'Gedeeltelijke lockdown mogelijk t/m december nodig'

NielsOpdam, 17-10-2020 om 09:45, 4470 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het RIVM houdt er rekening mee dat de 'gedeeltelijke lockdown' mogelijk tot en met december nodig is. Dat vertelt RIVM-baas en voorzitter van het Outbreak Management Team Jaap van Dissel aan de NOS

Afgelopen dinsdag kondigde het kabinet de 'gedeeltelijke lockdown' in eerste instantie aan voor vier weken. 'Je wilt eerst zien dat er effect is op het aantal besmettingen, en dat we in de naar beneden gaande beweging zitten. Dat gaan we de komende weken zien.' Volgens Van Dissel 'moeten we beseffen dat bij een R van 0,9 honderd besmettingen ook nog leiden tot negentig nieuwe besmettingen.'

'Je bent er nog niet meteen van af', vervolgt Van Dissel. 'Als je dat doorrekent, en tevens doorrekent dat er eerst nog een toename te verwachten is, dan verwacht je dat die periode waarin de aantallen verhoogd zijn langer is. Hoe lang precies, dat is gissen. We houden er rekening mee dat december ook nodig is.'

Ajax-jeugd

Als de 'gedeeltelijke lockdown' tot en met december nodig is, betekent dat dat de amateursport tot die tijd waarschijnlijk stil blijft liggen. Hierdoor kan de Ajax-jeugd mogelijk tot en met december niet in actie komen in competitieverband. 

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Dit gaat niet in december eindigen. Het wordt nog veel en veel erger. Agenda 21
0 -1
Red Devil
Wanneer gaan ze bij de clubs eens beseffen dat spelers niet uit dezelfde drinkbus/bidon moeten drinken want zo besmetten ze mekaar.
Je ziet het iedere keer weer gebeuren als er gedronken wordt en niemand die ze waarschuwt ook de clubartsen niet.
Heel amateuristisch is dit.
1 -4
Oeroeboeroe
Als niet geïnfecteerd bent kun je ook niet besmetten. Je moet dus een stap dasrvoor zijn: wat hebben die knapen gedaan? Fifa gespeeld met vriendjes buiten hun bubbel bijvoorbeeld?
0 -1
ram
Er is geen bubbel.
0 -1
aietos
En ter aanvulling op mijn eerdere post.

Op 14 oktober publiceerde een van de grootste epidemiologen van onze eeuw zijn berekeningen van de dodelijkheid van Covid-19. Hij publiceerde bij de WHO zelf. Het berekent de wereldwijde IFR(dodelijkheid). Zijn conclusie over de dodelijkheid van het virus is als volgt: de IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%. https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf
5 0
janmetdepet
Dan gaat het altijd nog om ruim 40.000 doden,
0 -2
aietos
Nee, het gaat om mensen die klinische symptomen hebben. Mensen die positief testen, worden in overgrote meerderheid niet eens ziek of blijken later fals positief.
0 0
BokkieBokstra
Ongetwijfeld zijn de cijfers op het geheel te overzien alleen is het probleem dat de zorg het helemaal niet aan kan. Dat is waar het over gaat. Dus je kan wel zeggen, knuffelen geblazen met Willem Engels en Lange Frans, maar dan is het het leed helemaal niet te overzien. Ben overigens voor een volledige lockdown, scholen dicht.
1 -3
Deepblue
Scholen dicht heeft geen enkele zin en schaadt alle kinderen en leerlingen.
Het is heel goed dat ze die in principe niet dicht doen.

Daarnaast ben ik overigens voor een snelle opbouw van immuniteit, met deze extreem lage IFR moet dat lukken. Ja, de zorg zal overbelast zijn - helpt ze dan ipv domme maatregelen nemen die niet helpen. Even nog 1 seizoen door de zure appel heen en het gevaar is grotendeels geweken. Kunnen we op naar de volgende crisis (de schuldencrisis).
0 0
aietos
De IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%.

Dat wil dus zeggen dat er van 1000 mensen die Covid-19 krijgen er ongeveer 2 mensen sterven.

Heb je enig idee wat de economische schade is van een lockdown? Hoeveel leed dit veroorzaakt?
1 0
Oeroeboeroe
Wat Bokkie probeert duidelijk te maken is dat het sterftecijfer niet eens zo van belang is, de zorg kan het domweg niet. In ziekenhuizen is wel plek, maar er is geen mankracht, vandaar dat de eerste gevallen bij de oosterburen liggen. Cijfers zijn leuk, maar je moet ze wel op een juiste manier interpreteren.
1 -1
aietos
Er zijn door bezuinigingen tussen de 60.000 en 75.000 mensen in de zorg die hun baan door bezuinigengen hebben verloren.

Men heeft een half jaar de tijd gehad, maar men heeft niet eens een poging ondernomen om de capaciteit op de Ic's te verhogen. Dat dit niet eenvoudig is begrijp ik, omdat niet iedereen die beschikbaar is, over een juiste opleiding beschikt.

Je zou kunnen beginnen met een aantal van de beschikbare
ontslagen zorgmedewerkers, in te zetten ter ondersteuning van het personeel dat nu beschikbaar is op de IC's. Dit zou al een enorme verlichting van de werkdruk betekenen.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them _ Albert Einstein
2 0
Bky
“Er is geen reden om de IC-capaciteit op te schalen want dan gaan we ons vervelen en dat is het ergste wat er is”.

- Diederik Gommers, 2 oktober 2020.
0 -1
BokkieBokstra
Dat is ander probleem wat al even terug licht. Duidelijk dat de marktwerking in de zorg destructief is geweest. Het is heel gefragmenteerd verdeeld over diverse 'zorgondernemers' wat slagkracht in de weg zit. Je ziet ook dat het met de regie slecht gesteld is, het blijkt ook met het testen. Een van de onderdelen dat omgeven is met onduidelijkheid. Maar dan nog, het neemt niet weg dat het nu als een gek gaat en dan alleen isolatie en afstandhouden helpt. De vraag was ook: bewijs maar eens dat de zorg vol is. Luister naar Kuipers en Gommers, dan zijn ingewijden en die praten geen onzin. Het loopt over.
0 0
BokkieBokstra
Zeker veroorzaakt het schade maar het is een lastig en onmogelijk dilemma. De zorg kan het niet aan dus dan ga je vragen krijgen wie helpen we en wie helpen we niet.
0 0
Bky
Inderdaad, fuck de jeugd, fuck de toekomst.
0 -1
mgtow
Hoeveel griep gevallen hebben we in NL vanaf maart 2020 vergeleken met voorgaande jaren over dezelfde periode?
1 -1
Web
Dus jij denk nog steeds dat het een gewone griep is
Een griep waar een weekje van thuis zit en over gaat?
Dat zal gelden voor jonge mensen, maar de ouderen worden er gewoon heel erg ziek van, in de meeste gevallen
En moeten vaak ook nog aan het zuurstof
Moest dit ook met de griep van de jaren er voor?
1 -4
aietos
Ja het is een gewone Corona griep met een IFR (infection fatality rate) van 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%.

Dit zijn recente cijfers van de WHO
https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf
2 0
Caparzo
Het blijft een schattig, de IFR. Degene die het gehad hebben is een aanname, zo ook degene die ermee/eraan (ook zo‘n leuke discussie) zijn overleden.

Het verschilt ook sterk per regio. Waar dat dan ook aan ligt, bevolkingsdichtheid, volksaard, aantal mensen in risicogroep (algehele welvaarts- en gezondheidslevel), noem maar op.

Voor Nederland moeten we dus naar de situatie hier kijken, en heb je in wezen niks aan een mondiaal gemiddelde. Reken maar uit, hier ligt het ergens tussen 0,6% en 0,7% (schattig 1,4Mio/9K).
0 0
aietos
Ik geloof niet in complottheorien en zie liever gedegen wetenschappelijk onderzoek zoals het recente onderzoek van professor John Ioannidis op de website van de WHO. De link staat in mijn vorige post.
0 0
Caparzo
Complottheorieën geloof ik ook niet in. Maar hoe gedegen ook onderzocht wordt, het is een aanname wie het heeft gehad en wie er aan is overleden. Dat zeggen de onderzoekers ook zelf (estimates). Men weet het exacte percentage niet en zal het nooit exact weten, het is wat het is. Regionale verschillen enorm zijn groot, het beste voorbeeld is Nederland en Nordrhein-Westfalen, nagenoeg identiek qua bevolkingsdichtheid etc., maar NRW heeft veel en veel lagere IFR. Waarom? Zeg het maar, maar een schatting daar zegt niks over hoe het in NL is (als gezegd op basis van schattingen van o.a. CBS pakweg 0,65%)
0 0
aietos
Heb je een link?
0 0
Caparzo
CBS geeft 10K aan, had 9K in m'n hoofd.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/40/10-duizend-coronadoden-tijdens-eerste-golf-van-de-pandemie

Op de site van het RIVM staat een onderzoek dat rept over 4% van de bevolking met antistoffen, dus "maar" 691K.

https://www.rivm.nl/pienter-corona-studie/resultaten

RIVM heb ik geen al te hoge pet van op, hoorde een hooggeleerde virusprofessor/onderzoeker op de radio zeggen dat het aantal wat het gehad heeft waarschijnlijk dubbel zo hoog ligt, dan ga je richting de WHO schatting van 10% van de wereldbevolking.

Blijf echter een schatting, pas als elke burger een immuuntest zou doen, kom je in de buurt van het werkelijke getal.
0 0
aietos
Nog de cijfers van het RIVM als de cijfers van het CBS zien er wetenschappelijk uit als ik het vergelijk met de cijfers van professor John Ioannidis in het WHO artikel.En zelfs een IFR van 0.65 is erg laag als je bedenkt dat men ook de gevallen MET covid 19 heeft meegenomen. Veelal mensen die terminaal ziek waren.
0 0
Caparzo
CBS is sec de oversterfte ten opzichte van langjarige gemiddelden tezamen en in combinatie met meldingen van artsen die aangegeven hebben dat het qua doodsoorzaak zeer waarschijnlijk om Corona-slachtoffers ging, daarover het geheel een correctie, dat zal dus wel ongeveer kloppen.

Hoeveel mensen het gehad hebben is veel lastiger, daarover bestaat geen consensus, noch onder wetenschappers, noch onder overheids- en gezondheidsinstanties wereldwijd, noch onder grafiekentijgers als De Hond en anderen. Daar is geen zuiver getal, dus voer voor speculatie en interpretatie. De 1,4Mio die ik noem, noem ik ook maar omdat ik die kerel op de radio hoorde, en merkte dat hij zeer deskundig was. Ik weet het ook niet, niemand weet het. Gek in 2020, maar het is zo.

Qua IFR, 14 dagen geleden zat het WHO ook nog op 0,6-0,7%, eerder zaten ze boven de 1%. Pas als men echt met wetenschappelijk verkregen data heeft kunnen vaststellen hoeveel mensen het hadden (betrouwbare immuuntesten voor alle burgers), dan is er wat over een echt betrouwbare IFR te zeggen, en dan ook nog maar alleen over een land of regio, want die zijn ook allen verschillend.
0 0
Oeroeboeroe
Je blijft dat sterftecijfer maar herhalen, terwijl dat niet het meest relevante is in de besluitvorming.
0 -2
aietos
De meest relevante vraag die je moet stellen is, wat richt meer schade aan, het virus of de lockdown.
De lockdown zal niet alleen een verwoestende werking hebben op de economie in de westerse landen, met alle gevolgen van dien. In arme landen betekent de lockdown honger.
Ik woon zelf in een derde wereld land en ik kan je verzekeren dat de ellende niet meer te overzien is. Wereldwijd zullen er in deze landen honderden miljoenen mensen sterven en dat alles voor een virus dat niet meer mortaliteit heeft dan een gewoon griep virus.
0 0
Caparzo
Terechte vraag, is het medicijn niet erger als de kwaal. Echter het probleem is dat de neveneffecten en indirecte gevolgen niet tastbaar zijn, en de gezondheidszorg die vastloopt wel. Op het laatste reageert men, daar dat het actuele, acute probleem is.

Wat daarna komt reageert men “dan wel weer op”. Of dat de manier is vraag ik me ook wel af, anderzijds vind ik dat een ieder recht heeft op zorg als het virus hem/haar zwaar(der) treft, ook de relatief vitale 72 jarige die zich zijn leven lang een slag in de rondte heeft betaald aan zorgpremie. Geen triage.
0 0
mgtow
https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/
0 0
Deepblue
Goed onderzoek van een aansprekend wetenschapper. Meta-analyse dus gebaseerd op meerdere metingen (61 studies). IFR is dus laag. Extreem laag voor een A lijst.
Benieuwd wat alle 'luister naar de wetenschap en experts' mensen nu vinden.
2 -1
ajaxminimax
Ja ik kan deze man ook niet uitstaan, maar dat dit t/m december gaat duren ga ik ook al vanuit. Als het eerder hervat wordt is het mooi meegenomen!
4 -3
Web
Dat heb je altijd met mensen die maatregelingen moeten nemen waar niemand blij van word.
0 0
RickyAFCA
Hahahah , we worden al warm gemaakt voor de persconferentie. En deze man , zwarte lijst voor doktoren en artsen. Hoe is t dan in hemels naam mogelijk dat deze kwakzalver naar voren word geschoven? Oja , voor de mensen die denken dat 'wij' Dit allemaal uit ons duim zuigen ,kijk hier even naar : https://youtu.be/_MWZP4B86rY
4 -2
DUDE92
Ik heb even een aantal van die dokters gegoogled, en die Nederlander zegt dat de ziekenhuizen helemaal niet vol zitten in NL.

Snap je waarom het fout is om door die uitspraak dingen te gaan concluderen? Als het antwoord nee is, ben ik bang dat een verdere discussie geen zin heeft. Oprecht benieuwd.
0 0
Bky
Zitten de ziekenhuizen vol dan?
0 -1
Web
Kun je niet rekenen?
En jij bent intelligent zat om dat te begrijpen, ben ik van overtuigd
0 -1
Bky
Dat is geen antwoord op de vraag, kom met de info dat het vol zit, ik luister graag, dat weet je van mij.
0 -1
Web
Dat is het nu, jj bent super intelligent en ook nog met een mooie dosis humor
Maar weet al te goed dat de cijfers per week verdubbelen
Vorige week per dag ongeveer 4000 per dag
Deze week zijn het er al bijna 8000
Doe je niets, kunnen het maar zo volgende week 16000 per dag zijn
0 -1
Bky
Geen antwoord op de vraag. Zou wel te lastig zijn dan.
1 -1
Web
Wat wil je nu horen dan?
Zou maar zo kunnen dar het lastig is voor mij?
Ziekenhuizen zitten ( nog ) niet vol
Gezien mijn post hier boven, kwestie van tijd
0 0
Bky
Mag hopen dat het geen kwestie van tijd is, dan werken de huidige maatregelen niet terwijl we hele sectoren van onze economie aan het slopen zijn.
2 -1
Web
Vandaar ja de maatregelen
Werkte ook bij de eerste maatregelen toch?
0 0
Web
Zeker zorgelijk voor de economie
Sterker nog een ramp voor de economie
Ik heb het ook heel erg te doen met alle mensen die er door getroffen zijn
Vandaar
Houd je aan de regels
1, 5 doe ik al vanaf Maart, als wij dat allemaal zouden doen ( zal best eens verkeerd gaan menselijk ) waren al die maatregelen misschien wel helemaal niet nodig, in ieder geval minder
Duitsers doen dit veel beter dan Nederlanders over het algemeen
Dat zal je ook niet ontkennen toch?
2 0
Bky
Dat is het dus, we moeten ons aan basisregels houden, die overal in place zijn, maar nergens lijkt het ook maar een remmend effect te hebben. Zijn we dan wel goed bezig? Moeten we niet naar andere zaken kijken? Durven we kritisch te kijken naar ons eigen beleid?

Het raarste vind ik dat er niet kritisch gekeken wordt of bepaalde maatregelen wel of niet werken, maar dat het direct afgedaan wordt van "komt omdat mensen zich er niet aan houden". Afgelopen week waren er 43.000 postieve testen, geloof jij nou serieus dat dat komt omdat niemand zich aan de regels hield?

En nee, Duitsers houden zich niet "veel meer" aan de regels. Duitsers hebben zich na de eerste golf ingezet op hele andere maatregelen, zoals ventilatie, iets wat dus nu wel effect lijkt te hebben (Van Dissel begon het namelijk opeens te noemen 2 weken geleden, rijkelijk te laat).

https://www.parool.nl/nederland/helpt-ventileren-tegen-corona-nederland-negeert-duits-advies-frisse-lucht~b4d64934/
1 -1
DUDE92
Op bepaalde plekken wel trouwens, maar vergeet die maar even voor het gemak. Kijk naar de getallen van een maand geleden, en vergelijk die met de getallen van nu. Als het virus vandaag zou beslissen dat het er geen zin meer in heeft, en stopte te bestaan, zou het qua ziekenhuizen prima zijn. De grootste helaasheid is alleen dat het niet zo werkt, en op dit moment is het reproductiegetal hoger dan 1, wat betekent dat het aantal besmettingen nog gewoon toeneemt. Je bent slim genoeg om te begrijpen wat een exponentieel getal is, dus die wiskundeles laat ik voor nu achterwege.
0 0
Bky
We moeten gewoon eerlijk zijn naar elkaar, ziekenhuizen zitten niet vol. Dat angstbeeld moet echt stoppen. En ja, de druk op de ziekenhuizen neemt toe, maar dat kun je verwachten. De balans tussen ziekenhuizen en de economie is compleet zoek. Ziekenhuizen moeten de economie ontlasten en de economie moet de ziekenhuizen ontlasten. Het werkt beide kant op, en niet zoals nu, enkel één kant op.

En als dat reproductiegetal nu nog boven de 1 zit moet je je afvragen waar je als land nog mee bezig bent en of we überhaupt capabele mensen in de top hebben die geschikt zijn om een dergelijke crisis te leiden. Dat je je in maart laat overvallen met 0 info is 100 % te begrijpen, dat je je in oktober laat overvallen met alle info die er is, is volstrekt onacceptabel.

De meest eerlijke info die je kan vinden over ziekenhuizen is deze link:
https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-10/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20201013_1159.pdf

Als je die cijfers zo ziet, dan zie je dat het probleem heel regionaal ligt (zoals je zegt, bepaalde plekken), waarom er dan geen regionale oplossingen zijn is mij een raadsel.
1 -1
DUDE92
Denk je niet dat de golven van besmettingen zich niet zouden uitbreiden als er regionale maatregelen zouden komen? Nou is het niet de beste vergelijking, maar toen er een mondkapjesplicht gold op de Albert Cuyp, gingen mensen hun boodschappen op een andere plek doen. Ik denk dat als je bijvoorbeeld Amsterdam in een lockdown gooit, maar Haarlem niet, er heel veel Amsterdammers opeens te vinden zijn in Haarlem.

Sowieso is het toch beter om te voorkomen dan genezen? De plekken waar nu nauwelijks corona is hebben geluk, maar dat kan volgende week weer opeens een totaal ander verhaal zijn.

Als ik het kabinet iets kwalijk neem, is het dat er niet snel genoeg hard genoeg werd ingegrepen, op beide momenten. Ze zijn te lief geweest voor de 'ontkenners'. Kijk naar Nieuw-Zeeland: corona begon om zich heen te slaan, Bam, hele land op strenge lockdown, om vervolgens het eerste land ter wereld te zijn die de strijd met corona won. Vervolgens kwam er door buitenaf een nieuwe besmetting binnen en begon het weer zijn ding te doen, en Bam, hele land op strenge lockdown, en nu voor de tweede keer de strijd gewonnen. Nu kunnen ze met 70.000 man een rugbywedstrijd kijken zonder dat iemand een mondkapje hoeft op te doen of anderhalve meter hoeft aan te houden.

Ik weet zeker dat de gemiddelde Nieuw-Zeelander(?) meer tevreden is over hoe hun land het heeft aangepakt dan de gemiddelde Zweed.
0 0
Bky
"sowieso is toch beter voorkomen dan genezen"?
Nee, want de maatregelen hebben vernietigende effecten op de economie. Dat is allemaal niet zo simpel.

"Kijk naar Nieuw-Zeeland".
Als je corona op Ameland wil voorkomen dan is Nieuw Zeeland een goede business case ja.

"gemiddelde Nieuw-Zeelander(?) meer tevreden is over hoe hun land het heeft aangepakt dan de gemiddelde Zweed".

Beide landen hebben op dit moment nauwelijks last van corona (waarbij ik niet zeg dat Zweden er geen last van gaat krijgen, het is wel opvallend dat daar ogenschijnlijk nog niets aan de hand lijkt, dat is even afwachten nog). Ik weet wel zeker dat jij die laatste conclusie niet zo zeker kan trekken.
0 -1
DUDE92
"Nee, want de maatregelen hebben vernietigende effecten op de economie. Dat is allemaal niet zo simpel."

Ik heb dan liever hevigere effecten op de economie en geen/minder doden dan iets minder hevige negatieve economische gevolgen en een vooralsnog onbekend aantal voorkombare doden. Zal wel vanuit mijn extreemlinkse ideologie komen.

"Als je corona op Ameland wil voorkomen dan is Nieuw Zeeland een goede business case ja."

Natuurlijk is het zonder gesloten grenzen anders dan met, maar ik vind het alsnog een prima voorbeeld mbt het gezamelijke door de zure appel heen moeten bijten, en ook doen.
0 0
RickyAFCA
Nou , zo iets als de ziekenhuizen die vol liggen , dat hoor je mijn ook niet ontkennen , maar ik heb kranten artikelen gezien van pak em beet 2019 tot 2011 en oprecht de cijfers van nu komen overeen en zelfs minder als sommige(!) andere jaren. Toen werd er geen paniek gezaaid en gingen we gewoon door. Nu hoor ik je zeggen corona is niet de griep , en het zal best dat corona iets steviger is als een goede griep , maar de cijfers zeggen wat anders en dat is dan voor mijn feitelijk bewezen. Daarin tegen vraag ik me ook gewoon af waar de influenza is gebleven. Dit jaar iets minder dan 500 terwijl andere jaar vele malen meer mensen , mede door de griep, daar aan zijn gestorven. Er klopt gewoon iets niet en als ik dat feitelijk zie aan de cijfers en dan zijn er ook doktoren en artsen die andere dingen zeggen dan de doktoren die nu word gevolgd dan is het voor mijn wel duidelijk. Nogmaals ieder zijn mening , ieder staat er anders in , maar ik geef je nu alvast echt op een briefje dat de vrijheid terug krijgen , zoals 'vroeger' , het nooit meer terug gaan krijgen.
3 0
DUDE92
Thanks voor je reactie. Het 'gevaarlijke' aan corona is alleen dat de besmettingsgraad zo hoog is, en om de ziekenhuizen mensen te moeten laten weigeren (wat nu al soms gebeurt voor de reguliere zorg) is echt iets wat we niet moeten toelaten, in mijn ogen. Als iedereen zich zou gedragen zoals in de pre-corona tijden, zou het aantal besmettingen (en ja, ook zieken) gewoon veel te snel oplopen, en dan moet je uiteindelijk kiezen wie je aan hun lot overlaat en wie niet. Ik heb soms het idee dat de 'Viruswaarheid' mensen dat een beetje vergeten.

Ik ben zelf ook depressief geworden door het afgelopen half jaar. Ik ben mijn baan verloren, ik zie mijn vrienden veel te weinig, en ga zo maar door. Maar ik ben ook mijn oom verloren aan corona, en één van mijn beste vrienden van eind 20 heeft nog steeds (gelukkig steeds milder wordende) klachten nadat hij in april positief testte. Het is nou eenmaal een kutsituatie, maar we kunnen niet doen alsof het niet bestaat.
1 0
Oeroeboeroe
Voor het 2e gedeelte:
We hebben vanaf maart/april maatregelen tegen een verspreiding van een virus. Dit houdt dan tevens in, dat alle virussen geremd worden, daar is niks vreemds aan. Bovendien is de griepinjectie klaar en al vervroegd toegediend.
Realiseer je je wel dat voorgaande jaren geen mastregelen zijn genomen en dat jij cijfers vindt die gelijkwaardig zijn. Ik wil niet weten wat er gebeurd zou zijn als we het als griepvirus behandeld zouden hebben, maw kijk in Zuid- en Noord-Amerika.
0 0
DUDE92
Waarom geloof je deze dokters wel, maar de overweldigende meerderheid van dokters die wel de ernst ervan inzien niet?
1 -1
Bky
Die overweldigende meerderheid aan dokteren doen het wel goed he? Alles onder controle. Niets aan de hand.
0 -3
DUDE92
Top antwoord, dank je wel.
1 0
Bky
Graag gedaan. Fijn om te zien dat mijn antwoord je geholpen heeft. Is natuurlijk ook niet zo heel moeilijk te beredeneren waarom mensen andere dokteren zo langzamerhand gaan geloven, wat ze voor rare dingen ze ook uitkramen.
1 0
Web
Noem eens een naam van alle midici in alle ziekenhuizen in Nederland die zegt dat de maatregelingen niet moeten?
Wetenschappers iedereen zit dat het helemaal fout gaat
En die hebben het allemaal mis?
Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, ga zo nog maar even door, overal nemen ze drastische maatregelen
Maar die zien het allemaal verkeerd?
Heel er zorgelijk dat er mensen rond rondlopen die in complotten denken.
Heel zorgelijk, net als die gekken die voor de tweede kamer staan. Levensgevaar zijn die
1 -2
Bky
Ik dacht dat er een of andere instantie was, iets met de World Health Organization (geen idee, zouden ook wel allemaal coronawappies zijn), die iets had geadviseerd dat lockdowns geen oplossing is voor de huidige problematiek.

Duitsland hoort niet in dat rijtje trouwens, daar is ogenschijnlijk nog alles goed voor elkaar en lijken het nog aardig onder controle te hebben.
2 -1
Web
Maar hebben wel weer meer maatregelen aangekondigd
Duitsers doen het zeker goed ( overal mee trouwens )
Die geven dus ook code rood op in Nederland
Advies blijf thuis, ga niet naar Nederland
Wat zou dit inhouden denk je?
Dat Nederland het heeft laten verslappen en niet goed doet, als voorbeeld dat de testen niet werken hier, heel zorgelijk ja
Maar de Duitsers vinden dat Nederland nog te weinig doet.
1 -1
aietos
voor de mensen die nog altijd in sprookjes geloven:

Prof. Dr. Pierre Capel
Misleiding van het RIVM - https://youtu.be/plCeaKuJxq0 Aug 14, 2020
Er bestaat géén maatregel tegen Corona - https://youtu.be/Q_ZNintz4_Q
3 -2
MPAjax
jaapie staat op de zwarte lijst van artsen dus snap niet waarom hij naar voren is geschoven
3 -3
mgtow
Ik ben nog even bezig in een ander boek. Hierna komt toch echt wel Brave New World en de handleiding van de elite: 1984.
3 0
Bky
December?

Tuurlijk niet, dit gaat gewoon door tot april en daarna gaan bepaalde maatregelen nog steeds niet weg.
4 -3
fanforeffer
Jaap van Dissel staat op de zwarte lijst van artsen maar is nu de leider van Nederland ! Gevaarlijk.
3 -2
off
Hij is door het tuchtcvollege vrijgesproken in die zaak
0 -4