Tactiek kan Klaassen bekoren: 'Ging prima'

ThijsZwagerman, 22-10-2020 om 00:05, 2726 views, Ajax TV |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Davy Klaassen is te spreken over de door Ajax gehanteerde tactiek tegen Liverpool. De Amsterdammers traden aan met Mohammed Kudus als valse spits en Daley Blind op het middenveld en dat kon Klaassen wel bekoren. 

Gevraagd naar de uitvoering van het tactische plan, zegt Klaassen tegen Ajax TV het volgende: ‘Ik denk dat het eigenlijk prima ging. We kwamen telkens goed achter hun centrale verdedigers. Zij wilden doordekken en op die momenten creëerden wij met onze diepgang toch twee of drie goede kansen. Dat ging dus wel goed.’

De middenvelder was ook te spreken over zijn eigen rol binnen de Ajax-tactiek die Ajax tegen Liverpool hanteerde. ‘Ik speelde nu af en toe iets hoger op het veld, omdat Daley natuurlijk écht als nummer zes speelde. Ik voel me goed op deze positie en heb daar de laatste jaren al veel gespeeld. Dat is dus niets nieuws.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4-3-3
EtH noemde het misschien 5-3-2, maar het was gewoon 4-3-3 met de punt naar achteren. Eindelijk koos EtH voor een veldbezetting die bij zijn selectie past. De uitvoering kan nog stukken beter, maar dat zal wel gebeuren als ze ingespeeld raken en vertrouwen opdoen in deze samenstelling. Lijkt me het einde van Alvarez, Promes en Labyad als basisspeler, iets waar ik niet echt rouwig om kan zijn als Martinez, Neres en Kudus hun plek innemen.
0 -1
Ozymandias
Noemde Ten Hag het een 5-3-2? Ik zag hem ergens anders zeggen dat Blind als '6' en Kudus als valse '9' stond opgesteld (in een 4-3-3 dus).
0 0
Mocrodammerr
taktiek kan mij niet bekoren. wij zijn fcuking Ajax. bekend om onze speelstijk en attractief voetbal. geen 442 shit. verloochen wie je bent en waar je vandaan komt.
0 -3
Ozymandias
Ajax speelde gewoon in een 4-3-3 met Kudus als valse spits. Je zegt toch ook niet dat Guardiola bij Barca in een 4-4-2 speelde omdat Messi als valse spits stond opgesteld?
2 0
Mokum_32
Spel was niet om aan te gluren als we hier al tevreden mee moeten zijn
0 -11
SjaakWolfs
Precies. Normaal gesproken rol je zo'n ploegje als Liverpool met (minstens) 4-0 op. #exittenhag #bestuurtegendemuur
4 0
NaarCLbeker5
haha bestuurtegendemuur.
Rijmt ook nog
0 0
Ajax27
Haha hou toch op man. Prima pot gezien. Blind niet in de mandekking en kijk eens wat voor effect. Je had echt veel aan hem. Als je bij deze wedstrijd ook nog eens Kudus de hele wedstrijd had en op een gegeven moment Antony had kunnen brengen ipv Promes, dan had je hier denk ik gewoon gewonnen.
6 0
Jons
Zeker nu Kudus geblesseerd is en Antony hopelijk op de weg terug, een echt Ajax middenveld met Blind Klaassen en Gravenberch. Tadic als valse 9, Neres en Antony op de vleugels. Wanneer Kudus (hopelijk snel) terug is Blind linie naar achteren en Martinez vaste back up/roulatiespeler.
6 0
Ozymandias
Ik denk dat Klaassen en Gravenberch beide optimaal tot hun recht komen in een systeem met een '6' en hoop mede daarom dat Ten Hag aan dit systeem vast houdt.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Volledig mee eens. Het is zo te hopen dat Kudus snel weer op de been is. Dan zou je i.m.o. eens de voorhoede Tadic-Kudus-Antony/Neres kunnen opstellen. Voor mij is dat nu een voorhoede die ik echt graag zou zien nu. En mocht dat in bepaalde wedstrijden (vooral tegen de kleine ploegen die de 16 volbouwen) niet werken, dan kun je alsnog met een echte centrumspits gaan spelen in de vorm van Klaas-Jan of Traoré.

Hoe dan ook mag Promes voorlopig wel even banken, wat een beperkte speler is dat zeg.
1 0