Schuurs schuldbewust: 'Het begint bij mij en eindigt in tegendoelpunt'

NickOoms, 22-10-2020 om 12:45, 3940 views, AjaxLife |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Perr Schuurs rekent zichzelf het eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico aan, zo vertelt hij tegenover Ajax Life. De Nederlander liet zich gemakkelijk passeren door Sadio Mané, waarna de aanvaller van Liverpool middels een mislukt schot de bal via het been van Tagliafico binnenschoot.

'Ja, natuurlijk zit zo'n moment mij dwars', aldus Schuurs op de website van de supportersvereniging van Ajax. 'Als je kijkt naar de totale totstandkoming van de 0-1, is dat gewoon ongelukkig. Het begint bij mij en eindigt in een tegendoelpunt. Hij is de beste aanvaller van de wereld en we hebben ons goed geweerd, maar niet goed genoeg voor een punt. Daarvoor hadden we onze kansen moeten benutten.'

Schuurs vond het niveau van woensdagavond tegen Liverpool FC hoog liggen. 'Voor ons voelde het gewoon als vanouds. Dit was de eerste echte test die we hebben gehad. Het niveau lag hoog, het tempo lag hoog. Hoger dan we in de Eredivisie zijn gewend. Dat is normaal en merkten we ook wel.'

Twaalfde man

De Ajacied vindt het jammer dat er voorlopig geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden van Ajax vanwege de genomen maatregelen naar aanleiding van de coronacijfers in Nederland. 'Normaal hebben we veel steun aan de twaalfde man, nu helaas niet. Daar moet je mee omgaan, net als we de laatste weken hebben gedaan. Daar heeft het niet aan gelegen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
Niet zeuren.. speelde een prima pot.. hij speelt niet tegen de spits van balopdak 6 .... ja hij maakte een foutje bij het doelpunt, maar als spelers als Ferdinand al zeggen dat dit een prima vervanger is voor De Ligt, dan moeten we blij zijn met zijn ontwikkeling.. nog geen jaar geleden speelde hij nog KKD
1 0
Ozymandias
Opvallend hoe de Engelse analisten (oud-topvoetballers) onder de indruk van Schuurs waren maar er een behoorlijk groot aantal leden van AjaxShowtime zijn die van mening zijn dat hij een slechte wedstrijd speelde en/of deze wedstrijd als voorbeeld gebruiken voor waarom Schuurs te kort voor Ajax komt. Ajax heeft met Martínez, Schuurs, Jurriën en Rensch vier zeer talentvolle centrale verdedigers in huis. Ik ben van mening dat mensen die toch nog van mening zijn dat Ajax een extra centrale verdediger had moeten kopen niet geheel begrijpen wat Ajax zowel een grote als prachtige club heeft gemaakt.
3 0
Yeshyeshyall
Ja het is een mooie voetballer. Hopelijk gaan die foutjes er wel een keer uit want hij speelt vaak goed maar maakt ook vaak cruciale foutjes
0 0
ST
Met Schuurs zie je dat hij vrijwel altijd een hele goede pot speelt, maar ook elke keer een cruciaal foutje maakt waardoor we averij oplopen. Dat moet er gewoon uit. Noem het een Veltmannetje of een De Boertje. Schuurs heeft dat net even meer dan andere spelers. Hij is vooral fysiek imposant voor zijn leeftijd. Hij maakt alleen nog te vaak essentiële fouten. Daar moeten we hem alleen de tijd voor geven. De Ligt had dit in het begin ook, maar die pakte het daarna sneller op dan Schuurs nu doet.
0 0
DiAngelo
Schuurs speelde een geweldige wedstrijd, wat passing betreft op momenten wellicht n betere voetballer dan De Ligt. Het probleem is dat hij t momentje van gisteren ook tegen AZ en Getafe had. Het zijn dure punten al met al en als fan kan je als Ajax kiezen voor Timber of Rensch of toch blijven gaan voor de voetballende kwaliteiten van Schuurs ? Als hij er van leert is t prima, als t structureel is, wordt het een dure grap. Juist bij Ajax moet je jeugd de kansen blijven geven. Maar welke van de jeugd....luxeprobleem, maar wel een probleem. Kopen is niet noodzakelijk.
2 0
Schwalbino
Dat Tagliafico de bal achter Onana werkt kun je Schuurs niet aanrekenen.
0 0
Ozymandias
Welke centrale verdediger maakt niet regelmatig grote fouten? De Ligt heeft het afgelopen seizoen bij Juventus veel fouten gemaakt. Van Dijk maakt regelmatig fouten bij Liverpool. Bij Real gaat Ramos met regelmaat positioneel geheel in de fout.
1 0
MK77
Wat mij verbaast is dat men hier over Liverpool praat alsof het Heracles is.
1 0
cantharel
Het was niet alleen dat je uitgespeeld werd ( kan gebeuren )maar hoe je een vrije bal vlak daarvoor gewoon inleverde waardoor de bewuste aanval kwam met de rest als gevolg.
0 0
Redrum
Tja, het kan een keer gebeuren dat een speler als Mané je op het verkeerde been zet naturlijk. Ik vind het veel kwalijker op wat voor amateuristische en knullige wijze Nico Tagliafico hem vervolgens in eigen doel werkt. Heel erg jammer.
2 -2
Schwalbino
Idd. Ik begrijp Schuurs ook niet dat hij hier het boetekleed aantrekt. Dat Tagliafico de bal achter Onana werkt kun je Schuurs niet aanrekenen.
0 0
Siemmie
Opzich speelde Schuurs voor een 20-jarige verdediger met weinig ervaring behoorlijk goed, maar het is natuurlijk geen De Ligt. Het grote nadeel voor Schuurs is gewoon dat hij zo veel vergeleken wordt met De Ligt, en er verwacht wordt dat hij Matthijs zo kan opvolgen. Dat is gewoon niet realistisch, maar Schuurs krijgt daardoor wel meer kritiek. Ik zou zeggen, geef Schuurs de tijd! Hij hoeft niet op zijn 20e al top te spelen tegen Liverpool. Als je kijkt naar waar bijv. Van Dijk stond op zijn 20e, dan heeft Schuurs zelfs nog een voorsprong. De prestaties van De Ligt op zo'n jonge leeftijd is uitzonderlijk en is absoluut geen graadmeter voor andere verdedigers.
6 0
Yeshyeshyall
Ja dat is waar. De Ligt is exceptioneel goed. Schuurs is vergeleken met veel anderen natuurlijk al behoorlijk ver
0 0
Henkjanklaas
Schuurs is te traag, niet wendbaar en maakt altijd weer dat bekende foutje. Dit keer zonder gevolgen hoewel vlak voor de goal was hij zijn tegenstander kwijt.
2 -8
Simon1
Absoluut gelijk. De Ligt is een verdediger die maar eens in de tien jaar langskomt, net zoals niet ieder jaar een nieuwe Messi of Ronaldo wordt geboren.
0 0
4xEC1
Spijker op z'n kop. Zo'n verdediger als de Ligt komt eens in de zoooveel tijd een keertje voorbij (in de jeugopleiding). Uitzonderlijk talent, oneerlijk tegenover jongens als Schuurs. Het is misschien te vroeg om te zeggen maar als je naar bijv. Frenkie de Jong kijkt; zijn opvolger lijkt zich eindelijk aan te dienen in de persoon van Kudus, en dat na 2 seizoenen al, maar normaal gesproken vervang je een speler als de Jong ook niet ff zo snel als Ajax zijnde.
0 0
ovopiet
Ik vond de driehoek Schuurs, Blind en Martinez heel erg goed.
Voor mij mag hier een vervolg op komen.
8 0
Simon1
Vooral als Blind op de '6 staat, want dan kan hij ook inschuiven tussen de centrale verdedigers. Ook kan je, als je 4-3-3 wilt behouden, Martinez en Martinez laten switchen als dat nodig is.
0 0
johnantoni
Goede verdediger. Opbouwend matig.
0 -2
Ozymandias
Opbouwend krijgt hij steeds meer zelfvertrouwen. Hij heeft een goede inspeelpass en geweldige crosspass dus namate hij meer vertrouwen krijgt om daar vaker gebruik van te maken zal hij opbouwend steeds verder uitgroeien tot een belangrijke schakel.
2 0
altijdwelwat
Prima dat Perr wederom schuldbewust is , maar dat is hij ondertussen al best vaak geweest. En die fouten moeten er snel uit , want ook bij Jong was hij regelmatig te betrappen op kostbare foutjes. En het klopt dat hij afgezien van die fout een hele behoorlijke wedstrijd speelde, maar je word beoordeeld op die ene fout want daarom speel je bij Ajax.
0 -7
Simon1
Je speelt ook bij Ajax als je een (groot) talent bent zoals Schuurs die bij Ajax de ruimte krijgt om van zijn fouten te leren. Maar als jij zegt dat hij geen fouten mag maken omdat hij bij Ajax speelt, wie mag dan nog wel bij Ajax spelen? Zag Messi namelijk ook een aantal fouten maken. Zullen we die dan maar bij Jong Ajax neerzetten zodat die kan wennen aan ons systeem? o_O
0 0
1eringzuid2
Hij speelde zeker behoorlijk, alleen is dat voor de Europese top niet goed genoeg. Dat is een conclusie die wij al jaren kunnen trekken. Met een elftal met maar 3 of 4 buitengewone spelers ga je gewoon geen potten breken in de CL, al helemaal niet als je die 3 of 4 ook nog eens moet missen. Schuurs is daar een voorbeeld van. Kwaliteiten voor de eredivisie zijn er voldoende. Om Europees een rol te spelen zeker niet. Je hebt gister tot aan de wissels redelijk meegedaan. Wat je nalaat, elke keer weer, is het benutten van de (vele) kans(en) die je krijgt.
1 -1
Henkjanklaas
Klopt als een bus. In de as hadden we zeker moeten investeren in een CL waardige spits en CV. Schuurs komt te kort althans nu.
0 0
4xEC1
Maar wat verwacht je nou van een club als Ajax vergeleken met de grote clubs die elk jaar een topspeler kunnen halen? De Ligt maakte ook wat grote fouten in het begin (Feyenoord uit, Oranje), als je als jonge speler al geen fouten meer mag maken bij Ajax is het gedaan met de jeugopleiding. Of vind je dat we maar geen jonge, talentvolle spelers meer moeten opstellen omdat het risico op cruciale fouten te groot is? Dat is gewoon een risico dat je moet maken als Ajax zijnde, de jeugdopleiding moet mooit verloochend worden, zo is Ajax groot geworden. Ervaring en kwaliteit heb je om groot te blijven nodig maar de jeugd is je identiteit.
0 0
Ozymandias
Noem eens een centrale verdediger die niet regelmatig kostbare fouten maakt?
4 0
blessure
Bij de Ligt was het niet anders hoor.
Die maakte ook fouten.
Die jongen speelde verder gewoon goed.
Als ik Ten Hag was , zou ik de achetrhoede zo laten staan.
4 0
3*stars*3
Ik denk dat Perr wel een topper kan en dat hij echt van zijn fouten gaat leren.
Is geen snelle leerling zoals De Ligt maar De Ligt is natuurlijk ook echt van een bizar niveau.
1 0
Schwalbino
Kan gebeuren als je met een 20-jarige speelt. Niet meer opstellen is het alternatief. Alleen dan doet die vervanger die 25 is precies hetzelfde. Dus dan toch maar liever even investeren in deze knul.
1 -1
Dennis129
Timber is nog lang geen 25.
Vind hem persoonlijk ook talentvoller.
0 0
Joseph
Timber loopt ruwweg een jaar achter op Schuurs, die jongen heeft ook veel potentie maar niet het fysiek van Schuurs. Die kun je opstellen, maar dan moet je genoegen nemen met meer verdedigende fouten.
0 0
Sunny
Schuurs heeft meer lengte maar daarmee heb je het fysieke verschil wel zo'n beetje. Timber heeft op snelheid, wendbaarheid, indribbelen en techniek m.i. meer potentie en het zou mij niet verbazen als hij ondanks zijn mindere lengte net zo hoog als Schuurs kan springen.
0 0
Joseph
Fysiek is niet hetzelfde als lengte, fysiek is de massa en kracht die je in kan zetten bij een duel. Timber is bewegelijker, daar is geen twijfel over, ook de kwaliteit aan de bal ligt hoger bij Timber, maar vergis je daarbij niet in Schuurs, die doet niet onder voor de Ligt op dat vlak.

Ik zou een Timber naast Schuurs zetten, als je daar niet al een Blind of Martinez had. Als je in de eredivisie met Blind achterin speelt, zou je voor Timber kunnen kiezen voor zijn snelheid als je heel hoog druk zet. Ik zie geen andere reden Timber boven Schuurs te verkiezen.
0 0
Vertonghen
Leuk zijn fysieke voordeel.
Timber is echter al verder en heeft niet die 2/3 of meer grote fouten per wedstrijd.
De progressie van Schuurs valt me zwaar tegen, hoewel na afgelopen jaar had ik de hoop al een klein beetje opgegeven.
Ajax had echt een centrale leider moeten halen... dit project (koppigheid) gaat je punten kosten.
Wie verzint het om met Schuurs, Timber & Alvarez een seizoen in te gaan incl CL.
0 0
Joseph
Jij overschat Timber en onderschat Schuurs, meer kan ik er niet van maken. Schuurs is heel slecht behandeld door ten Hag, ik vind het knap dat hij zich met zo weinig vertrouwen en steun van de trainer zich toch zo laat zien.
Dit project gaat je veel punten opleveren en gaat een hoop geld opveren. Niet voor niets komt Owen al met teksten over de nieuwe de Ligt, dat is iemand die hem waarschijnlijk voor het eerst zag en er nog geen mening over had.
1 0
Ozymandias
Ik vind dat Ten Hag vorig seizoen al het vertrouwen aan Schuurs had moeten geven maar dat hij Schuurs "heel slecht" heeft behandeld is zwaar overdreven.
0 0
Vertonghen
Verschil van inzicht, meer dan uiterlijk vertoon kan ik de overeenkomsten tussen de Ligt en Schuurs niet noemen..
Vorig jaar vertrouwen gekregen, vervolgens niet waar gemaakt.
Deze voorbereiding wederom vertrouwen, en weer maakt hij het niet waar.
Het is een gebrek aan kwaliteit.

Timber is zeker niet the next big thing naar op gekke fouten heb ik hem nog niet betrapt daar maar Schuurs elke wedstrijd weer grote, groteeee fouten maakt.

Er had een kwaliteit speler moeten staan & niet 1,5 talent.
1 -2
Ozymandias
Weer maakt hij het niet waar? Schuurs speelde een redelijke tot goede wedstrijd tegen de beste aanvalslinie ter wereld. Hij had het af en toe moeilijk met Mane. Weet je wie het ook af en toe moeilijk heeft (of zou hebben) met Mane? Letterlijk elke speler ter wereld. Mane is namelijk al twee seizoenen één van de beste spelers ter wereld.
1 0
Vertonghen
Weet je tegen wie Schuurs dezelfde fouten maakt?
De voorhoede van iedere eredivisieclub...
Hij is gewoon niet slim genoeg, en zijn logge lijf zorgt er voor dat hij zij fouten eigenlijk nooit kan herstellen.

En dan lees ik hieronder ook nog dat hij het boetekleed niet zou moeten aantrekken?
Kijk de goal nog eens na...
Hij verliest het duel op het middenveld: fout 1.
Hij verwerkt de bal in de 16 verkeerd (inworp): fout 2.
Na de inworp veroorzaakt hij bijna een pingel met een lompe actie en kan sowieso niet voorkomen dat de bal voor de goal komt: fout 3

Nico is slechts een slachtoffer van Schuurs z’n gekut.
En dit soort acties maakt hij op zowel dit als op lager niveau.
0 0
Dennis129
Voorlopig heb ik Timber in die paar wedstrijden die hij mee heeft gedaan op geen enkele fout kunnen betrappen. Vind hem zeer volwassen spelen.
Bij Schuurs heb ik inmiddels een ellenlange lijst met kinderlijke fouten in mijn hoofd. Nu zeg ik ook niet dat Schuurs gelijk vervangen moet worden. Hij moet ook een langere periode op rij een eerlijke kans krijgen,
Dus laat hem ook maar gewoon nog een maand staan. Kunnen we daarna na 8 wedstrijdenbeoordelen of hij de stap van talent naar Onbetwiste basisspeler gemaakt heeft.
1 -2
AFCA-B93
Perr speelde gewoon een hele prima pot, helemaal voor een gozer van 20 die voor het eerst in z’n leven tegenover zo’n wereldspeler staat. Kanttekening is wel dat hij zich te makkelijk laat foppen door schijnbewegingen, te snel toehappen. Ik denk dat met name in zijn reactiesnelheid een hoop winst te behalen is
1 0
Turbo
Heeft het gewoon vrij aardig gedaan. 2 foutjes. Kan gebeuren op dit niveau.
0 -1
talent020
Waren er wel minimaal 4, maar het was niet super slecht als vele willen doen voorkomen, waren gewoon fouten door gebrek aan ervaring
0 -2
Ozymandias
Schuurs speelde een prima wedstrijd en in Engeland waren de analisten enorm positief over hem. Jammer genoeg kijken mensen in Nederland liever naar de paar foutjes die een speler (op het hoogste niveau maakt) terwijl de analisten in Engeland wekelijks naar een paar van de beste verdedigers kijken en dus inzien dat zelfs de wereldtoppers regelmatig zulke fouten maken. Bijvoorbeeld, Van Dijk maakt bij Liverpool elke paar wedstrijden een grote fout maar die fouten wegen niet op tegen de ENORME positieve invloed die hij op Liverpool heeft. Je zou ook eens moeten zien hoevaak Ramos bij Real grote fouten maakt. Als een 20 jarige speler genaamd Jansen bij Ajax zulke fouten zou maken zou een groot deel van AjaxShowtime hem daarop afschrijven.

Zoals mensen als Cruijff regelmatig zeiden dwingen goede teams en goede spelers fouten af. Als je Schuurs tegen de beste aanval ter wereld zet is het logisch dat die aanvallers een paar fouten zullen afdwingen. Dat doen ze namelijk ook bij centrale verdedigers van de absolute wereldtop. Kijk bijvoorbeeld de laatste wedstrijd van Sánchez tegen Liverpool terug en Sánchez is één van de beste pure verdedigers die Ajax deze eeuw heeft gehad.
3 -5
Joseph
Schuurs wordt niet alleen vergeleken met de Ligt, Schuurs wordt vergeleken met een verheerlijkte versie van de Ligt.

Schuurs moet en Schuurs zal nog een hoop stappen maken, maar wat hij gisteren liet zien op 20 jarige leeftijd was al ontzettend goed.
1 0
talent020
Schuurs heeft nog steeds potentie, maar hij ontwikkeld zich toch minder snel als we allemaal gedacht hebben, maakt nog steeds dezelfde fouten als aan het begin van vorig seizoen, maargoed hij is nog jong en niet iedereen staat er op zijn 17e zzoals De Ligt

Engelse Media en analytici vind ik vaak weinig objectief, over Klaassen bijv schrijven ze na zijn Everton periode geen goed woord meer terwijl hij bij Bremen en nu bij Ajax tot de sterkhouders behoort,
0 0
Ozymandias
De Ligt maakt bij Juventus nog steeds dezelfde fouten die hij bij Ajax maakte. Elke speler maakt nou eenmaal fouten. Van Dijk maakt regelmatig fouten, Ramos maakt regelmatig fouten, Laporte maakt regelmatig fouten, etc.. Alleen lijken jonge talenten bij Ajax onder een vergrootglas te liggen. Schuurs heeft dit seizoen minder fouten bij Ajax gemaakt dan Ramos bij Real en Van Dijk bij Liverpool. Dat is ongelofelijk knap voor een 20 jarig broekie.
2 0
Schwalbino
Ja maar hij is toch al twintig? /s
2 0
Oeroeboeroe
Ja, vanaf volgend jaar krijgt hij zijn eigen wandelstok
0 0
Bensco
Vond hem verdedigend wel sterk. Moet nog wel groeien met zijn spel aan de bal maar was wel goed in het veroveren van de bal en zijn positionering.
0 0