Van Crooy: 'Was actie Onana eigenlijk wel oprecht?'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 07:50, 10551 views, NOS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De omhelzing van André Onana bij VVV-doelman Delano van Crooy zag er respectvol uit, maar de doelman van de club uit Limburg heeft er zo zijn vraagtekens bij. De goalie vernam namelijk dat Onana bij een stand van 0-9 het liefst de penalty had genomen.

Tegenover de NOS geeft Van Crooy aan dat het gebaar van Onana hem gemengde gevoelens bezorgt. 'Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel oprecht? Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest.'

Tegenover De Telegraaf gaf Onana aan dat hij achteraf blij is dat niet hij, maar Klaas-Jan Huntelaar de penalty nam. 'Het is goed voor Klaas zijn gevoel. En het was niet verstandig geweest als ik naar voren was gestapt. Dat zou vernederend voor VVV zijn en dat is niet goed.'

'Je zit niet op medelijden te wachten'

Van Crooy baalt uiteraard van de kansloos verloren wedstrijd. 'Het is niet te beschrijven. Je voelt niet echt iets, dat is het erge, denk ik. Je bent mentaal stuk, je wilt weg. Iedereen bedoelt het goed, maar je zit niet op medelijden te wachten.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Pffff....Onana hoeft Van Crooij helemaal niet op te beuren...het is gewoon een tegenstander, niet meer en niet minder. Ik zeg voor 15-0 gaan volgende keer, zal niet mee vallen want er zal tegen die tijd bij VVV een andere trainer en een andere keeper zijn. Mocht Van Crooij toch keepen graag Onana de penalties laten nemen om er zeker van te zijn dat Onana er niks van meent. Want n domme taktiek speelden de Limburgers ...
0 0
Clubliefde34
Hoe groot fan ik ook ben van de keeper onana, hoe veel respect ik ook heb voor de persoon onana. Deze van crooij ze punt snap ik ook wel weer. Als onana die pingel wou nemen kwam dat natuurlijk niet over dat je dan medelijden toont. Het was dan ook een beetje verwarrend van onana, maar wie zijn personelijkheid een beetje kent weet dat het ook niet zijn intenties waren en er niet teveel bij nadacht toen die naar voren liep voor die pingel, lekker laten gaan joh.
0 0
Boer Gijs
de gedachte van Onana om die penalty snap ik wel, maar hij heeft het toch uiteindelijk niet gedaan of wel? Dus ik snap het punt niet van die Crooy
0 0
Jan Doedel
Wat Ajax of een speler van Ajax ook doet, het is nooit goed!
Wat een gezeik!
0 0
3sterrenAjax1
ben groot onana fan. maar ik ben t ergens wel eens met deze gozer. onana sloeg half lachend met pretoogjes een arm om hem heen. dat oogde niet heel oprecht imo.
0 0
Henkjanklaas
Eens met van Crooij. Hoe goed onana ook is..heeft wel bepaalde arro trekjes ook als hij teveel tijd rekt. We zitten op deze site in een ajax bubbel maar mogen best reëel blijven over de visie van een ander zoals van Crooij in dit geval
0 0
ajaxxcied4life
Arrogante trekjes hebben staat totaal los van het wat moet inpraten na een voor die keeper miserabele wedstrijd. Ik vind het juist collegiaal en hij zelf refereert naar het moment dat Onana de strafschop wilde nemen en dat vind ik totaal niet disrespectvol naar een collega keeper toe. Je haalt naar mijn mening allemaal zaken door elkaar die niet in samenhang zijn.
1 0
ajaxxcied4life
*moed inpraten
0 0
Tinus
Spijker op de kop.
0 0
Santiago
Hij heeft gewoon volkomen gelijk. Dat nep gedoe mag Onana achterwegen laten.
1 -2
Kuningast
Had hij hem maar genomen en vol in de kruising gerost!
0 0
AlexIbarra
Ik ben kennelijk een sadistische psychopaat maar kan ergens wel begrijpen dat Onana ook 1x in zijn leven een doelpuntje zou willen maken. En snap ook dat Klaas hem opeiste.
Weet niet hoeveel penalties deze jongen al heeft gestopt in de eredivisie maar zijn kansen lijken me groter als Onana hem neemt dan als Huntelaar hem neemt. Als je hem klemvast pakt kan je kluppie ook nog counteren richting een leeg doel.

Als we zakelijk spelen wordt de uitslag te hoog en dat is vernederend voor de Eredivisie. Als we minder zakelijk spelen maar lekker panna's geven of keepers laten nemen is het vernederend voor de tegenstander. Als we na een grote zege meteen van het veld lopen of de tegenstander uitlachen zijn we arrogant. En als we empathie tonen voor de tegenstander dan zal het wel niet oprecht zijn.

Binnenkort gaan De Telegraaf, AZ en VVV waarschijnlijk Amnesty International benaderen voor een campagne tegen mensenrechtenschendingen door Ajax..
3 0
Mike1
Onana koos ervoor om meteen na de wedstrijd naar zijn collega-keeper te lopen om hem te troosten. Natuurlijk is dat 100% oprecht. Hij had er ook voor kunnen kiezen meteen naar de kleedkamer te gaan. Het staat los van het wel of niet nemen van die penalty. Tijdens de wedstrijd ben je elkaars concurrent en na afloop weer vrienden!
3 0
Amp
Hahah wat is dit dan? Wauw. Doet me denken aan die reactie van ron olyslager, van de graafschap toen sar een penalty wilde gaan nemen. Blijkbaar toon je tegenwoordig alleen respect door te doen wat een ander wil zien dat je doet. Triest
2 0
Tinus
Jij hebt duidelijk een andere mening over het nemen van een penalty door een keeper voor het lolletje. Ik vind het ook van weinig respect getuigen en ben blij dat dit niet is gebeurd. Volgens kijkt vdSar ook heel anders naar zijn penalty destijds.
1 -3
Red Devil
Stemmingmakerij weer dit.
0 0
Raoul14
Je kan elke zin wel in het negatieve trekken, hij heeft hem toch niet genomen?
1 0
Robbie en de Kock
Vroeger als Ajax al voortijdig kampioen was ging Cruyff wel een een wedstrijd keepen.
0 -1
Ozymandias
Cruijff heeft toch nooit in een officiele wedstrijd op doel gestaan (ik dacht alleen in oefenwedstrijden)? Hij was wel de tweede keeper in de Europese competities omdat deelnemers toen maar één keeper op het wedstrijdformulier mochten inschrijven.
0 0
AFCA.
Je zit niet op medelijden te wachten. Prima hoor. Maar als ik Ajax was zou ik VVV thuis vast omcirkelen. Dat moet en gaat een nieuwe 10 klapper worden.
1 0
koreem
Respect? Wat een onzin. Iedereen mag die penalty nemen. Ze zijn volwassen voetballers man man... Als je niet wilt dat Onana een penalty tegen je neemt, moet je je als team zijnde niet zo laten piepelen.
3 0
Mikenick
Dat hele 'respect gedoe' van een Onana die een penalty zou willen nemen vind ik onzin. Je wordt betaald om te voetballen, doe dat verdomme dan ook. VVV liet zich aan de kant zetten als kleuters, zelden zo'n trieste verdediging gezien. Dat wat VVV deed is respectloos richting de club, supporters, sponsors en iedereen die Venlo een warm hard toe draagt.
1 -1
Dubbelvla
Nou, dan toch niet... Onana is je niets verschuldigd, maar kiest er toch voor je een evt. hart onder de riem te steken. Maar stik er dan toch maar in...
1 -1
Bennyben
Ik Heb medelijden met deze jongen.
0 -2
Maxwell_5
Tijdens de wedstrijd had ik dat op een gegeven moment wel. Na deze reactie van hem is dat gevoel eigenlijk direct weg.
0 0
Mikenick
Ik niet, die jongen moet gewoon werken voor zijn geld. Iets wat hij heeft nagelaten afgelopen weekend.
0 0
ram
Ik begrijp zijn reactie wel. Onana pakte hem wel vast met een big smile en wilde gewoon die penalty nemen (wat mij ook lachen had geleken hoor!). Zo'n post met 'respect'... tsja.. Geen idee waarom je respect zou moeten krijgen als je er 13 tegenkrijgt.
2 -2
Ozymandias
Dus je hoort mensen die veel tegendoelpunten krijgt geen respect te geven? Ik had het disrespectvol gevonden als Onana die penalty had genomen en ben blij dat er een volwassen man als Huntelaar op het veld stond die de uiteindelijke keuze moest maken.
1 -2
ram
Nee, dat zeg ik niet. Maar ik vind het best apart om 'respect' te posten richting iemand die net 13x heeft staan vissen. Ik zou dat eerder doen bij iemand die 13x een bal uit te kruising heeft geslagen. Als ik die keeper was, zou ik totaal geen behoefte hebben aan deze 'respect'. in tegendeel. Op basis van wat moet hij respect krijgen dan? Omdat hij toevallig op doel stond? Onzin.

Wat betreft Klaas; dat deed ie vooral omdat ie zelf wilde scoren... Klaas maakt zich niet zo druk om tegenstanders hoor. Ik had het wel grappig gevonden om een scorende keeper te hebben. Het is voor iedere keeper toch wel mooi om een goal achter je naam te hebben. Is het extra vernederend als je toch al 0-13 hebt verloren? Nah, niet echt.
0 -1
Ozymandias
Je lijkt te geloven dat respect iets is wat je moet verdienen. Ik geloof dat respect iets is wat je iedereen hoort te geven tenzij ze iets hebben gedaan waardoor je het respect voor ze hebt verloren. Voor mij is respect niet iets wat je verdient maar wat je geeft.
0 0
EuforischeRealist
Ow was het vervelend dat Onana en verschillende spelers jullie nog een hart onder de riem staken?

Had dan normaal je best gedaan stelletje lapzwansen! In de thuiswedstrijden zullen we er ff 14 inleggen bij je.
2 -2
ArnoAjax
Oprecht of niet, wie boeit dat?
2 -2
ram
Ehmm... alles?
1 -2
rood-wit-hart
Impopulaire mening hier kennelijk, maar blij dat KJH niet toestond dat Onana die penalty zou nemen zeg, maf gedoe.
3 -3
Godenzoon24
Had er geen probleem mee gehad. Snap dat dat voor een keeper weleens leuk is in zo'n wedstrijd. En schijt aan wat de tegenstander daar van vindt.
2 -2
Luck76
Ik zei ook al: 'Dat kun je gewoon echt niet toelaten, dat Onana de penalty gaat nemen'. Dat was echt vernederend geweest en Ajax onwaardig.
1 -3
Maxwell_5
Zeg dat maar tegen Chilavert.
1 0
Tinus
Die nam ze ook bij 0-0 en vooral omdat hij dit het beste kon. Niet bepaald te vergelijken natuurlijk met een stand van 0-10 voor het lolletje.
0 0
Maxwell_5
Maar dan nog blijft mijn gedachte erbij hetzelfde. Namelijk dat keepers prima vrije trappen of penalties kunnen/mogen nemen. De discussie die nu gevoerd wordt is of dat dan getuigd van respect. Als de keeper de beste trap of stalen zenuwen heeft, dan mag hij dat.
0 0
4xEC1
Nou.... Ajax onwaardig? Mister Edwin van der Sar himself nam er vroeger tegen Sparta ook één (8-0 of 9-0 einduitslag, Sar miste trouwens). Dus het zou niet de eerste keer zijn.
0 0
Godenzoon24
Ze hebben allemaal haat jegens Ajax. En nu zou Ajax medelijden moeten hebben. Kom op zeg!
0 0
Tinus
Hoe kom je erbij dat VVV een hekel heeft aan Ajax? Volgens mij is dat flauwekul. Ze winnen wel graag van ons, maar dat is logisch. Daarnaast, hoeft Ajax zich niet meer waardig te gedragen omdat iemand anders ons haat? Wij zijn Ajax wij staan daarboven!
0 0
Jeugd
Het laatste dat je wilt is medelijden in zo'n situatie. Onana is een topkeeper maar ook een showman. Hij weet precies dat er camera's staan. Tenenkrommende actie.
3 -11
atalantanio
Keepers zoeken elkaar altijd op na de wedstrijd, als je weet dat hij zojuist de ergste wedstrijd van zijn prof-carrière achter de rug heeft lijkt mij een omhelzing en wat bemoedigende woorden geen ‘’show’’.
1 0
KlasseLasse
mee eens! en dat gezeik over die penal is toch 3en keer mooi om zn pingel mee te pakken! je staat niet op het veld om medelijden te hebben voor tegenstander! al was het feye hadden we staan springen dat onana die pingel zou nemen!
1 0
migilo
Jezus wat een jank interview zeg, met tenenkrommende emo vragen. Het lijkt het riagg wel.
4 -1
F Janssen
Bekijk de 13 goals nog ff Van Crooy. Minstens de helft van de ballen zou zijn tegengehouden door Onana. Niet zeuren en huilen dus!
6 -2
mgtow
Ah mannetje toch. De grote Onana voelt met je mee en jij gaat hier de complotter spelen. Je kan er net zoals je broer Vito er geen ene flikker van dus gewoon koest houden.
3 -2
ajaxxcied4life
Ga toch fietsen man. Als een keeper een penalty wilt nemen heeft dat niets met disrespect voor de andere keeper te maken, maar met eagerheid om een doelpuntje te willen maken.
9 -4
Spectre
Ja ik zie het probleem ook niet echt. Volgens mij heeft van der Sar ook ooit is een pingel binnen geknald
1 0
Stuyvesant
Ook gemist trouwens.
1 0
driesterren***
Jankbek word hij beetje getroost krijg je dit! Hij had ook uitgelachen kunnen worden, maakt mij niet uit ik heb genoten zaterdag!
4 -1
Ajax68
Het betreft hier BEGRIP en MEDELEVEN hebben voor VVV.
Als je dát niet snapt, dat er RESPECT werd getoond door ONANA voor deze uitzonderlijke uitslag, dan ben je pas écht zielig.
Ik vind het een mooi sportief en goed bedoeld gebaar.
2 -1
Spectre
Ja man, ik zei ook tegen een maat: mooi dat Onana dit doet
1 -1
Libero
"Je zit niet op medelijden te wachten". Inderdaad, dus ook niet van de scheidsrechter die precies na 90 minuten affluit om ze meer leed te besparen.
6 -1
RuffRhythim
Nou als je er zo instaat bekijk het dan maar lekker...
12 0
JariHeijden
Idd...
6 0
EuforischeRealist
Gewoon er 14 inleggen in de thuiswedstrijd en ze dan helemaal kapot lachen!
0 0
Godenzoon24
Juist en San die pingel wel nemen! Of m als spits opstellen!
1 0