Kabinet vergadert: hele winter maatregelen of korte lockdown

BartVeenstra, 23-10-2020 om 08:25, 7712 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Het kabinet vergadert vrijdag over de vraag of het de hele winter door strenge coronamaatregelen wil houden of dat het gedurende enkele weken een harde lockdown wil instellen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De huidige cijfers zouden namelijk 'écht zorgelijk' zijn.

Enkele veiligheidsregio's, zoals de veiligheidsregio Twente, en het Redteam roepen op om te kiezen voor een totale lockdown. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, heeft zo zijn twijfels. 'Als je kiest voor een korte maar hevige lockdown, dan heb je het toch nog over een periode van meerdere weken. Niemand kan dan garanderen dat corona weg is en of je vervolgens kunt volstaan met alleen nog maar lokale maatregelen. Het risico is dat je dan over twee of drie maanden wéér moet ingrijpen.'

Bij een harde lockdown zullen scholen, veel winkels en ook sportscholen sluiten. Publiek bij de wedstrijden in het betaalde voetbal lijkt voorlopig in ieder geval niet aan de orde. Bruls ziet nog een ander scenario: 'Een ander scenario is dat je aantal stevige maatregelen de hele winter door laat lopen. Het voordeel daarvan is dat mensen zich er op in kunnen stellen, dat je duidelijkheid kunt geven.'

Zwartste scenario

De coronabesmettingen nemen met de dag toe en donderdag (+9.283) werd opnieuw een record gevestigd. Ook lagen er donderdag meer dan tweeduizend mensen in het ziekenhuis, waarvan 463 op de intensive care. Dat aantal is nog hoger dan ruim een week geleden in het zwartste scenario van Diederik Gommers (hoofd van de landelijke ic's) werd geschetst.

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Deepblue
Even wat geruststellende feiten in het angsthazentijdperk.
Op een normale dag in oktober overlijden er circa 450 mensen. Door/met corona nu 38 per dag, waarvan 80-90% ouder dan 70. Ondanks corona dit jaar geen oversterfte in de leeftijd onder 60. Onder 60 heeft een kans op overlijden van 1 op de 2.000.
Niet bang laten maken, nadenken en relax.
1 0
iammike
Hoe zit dat nou eigenlijk mocht nederland nu in complete lockdown gaan. Krijgen we dan een automatisch nederlaag in CL duels? Ik zie deze week bij een Rennes bijvoorbeeld gewoon de tribune achter het doel gevuld met iedereen op elkaar. De uefa zal dan toch wel zeggen: als jullie niet komen krijg je 0 punten.
0 0
Bensco
Volgens mij moet de thuisspelende ploeg voor een vervangende locatie zoeken indien er in eigen land niet gereisd of gespeeld mag worden. Als dat niet mogelijk is of wordt geweigerd volgt automatisch een 3-0 nederlaag. Bij teveel van dit soort annuleringen kan een team worden teruggetrokken uit het toernooi.
0 0
Mocrodammerr
boven de 10K besmettingen. wat een schande voor het land.
3 -1
Ajax114
En iedereen staat achter Rutte en De Jonge en een grote mond over Trump hier in Nederland die het volgens de cijfers beter doet dan die twee pipo's in ons eigen land maar dat hoor je nauwelijks.
1 0
Mocrodammerr
volgens trump is alles great en brilliant..kunnen we ook niet al te serieus nemen. maar holland is echt een lachertje. veel te soft
1 -2
bazza25
Ik geloof niet in het slechte van de mens.
Ik heb het item van café weltschmerz gekeken en ik denk dat we varen op basis van angst en emotie en hierdoor verkeerde beslissingen worden genomen.
De media is überhaupt niet te geloven want die nemen alles zonder nuance klakkeloos over..
5 -2
MarLuuk76
Al die lui die zo bang voor de dood zijn, kunnen binnen een aantal jaar hun lol op. Iedereen gaat eraan. Naar het graf gedragen door je eigen angsten. Hoe leg je dat je kinderen uit. Ja papa heeft echt voor je gevochten hoor, ik heb anders denkenden Op internet lekker hard aan gepakt. Dat zal ze leren.
6 -2
036AFCA97
Knal er even een korte lockdown in aub. Over 2 weken tentamens en die zijn een stuk makkelijker vanuit huis ;)
5 -2
mgtow
Pff jonkie. :-) succes met je tentamen pik.
2 0
036AFCA97
Hahaha thanks!
0 0
Weswess
Het is ook eigenlijk bizar hoeveel mensen voor een totale lockdown zijn.
De schade die een totale lockdown met zich meebrengt is vele maler erger voor de volksgezondheid dan Corona.
Corona is er, Corona blijft er.
Men is bang om dood te gaan dus stop men met leven.
7 -4
Ajax114
Allemaal mensen die niet worden geraakt met hun veilige baantje vaak nog bij de overheid ook.
1 0
Restored
Mwah het ligt iets genuanceerder dan dat, we hebben in April een totale lockdown gehad en dat bracht de cijfers flink omlaag, nu hebben we een halve lockdown en gebeurd er eigenlijk niks. Je kunt het ook zo zien: Of je gaat een maand in volledige lockdown, of 4 maanden in een halve lockdown. Als ik mocht kiezen wist ik het wel...
2 -3
bazza25
hoe weet je of de cijfers minder werden, de ziekenhuizen liepen wat meer leeg maar we hebben totaal geen beeld van hoeveel besmettingen er waren in april, er werd nauwelijks getest.. misschien waren er toen wel miljoenen besmettingen..
We varen op angst nu, ik weet het bijna zeker.. er zijn bedden genoeg in de ziekenhuizen alleen personeel is bagger waardoor er nauwelijks capaciteit is.. een volledige lockdown is veel te schadelijk.. misschien druk je het ff de kop in maar het komt gewoon weer terug en de neveneffecten zijn nu nog niet eens zichbaar maar dat wordt een drama en met nog een volledige lockdown catastrofaal..
4 0
rood-wit-hart
Het zal echt niet het één of het ander zijn, eerder het één (huidige maatregelen) en het ander (complete lockdown). Natuurlijk wel een verschil dat het in april net mooi weer begon te worden en iedereen de maanden daarna vooral veel buiten was en binnen de ramen op had. Als je nu in lockdown gaat is het daarna december, sowieso altijd het seizoen waarin mensen eerder ziek worden en iedereen ook nog eens veel binnen zit. Het is de komende maanden echt niet opgelost met een korte lockdown nu..
0 0
Weswess
Het is net welke kant je van de medaille bekijkt.
In de landen waar een totale lockdown heeft plaats gevonden (Israel, Spanje etc) is het nog steeds chaos.
Ieder weldenkend mens weet dat na de lockdown Corona gewoon weer terug komt, lockdown na lockdown na lockdown is niet de oplossing.
Naast het feit dat een lockdown niet alleen economisch rampzalig zal zijn is het ook voor de volksgezondheid een ramp.

Ik ben van mening dat men bang is om dood te gaan dus men stopt met leven.
8 0
blava
Ik krijg de indruk dat de overheid geen idee heeft wat te doen. Eigenlijk is het een groep incompetente bestuurders, in het bijzonder al die virologen. Op het moment dat zij duidelijkheid moet scheppen wordt er allleen maar gekakeld, het liefst op TV. Hoogtepunt is de periode juni-augustus. Vakantie is blijkbaar belangrijker dan het bestrijden van COVID-19. Rust zacht Nederland.
2 0
RickyAFCA
https://www.instagram.com/tv/CGo760ajgs8/?igshid=1ngn4z6bq2nr

Paniek paniek paniek!
3 -2
pelevandijk
Klopt helemaal Ricky.
Ze testen patienten nu alleen maar op Covid terwijl ze dus ook andere virussen zoals het Rhino of Influenza virus bij zich kunnen hebben.
Dus op deze manier is de griep ineens verdwenen.
Daarbij komt dat ze de testen ook nog eens manipuleren waardoor je meer positief geteste uitslagen krijgt.
We worden helaas in de maling genomen.
Aflevering van cafe weltschmerz geeft een goede uitleg over wat er fout gaat met de per test.
3 -4
Bensco
Ja dat is het dus niet. Ik hoor iedereen maar over dat griep ineens “out of the picture” is maar inmiddels zijn zowel het RIVM als het CBS het er over eens dat er sprake is van een milde griep golf. Iets wat in de geschiedenis dus wel veel vaker voor komt. Nu.NL had er laatst nog een artikeltje over


https://www.nu.nl/nucheckt/6068824/nucheckt-griep-heeft-coronacijfers-amper-beinvloed-griepgolf-was-mild.amp
2 -5
Adam24
Het altijd neutrale cafe weltschmerz dat alleen maar zogeheten kritische mensen uitnodigt om het vervolgens te presteren om in een interview van een uur geen enkele kritische vraag te stellen. En vervolgens klagen dat de NOS niet neutraal is...
5 -3
RickyAFCA
Vind je het gek? De msm laat nooit maar dan ook nooit de andere kant horen. Als voorbeeld lubach , en maar hamer dat lange Frans een debiel is etc.( nu ben ik wel van mening dat hij ver gaat maar dat terzijde) alleen zijn kant van het verhaal uitzoeken of even na checken doen ze niet. Het is fout punt uit. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn , maar hoor en wederhoor is wel op zijn plaats. Veel 'linkse' stemmers hebben dat niet. Die kunnen geen andere mening verdragen dat het eigen. Ik vind dat gevaarlijk.
1 -2
Nelloe
De volgers van wappie cafe denken ook allemaal virologen te zijn. Je kan van de tests vinden wat je wilt, maar de ziekenhuizen lopen vol, er is dus een probleem. Het wordt tijd dat iedereen dat gaat inzien.
2 -3
bazza25
lopen de ziekenhuizen vol of is er nauwelijks personeel?
1 0
pelevandijk
Het altijd neutrale npo dat altijd klaagt dat een ander geluid complot denkers zijn.
Zo kan je alles kapot lullen adam 24.
4 -4
Adam24
Maar ze stellen toch geen kritische vragen? Heb jij ze gehoord? Het is mee praten met De Hond en Engel. Heel raar want er zitten nogal wat haken en ogen aan hun verhaal.
5 -2
EuforischeRealist
Ik ben zeer benieuwd welke haken en ogen jij kunt aangeven bij het 'verhaal' van De Hond over aerosolen en ventilatie?

Hij zal de wijsheid echt niet in pacht hebben zoals hij zelf en anderen soms doen voorkomen. Maar dat zijn inzichten en vragen dichter bij de waarheid liggen dan hetgeen het RIVM ons sinds Maart voorschotelt daar geloof ik wel in.
1 -1
pelevandijk
maar op de npo stellen ze volgens jou wel kritische vragen?
Ik hoor ze vrijwel niet.
En door met nu maar twee namen te komen die bij cafe weltschmerz aan bod zijn geweest,doe je ze echt tekort.
Hebben bijvoorbeeld de initiuatiefnemers van de brandbrief van artsen en medici (ondertekend door duizenden medici en artsen)enige ruimte gekregen op de msm?
1 -2
booya4afca
Tja.. Men is er wel klaar mee.. Je ziet overal mensen die zich niet aan de regels houden.. Vaak zijn het ook nog eens de ouderen onder ons die zonder mondkapje de winkel binnen lopen..

Of zitten te schelden tegen winkelpersoneel omdat zij zonder kar de supermarkt niet in mogen...

Dat krijg je als er continu vanuit Den Haag van die halfbakken en kromme maatregelen worden genomen..
1 -1
pelevandijk
Dat die testen nu steeds meer positief aangeven, komt doordat ze de manier hebben verandert hoe ze de test gebruiken.
Ze worden ahw gemanipuleerd waardoor je meer positieve uitslagen krijgt.
Van Haga heeft heirover vragen geteld in de 2e kamer aan van dissel van het riem.
Die wist gek genoeg het antwoord niet direct te geven en zou erop terug komen.
Wat mij betreft zegt dit genoeg.We worden gewoon in de zeik genomen.(meer interessante info over de per test op cafe weltschmerz)
1 -5
RickyAFCA
Hey complot gekkie! Pas op he ! Een tegen geluid word niet geaccepteerd.

Ongelooflijk, had dat van haga ook gehoord.. Het antwoord wat grote smurf gaf zegt me , zoals wel vaker , meer dan genoeg.
2 -2
Adam24
Hoe is het eigenlijk met die zetelrover? Ik zag nog een filmpje van ‘m Lange Frans. Heel neutraal interview...
3 -3
pelevandijk
Ja mooi is dat hè, als je wat verder kijkt dan de msm media ben je direct een complot gekkie en een corona ontkenner.Hylarisch...
3 -2
Labrador
We zijn het helemaal kwijt. Mensen gaan ziek naar hun werk, artsen met corona moeten blijven werken omdat er geen personeel is, het kabinet faalt al maanden op het testbeleid, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
1 0
Jornnn
Klopt, er zijn grote problemen in de ziekenhuizen en we zitten nog niet eens op de piek.
En toch zijn er mensen die het af doen als een Hoax, omdat ze denken dat Rutte doet alsof we allemaal dood gaan.
2 -3
Bky
Bla bla, geef eerst eens de huidige beperkende maatregelen de tijd om tot werking te komen. Maatregelen volgen elkaar nu om de week op zowat.
3 -4
pelevandijk
De gebruikte pcr test klopt gewoon niet, vandaar die hoge aantallen positief geteste mensen.En dus ook zorgpersoneel dat positief getest word en uit voorzorg naar huis moet.
Kijk anders ff de aflevering op cafe weltschmerz over falend testbeleid.
2 -2
Nelloe
cafe wappie is geen bron.
0 -3
pelevandijk
wat een domme comment Nelloe
Lekker goed onderbouwd ook...
1 -1
Nelloe
Met je hele msm achterdocht en cafe wappie is er geen tot onderbouwing. De realiteit heb je tijden geleden al uit het oog verloren. Discussie heeft geen zin meer.


“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
1 -2
pelevandijk
Dus als je kritisch bent en vragen stelt ben je een wappie?
Jij dult geen discussie en dat noemen we nou censuur.
Daar kan je dan wel een slappe quote van iemand
bij voegen, maar het blijft censuur :)
0 0
bazza25
Hoezo noem je het denigrerend café wappie? Omdat ze ook ruimte geven aan iedereen ?
Niet elk item is goed maar om elk item weg te zetten als wappie maakt jou simpel en een bekrompen zwart wit denker..
het laatste item over de pcr test met daarin een bio chemicus is gewoon een plausibele uitleg over de pcr test en de diagnostiek in de ziekenhuizen.. al is het 50% waar vind ik het nog shockend ..
1 0