Ziyech baalt nog steeds: 'Jongensdroom stortte ineen'

BartVeenstra, 23-10-2020 om 09:00, 10181 views, The Guardian |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De pijnlijke uitschakeling door Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League in mei 2019 doet nog altijd pijn bij Hakim Ziyech. De Amsterdammers waren een paar seconden verwijderd van de finale van het miljardenbal, totdat Lucas Moura de Amsterdamse droom aan diggelen schoot.

'Een jongensdroom stortte ineen. Het is moeilijk, het is pijnlijk', zegt Ziyech in een interview met The Guardian. 'Het is bizar wat er toen gebeurde en het is ook moeilijk te accepteren. Je krijgt niet altijd wat je verdient. Je moet het als een les nemen en dat heb ik gedaan. Nu weet ik dat de wedstrijd pas afgelopen is, zodra de scheidsrechter heeft afgefloten.'

Bij Chelsea is Ziyech in een team in opbouw terechtgekomen. Wat dat betreft komt zijn ervaring bij Ajax hem goed van pas. 'In het begin bij Ajax hadden we goede, maar ook minder goede periodes. Dat is onderdeel van het proces. We moeten geduld hebben en zien of alles gaat werken', aldus Ziyech, die in de Engelse Premier League wraak kan nemen op Tottenham Hotspur. 'Zelfs in Nederland zeggen ze dat, haha. "Nu je in Engeland speelt, kun je wraak nemen op Tottenham". Maar als speler wil je altijd winnen, of dat nou tegen Tottenham is of niet.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Ajax wint van VVV Venlo? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Tottenham Hotspur? Wat is dat? Bestaat dat?
0 0
AjaxDordt
8 mei 2019 is een hoax
1 0
Maxwell_5
Best grappig, ik lees veel reacties van pijn en verdriet.

Bij mij heerst er juist een trots gevoel van mijn cluppie die tegen alle verwachtingen van allerlei criticasters in, op een haar na de CL finale had bereikt. En niet met een kerstboom opstelling, of countervoetbal, maar gewoon met attractief voetbal en jonge honden met maar 1 doel voor ogen.

Dat doelpunt van Moura deed pijn, maar alle andere beelden doen dat moment compleet verbleken.
Trots op dat team, trots op Ajax.
1 0
Kingoffdatoilet
Voor de wedstrijd tegen Liverpool met afwachtend voetbal schaam ik me meer dan het verlies tegen Tottenham
0 0
smokum
Trots ja, maar de teleurstelling zal altijd blijven overheersen. We hadden gvd gewoon de Cup weer kunnen grijpen, dat blijft eeuwig zonde. 2e plaatsen en halve finales tellen niet, bijvoorbeeld de 2e-plaats huldiging van NL in 2010 was een schande.
0 0
Sluk
Ik krijg nog steeds een naar gevoel van als ik er over lees. Dit is toch wel het grootste litteken op mn voetbal ziel. Het Graafschap incident is een lachertje bij dit voorval.
2 0
Ajacied33
Ik ontken deze wedstrijd
2 0
Kingoffdatoilet
Ik ook, deze wedstrijd is nooit gespeeld
0 0
036AFCA97
Ik dacht altijd dat de Graafschap toch wel het dieptepunt was, tot de laatste seconden van de wedstrijd tegen de Spurs. Wat was dat verschrikkelijk zeg en het beinvloed m’n leven nog steeds.

Ik weiger om Lucas Moura in mijn FIFA team op te stellen, ik heb nog nooit de samenvatting van deze wedstrijd gekeken. Soms zit je iets over de Champions League te kijken of de beste comebacks en dan komt die laatste goal, zo langzaam rollend, ineens weer in beeld voordat je weg kan klikken..

Verschrikkelijk. Maar wat een geweldig seizoen was het!
2 0
mgtow
Ik ontken dat dit gebeurt is en meer wil ik er niet over kwijt. -snik-
2 0
Labrador
Dit is zo'n wedstrijd waar ik nog vaak aan denk. Het grootste trauma en een trauma die je niet zo maar verwerkt zoals in 2016( de graafschap ). Wat deed dit pijn. Alles was al geboekt( kon gelukkig eenvoudig annuleren) Hotel, vlucht, maar ik had nog geen vrij geregeld. Als ik dat niet had gekregen dan had ik ontslag genomen haha!
1 0
Hans Kraay Jr.
Probeer er zo min mogelijk aan te denken. Kijk er ook nooit iets van terug. Ik ben er gewoon een week lang doodziek van geweest, heb na de wedstrijd ook de halve nacht wakker gezeten op de bank, nooit verwacht dat voetbal dat met de mens kon doen.
0 0
insectenverdelg
Hebben we ooit thuis tegen de Spurs gespeeld dan? Moet wel heel lang geleden zijn, kan t me niet meer herinneren.
0 0
Jariiii
Zal een levenlang trauma blijven, het is niet anders.
0 0
Ron403
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze wedstrijd denk pff haha. En soms kan ik er zo weinig aan doen op social media...
0 0