Klaassen hoopt op Oranje: 'Maar eerst presteren bij Ajax'

BartVeenstra, 21-10-2020 om 15:00, 3310 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Davy Klaassen hoopt zich via Ajax weer in het Nederlands elftal te spelen. De middenvelder was basisspeler voor Oranje toen hij in 2017 vertrok bij Ajax, maar de laatste tijden komt zijn naam niet meer voor in de selectie van het Nederlands elftal.

In een interview met Voetbal International geeft Klaassen antwoord op de vraag of een plek in de selectie van Oranje dit seizoen een doel is. 'Zo ver kijk ik nog niet, het moet in de juiste volgorde gebeuren', zegt de middenvelder, die 'eerst bij Ajax wil presteren'. 'Dan kun je daarna weer in aanmerking komen voor Oranje.'

In zijn tijd bij Werder Bremen had Klaassen geregeld contact met toenmalig bondscoach Ronald Koeman. 'Hij is ook een keer een wedstrijd komen kijken. Ik had wel het gevoel dat ik altijd in beeld was. Alleen wist ik tegelijkertijd ook hoe het werkte. Als je bij een degradatiekandidaat in Duitsland speelt, dan kom je gewoon minder snel in beeld voor een plek in de selectie dan dat je bij Ajax presteert', zegt Klaassen, die uiteraard hoopt op Oranje. Voor nu zijn er echter belangrijkere zaken. 'Het zou dus een mooi vervolg kunnen zijn op wat er komen gaat, maar op dit moment telt maar één ding: presteren met Ajax. Ik ben blij om weer terug te zijn.'

Denk jij dat Tadić scoort en Ajax wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
Klaassen ipv de roon zie ik wel zitten
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Klaassen, De Jong en Vd Beek op termijn een geweldig middenveld kunnen vormen. Momenteel zou ik alleen de voorkeur geven aan Wijnaldum in plaats van Klaassen.
0 -1
DiAngelo
Vind ze alle drie niet vergelijkbaar qua voetballer met Wijnaldum, Wijnaldum is fysiek een stuk sterker, vervult inderdaad n aparte rol die geen van 3 zou kunnen invullen...wanneer Wijnaldum zich kwaad maakt, maakt hij ook goals die alle 3 niet kunnen maken en dan gaat t mij om de tegenstander en de fase in de wedstrijd. Wijnaldum is in staat van een verloren wedstrijd een winnende te maken. Vd Beek en Frenkie hebben andere bihzondere kwaliteiten ....maar goed Klaassen kan zeker geselecteerd gaan worden en dat geldt mijn inziens ook voor Klaiber als ik Hatenboer en Dumfries zie spelen.
0 0
edalm
Dat zie ik niet. De laatste tijd is Wijnaldum niet onomstreden bij oranje
0 0
Ozymandias
Wijnaldum speelde bij Oranje vaak in de verkeerde rol doordat er van hem werd verwacht om het spel te maken (of ten minste één van de spelers te zijn die het spel maken). Dat was ook nodig omdat De Roon in de basis stond. Als Wijnaldum geheel in dienst van andere middenvelders kan spelen komt hij goed tot zijn recht en in die rol is hij geweldig. Met De Jong en Vd Beek als middenvelders kan Wijnaldum geheel in diest van die twee spelen.
0 0
de-Ajacied
Koeman is niet goed voor zijn carrière geweest. Haalde hem bij Ajax weg, zette hem een jaar op de bank bij Everton en selecteerde hem nooit meer voor Oranje, maar wel oa Strootman en de Roon
0 0
Pauw
Het is inderdaad wel opvallend dat de club waar je speelt zo bepalend is in het selectiebeleid. Een goede coach / scout kan de kwaliteiten van een speler juist beoordelen onafhankelijk van zijn omstandigheden.

Van mijn part selecteert de bondscoach bij wijze van spreken iemand van Go Ahead Eagles. Dat is wel risicovol omdat zo iemand nog niet heeft aangetoond continu goed op een hoger niveau te kunnen spelen, maar in theorie zou zo’n speler gewoon kunnen slagen bij het NL Elftal.
1 0
DHNC
Davy, Frenkie en Donny samen: kan niet fout gaan (al is het maar om de namen), haha!
2 0
Adam24
Klaassen gaat er zeker weer bijzitten in de nabije toekomst. Multifunctionele middenvelder is heel prettig voor zo een selectie. Qua niveau doet hij niet onder, maar maakt het Nederlands elftal ook niet beter zoals een De Jong dat doet.
1 -2
Lane 8
Ik zie Frank hem wel opstellen eigenlijk ipv non valeur Marten de Roon
3 0
insectenverdelg
Volgendexweek kan hij mooi laten zien waarom hij erin hoort.
0 0
Schip
Propper werd ook opgeroepen voor de positie van 6 en die speelt ook net boven de degradatiestreep in de PL. Ik denk echt niet dat dit bepalend is geweest. Het spel van Klaassen is dat. Hoe onderscheidend is dat. En dat was niet beter dan wat er in oranje al rondliep. Maar goed, sommige spelers komen in een bepaalde speelwijze gewoon beduidend beter tot hun recht. Klaassen in het Ajax systeem bijvoorbeeld. Maar eerst maar eens op niveau getest worden vanavond.
1 -2
Web
Het perfecte moment om Afscheid te nemen van Strootman en De Roon
Goed spelen bij Ajax, en de rest komt dan van zelf
1 -2
Toekomst1900
DeRoon speelt alles basis bij topclub in Italie wat ook nog eens leuk voetbal speelt, dus waarom zou je daar afscheid van nemen? Wel eens dat je moet doorselecteren, maar volgens mij ben je dan met Strootman en Babel aardig op weg. Als Klaassen zo doorgaat is het een kwestie van tijd dat ie opgeroepen wordt. Net als Gravenberch trouwens.

Bij Klaassen heb ik altijd het idee dat hij een ‘rol’ moet krijgen in het team, anders heb je er niet veel aan. Bij Everton was hij een van de velen die zijn best moest doen, zonder echt een plan te hebben hoe in de basis te komen. En dan ook nog bij een ploeg wat heel ander voetbal speelt en alles afstemt op Rooney. Bij Werder werd hij meteen als belangrijke pion ingezet en werd er iets van hem gevraagd. Dat is bij Ajax ook en daar is hij vooral goed in.
1 0
Web
Klaassen zal eerst een constant niveau bj Ajax moeten halen.
Babel heb je helemaal gelijk mee, en De Roon vind ik bij Oranje toch wat anders dan bij Atalanta. Propper vind ik ook beter
Maar wij zullen het zien .
0 0
Keizer020
Kwestie van tijd en geduld jongen. Komt vanzelf goed.
0 0