Trotse Antony hoopt vriendin en kind snel te verwelkomen

BartVeenstra, 20-10-2020 om 10:10, 8795 views, Ajax.nl |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Antony heeft het enorm naar zijn zin bij Ajax, al moet de Braziliaan toegeven dat hij af en toe ook best heimwee kent. Zijn vriendin en kind zijn bijvoorbeeld nog niet woonachtig in Nederland en om die reden moet de Braziliaan hen voorlopig nog even missen, zo vertelt hij tegenover Ajax.nl.

Sinds juli van dit kalenderjaar is Antony in Nederland. Hij werd bij zijn aankomst onder meer geholpen door landgenoot David Neres. De twee zijn inmiddels erg goed bevriend met elkaar. 'David is als een broer voor mij en helpt me enorm. Voordat ik tekende hadden we al veel contact: hij was superenthousiast over de club en vertelde hoe leuk het team was.'

Het liedje Bem-Vindo Antony deed de Braziliaan enorm goed. 'Ik ben enorm dankbaar dat ik met open armen ben ontvangen', zegt Antony, die als jonge buitenlander ook zijn moeilijke momenten in Nederland kent. 'Natuurlijk heb ik wel een beetje heimwee. Ik woon in Amstelveen, maar ik moet mijn vriendin en kind missen, zij wonen nog in Brazilië. Er moeten nog wat zaken geregeld worden, daarna kunnen ze hier hopelijk zo spoedig mogelijk naartoe komen.’

Trots om te spelen voor Ajax

Wanneer Antony zichzelf in het shirt van Ajax ziet, moet hij glunderen van trots. 'Het shirt staat me ook goed, hè? Ik voel me echt trots met het Ajax-logo op mijn borst. Deze club is één woord: fantastisch', spreekt Antony vol mooie woorden over Ajax. 'Aan de muren in de Johan Cruijff ArenA ziet hij grote spelers als Johan Cruijff en Luis Suárez hangen. 'Het is mijn doel om daar uiteindelijk ook te hangen. En dat mensen mij naast een goede voetballer ook zullen herinneren als een goed persoon. Ik wil als voorbeeld dienen voor jongens en meisjes met dezelfde droom.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Prima verhaal. Verbaast me ook totaal niet, dat hij naast als voetballer ook graag een goed persoon wil zijn. Sluit aardig aan op hoe sociaal hij al bezig was in Sao Paulo. Daar had ie aandacht voor vooral kinderen die fysiek en/of geestelijk problemen hadden en hebben.
Dat zie ik hem hier in Nederland ook wel een vervolg geven, getuige dat óók bij Ajax er vaak aandacht wordt besteed aan kinderen die in het ziekenhuis liggen. Dan gaan ze op sommige dagen er met de bijna volledige selectie naartoe. Daar zal hij perfect bij kunnen passen en kunnen aansluiten.
Antony lijkt me dus gewoon een heel sociaal bewogen persoon.
0 0
Amp
Heerlijke speler dit, kan een echte publiekslieveling worden straks. Mag van mij nog wel minder onnodig kappen en draaien en sneller de 1 tegen 1 opzoeken. Wacht vaak nog te lang om zn actie jn te zetten om vervolgens terug te spelen vanwege dubbele dekking. Valt wel op dat ie krachtiger op doel schiet en met een kortere beweging kan schieten. Benieuwd of we een Braziliaanse robben in dienst hebben (voetballend dan, fysiek natuurlijk hopelijk een stukkie stabieler)
1 0
martijnmartijnk
Voor een jongen als Anthony kom je eigenlijk toch gewoon naar het stadion?!?

"En dat mensen mij naast een goede voetballer ook zullen herinneren als een goed persoon. Ik wil als voorbeeld dienen voor jongens en meisjes met dezelfde droom."

Er zit ook nog een goeie kop op zonder nare/rare maniertjes.
1 -1
Schwalbino
Op de foto zie ik hem echt wel een gebaartje maken.
0 -2
Lane 8
Maniertjes !== gebaartjes
1 0
Amp
Dus een gebaartje is per definitie raar of naar...?
1 0
Schwalbino
Ik ben niet degene die zegt dat hij een goede kop heeft zonder nare/rare maniertjes. Ik wijs die persoon die dat schreef erop dat we Antony op de foto zien met een gebaar.

Al die gebaartjes, dansjes en dingetjes boeien mij voor geen centimeter. Wel of geen tattoo's idem.
0 0
Cello
Wel apart, dat je zegt, dat gebaartjes, dansjes en dingetjes je voor geen centimeter boeien.
Tegelijk laat je niet na om erop te wijzen.....
Dan boeit het schijnaar toch!.
Immers.....anders had je er geen enkele aandacht aan gegeven, juist omdat het niet boeit.
0 0
MK77
Wat een klasbak, samen met Mo en Davey echte versterkingen
1 0
Joseph
Wat een mooi stukje om te lezen. Die jongen is geweldig opgevangen, Neres verdiend ook echt een dikke pluim voor zijn inzet, en ik weet zeker dat hij daarom ook direct zo goed mee komt!

Prachtige woorden ook voor Ajax, ik hoop echt dat hij samen met Neres op de muren komt bij de Johan Cruijff Arena. Onze Braziliaanse vleugels..
0 0
Afstandsschot
Echt een fantastische aankoop. Nadat ik in de winter hoorde over de interesse in Antony heb ik natuurlijk wat beelden bekeken, en ik was echt bang dat hij iets te zelfzuchtig zou zijn en iets te veel zou moeten leunen op zijn snelheid i.p.v. zijn voetballend vermogen. Niets is minder waar. Wát een aankoop, ongelooflijk. Ik hoop dat we hem nog vele wedstrijden in ons shirt mogen zien spelen en kan niet wachten om hem in de CL in actie te zien!
2 0
AFC34
Ik dacht na zijn beelden juist dat hij vaak acties in ging zonder plan of vervolg in zijn hoofd. Wat heb ik me daarop verkeken zeg. Bizar dat we 2 zulke a-typische braziliaanse buitenspelers hebben. Zo goed in de passing, combinatie en zoveel spelintelligentie. Dat zijn toch vaak niet de kenmerken van een gele kanarie. Ben heel blij met deze aankoop, lieve jongen ook!
1 0
Danishdynamite
Wat een lieve jongen. En dit wordt echt een grote speler en een publiekslieveling. Zo dankbaar dat hij voor ons Ajax kan spelen. Echt blij met hem en Kudus bij Ajax, er zullen vast ook slechte wedstrijden komen maar ik geniet van ze, de lach bij beiden om hier te spelen en het spel dat ze spelen. Laat het morgen maar weer zien Antony.
17 0