UEFA verlaagt prijzengeld Champions en Europa League

BartVeenstra, 20-10-2020 om 13:40, 8006 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De UEFA heeft het prijzengeld voor de Champions League en de Europa League voor de komende vijf seizoenen 'drastisch' verlaagd. De Europese voetbalbond ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus, zo meldt The Times.

De UEFA zou aan de clubs hebben laten weten dat het 514 miljoen pond, omgerekend 563 miljoen euro, minder heeft binnen gekregen als gevolg van minder televisie- en sponsorinkomsten. In het vorige seizoen werden de Europese toernooien in maart stilgelegd, waarna ze in augustus op neutraal terrein werden hervat. Publiek was niet meer welkom en bovendien gingen de duels in de knock-outfase over één duel in plaats van twee.

In de prognose van het vorige seizoen reserveerde de UEFA 1,95 miljard euro voor de 32 deelnemende clubs aan de Champions League. Op deze site viel al te lezen wat Ajax nou echt verdient aan de Champions League. Daaruit kwam ook naar voren dat deelnemende clubs 3,6 procent van hun UEFA-premies afstaan aan de UEFA.

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Ja de MAFFIA wil ook wat overhouden
1 0
Intec
Multi Miljarden bedrijf. Hoop dat er ooit een nieuwe bond komt stelletje amateurs dit maakt het gat tussen de topteams en de middenklasse nog groter.
1 0
MennoJerry
Want ze hebben het zo zwaar bij de uefa.
2 0
roodwit007
wordt er ook bezuinigd op de bobo.s daar ??? i dont think so
5 0