Schuurs: 'Wil beter worden om uiteindelijk echt stabiel te worden'

JesseTH, 23-10-2020 om 18:45, 4029 views, Ajax TV |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Perr Schuurs is trots op het spelen voor Ajax, ook wanneer er wat kritiek op zijn naam komt. De centrale verdediger liet zich vlak voor de eigen goal van Nicolás Tagliafico tegen Liverpool uitspelen door Sadio Mané en dat neemt hij zichzelf zeker kwalijk. Desondanks denkt hij dat hij terug kan kijken op een prima wedstrijd en wil hij zichzelf vooral blijven ontwikkelen.

'Ik speelde mijn derde Champions League-wedstrijd, tegen de beste aanvallers van de wereld. Dan denk ik dat ik terug kan kijken op een goede wedstrijd', aldus de mandekker in gesprek met Ajax TV. Toch weet Schuurs ook dat het uiteindelijke doel niet behaald is. 'Uiteindelijk is resultaat boeken wat wij willen en dat hebben we niet gedaan.'

Er wordt vaak gezegd dat het maken van fouten hoort bij de ontwikkeling van een voetballer, maar ook die van een mens. Schuurs begrijpt dat fouten leerzaam kunnen zijn, maar maakt ze liever niet. 'Het moet natuurlijk niet, maar het is wel iets wat iedereen overkomt. Naar mijn mening word je er beter door en het hoort erbij.'

Naast zijn verdedigende kwaliteiten weet Schuurs dat hij ook een buitengewone pass in zijn voeten heeft. Het heeft echter alles met zijn gevoel te maken hoe vaak hij die geeft. 'Als ik vertrouwen heb, maak ik er veel meer gebruik van. Dan kom ik meer in mijn kracht. Het is iets wat ik moet blijven doen om in mijn spel te komen. Met vertrouwen speel je veel beter en doe je dingen waar je je goed bij voelt.'

Schuurs blijft leergierig

Al met al is Schuurs tevreden met waar hij vandaag de dag staat, maar tegelijkertijd weet hij ook dat er nog veel beter kan en moet. 'Ik wil elke training beter worden om uiteindelijk echt stabiel te worden. Daar moet ik elke dag mee bezig zijn, maar ik ben er ook trots op dat ik voor Ajax mag spelen en basisspeler ben.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Ik weet niet welke wedstrijd mensen hebben gekeken woensdag, maar ik vond Schuurs juist uitermate onzeker spelen. Eén van de zwakste schakels in mijn optiek. Verdedigemd ging hij een paar keer (bijna) de mist in. De tegengoal begint ook bij hem. Hij kan de bal makkelijk aannemen. Of ram 'm dan goed naar voren. Hij levert de bal zo in en uit de tegenaanval, waarbij het er verdedigend ook weer niet goed uit zag bij hem, komt de eigen goal. Die Engelse commentatoren kijken gewoon wie de jongsten zijn en gaan ze dan ophemelen omdat het Ajax is. Onze club is nu eenmaal populair. Klaassen werd door de Engelse pers grotendeels afgebrand, terwijl hij de beste man op het veld was. Dus niet zoveel waarde aan hun feedback hechten. Fans hebben zelf twee ogen en zijn niet achterlijk. Botman doet het uitsteken bij Lille. Dit zou wel eens een gevalletje Mike van der Hoorn versus Virgil van Dijk kunnen worden. Ajax koos toen om de eerste te kopen. Zou zomaar de tweede keer kunnen zijn dat ze op het verkeerde paard gokken. Na Bakker die ze geen goed contract aanboden waarschijnlijk de zoveelste blunder van onze prutsers...
0 0
DiAngelo
Schuurs voetbalde een geweldige partij en heeft een subliem inzicht met bij behorende pass....hij moet gewoon iets valser en nog slimmer worden, wellicht 1 x in de week boksen of een andere mooie vechtsport doen zoals Aïkido. Volgens mij wordt zn voetenwerk en positie innemen dan beter. We hebben iedereen nodig dit seizoen, ook Labyad en Alvarez, Corona kan zo n aantal spelers uit de selectie halen. Wat mij betreft blijft hij lekker spelen...doet het steeds beter en die fouten moeten er uit....100 % focus tot de laatste seconden. Als die dat leert, kan t een wereldspeler worden.
0 0
Ginoajax1
Schuurs is geen de Ligt. Die was al op jonge leeftijd veel verder dan Schuurs. De Ligt is ook veel harder in zijn ingrijpen. Schuurs blijft vaak meelopen met zijn tegenstander waarbij de denkt: grijp nou in. Dat heeft De Ligt niet. Die is meedogenloser. Ook zijn draaicirkel is zwakker dan de Ligt.
In de eredivisie gaat hij makkelijk mee. Internationaal valt er nog veel te ontwikkelen bij Schuurs.
0 0
Ajax4ever86
Zal echt vol aan zijn voetenwerk moeten werken. Zie wel dat hij steeds meer killer instinct krijgt en durft felle tackles te maken. Ook ziet hij vaak ook wat zn directe tegenstander van plan is. Maar zijn voetenwerk remt hem waardoor tegenstanders makkelijk bij m weg kunnen kappen. Zijn voetenwerk is gewoon nog veel te log. En ik weet eerlijk gezegd niet of dat ook heel veel beter zal worden. Want zie er geen tot weinig groei in sinds zijn komst.
2 0
Zuiderling
Hij moet zoals in tennis en tafeltennis gebruikelijk is gaan trainen op beweeglijkheid en voetenwerk. Zal me echter niet verbazen als ze daar al mee bezig zijn.
1 0
JOHANisGOD
De beste voorhoede van de wereld misschien.

Hoeveel doelpunten hebben die gemaakt tegen Ajax?

Heb wel vertrouwen nu in Schuurs.

In Gravenberch had ik geen vertrouwen, in de CL.
Ik moet op mijn woorden terug komen.
4 0
4xEC1
Ook al heeft Schuurs tot nu toe regelmatig wat fouten gemaakt in Ajax 1, ik sta toch versteld hoe weinig vertrouwen velen hebben in hem. Zoals hij zelf zegt: Hij speelde tegen de beste aanvallers van de wereld als jong ventje, want dat is hij natuurlijk gewoon nog. Hij is geen de Ligt (die ook fouten maakte in het begin) maar wie is dat wel dan op zo'n leeftijd.. Ik heb er wel vertrouwen in dat Schuurs gewoon een betrouwbare stabiele kracht wordt.
3 -1
Amp
Hij maakte de domme fouten ook tegen az en getafe. Dat nu steeds maar wordt gewezen naar de topaanval van liverpool is mij veel te makkelijk. Het gaat niet eens meer om die fout bij de goal, maar maakt de verdediging onzeker door die fouten zoals in de tweede helft waar hii veltmanachtige halve terugspeelballen geeft zonder enige reden
1 0
4xEC1
Oké, dus wat is jouw suggestie dan? Schuurs vanaf nu afschrijven? Vertrouwen geven die gozer! Zó leert hij beter te worden door veel wedstrijden te spelen, niet door hem te blijven afrekenen voor zijn fouten. Is nog veel te vroeg om conclusies te trekkenover Schuurs, laat hem het maar voor langere tijd laten zien.
Je komt zelf met een 'Veltman voorbeeld'. Het verschil is dat Veltman na jaren nog steeds dezelfde fouten bleef maken, verdedigend natuurlijk wel stabiel. Dat hoop je eigenlijk niet bij Schuurs te blijven zien na jaren Ajax 1. We gaan het zien.
1 -1
trooop
Dat hij een betrouwbare stabiele kracht wordt kun je ook niet uitsluiten, zoals je dat bijvoorbeeld bij van den hoorn wel kon. Daarmee is hij al een mooi eind op weg. Maar erop vertrouwen dat het ook gebeurt is bijna het andere uiterste.

Bij alle kritiek die de ligt altijd kreeg kon ik m'n lachen nooit inhouden. Wie over hem nog twijfelde zou het toch nooit gaan begrijpen. Bij schuurs is dat een heel ander verhaal. Dat is nog lang geen uitgemaakte zaak.
1 -1
4xEC1
Dat is niet het andere uiterste, dat is mijn mening over Schuurs; IK heb er vertrouwen in schreef ik. Als ik alles van tevoren wist was ik vast multi-miljardaïr nu. Het is ook geen uitgemaakte zaak dat Ziyech bijv. gaat slagen bij Chelsea, van de Beek bij Man U. idem, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
0 0
trooop
Daar zit wat in. Maar vertrouwen alleen om het vertrouwen zegt verder niet zoveel, dat is alleen fijn voor schuurs zelf. Ik wil natuurlijk niet dat hij afgefikt wordt, maar gerede twijfel over hem is wat mij betreft wel op z'n plaats.
0 0
4xEC1
Dat is natuirlijk het mooie van AS, iedereen mag zijn mening geven, dat doen we allemaal toch? En ik snap de twijfel wel, hij moet zich nog steeds bewijzen.
0 0