Kijktip: Ajax - Liverpool, het voetbalsprookje in de mist

BartVeenstra, 19-10-2020 om 13:30, 2063 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het nieuwe seizoen mag dan alweer een paar weken onderweg zijn, er blijft genoeg Ajax-gerelateerd beeldmateriaal over dat zeker het delen waard is. Ajax Showtime duikt de krochten van het internet in op zoek naar films, documentaires, oude wedstrijden of andere video's van en over Ajax. Deze week de legendarische mistwedstrijd tussen Ajax en Liverpool.

Voor het eerst sinds 1966 staan Ajax en Liverpool deze week officieel tegenover elkaar. In dat jaar won Ajax met liefst 5-1 van de Engelse topclub, maar dankzij de dichte mist werd het de wedstrijd die iedereen zag, maar die niemand heeft gezien. Andere Tijden maakte in 2006 een mooi item over deze legendarische wedstrijd. Het programma bracht het succesteam van toen voor een groot deel bij elkaar in het Olympisch Stadion.

In deze documentaire komen onder meer Sjaak Swart, Klaas Nuninga en Henk Groot aan het woord. Ook toeschouwers, een toen nog jonge Louis van Gaal, komen aan het woord. Gezegd wordt dat in deze wedstrijd de basis werd gelegd voor de prestaties op het WK in 1974. 

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 12,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Geweldig. Een jonge Van Gaal, al die ouwe helden en een prachtig stadion.
0 0