Blind: 'Januari wordt geweldig, moeten dan top zijn'

BartVeenstra, 19-10-2020 om 13:50, 9652 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind weet dat er enkele mooie maanden aanbreken met Ajax. De komende maanden staan onder meer in het teken van de Champions League, waarna in januari meerdere topwedstrijden in de Eredivisie worden gespeeld. Ajax speelt in januari, de eerste maand na de korte winterstop, tegen PSV, Feyenoord en AZ.

'Januari wordt geweldig, we moeten dan top zijn', zegt Blind in de podcast op Ajax.nl. 'Maar je wint de titel ook tegen de kleintjes. PSV heeft goed ingekocht. Ze zijn niet per se sterker dan Feyenoord, want dat zijn wedstrijden op zich. Op AZ willen we revanche nemen, maar dat is niet de focus. We zijn als we vertrouwen hebben de beste ploeg. Dat moeten we laten zien.’

DJ in de kleedkamer

Blind is inmiddels één van de meest ervaren spelers bij Ajax en dat is ook te merken in de kleedkamer. Aldaar verzorgt hij inmiddels ook de muziek, iets wat jaren geleden - in Blinds eerste periode bij Ajax - onvoorspelbaar leek. 'In het begin ben je verlegen, en je trekt in de kleedkamer op met de andere jongere spelers. Toen was het heel anders dan nu. We hebben tegenwoordig een jong team en de jonge jongens kennen elkaar, dus ze zijn niet meer zo bangig als toen. Ze zijn brutaal genoeg om een nummer aan te zetten. Voelen zich meteen comfortabel. De hiërarchie is anders dan vroeger.'

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eijsenring
Onvoorspelbaar moet onvoorstelbaar zijn neem ik aan ?!?
0 0
Ajaxbrl
Allemaal een pakkie geven hopelijk
0 0
Juichtoon
Ik zou het zo niet noemen. In 7 dagen tegen PSV en Fnoord en tussendoor op donderdag naar Twente (Fnoord speelt, het zal je niet verbazen, op woensdag) is niet optimaal voor een topprestatie. PSV, onze belangrijkste concurrent, heeft nergens 2 topwedstrijden in een week. Ajax wel. Elk jaar hetzelfde beeld. PSV speelt ook weer (voor de 10e x in 12 seizoenen!) vaker thuis na een Europees duel dan Ajax.
Ik verbaas me hier al jaren over. Dit kost gewoon puntjes. En dan te bedenken dat het onderlinge verschil in de laatste 10 jaar 1 punt is. Eén punt in 340 duels....dus laten we vooral niet lichtzinnig hierover doen.
1 0
31xAjax
Fan van Lange Frans misschien???
0 0
ram
En laten wij juist dan altijd zwak zijn, misschien Nico verliezen en dan is PSV waarschijnlijk heel goed ingespeeld. Wordt lastig hoor.
2 -1
Frank1978
Of Psv mist een halve ploeg, want daar lopen nogal wat blessuregevoelige spelers rond. Ik ben niet zo bang voor Psv, maar we moeten zorgen dat we elke ED wedstrijd scherp zijn, dus niet zoals Groningen uit.
0 -2
Ozymandias
Als de vorm van Tagliafico niet verbetert zal hij tegen die tijd waarschijnlijk al uit de basis zijn gespeeld door Martínez. Als Ten Hag de poppetjes op de juiste plaats zet heeft Ajax veel meer individuele kwaliteit dan PSV en als Ten Hag de poppetjes vaak genoeg op de juiste plaats zet zal Ajax tegen die tijd ook een goed op elkaar ingespeeld team hebben.
2 -1
ram
Nico is niet helemaal in vorm inderdaad maar ik denk niet dat hij ooit op de bank wordt gezet.

Verder heb je wel gelijk dat het natuurlijk ook ander kan lopen. Maar het verschil tussen ons en PSV is niet zo groot hoor.
0 0
Ozymandias
Ik ben niet zo onder de indruk van PSV. Ze hebben een spelersgroep waarmee ze van 16 van de 18 clubs in de Eredivisie horen te winnen en zal daarom natuurlijk een grote concurrent zijn voor de titel maar ik vind de spelersgroep van Ajax (zowel in de diepte als breedte) veel sterker. Ik heb het nooit moeilijk gevonden om redelijk objectief naar Ajax en de concurrentie te kijken en denk dus niet dat ik een Ajax bril op heb. Ook denk ik niet dat ik de spelersgroep van Ajax overschat aangezien ik denk dat Ajax geen kans maakt om in de Champions League te overwinteren.
1 -2
ram
Ik denk dat je PSV nu wel een beetje onderschat.

Het is te makkelijk om te oordelen op een aantal wedstrijden maar als je ziet wat ze hebben voor de aanval en het middenveld... Poeh... Dat is veel kwaliteit en veel kwantiteit. Centraal achterin vind ik het niet zo goed en dun.

Ik vond het tegen PEC echt al vrij goed in dit systeem en verwacht dat ze alleen maar beter ingespeeld raken (logisch).
1 0
Ozymandias
Welke spelers van PSV onderschat it? Als Ten Hag met mijn favoriete opstelling zou gaan spelen (Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Kudus, Gravenberch; Antony, Tadić en Neres) is er geen enkele PSVer die ik als versterking zie op dat basiselftal. Mocht Ten Hag vasthouden aan de opstelling van tegen Heerenveen zie ik alleen Malen (in plaats van Traoré) als versterking voor dat basiselftal.

PSV heeft spelers in de basis staan (Rosario, Mauro en Boscagli) die bij Ajax niet eens in de wedstrijdselectie voor de Champions League zouden horen te zitten terwijl Ajax spelers op de bank heeft (Promes en Martínez) die bij PSV een basisplaats zouden hebben. De beste speler van PSV (Ihattaren) zit op de bank...
0 0
ram
Ik zei niet dat je een speler van PSV onderschat. Ik zei dat je PSV misschien een beetje onderschat als team. Dat is nogal een verschil.

Als ze een team als Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Sangare, Thomas; Ihattaren, Gotze; Malen, Zahavi, aan de praat krijgen (of Gakpo en Madueke in/achter de spitsen en Viergever ipv Boscagli; zelfde idee), dan is dat in mijn ogen echt heel sterk.

Ik ben het wel met je eens dat ik vrijwel niemand bij Ajax in de basis zou zetten. Al kun je Dumfries ook prima hebben i.p.v. Nous, Max is momenteel beter dan Nico, alles spitsen van PSV zijn beter dan wat wij in de spits hebben (als Dusan daar niet staat) en Sangare kan best weleens vergelijkbaar zijn met onze beste middenvelder. Zo veel verschilt het allemaal niet.

Als wij in topvorm zijn en als onze poppetjes op de goede plek staan, zijn wij beter. Als dat niet zo is, denk ik dat PSV ons zeker kan hebben.
0 0
Raoul14
Laten wij nou niet bang gaan worden voor psv.
0 -2
eros
Ik hoop dat er in januari niemand vertrekt. Onana, Tagliafico, Neres,... staan toch redelijk op de nominatie.

Als iedereen blijft, fit is en op de juiste plek staat, winnen we alles.
0 0
Ozymandias
Als Ajax een team met Onana; Mazroui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Kudus, Gravenberch; Antony, Tadić en Neres voor twee seizoenen bij elkaar kan houden zouden ze volgend seizoen een team hebben waarmee ze weer een 'deep run' in de Champions League zouden kunnen maken. Dat team zou volgend seizoen qua individuele kwaliteit niet (veel) onder doen voor het Ajax van 2018/19.
1 0
ossenaar
Ik volg je, echter is het een beetje koffiedik kijken. Hebben we ons al - met de huidige selectie - echt kunnen meten met sterke tegenstanders? Of we komen woensdag van een koude kermis thuis, of het begin van een top elftal is gemaakt, met wellicht inderdaad weer een prachtig seizoen in de CL volgend jaar als het team bij elkaar blijft. Of dat realistisch is met het getouwtrek aan onze beste spelers is natuurlijk de vraag..
0 0
Ozymandias
"Hebben we ons al - met de huidige selectie - echt kunnen meten met sterke tegenstanders?"

Ik baseer mijn mening niet op het reeds vertoonde spel van Ajax dit seizoen maar op de individuele kwaliteit van de spelers en hun rol binnen het basiselftal en de spelersgroep als geheel. Ajax beschikt momenteel niet alleen over veel individueel kwaliteit/talent (Neres, Antony, Kudus, etc.) maar ook over voldoende ervaring (Tadić, Blind, Klaassen, etc.) om een Champions League waardig team te bouwen.

De vraag is of spelers als Neres, Kudus en (op de korte termijn in mindere mate ook) Antony het niveau kunnen halen wat nodig is om (net als Ziyech en De Jong deden) het niveau van Ajax als geheel voldoende omhoog te trekken om met de top van Europa de strijdt aan te kunnen gaan. Dit seizoen zullen ze dat niveau niet halen maar het zou me niet verbazen als ze dat volgend seizoen wel zouden kunnen (als de rest van het team zich als geheel ook voldoende blijft ontwikkelen).

Natuurlijk moet Ajax daarnaast geluk hebben met de vorm van spelers maar vorm groeit ook met vertrouwen en prestaties mee. Dat konden we in het seizoen 2018/19 zo mooi beschouwen. Elke keer dat Ajax een goed resultaat neerzetten in de Champions League ging de vorm van de spelers omhoog.
0 0
oudzuid2
januari is doorgaans een kut tijd voor Ajax. meevaller is dat we dit keer door corona hopelijk geen exotische tripjes naar Dubai of de VS gaan krijgen...
0 0
MisterAFCA
Volgens mij is er geen winterstop. Daar komt Ajax altijd klote uit omdat ze uit hun ritme worden gehaald en idd kapot getraind worden in een of ander tropisch oord. Nu zitten ze tegen die tijd hopelijk in een goed ritme en dito flow. Dan zou januari ook een keer onze kant op moeten vallen.

Off: Ik heb gister bij vlagen trouwens echt weer genoten van het aanvalsspel van Ajax. Dient gezegd te worden dat het tegen Heerenveen was maar we moeten ook niet doen alsof ze er geen kut van kunnen. Dat dat zo leek kwam echt door Ajax. Het geeft iig hoop voor de toekomst.
0 0
Red Devil
Je moet nu al top zijn om de CL te kunnen overleven want zo makkelijk is deze poule niet.
0 0
Jeugd
Zeg nou gewoon wat je denk Blind. Het echte werk, los van CL komt pas in januari, dat zit in ons hoofd. Daarom laten we punten liggen bij Groningen. PSV is sterker dan Feyenoord, dus we zien PSV als concurrent. Az die willen we echt verslaan na afgelopen seizoen, wat zullen we daarop focussen.
0 -1
GrandMasterFlex
De samenstelling is nu al volledig anders dan tegen fc Groningen. We hebben op 5 wedstrijden, maar 3 punten verloren en het team word alleen maar beter ingespeeld en sterker.
0 0
Naoro
Januarie, net na de winterstop, is vaak niet de sterkste periode voor Ajax...

Maargoed, kan dit jaar natuurlijk weer compleet anders zijn!
0 0
ddavidd99021
Toch wel een mijlpaal zeg, DJ zijn in de kleedkamer.
0 0