Brobbey over contractonderhandelingen: 'Komt zeker goed'

NielsOpdam, 17-10-2020 om 12:10, 6480 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Brian Brobbey ziet de contractonderhandelingen met Ajax goed komen. Dat vertelt hij in gesprek met NH Nieuws. Het contract van de achttienjarige spits loopt na dit seizoen af, maar Brobbey zelf wil graag bij Ajax blijven. 

'Dat komt zeker weten goed', opent Brobbey over het verlengen van zijn contract. 'We zijn ermee bezig, dus dat komt goed.' Op de vraag wat Brobbey zelf wil, is hij duidelijk. 'Blijven.' Uiteraard droomt de spits ervan om in Ajax 1 te spelen. 'Ik speel hier al tien jaar, dus het zou wel mooi zijn als ik in Ajax 1 zou komen.'

Om dat doel te bereiken, doet Brobbey zijn best bij Jong Ajax. 'Minuten en goals maken en dan zie ik het vanzelf wel. Mijn voeten laten spreken.' Vrijdagavond scoorde de achttienjarige Ajacied twee doelpunten voor Jong Ajax. Er werd met 3-2 gewonnen van Jong AZ.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Zonder enige twijfel beter dan Traore, ik ben alleen bang dat ten Hag het kan verpesten, die heeft voor Traore gekozen boven Brobbey en we weten hoe koppig hij wordt bij foute keuzes.

Voor Ajax is het echter ook belangrijk dat er weer aan aanvaller uit de jeugdopleiding komt, Overmars mag best wat druk zetten wat dat betreft. Maar goed, hij heeft zijn contract nog niet verlengd, je moet geen speler opleiden die na een jaar weg kan zijn.
0 0
Ajaxbrl
TRAORE OUT BROBBEY IN
1 0
JariHeijden
Brobbey krijgt zijn kans wel. Laat hem nu maar minuten maken in jong Ajax. Daar heeft ie veel meer aan. Hij speelt altijd en kan zo ervaring opdoen. Voor di de talenten is het zo goed dat jong Ajax in de eerste divisie speelt.
0 0
Kingoffdatoilet
Beiden geen typische Ajax spits. Beiden dr uit en Danilo in.
0 -2
De Stift
Is er hier iemand die regelmatig de wedstrijden van jong Ajax kijkt? Ik ben benieuwd welke potentie Brobbey nu heeft. Het zou lekker zijn om EINDELIJK weer eens een Ajaxspits uit eigen opleiding te hebben. Toen ik opgroeide was kwam de een na andere spits uit de opleiding. Kieft, Bosman, van Basten, Bergkamp, Kluivert... Maar daarna waren het alleen buitenlanders als Arveladze, Zlatan, Suarez, Milik en Dolberg en overigens ook heel veel matige spitsen daar tussen door.
2 0
dumperPattiruhu
Brobbey komt op mij over als een soort Lukaku. Brobbey maakt optimaal gebruik van zijn lichaam. Daardoor verschaft hij zich tijd om een balletje bij zich te houden. Hij heeft ook wel diepte en hij is aardig snel. Technisch kan het wat beter evenals zijn doelgerichtheid.
1 0
Duif63
Brobbey heeft wel indruk op me gemaakt gisteren. Hij is geen technicus als Bergkamp en van Basten, ook geen eerste paal specialist als Kieft en Bosman, geen goalgetter als Ruud Geels, en hij heeft niet de lengte van Kluivert, maar toch heeft hij iets bijzonders. Nou stelde de verdediging van Jong AZ niets voor (daar gaat niemand van slagen in het betaalde voetbal) maar Brobbey stond wel in zijn rente tegen over 4 man en ze konden hem geen van allen de baas. Hij heeft meer potentie als Traore en ik hoop dat TH hem binnenkort eens in laat vallen.
2 0
OpaVerteld
Laat je niks wijs maken, Brian.
De rol van de jeugdopleiding is slowely but surely op weg om i.p.v. kweekvijver voor het 1ste elftal een inkomstenbestanddeel van de club te worden. Zeg maar een soort van aparte business unit.
Kijk wat er doorstroomt en wat er verkocht en verhuurd wordt, nota bene met doorverkooppercentage voor de hurende club. Ze proberen zelfs niet eens meer de achterliggende ware intenties te verbloemen!
Het beeld ontstaat dat Ajax eigenlijk helemaal niet zo zit te wachten op doorstromende jeugdspelers voor het 1ste. Liever verkopen ze jonge spelers voor een miljoenenbedrag om vervolgens te investeren in oudere meer geroutineerde spelers.
Botman uitgaand, Klaiber inkomend en er nog geld in kas aan over houden.....hoe veel duidelijker wil je het nog hebben?
De enige reden om Brian een contract aan te bieden is om sterker te staan in de prijsonderhandelingen met geïnteresseerde clubs. Het feit dat Brian niet bij de selectie zit geeft al aan dat ze geen 1ste elftal materiaal in hem zien.
Dus Brian....beter niet tekenen of op z'n hoogst voor 1 seizoen.
Jij hebt Ajax helemaal niet nodig om te slagen als spits. In Engeland wordt je op de voet gevolgd en jouw wacht een hele mooie toekomst.
Ajax is zich irrelevant aan het maken als opleidingsclub, AZ is ze al voorbij gestreefd, Feijenoord volgt.
Triest but true!
0 -17
JariHeijden
Hahaha!!! Daar moet je wel van genoten hebben toch, toen je dit aan het tikken was?

Met zulke fans heb je geen vijanden nodig...
0 0
Juichtoon
Ben jij dit Max?
1 0
Godenzoon24
Haha
2 0
Drukwerk1968
Wat een onzin zeg. Niet te geloven
3 0
wendoo9
Vanmorgen je pillen vergeten in te nemen ????? Man man man
2 0
Raoul14
Verwarde oude man.
3 0
MPAjax
die moet blijven ja, betere spits dan traore vind ik
5 0
AjaxDaniel
Denk dat het wel goed komt. Is een echte Ajacied en zal zelf wel willen blijven. Zolang Mino zijn hoofd maar niet op hol brengt...
3 0
Web
Ben wel benieuwd waarom het allemaal zolang duurt?
Zal waarschijnlijk met geld en de duur van het contract te maken hebben?
3 0
Drukwerk1968
Kijk naar wie zijn zaakwaarnemer is.
1 0
Santiago
eventueel garantie op speeltijd in Ajax 1. Ik kan het best begrijpen als Brobbey zijn kans wil opeisen.
1 0
wendoo9
Dat is logisch, maar alles heeft gewoon zijn tijd nodig, of willen jullie met een elftal gaan spelen met alleen jongens van tussen de 18 en 21 Jaar ?? Brobbey is net 18 dus ook hij zal op zijn kans moeten wachten.
1 0
Santiago
Het heeft voor mij zeer weinig met leeftijd te maken. Waar het wel mee te maken heeft is dat we (op het moment dat Ten Hag Tadic niet als spits beschouwd) drie opties hebben waarvan niemand laat blijken de kwaliteiten te hebben om vaste eerste spits van Ajax te zijn.

Traore laat het niet zien. Labyad is geen spits. En Huntelaar begint op een leeftijd te geraken waar hij waarschijnlijk enkel als pinch hitter gebruikt zal worden. Dan is het naar mijn mening enkel eerlijk om ook Brobbey een kans te geven. Wie weet pakt het beter uit dan alle andere bovengenoemde namen.
3 0
Web
Snap wat je bedoeld
Maar dat zal een trainer nooit doen
Maar de tijd geeft aan dat Traore het niet is
1 0
afca1985
Tuurlijk, je kent Mino inmiddels toch wel
1 0
Amp
Dolberg breekt geweldig door, jaar erop drama, jaartje ten hag heeft m gebroken. Twee jaar terug iedereen vol lof over traore, wat een topper in wording was dat, geen twijfels. Vorig jaar werd van hem verwacht op 18/19 jarige leeftijd in 5 minuten steeds vanuit kansloze positie een wedstrijd om te gooien. Om vervolgens van alles kansen te zien krijgen behalve hijzelf, ook nu weer. Gevolg: speelt zonder enige spirit en vertrouwen en wordt al helemaal weggehoond. Waarom zou dat voor brobbey binnen dit systeem en met deze trainer anders gaan worden...?

Benieuwd of ie daadwerkelijk gaat tekenen. Speelt altijd wel met overtuiging, vind m in de kleine ruimte nog niet heel goed maar heeft wel snelle voetjes. Vraag me af of hij wel oprecht een echte kans zal krijgen met deze trainer en zn aparte voorkeuren en hersenspinsels. Over traore was menigeen voorheen ook vol lof over zn optredens in jong, nu kan je hem bijna opvegen, hopelijk gaat het met brobbey stukkie anders al heb ik t idee dat traore gewoon nog veel beter kan
2 -3
Jeugd
Wat een slap gelul. Als iemand veel kansen heeft gehad dan was het Domburg. Zat er op dat moment gewoon niet in. Harrie Kane en Vardy waren voor hun 25e door iedereen weggestuurd. Achteraf lullen is makkelijk. Dolberg voldeed niet, punt.
5 -2
Amp
Dolberg liet het onder bosz zien, nu bij nice weer. Scoorde ondanks wantrouwen van ten hag alsnog rond de tien goals. Neres werd ook verkloot, tot ie ten hag geen keuze meer had. Donny was ook slachtoffer van de almachtige kale, als hij niet had laten doorschemeren weg te gaan twee jaar terug had ten hag hem ook blijvend genegeerd
2 -5
Jeugd
Domburg is autocorrect hahaha!
1 -1
Web
Ga nu even Dolberg ophangen aan een trainer
Dolberg speelde al van de tweede seizoen helft bij Bosz slecht.
Een goede voetballer die op de goede plaatst staat ( en dat stond hij bij Ten Hag ) speelt bij iedere trainer goed

Of zou het zo zijn
Frenkie heeft alleen dat jaar onder Ten Hag goed tot heel goed gespeeld, en afgelopen woensdag misschien wel zijn beste wedstrijd ooit
Zou dat dan door Frank komen
Dat zou dus in houden
Dat Frenkie het best tot zijn recht komt bij Ten Hag en Frank de Boer

Wat een voetbal verstand weer
5 -2
Amp
Ach huilie huilie weer zodra er kritiek komt op schatje Erik? Over voetbalverstand gesproken... Frenkie deed t in de jeugd al prima, in oranje onder koeman ook, en speelde ook prima bij barca alleen zijn daar de verwachtingen dat hij een messi 2e is. Haal die mest uit je ogen en zie eens een keer in dat ten hag heel veel meermaals de verkeerde mensen opstelt en meer spelers niet renderen onder hem
1 -4
Web
Doe niet zo raar man
Het gaat hier een eigen leven leiden over Ten Hag
Geef ik niet aan dat hij met de verkeerde opstelling speelt?
Jou logica klopt gewoon niet
Ik geef aan dat je een trainer niet moet overschatten
2 0
Drukwerk1968
Jij doet juist huilie huilie omdat iemand tegen je in gaat om je oeverloze gedram over Erik ten Hag.
3 -2
Amp
Nee, hij loopt bij elke reactie over ten hag te huilen met onzinnig gezwam, zoals jij nu komt doen zonder inhoudelijk verder wat te roepen. Jammer joh
0 -3
Web
Wie dramt er nu, jij of ik?
2 0
Red Devil
Deze speler moet echt behouden worden voor Ajax.
Wat een beest is het in de duels.
Hij kan alleen maar beter worden.
2 0
Dolberg25
Geef deze jongen nou eens de kans. Zit duidelijk meer potentie in als in Traoré.
1 0
Soccerskins
Ik hoop Brobbey snel eens in Ajax 1 te zien. Begin steeds meer overtuigd te raken van zijn kwaliteiten. Op dit moment heb ik ook liever Brobbey dan Traoré.
1 0
jeppas
Brobbey is mijn hoop om het mis management van de Ajax directie op te lossen, zodat we mogelijk nog een echt goede spits in huis hebben. Deze jongen heeft veel in zich en ben benieuwd hoe hij het zal doen in Ajax 1.

Neres--------------Brobbey-----------------Anthony

----------------------Tadic (10)-------------------------------

Dit lijkt mij een gruwelijke voorhoede. Mag Promes het gaan uitvechten met Neres wie de beste is.
7 0
preme
Ja, eerst zien dan geloven.

Als deze jongen verlengt onder (voor Ajax) gunstige voorwaarden zou ik Traore van de winter gelijk weg doen met een mooi doorverkooppercentage.
3 -1
mvdk
Vorig jaar was hij nog zo'n groot talent en ineens moet hij weer verkocht worden... Geef die gozer even de tijd om zich te ontwikkelen! Hij heeft de welbekende dip te pakken en komt er zeker uit. Traore gaat een beest van een spits worden.

Ene Dolberg werd hier ook steeds afgezeikt en krijgt nu toch z'n vorm weer terug. Maarja, die is verkocht...
0 0
Dennis129
Begin nou maar met Labyad weg te doen. Die wordt niet meer beter en zal nooit het gewenste niveau halen. Huntelaar zal nu ook wel aan zijn laatste seizoen bezig zijn.
Traore brengt nu niet veel, maar zo een jongen kan zich ook ineens heel snel ontwikkelen. Die jongen heeft ook nog nooit een echte kans gehad.
2 0