Kranten: Een gemiste kans, of een kwestie van kwaliteit?

JesseTH, 22-10-2020 om 07:35, 3130 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten zagen woensdagavond een wedstrijd waarin er meer inzat voor Ajax. De Amsterdammers gingen in eigen huis nipt onderuit tegen Liverpool, maar waren zeker niet de ploeg met de mindere kansen. Een gemiste kans, of toch een kwestie van kwaliteit?

De Telegraaf: 'Wat als Ten Hag vanaf minuut één meer lef had getoond?'

'Ajax heeft in de Champions League een reuzenkans laten liggen om regerend wereldkampioen Liverpool over de knie te leggen', zo schrijft De Telegraaf. 'Bijna 44 jaar later ging het te nederige Ajax door het missen van opgelegde kansen en een schlemielig eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico spreekwoordelijk de mist in: 0-1.'

De krant zag bovendien dat Erik ten Hag besloot om Ajax anders neer te zetten dan het gewend is. Of dat resulteerde in beter spel, is maar de vraag. Een resultaat leverde het in elk geval niet op. 'Ajax staat sinds mensenheugenis voor lef, aanvallen en attractief voetbal. De koppeling aan de Engelse kampioen boezemde de nummer één van Nederland echter angst in. De vraag die bleef hangen, was wat er was gebeurd als Ten Hag niet vanaf minuut 83, maar minuut één wat meer lef had getoond. Het blijft in nevelen gehuld.'

Algemeen Dagblad: 'Ajax bleek een soort schijncontrole te hebben'

Het Algemeen Dagblad zag dat het bedachte plan van Ten Hag al snel overboord gegooid moest worden, een domper. 'Het plan van Ten Hag tegen de club die hij dinsdag 'de beste van Europa' noemde, kon al heel snel de prullenbak in. Mohammed Kudus, als beweeglijke en sterke schaduwspits belangrijke spil in de list van de trainer, liep in één van zijn eerste duels een knieblessure op. Met Quincy Promes schakelde Ajax terug naar de bekende Champions League-variant met Tadic als valse spits', merkt de krant op.

In die formatie zag men hoe Ajax de bal vrij vaak had, maar nooit echt de controle kreeg over de wedstrijd. 'Naarmate de eerste helft vorderde, bleek Ajax vooral een soort schijncontrole te hebben. Liverpool genoot in de counter van zeeën aan ruimte en stichtte daarbij steeds meer gevaar, ook omdat de centrale verdedigers van Ajax aan de bal paniekerig oogden.'

de Volkskrant: 'Ajax is uitgekleed sinds het droomjaar van twee seizoen geleden'

Bij de Volkskrant ziet men de wedstrijd voor Ajax als een grote gemiste kans. Het uitvallen van Mohammed Kudus was een fikse domper en diens vervanger kon niet overtuigen. 'Bij Ajax zal het duel nog even malen in het hoofd, als synoniem voor de gemiste kans, als herinnering aan het ontbreken van een echte topspits. Tja, Promes, snelle speler, maar zonder de verfijning die van de goede voetballer een heel goede voetballer maakt, en dan ontbreekt het hem ook nog aan vorm.'

'Ajax voetbalde niet slecht, maar Ajax is uitgekleed sinds het droomjaar van twee seizoenen geleden, en het duurt even voordat weer zo'n mooi nieuw pak in elkaar is genaaid, als dat al lukt', klinken bedroevende woorden, waarna er toch positief af wordt gesloten. 'Gelukkig voor Ajax is nieuw talent altijd onderweg, zoals Ryan Gravenberch, die op zijn achttiende al een fijne speler is, met durf, dribbelvermogen en een goede pass.'

Trouw: 'Wat was er gebeurd als de stoeltjes vol hadden gezeten?'

In de krant Trouw wordt het gemis van het publiek onder de loep genomen. Had het publiek ervoor kunnen zorgen dat Ajax wél de overtuiging zou kunnen vinden om te scoren? 'De realiteit was gisteravond een akelig leeg stadion waar zich een wedstrijd ontspon die de vraag deed rijzen wat er was gebeurd als al die stoeltjes vol hadden gezeten. En Ajax misschien de steun in de rug had gehad die het over de drempel had kunnen helpen tegen Liverpool.'

Het plan van Ten Hag kon in ieder geval op goedkeuring rekenen, met in het bijzonder een rol voor een teruggekeerd kind van de club. 'Het zorgde ervoor dat Ajax gaandeweg redelijk grip kreeg op Liverpool. Daarin speelde Davy Klaassen een voorname rol. De oer-Ajacied, na drie jaar terug op het oude nest, was belangrijk in de opbouw en stofzuigde waar het nodig was.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
Ajax speelde juist vanaf minuut 1 met lef. Er was balcirculatie, beweging tussen de linies maar wel voldoende realisme. Het hele elftal stond niet teveel naar voren en dat moet je tegen zo’n tegenstander als Liverpool ook niet doen want dan wordt je gelijk afgestraft. De meeste kansen waren ook in de eerste helft volgens mij.

De 2e helft was compleet anders. Vanaf ong. De 50ste minuut was van een fatsoenlijke opbouw geen sprake meer en opteerde de verdediging vaak voor een directe pass op de flanken ipv opbouwen via het middenveld. Toen de wissels werden doorgevoerd werd het helemaal drama en was letterlijk elke bal een lange voorzet naar de 16 in de hoop dat iemand hem erin zou koppen. Wat sowieso kansloos is met kleine spelers zoals Tadic en Labyad. Genoeg om positief over te zijn maar zeker wel een leermomentje.
1 0
De Stift
Alle reacties zijn wel zuinig. Ajax speelde gisteren een prima pot, ondanks dat alles tegen zat. Een leeg stadion, Antony die niet mee kon doen, Kudus die uit viel, een ongelukkig eigen doelpunt, een bal van de lijn, een bal tegen de paal... De laatste wissels van Ten Hag waren bizar, maar de eerste opstelling werkte. Wel valt nu al op dat we in dit vreselijk volle seizoen toch net een te krappe selectie hebben. De topspits die mist en ook op de flanken en op het middenveld is het net krap. Waarom is Lang toch verkocht?
Overmars moet aan het werk. In de winterstop moet er nog een dynamische middenvelder bij (Eriksen, Henrique?) en een spits van formaat.
1 0
Duif63
De winterstop kan al te laat zijn, als we dan weer uit de CL liggen is dat voor het 2e jaar op rij. Ook vorig jaar kwamen we in de problemen toen er een paar blessures ontstonden. Daar is blijkbaar niets van geleerd. De verkoop van Lang is daarom inderdaad onbegrijpelijk. Sowieso vanwege zijn kwaliteiten maar ook vanwege de krappe en beperkte selectie die we hebben.
Bij Brugge lachen ze zich rot. Ik voorspelde een tijdje geleden al dat Brugge meer punten gaat halen in de poulefase dan Ajax. Ze zijn al aardig op weg.
0 -1
Bensco
Beetje te vroeg om te zeggen natuurlijk naar 1 wedstrijd maar ik snap je punt. Met het uitvallen van Anthony en Kudus heb je eigenlijk vrij weinig kwaliteit op de bank zitten. Alleen Neres en Promes zijn basisklanten maar de rest is drama. Met Labyad, Ekkelenkamp en Huntelaar ga je de oorlog niet winnen.
1 0
de-Ajacied
Valt niet mee die Nederlandse sporters. Frenkie, Donny, Ziyech en de Ligt zijn nu anderhalf jaar weg. Ook Veltman en Dest weg. En twee van de beste vervangers Antony en Kudus vallen weg. Ja goed gezien : een tekort aan kwaliteit tegenover Liverpool.
Maar Ajax speelde gisteren toch verreweg zijn beste wedstrijd van dit jaar
0 0
Thaschja
Ook een stuk Kwaliteit, ze zijn sneller , tenmimste veel spelers, soms op die counter stonden ze zo aan de andere kant, levensgevaarlijk, bayern heeft dat ook, Antony , en kudus, daar meer van halen, en een goede spits , Brobbey ?.
1 0
Afca85meer
Gemiste kans. Die je duur kan komen te staan. Ik zie Atalanta namelijk wel "stunten" tegen dit gehavende (en uit vorm) Liverpool. Dat is niet gunstig voor ons.
1 0
korem
Ben ik dan de enige die gewoon een aardig Ajax heeft gezien ? Hoeveel kansen heeft Liverpool gehad ? En dan de kranten Ajax wint niet van Liverpool B omdat twee basis spelers er niet zijn, is het dan ook niet Ajax B ? Geen Antony en Kudus ! Is voor ons ook een wereld van verschil.
2 -1
fanforeffer
De hautaine laksheid die Ajax in de voorgaande wedstrijden liet zien zette zich gisteravond door! Je kunt alles wel winnen in de voorbereiding tegen meegaande tegenstanders. RKC ,Sparta ,Groningen zijn geen tegenstanders van formaat. Maar bij een echte tegenstander kom je nu tekort ,wat je bij wat meer inspanning in voorgaande wedstrijden had kunnen oefenen.
1 -1
Labrador
De krant van Valentijn Valentijn Valentijn. De krant van Valentijn staat vol met leugens en chagrijn! Ze liegen, bedriegen . , supporters zijn het zat, dus Ajax dus Ajax ERUIT NU MET DIE RAT!!!
2 0
Duif63
Natuurlijk een gebrek aan kwaliteit, vooral op een aantal cruciale posities in de as (spits en rechter cv) en een zwakke bezetting van de bank daar boven op. Er is teveel verkocht/verhuurt en te weinig gekocht. Een probleem is ook dat Ten Hag jonge)spelers niet beter maakt, en ze liever kwijt is dan rijk.
Dit gaat een zwaar frustrerend seizoen worden.
0 -3
Sunny
Behalve de zin "Een probleem is ook etc" ben ik het met je eens.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik had gehoopt dat je een lekker bakje koffie zou nemen ipv een beker azijn
0 0