Klaassen ziet zelfde ambities bij Ajax: 'Maar middelen zijn gegroeid'

BartVeenstra, 21-10-2020 om 07:45, 7121 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Davy Klaassen ziet dat Ajax op sommige vlakken flink veranderd is ten opzichte van zijn eerste periode bij de Amsterdamse club. De middenvelder ziet dat de ambities bij Ajax hetzelfde zijn gebleven, alleen de middelen om die ambities waar te maken zijn flink gegroeid, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Het grote verschil voor Klaassen zit in de balans in de selectie en daarmee doelt hij op de leeftijd. In zijn eerdere periode was Klaassen met 22 of 23 jaar een van de oudere spelers. 'Het gebrek aan ervaring zag je vaak ook direct terug in de uitslagen. De derde plaats in de poule (van de Champions League, red.) was vaak het hoogst haalbare', aldus Klaassen, die ziet dat dat nu anders is nu de club op Europees niveau flinke stappen heeft gemaakt. 'Dat heeft natuurlijk met de andere koers van de club te maken qua mix in de selectie, salarishuis en handelen op de transfermarkt.'

De nieuwe koers van Ajax staat er bij Klaassen goed op. Zoals gezegd zijn de ambities hetzelfde gebleven. 'Maar de middelen om die ambities waar te maken, zijn flink gegroeid. Als je echt wil presteren in Europa, en niet alleen maar die opleidingsclub wil blijven, dan is dat noodzakelijk', aldus Klaassen, die van een afstandje zag hoe Ajax met een elftal met een mix van talent en ervaring hoge ogen wist te gooien in de Champions League. Voor Klaassen een indirecte reden om terug te keren, maar niet de voornaamste. 'Het klinkt misschien wat vaag, maar de keuze terug te keren is vooral omdat Ajax voor mij Ajax is.'

'Ik wil gewoon voor Ajax spelen, klaar'

Het is lastig uit te leggen, zegt Klaassen, maar het gevoel bij Ajax is zo sterk. 'Toen de club zich drie weken voor de transferdeadline meldde, was het voor mij duidelijk. Ik had zó sterk het gevoel: Ik wil gewoon voor Ajax spelen, klaar', zegt de Hilversummer, die blij is ook weer voor de prijzen te kunnen spelen. 'Daar doe je het als speler toch allemaal voor. Uiteindelijk ben ik blij dat alles rond is gekomen en dat ik het met een goede wedstrijd bij Werder heb kunnen afsluiten.’

Klaassen staat niet alleen bekend om zijn voetballende kwaliteiten, maar Ten Hag ziet hem ook als een van de steunpilaren. De middenvelder moet een leider in het veld zijn en Klaassen zelf weet dat die bepaalde aspecten in zijn karakter zitten. 'Dat is nu misschien alleen nog maar meer geworden, omdat ik ouder ben geworden en meer ervaringen heb opgedaan in het buitenland. Overigens niet dat ik nu de wijsneus ga uithangen, die even komt uitleggen hoe dingen moeten gebeuren. Zo zit ik ook niet in elkaar, maar het is volgens mij wel goed voor het elftal als er een paar spelers in de selectie zijn die op de juiste momenten kunnen opstaan. Op een natuurlijke manier. Zoiets kun je ook niet zomaar van jonge spelers verwachten.’

Denk jij dat Tadić scoort en Ajax wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Dit soort Ajacieden zullen we vaker en langer bij Ajax zien verblijven de komende jaren. En we kunnen lullen wat we willen over clubliefde... als ie hier 1 miljoen per jaar 'maar' kon verdienen, en bij Bremen 3,5 miljoen per jaar... dan voetbalde hij nu gewoon nog in Duitsland.

Andere tijden, verhoging van het salarisplafond... en kijk wat de mogelijkheden zijn. Prijzen winnen is gewoon het vetste wat er is als profspeler. Als dat een niveautje lager moet in een zwakkere competitie... so be it. Elk jaar shinen op Europees niveau, kolkende Arena... dat is gewoon heel erg dik voor zo'n speler.
0 -1
michelt
Waar zijn de azijnzeikers gebleven?
2 0
036AFCA97
Eerst ff lezen hieronder
0 0
geDaante
Hiero!
1 0
Henkjanklaas
ik droom van een opstellng: Nous, de Ligt, Blind, Nico, Ziyech, Kudus , vd Beek, Neres, Tadic Anthony maar het blijft helaas bij dromen. het laatste half uur komt klaassen erin en scoort de winnende....
0 -1
De Stift
Ik wil gewoon voor Ajax spelen om dat het Ajax is. Zo lief
7 0
DHNC
Het is echt uitzonderlijk wat het management van de club de afgelopen jaren heeft neergezet: Ajax nieuwe stijl, zonder al teveel af te doen aan oude waarden en tegelijkertijd rekening houdende met moderne tijden en veranderde spanningsvelden in het voetbal. We zijn inmiddels zover dat we spelers kunnen (terug)halen van clubs waar dat 8 jaar geleden ondenkbaar was. Staand applaus.
8 0
geDaante
Staand applaus voor Johan Cruijff!
1 0
Ozymandias
Inderdaad, en een staand applaus voor Vd Sar en Overmars die ervoor hebben gezorgd dat er voor het eerst in lange tijd rust in de tent is en Ajax in korte tijd enorme stappen vooruit heeft kunnen zetten. Ook een staand applaus voor Jonk en Bergkamp en het process wat zij binnen de jeugdopleiding hebben ingezet en een applaus voor Ouaali die verder bouwt op de goede aspecten van het Plan Jongkind en de slechte aspecten heeft teruggedraaid. Er zijn veel mensen waar ik enorm dankbaar voor ben in relatie tot Ajax.
2 -1
Tinus
Een echte!
4 0
EuforischeRealist
Deze man is gewoon zo erg fan van Ajax. Los van zijn kwaliteiten in het veld is het mooi om zo'n speler rond te hebben lopen in je selectie.
9 0
Toekomst1900
Toch mooi. Zie hem niet meer een stap maken, maar voor altijd bij Ajax blijven. Samen met Daley toch wel échte Ajacieden te noemen.
9 0
RuffRhythim
Blind, Klaassen, Tadic.
In elke linie een speler met de juiste capaciteiten om de kar te trekken...
10 0
ajaxxcied4life
Onana; Blind, Klaassen, Tadic dan hè want de keeper is ook een linie (van Gaal voice)
11 0
RuffRhythim
Ja eens
1 0
Dennis129
Ik begin steeds meer te geloven dat hij de missing link is voor dit Ajax.
Sowieso geweldig dat jongens als Klaassen n Blind als echte Ajacieden wel gewoon teruggekomen zijn,en dan niet op hun 34e ofzo, itt Al die praatjesmakers.
28 0
4xEC1
helemaal met jouw commentaar eens hoor. Maar weet je waar ik nu wel meteen aan moet denken? Aan al die negatieve berichten hier op AS toen eerst bekend werd dat Ajax bezig was met Klaassen en toen nog eens al die negatieve berichten dat Klaassen daadwerkelijk Ajacied was geworden. Wát een minnetjes allemaal. En nu... Jouw berichtje heeft 16 plusjes en 0 minnetjes tot nu toe. Waar zijn al de negatievelingen gebleven nu? Als je een ruggegraat hebt dan blijf je ook nu achter je standpunt staan dan nu met de waan van de dag mee te gaan. ook al vind en vond ikzelf het heel goed dat Klaassen terug is, hij heft nog maar 1 (goede) wedstrijd gespeeld. Of is 1 goede wedstrijd nodig geweest om al die negativiteit te doen omslaan? Wat als zijn volgende wedstrijd slecht is? Komen de negativelingen dan weer uit hun met azijn doordrenkte schulp? Ben benieuwd.
1 -1
Murtagh
Als je ruggengraat hebt blijf je niet achter je standpunt staan maar geef je je fout toe. Ik zag het nut niet van het halen van klaassen maar hij heeft meer dan bewezen dat hij dat wel is
0 0
4xEC1
Dus jij hebt maar 1 of 2 wedstrijden van Klaassen nodig na terugkeer om je mening helemaal bij te stellen over iemand die we al jaren kennen bij Ajax? Ook al is hij mislukt bij Everton (hele andere speelwijze en geen ploeg die strijd om de prijzen) en bij Werder vocht tegen degradatie, Klaassen voelt zich bij Ajax weer als een vis in het water en heeft zich al in het verleden allang bewezen bij Ajax als belangrijke speler. Maar ik geef je wel gelijk als je schrijft dat je een ruggegraat hebt als je je fouten toegeeft. Ik vind aan de andere kant wel dat als jij een mening over een speler hebt je dat ook moet onderbouwen. Vooral dus een speler die iedereen kent. Als je na amper 2 wedstrijden je mening al moet bijstellen denk ik: Ken je de kwaliteiten van Klaassen dan wel?
0 0
Murtagh
Ik dacht dat we iemand nodig hadden die meer creativiteit zou brengen als klaassen ipv een loper met veel diepte. En nee ik kende de kwaliteit van klaassen niet meer goed genoeg. In duitsland heb ik hem niet gevolgd. Ik zag hem nog als de veel scorende nummer 10 die hij was. Maar op 6 kan hij uitstekend uit de voeten en defensief was hij ook erg sterk vooral tegen liverpool
0 0
036AFCA97
Hai, daar ben ik dan. Ik had nog steeds liever dat Ajax Henrique had gehaald. Ik vind Davy een held, maar als je zo door het ijs zakt bij Everton en het vervolgens leuk doet bij Bremen, niet eens opvallend, weet ik het niet. Als je zijn nationaliteit en Ajax verleden weg denkt zou niemand om deze transfer staan te springen.

We gaan het zien, maar ik denk niet dat hij het geweldig gaat doen. Dat iedereen hem na 1 gewone wedstrijd tegen Heerenveen de verlosser vind is omdat heel veel mensen hele lage verwachtingen hadden als je hem vergelijkt met Alvarez is het natuurlijk al snel goed.

Ik hoop absoluut niet dat hij faalt, integendeel, maar ik had liever een goede technische 6 zien komen met potentie om te groeien en niet een simpele transfer als dit. Maar dat is puur mijn mening. Als hij er vanavond 2 inramt sta ik ook gewoon te juichen hoor.
1 -3
4xEC1
"Als je zijn nationaliteit en Ajax verleden weg denkt zou niemand om deze transfer staan te springen."
Waarom zou je zijn Ajax verleden weghalen dan? Mede door zijn Ajax-verleden kan Klaassen van waarde zijn voor Ajax. Je vindt het ook een "simpele transfer." Daar doe je Klaassen wel erg mee tekort met zo'n opmerking. Ajax zit (nog steeds) niet in de positie om Kevin de Bruyne te halen, of Thiago Alcantara. En volgens mij hebben medespelers en ook mensen van de staf bij Werder al verklaard het zeer jammer te vinden dat de belangrijkste speler Klaassen weg is, dus hoe bedoel je "niet eens opvallend"?
0 0
Ozymandias
Ik vond Klaassen het wel degelijk opvallend goed doen bij Werder Bremen. Hij zorgte er bijna eigenhandig voor dat Werder zich kon handhaven in de Bundesliga. Hij was by far hun meest belangrijke speler.

"Als je zijn nationaliteit en Ajax verleden weg denkt zou niemand om deze transfer staan te springen."

Tja, of leden van AS wel of niet om een transfer van een speler staan te springen zegt mij helemaal niets.
1 0
Ajax34
Rijkaard was wel iets ouder maar ik was toch blij dat hij terug kwam.
2 0
Matzet
Ajax is ondanks het vertrek van Zyech, Dest en van de Beek er niet slechter op geworden. Met Anthony, Kudus en Klaassen zijn er 3 topspelers voor teruggekomen, waardoor je meer kan variëren. Met een fitte Neres heb je in feite een ‘4e topaankoop’ erbij. Ondanks alle kritiek heb je met Klaiber, Alvarez en Martinez ook een prima bank.

Ook fantastisch dat PSV zich zo versterkt heeft en dat AZ geen sterkhouder heeft verloren. Daar wordt de competitie alleen maar beter van, waardoor Ajax alleen maar meer weerstand krijgt. Ook de terugkeer van Robben is alleen maar prachtig.

Nu nog hopen dat Heerenveen, Vitesse en Feyenoord meer financiële middelen krijgen, zodat ze niet meer hoeven te huren of te spelen met Diemers, Narsingh of Toornstra. Hoe sterker die clubs, hoe beter de weerstand en hoe beter Ajax kan worden. Daar hebben we allemaal wat aan!
1 0
Ozymandias
Ajax is er in één opzicht door het vertrek van Ziyech enorm op achteruit gegaan. Ziyech was een speler die wedstrijden waarin Ajax slecht speelde het keer kon draaien door een geniale pass. Momenteel heeft Ajax geen speler die dat (regelmatig) kan doen. Hopelijk kan Kudus zich dit seizoen al tot zo'n speler ontwikkelen of misschien is Kudus al zo'n speler maar hebben we dat gewoon nog niet kunnen zien.
1 0
Ozymandias
Het mooie is dat Ajax onder Vd Sar en Overmars is uitgegroeid tot een club die de topspelers alleen verlaten voor een Europese topclub en liever bij Ajax wachten tot zo'n club komt dan dat ze naar een subtopper of middenmotor in een grote competitie gaan. Niet lang geleden zagen Ajacieden clubs als Everton als een goede volgende stap in hun loopbaan maar nu lukt het Ajax om spelers van clubs als Southampton en Werder terug naar de Eredivisie te halen. Mensen die veel kritiek hebben op Overmars zien volgens mij door de bomen het bos niet meer. Ze focussen zich zo op individuele fouten (waarvan elke directie van welke voetbalclub dan ook er veel doet) dat ze niet op waarde inschatten dat Ajax in een korte periode enorme sprongen vooruit heeft gemaakt.
4 0
Johan14Cruijff
Helemaal mee eens hoor, maar voor Klaassen zelf komt Ajax ook goed uit. Wanneer een speler kan spelen bij een top (sub) club zal hij niet naar Ajax komen, zo realistisch moeten we ook zijn. Klaassen had dat ook niet gedaan.
0 0
JariHeijden
Ja, dat is echt geweldig. Erg bijzonder!
0 0