niet willen dat de economie nog verder naar de kloten gaat
Ik ben misschien wel de oudste hier op
AS? De toekomst van mij is veel kleiner dan van de meeste jongeren hier
Probeer je aan de regels1,5 te houden, en ga niet constant blijven zeggen
Den Haag maakt er een puinhoop van
3 -4
Clubliefde34
Als ik een oudere man of vrouw zie bijvoorbeeld in de supermarkt hou ik er heus wel rekening mee. Ook al geloof ik er niet in dat als ik 30centimeter achter je sta voor 20seconden dat jij morgen in het ziekenhuis ligt. Gebeurd gewoon niet. Maar uit respect hou ik toch wel gewoon een goede stap afstand van echt de oudere mensen, puur voor hun want ik weet niet of ze angstig zijn of niet. Maar als ik een 18jarig pikkie zie langsfietsen op het fietspad in ze eentje met een mondkapje op dan zakt me de moed wel in de schoenen.
0 0
janmetdepet
Fijn, hoor, om al jullie meningen weer even voorbij te zien komen. Ik denk dit ik denk dat, ik vind dit ik vind dat.
1 -5
MarLuuk76
Waarom kom je hier dan meningen lezen?
3 0
blava
Fout is al in juni/juli gemaakt door vakantievierende naivelingen. Zelden zoveel onkunde ervaren. Heel Europa vierde al feest, Covid-19 voorop.
4 -2
Kuningast
Misschien is het een optie om kerken te sluiten ipv sportscholen?

Bij mij in de gym staan we met 4 a 5 mensen in een ruimte van 50m2 met de ramen open en je moet alles schoonmaken na je oefeningen. Kans op besmetting is 0
Ze vergeten even dat sport ontzettend belangrijk is voor mensen in deze tijd.

Zou echt belachelijk zijn als het nu weer dicht gaat
2 -5
Clubliefde34
Zucht..voor het mondkapjes plicht in het ov zat idereen op elkaar en ging het sogenaamd de goede kant op met de besmettingen. Na de mondkapjes plicht en dat ze dingen gingen sluiten ging het telkens meer mis met de besmettingen, dus wat een domme vergelijking van je. Kerken wel sportscholen niet, manman. Wat dacht je van allebei gewoon open en allemaal normaal doen en investeren in ic bedden mocht dat een probleem worden. Desnoods maatregelen tegen de kwetsbare? Grote deel van de bevolking gewoon weer ze leven laten lijden en alles open gooien weg met die 1m5 bullshit regel. Ga maatregelen nemen bij kwetsbare en investeer niet meer in onzin en ga ic bedden regelen zodat mocht het zover komen je de patienten kan opvangen, er is verdomme personeel teveel nu op de ic en dat zei die mediageile gommers zelf ! en dat heb ik ook gehoord van me oom die leidingevende is op de ic. Die moet soms zelfs verplegers de kamer uit sturen omdat ze dan met 3 verplegers op 1 patient staan man. Eergister heeft die wel gezegd dat er wat meer patienten bij zijn gekomen laaste 12 dagen, maar de situatie nog steeds handelbaar is. Maar corona gaat niet weg we moeten ermee leren leven klaar. Pak de kern van het probleem aan en regel apparatuur en bedden en ga weer normaal doen man we hebben ergere dingen meegemaakt en daar leven we nu ool mee, stop met je bevolking te straffen en ga wat doen met ons belastinggeld om alles onder controle te krijgen. Denkje dat kanker,griep, HIV noem maar op weggaat door een lockdown. Leer ermee leven klaar.
0 -1
Kingoffdatoilet
Beide niet sluiten. Met allerlei sluitingen voorkomen je helemaal niks en veeg je alleen draagvlak voor andere maatregelen weg.
2 -1
Kuningast
Deels mee eens. Maar ik kan er slecht tegen dat kerken gewoon 200 bezoekers binnen laten niet gestraft worden.. en sportscholen die er alles aan doen om de corona regels na te leven niet beloond worden
1 0
Web
Die grondwet is toch niet meer van deze tijd? Ik snap er ook helemaal niets van. Hou je daar ook aan de regels
1 -3
bazza25
https://kompanje.org/

Ik raad mensen aan is deze man zijn blogs is te lezen.. medisch ethicus in het erasmus op de ic.. hij relativeert als een malle..
3 -3
johnantoni
Mark Rutte is de meest ongeschikte persoon om Nederland te leiden. Nederlanders zijn een bot, nors en eigenwijs volk. Rutte is zachtaardig, weifelend en straalt niks uit.
2 -8
MarLuuk76
Rutte is een Narcistische man met blijkbaar ook nog eens fantastische acteerkunsten. Omdat hij jou het gevoel geeft dat hij zachtaardig en weifelend is. Knap staaltje
5 -2
Babayaka
Rutte is een grote leugenaar, maar wuift alles lachend weg,
5 -5
Web
Leugenaar?
Hij moet zeggen dat de pandemie niet bestaat?
Het word met de dag gekker
4 -3
BokkieBokstra
Kom kom, hij doet zijn best. Leugenaar is ook zo wat.
1 -1
Joker
59 procent van de overdracht gebeurd thuis ,10 procent door visite, 10 procent in verpleegtehuizen
dat is 80 procent Bron RIVM.nl

Waar valt dus veel winst te behalen bij de overige 20 procent of bij deze 80, ik kan niet begrijpen dat daar niet op ingespeeld word wel een mondkapje voor die 1,8 in de ov.

Blijf uit elkaar ook thuis zeker als je bang bent voor..., lijkt me een logisch advies met 59 procent
2 -3
MennoJerry
Gaan er wel komen vrees ik. Clubs gaan (terecht) piepen als ze zometeen hun halve basis elftal kwijt zijn door Corona.
0 -3
Aspers73
Staat een mooi interview in Brabants Dagblad vandaag met een gepensioneerde arts-microbioloog die aangeeft dat maatregelen niet veel zullen helpen en dat we zullen moeten leren leven met dit, én alle andere virussen want ze zullen nooit weg gaan.
9 -2
Bensco
Wat zouden dan nog vervolg maatregelen zijn?

Verplicht mondkapjes?
Sportscholen dicht?
Inreisverbod?
Winkels dicht?

Vraag me echt af of je daarmee de strijd gaat winnen
5 -2
Kingoffdatoilet
Helemaal niks behalve een heleboel kosten en een ontevreden steeds verder polariserende bevolking
1 -1
Bjorn
Volgende stap is, denk ik, sportscholen dicht en alle hogescholen/universiteiten alleen nog online les.
0 0
ram
Ja, dat alles. En meer. Gewoon iedereen thuisblijven en alleen naar buiten als je ECHT naar buiten moet.

Op die manier kun je veel gemakkelijker besmette mensen opsporen en isoleren waardoor je, als alles goed gaat, een extreme afname ziet in besmettingen. Dan zou je misschien wel na een maand bijna geen nieuwe besmettingen zien. En dan kan ook de horeca weer voorzichtig open i.p.v. dat ze nog een half jaar dicht moeten blijven.

Ik denk dat je op die manier veel minder economische schade hebt.
3 -11
Clubliefde34
Ik lees afentoe een reactie van je als het om voetbal gaat ben ik het redelijk vaak met je eens, als het om corona gaat blijf je gewoon een enge vent. In het stadion zou ik met je samen juigen als je naast me staat, in het normale leven het tegenovergestelde. Nare vent ben je.
0 -1
BokkieBokstra
Lijkt me een prima idee. Alles dicht behalve supermarkten. Scholen dicht. Had alleen 2 weken geleden gemoeten. Virus naar nul brengen en dan eindelijke het testen goed organiseren en belangrijk maken. Geen gelegenheid in zonder getest te zijn.
2 -13
ram
Toch heel bizar dat jij en ik zoveel minnetjes krijgen.

Deze site zit echt vol met gekkies die hele rare websites bekijken en zich aftrekken op Lange Frans. Echt gevaarlijk hoeveel gevaarlijke en vooral domme mensen er in Nederland rondlopen.

Door deze domheid gaan er mensen dood en gaat de economie naar de tering. En het stomme is dat ze denken dat dat door beleid komt wat jij hier voorstelt... Want de horeca voor een maand dicht is inderdaad veel erger dan de horeca een half jaar dicht... right... Zucht..
0 -2
Clubliefde34
Je praat soms als een nsber daarom krijg jij zoveel minnetjes. Als het aan jou ligt leveren onze familie zelfs. En ik volg lange frans niet ook al heeft die soms wel een punt. Ik volg jensen wel. Ik was nooit een fan van jensen maar hij heeft veel connecties in de media wereld hier en in amerika. Laat veel dingen zien en heeft soms echt nuttige info die andere kanalen je niet laten zien of horen. Wat gewoon interessant is en met feiten komt wat gewoon veel dingen die de krant en nos laten zien ontkracht. Dan kan je van beide kanten infomatie halen en dan je oordeel vellen, zou jij ook eens moeten doen. ipv als een emotieloze praatpop te lullen.
0 -1
Duif63
Wat denk je van pretparken als de Efteling dicht ? Waren 15000 bezoekers per dag dit weekend. En allemaal gillen, schreeuwen en kotsen in de achtbaan.
6 -7
voorkennis
Pappen en nathouden en zo klooien we weer rustig verder, terwijl omringende landen wel doorpakken.
Die lockdown gaat er toch wel komen, maar uiteraard weer veel te laat
1 -13
Amster
En hoe gaat het in die landen dan? Nog steeds kut. Met andere woorden; lockdown werkt niet.
6 0
Weswess
Wat is doorpakken? Lockdown na lockdown vind ik niet echt bepaald doorpakken of de oplossing?
4 0
Web
Hopen dat de maatregelen goed uitpakken
Moet er niet aan denken dat er weer een lockdown komt, zou wel heel erg slecht voor de economie zijn. Maar ik denk dat wij het zelf ook voor een deel in eigen handen hebben
4 -2
MarLuuk76
Je hebt niks in eigen handen, hoogstens de illusie dat je het in eigen handen hebt.
1 0
Web
Als jij jou aan de 1,5 meter houd
Heb je het wel redelijk in de hand
Weet je inmiddels zelf ook wel
0 -2
Clubliefde34
Web, je bent heilig overtuigt van je 1m5 blijkbaar, dat mag. Maar hoe verklaar jij dan dat de besmettingen zo laag nog waren en de pijl naar beneden zelfs ging in de weken VOOR de mondkapjes en dat IDEREEN op elkaar zat in drukke metros en bussen voral, dat was een periode van bijna een maand. Ik kan het weten want ik zat er 4dagen per week in toen. En nu de mondkapjes er zijn en meer en meer regels stijgt het sogenaamd wel als een tierelier. Dus wat is jou conclusie om mensen te wijzen dat ze die afstand moeten houden en eventueel kapjes op moeten? Want hoezo gaat het nu juist slechter dan? Het zou toch juist 10x beter moeten gaan juist nu er mondkapjes plichten zijn en bijna alles dicht is? Ben heel benieuwd naar je reactie.
0 0
MarLuuk76
Daar houd ik mij ook aan. Echter geloof ik er niet in. Maar wees gerust ik denk echt wel aan mijn medemens. Draag zelfs zo’n smerig ik geef me aan u over satanisch masker. Terwijl dat mij aantoonbaar niet gezonder maakt.
0 0
BokkieBokstra
Voor een gedeelte hebben we het in eigen hand, aan de overheid om duidelijkheid te scheppen. Dat kan beter.
0 0
Web
Klopt best wel
Maar als wij proberen zo veel mogelijk de 1,5 te houden
Dat weten de mensen in tussen toch ook wel eens. Te makkelijk om naar een ander te wijzen
1 0