Dest: 'Ajax en Barça is het verschil tussen top en wereldtop'

BartVeenstra, 21-10-2020 om 13:05, 16160 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sergiño Dest is naar eigen zeggen heel goed ontvangen bij zijn nieuwe club FC Barcelona. De verdediger, die zijn eerste wedstrijden al achter de rug heeft, merkt daarbij meteen een verschil met Ajax op, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Daarbij gaat het niet om hoe de spelers en trainers doen, maar om een verschil in grootte, zo zegt Dest. 'Ajax is een fantastische club, ook een grote club in de wereld, ik heb er de helft van mijn leven rondgelopen. Maar Barça is in alles next level. Alles is groter en top geregeld. Het stadion, het trainingscomplex, de hoeveelheid personeel. Na de trainingen staan tientallen mensen voor je klaar. Allemaal specialisten in hun vakgebied. Bij Ajax ook, maar het is kleiner. Het is het verschil tussen top en wereldtop.’

Na zijn eerste trainingen en wedstrijden bij Barça schat Dest in dat hij 'redelijk makkelijk' meekan bij zijn nieuwe club. 'Maar je merkt aan alles dat het niveau hoger is dan bij Ajax. Het spel gaat sneller, maar je ziet het vooral in de kwaliteit van de spelers als het op details aankomt', zegt Dest, die weet dat hij voortdurend gefocust moet zijn. 'Dat ben ik nu en als ik dat kan volhouden, dan komt wel goed met mij hier. Ik ben heel leergierig en kritisch op mezelf. Als ik iets nog niet onder de knie heb, vraag ik mijn medespelers of de staf of ze me willen helpen het snel te leren.’

'Het gaat inderdaad snel, maar niet té snel'

Vorig jaar rond deze tijd was Dest nog maar net aan het doorbreken in het eerste elftal van Ajax. Een jaar later is hij speler van FC Barcelona. De vraag is of het allemaal niet te snel gaat. 'Dat vraag ik mezelf ook weleens af. Maar alles in het afgelopen jaar voelde eigenlijk heel goed. Ik merkte dat ik het allemaal wel aankon. Dan gaat het inderdaad snel, maar niet té snel. Ook nu niet, nu ik deze stap heb gemaakt.'

'Mensen kunnen denken dat ik te vroeg naar Barcelona ben gegaan, dat ik langer bij Ajax had moeten blijven', zegt Dest, die daar zelf een andere mening over heeft. 'Als je naar Spanje gaat om er te leven, leer je eerder en beter Spaans dan dat je het in Nederland leert. Zo zie ik het met voetbal ook. Ik denk: Als ik bij Barcelona ben, kan ik mezelf sneller naar een bepaald niveau ontwikkelen. Het is een uitdaging, maar daar hou ik van. Als het me lukt me aan te passen aan het niveau, is er hier voor mij een heel mooie toekomst weggelegd.’

Denk jij dat Liverpool een maatje te groot is en met 0-2 wint van Ajax? Zet in en krijg 9,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca85meer
De meesten vinden Dest irritant omdat hij ons verliet. We hebben echter gewoon een groeibriljant verloren (over de Grens gesproken). Barcelona lacht zijn ballen uit zijn broek met deze aankoop. Veel te weinig voor gekregen.
1 0
Sterspeler
Mazraoui en Dest is het verschil tussen kwaliteit en zelfoverschatting.
1 -3
MankeNelis
Schei toch uit gekkie, Bayern en Liverpool zijn de wereldtop.
2 0
Henkjanklaas
Vreemd kereltje die Dest. Geef mij nous maar open en eerlijke jongen en hij gaat heel goed in t team. Schakelt prima met Anthony. Verwacht veel van hem in de CL
2 -1
Lagasj
2 - 8
Dest aan het woord.
Verschil tussen geouwehoer en slap geouwehoer.
In Bayern zeggen ze: Barcelona?.... "Das war einmal"
2 0
DiAngelo
Geweldige voetballer die Dest, ik mis hem eerlijk gezegd, kon echt van hem genieten. Maar tegen de tijd dat Ajax dit jaar Barça zou mogen treffen, wil ik het nog wel eens zien....zo geweldig vindt ik de selectie van Barça niet....voor de wereldtop dan....
2 0
ProfessorX
Zelfs financieel delfr Barca het onderspit tov Ajax .
Straks ook Messi weg en dan is Barca weer terug op aatde.
0 0
vak114
Barcelona is zeker een grote club met alles wat daarbij hoort,maar zeker geen topclub in Europa qua selectie.
Enige topspeler is Messi die ook langzaam op zijn retour is.
Ajax heeft met Mazraoui een uitstekende RB en heeft met deze verkoop een prima deal gedaan.
0 0
Duif63
Barcelona wereldtop ? Qua organisatie en begeleiding misschien wel, maar voetballend zeker niet. Al jaren niet meer zelfs. Remember Bayern München.
2 0
Ozymandias
Qua begeleiding momenteel ook niet. Het schijnt bijvoorbeeld dat Barca een dramatisch medische staff heeft waar de spelers intern veel kritiek op hebben gehad. Zelfs De Jong schijnt zich kritisch te hebben geuit over de behandeling die hij kreeg toen hij geblesseerd raakte.
0 0
Strandvliet09
Hij zegt hier toch niks verkeerds? Vind het als Ajacied echt kut om te zien, hoe mede Ajacieden altijd janken als zo een speler weg is en zijn ervaringen deelt in een interview.

Als spelers eerder willen vertrekken, laat ze lekker gaan joh wie weet welke keuzes jij had gemaakt als je in hun schoenen stond.
2 -1
Meerkoet
Is waarschijnlijk een juiste conclusie, Barca is heel groot.
Wel apart dat dit soort spelers, net als Kluivert, dat ventje bij Liverpool en Malen zich destijds vaak verantwoorden voor hun keuze.
Het laat zien dat ze weten dat ze vooral goed betaalde breedte spelers zijn in den vreemde.
Je kan wel roepen dat het niveau hoog is en de club groot, maar als je niet speelt heb je er geen ruk aan, behalve de zak geld.
De Ligt en De Jong hoor je zelden dit soort uitlatingen doen ......
0 0
niquedegraaff
Dat weet hij natuurlijk na een weekje :P
0 0
godlike
Als de UEFA en FIFA geen steekpenningen aannamen en niet aan belangenverstrelling deden waren o.a. clubs als Bayern, Ajax en Arsenal de topclubs in de wereld. Het financiele beleid is totaal niet verantwoord maar het blijft door de vingers gezien worden door de mannen in de ivoren toren.
5 0
AFCA1961
En zo is het maar net......die Spaanse baggerclubs mogen zoveel schuld maken als ze willen, want ook nu koopt dat Barca maar maar betalen in termijnen. Als je geen geld hebt kun je niks kopen en zo simpel is het ........behalve daar.....
3 0
PierreHeno
Wie wordt er nog blij van de tenenkrommende interviews door dit ventje? Dest was, is en zal nooit een echte Ajacied worden. Ik denk dat ze er bij Bayern inmiddels net zo over denken als wij hier in Amsterdam. Doe lekker je ding Dest maar hou ons er buiten a.u.b.
3 -2
AFCA1961
Volkomen mee eens.....hij heeft duidelijk het buskruit niet uitgevonden die Dest.
0 -1
Ajax27
Zolang Koeman daar zit, zal ie voldoende kansen krijgen. Als Koeman te vroeg moet vertrekken, dan zie ik het somber voor 'm in.
3 0
Marcao
Eerlijk is eerlijk, hij doet het er tot nog toe prima. Ik had niet verwacht dat hij al zo snel tegen (in) de basis zou zitten.
1 -1
De Stift
Jammer van zijn vertrek, maar gelukkig doet Nous het goed. Ik heb ook vertrouwen in de jeugd daarachter. En Klaiber is voor de breedte niet verkeerd. Al met al staan we er verdedigend prima bij. Alleen blijft het een gemis dat zowel Blind als Schuurs de pure snelheid en fysieke kracht missen.
6 0
Sterretje73
Vind je het erg als ik ja pas na vanavond een duimpje geef ? ;-)
3 0
NatureTwo
Behalve de financiën das niet zo wereldtop bij Barcelona.. Wat is die club afgezakt onder hun huidige president.. Niet eens geld genoeg om een speler als Depay te halen..
8 -1
AFCA1961
Klopt en Frenkie zijn ze nog aan het afbetalen......baggerclub
2 0
Biss
Bij Ajax was er ook een mooie toekomst voor hem weg gelegd. Tenmiste, dat vind ik dan.
8 0
BRAMHOUTEN
Mooi dat hij zijn minuten pakt en het niet verkeerd doet. Goeie gast
1 -1
noppenkoning
"Als je naar Spanje gaat om er te leven, leer je eerder en beter Spaans dan dat je het in Nederland leert"

S. Dest - Oktober 2020
11 0
PierreHeno
Exemplarisch voor zijn hersenfuncties. Hij moet het duidelijk meer van zijn voetbalkwaliteiten hebben. Maar dat wisten we al wat langer na al die eerdere nietszeggende interviews.
1 -2
Ajax27
haha, hier moest ik wel even om lachen.
0 0
RJB1979
Hij lult in derdaad prima Cruijffiaans al!
2 0
Schip
Haha, gelijk een tegeltje laten printen.
3 0
Sluk
Tsja, als je bij de wereldtop geen basisplek heb, dan zoek je het een trede lager bij de top. Wel lekker dat je bij de top een hoger salaris hebt.
3 0
Bramble1988
Het is jammer dat hij weg is, echter geen groot gemis. Hij kan tevens aangeven dat hij makkelijk mee komt, maar laten we niet vergeten dat Barca, in alle opzichten, Barca niet meer is.
5 -1
Sjeisbroochem
Fijn dat er zoveel personeel klaarstaat maare, less is more...
1 0
Redrum
Dat Barca is toch echt wel fantastisch ook he. En dat alles door slechts enkele honderden miljoenen schuld te maken. Wat een club.
11 -2
mgtow
Dat door Nederlands belastinggeld gedekt is...
2 -2
Frank1978
Maar ze weten wel de schade tegen Bayern tot een 8-2 nederlaag te beperken, doe ze dat maar eens na! ;-)
2 -1
ArnoAjax
Inderdaad
0 -1
Lazell
Iemand gisteren Barca gekeken en kan vertellen hoe hij het deed?
0 0
Jeugd
Jazeker, hij was degelijk onopvallend. Duidelijk te zien dat hij geen risico's wilde nemen. Viel zeker ook niet in negatieve zin op. Barca was wel weer heel erg armoedig, die maken geen schijn van kans in de CL. Ik zou als Ajax nu graag tegen Barca spelen.
2 0
NaarCLbeker5
Leuk voor hem dat hij speelt, en dat doet hij aardig.
De Barca-fans zijn redelijk tevreden, Dest doet het iets beter dan ze hadden verwacht.
2 0
Ozymandias
Hij speelde een typische Dest wedstrijd (maar dan op links). Hij maakte veel meters en kwam vaak aan de bal maar aan de bal maakte hij structureel de verkeerde keuzes. Als het Dest lukt om zijn voetbalintelligentie te verhogen zal hij een geweldige back worden maar als dat niet lukt zal hij niet veel beter meer worden dan hij nu al is.
6 -1
FTS95
Eens Ozy, maar hij barst wel van de potentie. Zit bij Barcelona natuurlijk op de ideale plek als super technische back zijnde, alleen gaat het daar natuurlijk niet zo best, vooral door de interne strubbelingen. Ook vind ik Koeman eigenlijk geen echte Barca trainer. Als hij zijn voetbalintelect omhoog krijgt, zoals jij al aangeeft, dan kan het een absolute wereldtopper worden.
1 -1
markk
Speelde het grootste deel van de wedstrijd op links en hij speelde niet slecht maar kon daar ook niet echt potten breken. Veel Barca fans zien wel veel potentie in hem maar zien hem dan ook liever op rechts.
3 0
Sprinter
Aan zelfvertrouwen geen gebrek. Ik dacht altijd dat dit ook zijn valkuil was maar tot nog toe bewijst hij het tegendeel.
0 0
ArnoAjax
Komt nog wel
0 -1
AFCAsphere
Jij komt hier eigenlijk alleen maar om negatieve shit te posten, nu ook weer. Heb je een moeilijk leven of zo? Zo ja, ga dan lekker hulp zoeken.
0 0
ArnoAjax
Vrijheid van meningsuiting mafkees.
0 0
Ajaxhart
Ik hoop dat Dest het fantastisch gaat doen bij Barcelona.
Is goed voor de status van Ajax, en de daarmee samenhangende hoogte van transfersommen bij verkoop van spelers.
5 0
Benleiden
Pas op hè?! Het is erg Nederlands om iemand iets te misgunnen.
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Dat vergeten mensen nog weleens...
0 0
036AFCA97
Technisch zo goed. In de kleine ruimte geweldig. Nog snel ook. Echt zonde dat hij weg is.
3 0
Benleiden
Echt heel erg zonde, maar gewoon erg goed gescout door Barca. Echt een bargain.
0 0
DrFootball
Dest komt op dit moment opmerkelijk makkelijk mee bij Barcelona.
1 0
Murtagh
Barca is ook niet meer wat het geweest is.
2 -1
Benleiden
Nee, maar dan had hij het nog beter gedaan. Hij is een topspeler voor een ploeg die erg goed draait, want dan komt hij in zijn element.
0 0